Autómodellek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De ha nagyon választani kéne én azért venném pirosba me' a Ferrari az piros <#nyes>#nyes>
Na viccet félre, azért venném pirosba mert a fekete eltünteti az autó egyik legfurább-legjellegzetesebb pontját; a szélvédőkeretet :)
bár a pirost javasoltam, mondván ha Ferrari akkor piros, de amúgy a fekete elegánsabban, jó választás volt <#eljen>#eljen>
\" a pokol kapuja felfele nyílik\"
és viszonylag olcsó, némely modelljük ebben a rendszerben még szép is
jó alternatíva lehet a drága hasonló AA típusaival szemben
ha van kinek szurkolnod, tud izgalmas lenni,ha nem akkor tök érdektelen unalmas lenne
amúgy az első futam tényleg jó volt, de a 2. halál unalom
azért írtam hogy alibi futam volt, mert sokkal lassabb köröket mentek mint az elsőben és teljesen szétnyílt a mezőny, míg az első futamon óriási lökdösődések és tolakodás
A kék, zöld és bronz Ferrarijaidról tudnál feltenni képeket? Most így hirtelen nem tudom felidézni melyek is azok :)
60s: drugs sex rock\'n\'roll, 90s: bugs sux plug\'n\'play
Igen a Cedric simán elmenne amerikainak is, a Wikipédia szerint viszont több benne az olasz vér mint az amerikai.
A hivatkozások közt lévő 1980-as bescannelt kanadai újságcikket is olvasásra ajánlom, csak hogy jobban meglegyen a kor hangulata <#wink>#wink>
Utoljára szerkesztette: bulba, 2016.09.25. 20:51:39
A Cedric kombid ellenben valóban klassz. Azt néztem, ha lenne az oldalán fautánzatú dekoráció, akár egy amcsi kombinak is elmenne... :-)
Talk loud say nothing... do you have any tobacco?
A WTCC Race2 rajtjánál nem elég hogy Norbi vissza is esett, sajnos az azt követő körök tényleg nagyon eseménytelenül teltek :(
Eddig ezeket dobták piacra: Lexus RC F, Toyota Century, Toyota Crown Hybrid Athlete, Subaru WRX STi, Nissan Skyline 350 GT Hybrid, Mazda Roadster és amik nekem a legjobban tetszenek, Toyota Hiace és Toyota Land Cruiser. Mind 1:18-as.
Utoljára szerkesztette: Hornando, 2016.09.25. 19:26:07
"Ne add fel az álmaidat! Csak kicsinyítsd le öket!" - IKEA
Nekem egyszerű a receptem.
TAMIYA színtelen (clear) lakk, és a kívánt színű bársonypor. Ez utóbbit egyre nehezebb beszerezni. Nem tudom miért.
A plüssözni (flokkolni) szánt felületet egyenletesen, nem tocsogósan, nem vastagon, mondom, egyenletesen bekened a lakkal. Lehetőleg kis méretű, lapos ecsettel. Ha bekented, gyorsan jó alaposan beszórod a bársonyporral. Nem kell sajnálni, mehet rá bőven. Nem jó sajnálni, mert utólag már szar javítgatni, nem lesz szép. 3-4 percet hagyod szikkadni, utána egy fehér papírlapra szórod a fölösleges port. Én még alaposan meg is kocogtatom a kezeletlen felület felől, hogy tényleg minden fölösleges por leperegjen. A maradékot a papírlapról visszaszórod a tárolóedénybe és legközelebb ismét használhatod. Hagyod megszáradni és összeszereled a modellt. Nekem a Barchetta-nál az egész szétszerelés, flokkolás kb. 15-20 perc alatt meg volt. Több időt vett igénybe, hogy kitaláljam mivel tömjem be a lyukat. Végül a 2,5 mm-es lyukba bevágtam egy 2,5-es vastagságú "O-gyűrű darabot.
A tető. Szóval azok is 1:1 umbau-k. Akkor értem már miért nem találtam a neten két egyformát. <#nevetes1>#nevetes1>
Utoljára szerkesztette: Missa, 2016.09.25. 19:17:22
Három tényező miatt választottam a feketét.
1. A szavazók közt volt aki megemlítette, hogy lényeges, hogy a vitrin színösszeállítása "mit diktál". Na most nálam is inkább a vörös szín a domináns a gyűjteményben:
2. Az autó jellegénél fogva inkább az eleganciának kellene előtérbe kerülni, nem a sportosságnak. A piros szín inkább ez utóbbival van összhangban. A feketében gyönyörű a majd nem fehéres bézs szín.
