Autómodellek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Talk loud say nothing... do you have any tobacco?
Én biztosan nem tudnám csak ennyivel beérni.
...és a The Lauda, de azt már ellőtték a 458-on 😊

Utoljára szerkesztette: 355, 2016.10.02. 22:07:04
Blog: http://ferrari118.rozsahegyi.net
Igen, ismerős szitu. Lentebb írtam is.
Az Elan tényleg nagyon apró, valszeg ettől az Alfa-tól is kisebb.
Annak idején tizenezrekért dobálták itthon, mégsem kellett senkinek.
A sárgával szemeztem egy darabig, aztán mégsem vettem meg.
Sokak számára talán a márka nehezen volt gyűjteménybe illeszthető, a típus meg még inkább. Pedig igazi
klasszikus hungarocell dobozos Millennium kiadás volt.
Ez a TZ 2-es sem volt igazán tervben. Annak idején nézegettem, de abban ki is merült a dolog.
A Tipo 33 Stradale volt a nagy szerelem. Az egyik legszebb klasszik sportautónak tartom, mégis alig említik modelles berkekben.
Nagyon ritka darab. Mikor felfedeztem magamnak, már akkor 45e körül mozogtak.
Mostanra szó szerint beszerezhetetlen. Ha felbukkan néha, akkor őrült árakon.
Bánom, hogy akkor mégsem vettem rá magam.
Az Autoart Miura-val is így jártam. Anno 30e körüli árakon be lehetett szerezni.
Nem is volt az olyan régen. Akkor is szarakodtam, hogy majd később, meg ráérek.
Most 45e fölött lehet őket beszerezni, ami egy "régi" Millennium-ért nagyon sok. Egyszerűen tűréshatáron kívülre került.
Pedig alap darab lenne. Azt is bánom rendesen.
Igazából nem tartom magam aktív modellgyűjtőnek. Annak idején felszámoltam a gyűjteményem nagy részét.
Egy letisztult, csak néhány válogatott, minőségi darabból álló kis gyűjteményt akartam.
A szobának kezdett lerakat hatása lenni. Ami inkább volt idétlen, mint igényes.
A most érkezett Alfa-val együtt van összesen öt modellem. 😊
Kicsit tőle is féltem, hogy fog-e illeszkedni a többiek közé, hogy sikerül-e megszeretnem, de nem csalódtam.
Az érdeklődési területem az 50-es, 60-as és 70-es évek klasszikus sportautói.
Valahogy jobban megfognak, mint az újkori vasak. Több lélek van bennük, és nekem izgalmasabbak is, mint mondjuk egy unalomig
ismert Mercedes vagy BMW.
nagyon jól látod, pont erről szól nekem ez a modell
már a LP700 Aventador sem volt épp olcsó (bár tökéletes és gyönyörű) de hogy egy típus varinánsát mellé tudjam rakni még sokkal többet kiadjak, na arra már nem volt kedvem ( meg pénzem <#buck>#buck> )
de ez nekem így tökéletes megoldás lett
anno meg tudtam oldani hogy a Gallardo típus variánsaiból beszerezzek ötöt, de azok anno 15-30 ezer közt voltak, belefért, de hogy az Aventadorral is megtegyem (pedig lenne mit: roadster, LP720 50th) ahhoz a 60-70 ezres ársávban kéne vásárolnom...... nos ez már nekem luxus lenne
\" a pokol kapuja felfele nyílik\"
Természetesen neked is jár a gratuláció! Nagyon szép ez a szín és ahogy látom, igényesen is van fényezve.
Azt is megértem, hogy az AA féle "alap" Aventador mellé nem feltétlen áldoznál még egyszer sok pénzt, hogy az SV is nyitogatható legyen.
Én sem tenném. <#ejnye1>#ejnye1>
befutott a 2. Ousia modellem
és nagyon örülök hogy megvettem
tök rendben van a modell, szép a festése, ráadásul ami a promo képeken nem látszott, metál vörösben hozták ki, minden részén igazi rácsok vannak (ez nekem fontos szempont, e nélkül kicsit gagyi minden modell), és szép az egész úgy ahogy van
és sajnos igen, ez is nyithatatlan 😞 nem mondom hogy nem nyitogatnám szívesen (érdekes módon a Veneno-nál ez nem zavart) mert hazudnék, látványos fotókat lehetett volna csinálni felnyitott ajtókkal, ezt sajnos be kellett áldoznom, azért hogy egyáltalán legyen ez a típusom a polcon, mert az AA féle verzióra még csak ígéret van de ki még nem hozta ezt a típust,de ha ki is hozza, szerény saccom szerint min 250 euró lesz az ára (ez postával együtt volt 90) és az már komoly lélektani ársáv (nekem)
így maradt ez, és a polcon nagyon szépen fog mutatni az AA féle "alap" Aventador mellett 😊

