269690
Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
  • PP993RS
    Ettől függetlenül tényleg pontosabb a rezsinjük, vagy inkább úgy mondom hogy van pontatlanság a fémen.

És mindentől függetlenül én se cserélném le az enyém ;)

• Angelghost
    Nekem van sárga is ennek ellenére mondom ezt:)
  • eyeball
    - Nekem "csak" kétszeresen / piros és fekete.

Üdv.
  • Angelghost
    Nálam a jobb = méret és arány pontosabb az 1:1 hez viszonyítva :)
  • eyeball
    "... A Kyosho F40 resin sajnos igen sok ponton jobb diecast változatnál, de ezt inkább nem elemezném ki:) aki nem látja az örüljön neki mert nem zavarja ezért azok örömét nem rontanám el így. ..."

- Volt az én kezemben is több mint 100e. HUF-os Ferrari MR resin (is) a kezemben, de én ettől a szoborszerű modellautótól nem voltam elájulva... Hozzáteszem, ez az ÉN véleményem, befolyásolni én sem szeretnék vele - mert nem lenne helyes. Ettől eltekintve az én örömömet nem fogod elrontani - így maradok a Kyo diecast-féle F40-nél:

- Még hogy ez nem széép..?

Üdv.
  • crosspeet
    Én ha lehet, ezt a látványt nézem!
    F40 forever (nekem háromszorosan is, piros, sárga, fekete) ;)
  • eyeball
    - Nyithatatlan resinek helyett:

Üdv.
  • Angelghost
    Üdv Mindenkinek:)

Rég jártam erre felé....
    egy pár gondolat vegyesen minden témához, drága hobbi, ha onnan nézzük egy Maistoért kiadott 10eFt is mert igazából haszna nulla, ki mit szeret kinek mi a hobbija. Gyakorlatilag ami nem a lét fenntartásunkat szolgálja az alapból felesleges és pazarló dolog. Resin vs diecast kb partalan vita szerintem mindkét oldalnak igaza van szerintem, ha nem lenne rá kereslet nem csinálnák. Az AA nem értem, hogy gyakorlatilag prénium diecast volt de gyártott egy kupac olyan autót amiből simán csúcs verziót hozta volna ki és kész, sokkal többet eladott volna belőle. pl Mercedes E320 vs E500 ? 993 alap? C4 Corvette miért nem ZR1 , egy jó pár 1:1 nem is létező tanulmány autó. Össze vissza ígérgetett autók, logikus hogy ebbe a résbe az Otto GT simán betalált, minőség nem AA de aki autó buzi és gyűjtő az igazán vágyott daraboknál úgy is letér a kijelölt útról. Ki tudja mi lesz öt év múlva ez előtt öt évvel se lehetett tudni ide fog jutni ez az egész. Az EUR/HUF és USD /HUF árfolyamokról ne is beszéljünk ami szintén oda vágott az egész gyűjtögetésnek:) A Kyosho F40 resin sajnos igen sok ponton jobb diecast változatnál, de ezt inkább nem elemezném ki:) aki nem látja az örüljön neki mert nem zavarja ezért azok örömét nem rontanám el így.
  • mikeman
    jaja , tényleg :)
  • PP993RS
    Á én saját magam támogatom :) meg nálunk már kőkemény terror van, ha jön valami-valaminek mennie kell... tehát azzal is beljebb vagyok, a cink hogy már nincs mit eladni :D

+

Na jó évek óta most először volt év végi jutalom lecsó, ami azért megolajozta a gépezetet
  • Zo911
    Úgy van, ahogy mondod! Évfordulós C5-ösre nagyon fájt a fogam, de végül csak a bukólámpa hiánya miatt nem túrtam érte az ebay-t, pedig egyébként fotókról nagyon tetszetős.

A 930 Slant Nose (oder Flachbau / Flat nose) nálam a kedvenc változat a szériából, a kék GTS-ért máig fáj a szívem, hogy eladtam, de úgy, hogy az AA elkapatott a remek bukólámpáival, nagyon hiányzott róla. Nyitható-csukható lámpákkal az 1:18 930-asok királya lenne!
  • crosspeet
    Amugy vki elkezdett szponzoralni teged is mint engem a Cmc 901 eseteben..? :DDD
  • crosspeet
    -i ... :)
  • crosspeet
    A Porsche 930 Slant Noise (pl Gts) azért sincs meg többek közt..
  • crosspeet
    Bukólámpás autó modellje legyen működő bukólámpás! Nekem mind az a Ferkák meg a Lambók közt, ez alap! ;)
  • PP993RS
    A korai nagy dobozos AA-ok azért gyengécskék, vagy inkább úgy korrekt hogy tisztességesen megöregedtek :)

Kb. a Kyosho szintjén vannak...