3. A legfontosabb és nem vitatható indokot a feleségem szolgáltatta: "Nekem a fekete jobban tetszik!" Na most azon gyűjtőtársaim akik házasok, tudják, ilyenkor nem jó a legapróbb vitába is belemenni! Nem jön ki jól belőle a férfi ember... <#nevetes1>#nevetes1>
Utoljára szerkesztette: Missa, 2016.09.25. 19:05:20
De legalább a kádlefolyó eltűnt, az valóban rémes... ahogy az a tető is, bár amennyire tudom gyári tető nem is volt az autóhoz, ezek mind aftermarket megoldások.
http://www.schumimodells.vsg4.hu/news.php
Én plüssöztem és dugaszoltam el előbb azt a kádlefolyót benne. Valahogy úgy éreztem, ehhez az eleganciához illik a plüssözött csomagtér. Na meg láttam eredetiről képet. Az is kárpitozott. A ponyvatetővel nem fogok kísérletezni. Az az eredetin is annyira ronda, hogy kár lenne még 18-szor kisebben is kísérletezni vele.
cserébe ugyan tényleg nyithatatlan, néhány klassz fotó erejéig még hiányzott is az élmény hogy leszedjem a hátulját mint egy AA-nál, de ha arra gondolok hogy a kaszni teljesen oké és haramad annyiba került mint egy AA, és ezért cserébe csak annyiról mondtam le hogy nem tudom kinyitni akkor egy olyan típusnál ami amúgy közel sincs az első öt kedvenc lambom közt, nekem teljesen jó alternatíva volt. Persze van egy határ, pk hiába lenne egy bubu feleannyi mint a Kyo, akkor sem vettem volna meg, mert a pénzen túl azért van egy minimum szint amit meg kell üssön egy modell, és a Kyo simán hozza ezt a szintet a Veneno tekintetében. Képeket elnézve sajna a Huracan tekintetében már nem hozta, így hiába lett volna sokkal olcsóbb mint az amúgy nagyon akciós AA-m, akkor inkább nem is került volna polcra

nem biztos de mintha csak a verseny gépeken követték ezt el
nekem csak egy van, egy E46 M3 GTR race modell, amit bátran mondhatok hogy nyithatóság élményének kivételével abszolút rendben lévő modell, igazi rácsok, szép vonalak, jó arány, szép festés, minden penge éles.
És mit veszítettem a nyithatatlansággal? egy kopasz belteret amit látok az ablakokon keresztül, egy kopasz csomagteret, tudok élni nélküle és egy motortér látványt, ami kiindulva a MC példányával csak egy hatalmas karbon szívótorok.... hát enélkül is elvagyok, cserébe a perfekt külsőért
mindezzel csak annyit akartam mondani, hogy nem biztos az hogy csak azért mert valami nyithatatlan, még nem biztos hogy rosszabb is. Tény hogy eleve hátrányból indul, de ha cserébe nem veszítesz sokat az élményből, és a minőség is korrekt és még az ár is oké, akkor nekem nincs bajom ezzel
ha viszont ezek nem így állnak össze, akkor az már más tészta :)
mire visszaolvastam az elmaradt hsz-eket és megfogalmazódott bennem hogy mit írjak, addig te szépen összefoglaltad ;)
minden soroddal egyet értek, kiegészíteni sem tudnám <#email>#email>
hát ha adhatok tanácsot, inkább próbálj egy jó árú licites AA-t kifogni (ahogy nekem is sikerült) Huracan-ból, mert a Kyo képről nézve sokkal gyengébb
én sokszor kötöttem magammal kompromisszumot minőség tekintetében az ár javára, de szinte mindig megbántam, és az esetek többségében aztán sokkal rosszabb kondíciókkal cseréltem jobbra
Persze hogy így drágább, (ami manapság nem mindig igaz) de inkább fizetek/fizetnék többet egy nyitható, igényes modellért.