Vagy volt ami még gyengébb, nincs kárpit csak flokkoltak, extrém karos ajtó, matrica rács, matrica emblémák. (bár legalább nem ferde a 6ból4 mint a C7-nél :) )

Viszont a C5-ből a 50.évfordulós már szépen kárpitozva volt, normál zsanérok, sokat húztak rajta, de mégis annyira visszahúzza a bukólámpa hiánya :( engem tényleg nagyon zavart... most jön hülye duma hogy höh... oszt egyszer kinyitod-vissza, azt soha többet, de akkor is :)
  • PP993RS
    Sztem is, azért tartottam meg a sárga HWE-t, pedig pirosba is marha szép a barna belsővel. De hát ezt tudod, Mike is :D
  • PP993RS
    Jó kis gép ez... és egy időbe bitang áruk volt, ami most már -azt nem mondom hogy leesett de- normalizálódott...

Elképesztő sokat dob rajta hogy van nyereg... a simák nekem azért nem tetszenek, pedig formára az áll a legközelebb az 1:1-hez, a HWE meg a Kyo is elbújhat... a sima HW meg szimplán gyenge mindenben.
  • crosspeet
    Szép, grat! A 355-nek kifejezetten jól áll a sárga szín!
  • crosspeet
    964 ;)
  • 355
    'estét!

Bár hosszú még az év, asszem nekem is beesett az utolsó: UT F355 GTS. Hirtelen ötlettől vezérelt, beszámításos baleset. Sárga, mint ez, és asszem az is marad.

A sárga HW Fapad GTS-em helyére pont jó lesz, a család észre se veszi a cserét

Nna, én erre az évre lágyan balra el...
  • mikeman
    nekem mindig is bejöttek a C3-ak, bár az igaziba talán azok a leggyatrábbak minőségbe, az usa-ba semmi áruk sincs
    A C4 is nagyon tetszik, és igen én is vártam hogy hátha kijön a ZR1, de szerintem arra várhatunk még egy jó darabig, bár úgy hírlik egyszerre adják ki a 993 Turbo és a 996 Turbo-val :DDDDDD
    A C5 jó régi darab az AA palettáján, és igen nagyon hiányzik a bukólámpa nekem is, de nincs jobb nála, a sorba nagyon kell, az életben nagyon nagy kedvenc, amíg nincs jobb marad
    és igen kurvára hiányzik egy bukólámpás Diablo, az AA-nak a C5 korszakából való a Diablo is, kár hogy senki nem akarja feleleveníteni ezt a modellt ott, pedig a kaszni tökéletes (no jó 1-2 igazi rács azért mehetne rá) csak ez a lámpa működne. Mondjuk ahhoz képest elég vad áron mennek a piacon, pedig még egy SV azért nagyon kéne, de annak meg különösen vad ára van, így marad a Maisto :)))) ami azért elég ciki

• PP993RS
    Szépek... a Sting Ray faxa gép ;)

Érdekes nekem a C3 sosem tetszett igazán, a C4 igen, azt meg is vettem volna ha más kereket rak rá az AA, azt már meg se kérdezem miért nem a ZR1-est csinálták meg....................... annak már a felnije is egy külön klasszikus.

A C5-nek sokszor nekifutottam, vagy 4 verzió megvolt, de végül mindig eladtam :/ pedig az utolsó AA-ok már nagyon szépek, szebb a motortér, alváz is mint akár a C7-nél, de valahogy mégse... lehet egy nyitható bukólámpa megmentette volna, akárcsak az AA Diablo-t...

A C6 meg szimplán jó, 1:1 meg modellbe is, jó nagy (ár)szakadék volt eddig a sima - Z06 között, de most már kezd bedrágulni az alap is...
  • PP993RS
    Úgy voltam ha egy rezsinem van, ami ráadásul irreálisan drága volt, akkor miért ne legyen egy eszement kompozit...

De biztosíthatlak nem lesz több

Ezek nálam is ilyen qrva drága mementók :)
  • PP993RS
    Na jó azért kösz !
  • mikeman
    köszi
    igen a C3 nagy kedvencem, abból van több verzió is
    egy MantaRay ami inkább persze koncepció de olyan csodálatosan néz ki hogy muszáj volt megvenni, a másik meg egy '82-es C3, ami a legjobb kinézetű a 70es évek nagyon leegyszerűsített darabjaihoz képest. Szerintem még egyszer utoljára neki feszültek a mérnökök hogy valami dögöset alkossanak a C4 érkezése előtt. Amúgy szinte példátlan hogy kisebb frissítésekkel de kb 16 évig nyomták a C3-at, míg például a C2 meg aszem 5 évig ment

• Zo911
    Yeah, micsoda sor!
    A C3-as különösen tetszik, nagy fájó pont a hiánya, szerintem részleteiben a legszebb, a facelift-esek csak egyszerűsödtek utána. Szuper mind, szép kis 'Vette gyűjtemény!
  • mikeman
    akkor egy kis Corvettológia :