De nagy általánosságba is az AA mindig szebb modelleket csinált, talán régés-rég mikor még az UT-ról átálltak és a "nagydobozos" modelleket adogatták ki, azok voltak picivel gyengébbek, (mai AA viszonylatba) nem plüss volt hanem ilyen rücsis műanyag, "matrica" vagy telirácsok, gyengécske feliratok, nem a legjobb gumi/felni páros... na azok voltak kb. a Kyo szintjén. Ezzel nem azt mondom hogy a Kyosho nem szép, szép... mert azok a régi AA gépek is szépek, de ahogy nemrég írtam, ha az AA kiadna egy bizonyos modellt, biztos szebb lenne mint a Kyo. Jó példa a Z8-as BMW, szép a Kyo, de az AA még szebb.
Bitang szépek persze a régi Kyo Ferrarik is, sztem anno senki, álmában nem gondolta hogy a mai napig azok lesznek a legszebb kiadások, de az holt ziher hogy egy párhuzamos univerzumban az AA szebb/pontosabb F40-est csinált. (mondom ezt úgy hogy imádom a Kyo féle F40-est)
Lehet, hogy a művelt Kínában nagyobb kultusza van az 1/24-nek, ezért nyomják azt. Meg az 1/32-t, amiről korábban nem is hallottam, hogy bárki gyártotta volna, csak műanyag játékautóként (lásd korábbi Shelles, elemes Ferkák).

Utoljára szerkesztette: 355, 2016.09.24. 23:46:37
Blog: http://ferrari118.rozsahegyi.net
Ezen fakadtam ki a hozzászólásomban. Észbontó ugye? <#conf>#conf>
Szerintem nagyjából megfeleződött a gyűjteményem és most olyan 150-160 körülire taksálom a számukat...
A teljes F1 gyűjtemény ment a levesbe, de eladtam szinte az összes WRC modellt, kivéve a Fordokat és Subarukat. Megbontottam az Endurance sorozatot és sok vadhajtást is lecsipkedtem. Viszonylag egységes lett, már csak Ferrarik, Lamborghinik, raliautók, izomautók és néhány klasszikus versenyautó, oldtimer alkotja a gyűjteményt.
Azért nem, mert az AA 3x annyiba kerül, mint a kyosho Huracan, továbbá előbbi nyitogatható, míg utóbbi zárt diecast.
Természetesen mint gyártók, mindkét cég egyazon prémium szegmensben van nálam. Vannak jobban és kevésbé jól sikerült munkáik.
Számomra ez az új Ousia kyosho vonal pont olyan, mint az AA-féle Whit Sealed Body Shell széria (Corvette C6, Honda NSX, Citroen és Peugeot WRC-k).
A barkácsolás kiváltására tökéletesek lennének a Signature modellek. Ha lennének...
Te, hogy állsz?
http://www.schumimodells.vsg4.hu/news.php

- A Kyosho (véleményem szerint) igencsak pariban van az AA-val. Gondoltam, csak szólok... <#ejnye1>#ejnye1>
Vagy ott az F355 Challenge, ami ugyanígy van beharangozva. (???) Az eszem megáll.
Na persze ha ezekből is olyan minőségű modellek készülnének 1:18-ban, mint a bburago 250 Testa Rossa, 250GTO vagy az F50, akkor inkább bele se kezdjenek....
Tudjátok mióta várom, hogy elkészüljön egy szép és megfizethető diecast 250 TdF vagy bármi egyéb klasszikus Ferrari az 50-es, 60-as évekből? Erre ezek nyomatják ránk a fost.
Sztem egy baromság ez a várjunk egy picit, mert a HW is gyenge volt az elején... miért lenne ugyanaz a forgatókönyv? Gyenge kezdés után erős visszaesés...szépen kiadogatják a régi 1000éves modelleket, meg ki-ki hoznak valami újat, de azokat is max. Maisto minőségbe.
Nem lepődnék meg ha tökugyanaz jönne mint a régi Bubu, bár valószínű gyengébb lesz, a Maisto féle F50 "burágósítása" is sokkal gyengébb lett mint az eredeti Maisto kiadások.
Gondolom ez törvényszerű, a Norev féle újranyomások is rendre gyengébbek szoktak lenni.
Hát ez van, egyértelmű hogy továbbra is a játékautó irányt nyomják, és ezen a signature széria se segít...
Látod Peti, megint csak oda jutottunk, hogy sajnálhatjuk, amiért a Ferrari nem hosszabbított a Mattellel.
Persze én magát a Ferrari-t sem értem, számukra nem gáz, hogy ilyen silány minőségben és torz, elrontott formákkal készítik a nevükkel és a Cavallino-val ékesített modelleket?