• mikeman
    gratulálok neked is, nagyon pöpec darab került hozzád
  • mikeman
    csak ne sokat gondolkozz
    mama49 árul egyet, nem is rossz áron, én a szimpla pirosomat nem adnám ennyiért, ez meg a múzeumi kiadás, tehát vegyed megfele !!!!!
  • mikeman
    a te fejedben is megfordult hogy áruló??
  • crosspeet
    kompoziiit...???
    na jó, azért grat! ;)
  • crosspeet
    hááát.. gratulálok, mindkettő gyönyörű darab! Épp a napokban éledt fel bennem ismét, hogy kéne egy ilyen 928 basszus... :/
    Ha unod, tudod hol találsz!!! ;)
  • PP993RS
    Szidom én most is :) pláne amilyen mocskos drága egy jószág :)

Kösz amúgy ;) minden fürdősku..aságot félretéve valóban brutál egy vas... ill. műanyag

(Küldöm privibe a linket)
  • mikeman
    ahhoz képest hogy mit össze nem szidtad a compozit modelleket rögtön a legdrágábbat vetted meg :))))))
    amúgy gratulálok hozzá
    nekem a kedvencem, és már egy éve filózok rajta hogy megvegyem-e, illetve azon a tényen nem hogy meglegyen-e, hisz az összes generáció megvan a Corvette-k közül valamelyikből több is, így természetesen a 7. is kell, csak hát kurva drága, és belőlük is a legdrágább a legdögösebb természetesen, így ment a variálás hogy csak a szimpla sárga, ami kicsit olcsóbb de egész jó és a C5-öm is Z06 és sárga, tehát menne is hozzá vagy a piros, ami elég szép (kivéve a kályhaezüst felni) és majd minden Corvette-m piros (tök véletlen, nem tudatosan) tehát az is jó, a kék se rossz, de az annyira nem tetszik, hát a fehér meg nem is tudom, az annyira nem tetszik, de mondjuk 100 euróért már azért el lehet gondolkozni (megírhatnád hogy hol annyi!), így hát maradt a tökölés a vásárláson, és még nem vettem egyiket sem meg :)))
    szóval ha annyira nem tetszik akkor nálam kopogtathatsz az eladásával :)) sőt felszólítalak rá, nekem már van egy comozit modellem (Huracan) elfér mellette :)))
  • Zo911
    "...ha úgy vesszük az 1:1 is műanyag, úgyhogy autentikusnak is mondhatjuk."
    Ezen sokat gondolkodtam már és szerintem nagy igazság is van benne, tehát megfontolandó a nézőpont.

A mai szuper/hiperautók kasztnijának mekkora részére tapad a mágnes? Egy Alfa 4C-nek az egész karorrszériája műanyag-kompozit, akkor mennyire lenne autentikus egy fém modell belőle? :P
  • PP993RS
    Köszönjük! :)

Valóban nagyon szép modell, és ha úgy vesszük az 1:1 is műanyag, úgyhogy autentikusnak is mondhatjuk

De részemről 100% nem lesz több ilyen, én is szeretem a Corvette-eket, idővel megtetszett a C7 is, (pláne ez az R-Edition) meg kíváncsi voltam milyen ez a kompozit baromság, de mondhatjuk azt kaptam amit vártam, illetve igen is meg nem is, mert pl. a motor-utastér kellemes csalódás volt.

Nekem ez olyan szürreális élmény, nem egy öntött bunkó mint a rezsin, ami egy darab tégla, meg ugye egyből látszik, hogy nyitható, rá is pattan az ember, de aztán nyitná és jaj el ne törjön érzése van... fémből kell ezt csinálni, vagy legyen ilyen, de akkor tényleg 100€, amennyiért a digó is nyomja a fehéreket...
  • PP993RS
    Én ha nincs jelentős különbség, inkább személyesen-átnyálazva veszem meg.... De volt már, hogy olyan pökhendi volt az eladó hogy inkább megrendeltem ugyanannyiért kintről :)
  • PP993RS
    Pont a napokban beszéltem egy (ex)gyűjtővel, aki próbált megtéríteni hogy mekkora baromság ez, gyűjtjük a "lomot" ahelyett hogy elinnánk bár az legalább meglátszik az emberen.

Hát figyu, ahogy Te is írtad, olcsó hobbi nincs, ja de van, csak az nem hobbi hanem bohóckodás. Nyilván úgy kell csinálni hogy úgymond ésszerű legyen az egész, de egy hobbi meg onnantól már nem hobbi ha ésszerű érveket keresel.

Nekem nem hiányzik egy 1:1 ritkaság a garázsba, mert volt már, és tudom hogy mekkora szívás tud lenni... jók ezek a szoba-betonszaggatók a vitrinbe :) továbbá mindenki tudja a kliséket mit kell mondani, befektetésnek se rossz valós ár osztva kettővel (most már inkább hárommal) ha bárki kérdezi mennyi volt.....
  • Zo911
    Zseniálisan néz ki ez a gép (egyébként is nagy Corvette-es vagyok), gratulálok hozzá!
    Sajnálattal olvasom, hogy recseg-ropog, de ha már kompromisszum, szerintem inkább ez, mint hogy csak egy szobor legyen.
    Bár régen még gondolkodtam egy Corvette generáció-soron, mára már letettem erről a tervről, ahogy a C7-esről is, így csak irigykedve nézem a fotókat és csorgatom a nyálam, gyönyörű!