egy időben nagyon szemeztem vele, be volt ikszelve nálam az AA katalógusban 😊
de aztán lemondtam róla, ahogy szűkítettem a kereten
Neked is ez a célod?
Ami a méretét illeti, hát igen, akkoriban még ilyen picurka és könnyű versenyautókat építettek. Egy magasabb férfinak ez épp a köldökéig ér.
Szerintem ha egy Lotus Elise vagy Porsche 904 GTS mellé tennéd, nem szúrna szemet a méretkülönbség...
Persze, Autoart.
Die-cast? Esetleg AA?
"Ne add fel az álmaidat! Csak kicsinyítsd le öket!" - IKEA
Csütörtökön érkezett ez a szépség.
A képeket és fórumokat böngészve tudtam, hogy méretre kisebb lesz, mint egy átlag 1:18-as, de élőben még meglepőbb.
A Kyosho 250 GTO mellett például olyan, mint ha 1:24-es lenne.
Igazi békebeli Millennium modell. A festés minősége, és maga a piros szín telítettsége döbbenetes.
Az első és hátsó szélvédők illesztése egyszerűen hibátlan, milliméter pontos.
Különlegesség, hogy az orrán látható légterelő például mozgatható, akár síkba is állítható.
Alfa Romeo Giulia TZ 2 (1965)
"Ne add fel az álmaidat! Csak kicsinyítsd le öket!" - IKEA
Azt gondolom, hogy nem hagyják ki a LaFerrari Aperta-t és talán ezek közül is viszontlátunk néhányat megmodellesítve...
Látszik, hogy mennyire természetesnek veszi az ember, hogy ilyen (egyszeri) hiba nem fordulhat elő egy modellen, aztán mégis...
60s: drugs sex rock\'n\'roll, 90s: bugs sux plug\'n\'play

Nos igen, ha az umbau nem csak önsimogatásra kell, hanem egyértelműen a modellnek is jó, annak mindenki örül 😉
Nekem van egy modellem amin az ültetés és felni valamint gumicsere nem tuning, hanem korrektura lenne, caskhát mind az 1/43-as méretarány mind pedig a kézügyességem más világ XD
Róla van szó:

Utoljára szerkesztette: bulba, 2016.09.29. 00:08:07
Nyomj már egy kèpet, please! 😄
Apropó itt talán látszik hogy egyáltalán nem ultra-peres ez a kerék, nyilván kisebb az oldalfal mint a 16-osnak, de átmérőre szinte ugyanaz mint a gyári, tehát nem fog jobban csalni az óra <#alien>#alien>

Ugye nem mondod, hogy télire kap egy vasfelnit virsligumikkal..? <#smile>#smile>
Hirtelen elképzeltem a következő beszélgetést:
- Te és milyen színű lesz az új olasz vadlovad?
- Azt a szép zöld árnyalatot választottam, tudod a British Racing Green
Nekem egyedül talán a 456-os színe nem bejövős, igaz nem tudom milyen egyéb színekben elérhető modellként.
Ja-ja, sztem is a Borbet A remekül passzol ezekhez a kocka Audikhoz.
16-os amúgy, és jah a képen koppig van rakva, azóta egy kicsit feljebb került már 😉
Nem most volt..
Meg kagyloulles, led, mulatoszene. 😉
Most man csak kisgrofo max. 😊
Hát jah, ahogy öregszik az ember már egy ültetés is egyre fájóbb pont... <#smile>#smile> meg itthon inkább downgradelni kell a felnit, mer' amúgy totál használhatatlan <#csodalk>#csodalk>
Ezért jó a modellekel szórakozni 😊
Most, 35-on tul, vettem egy gyari e39 touring full M-paket, sor6 benzin. Es ugy dontottem, hogy most kivetelesen a gyari szett eredetileg is full, hat maradjon ez full gyari! Igaz, ugye ez gyarilag is szep.. Mivelhogy szintszabalyzos legrugos, igy agyig pakolva is gyari a hasmagassag, semmi lowrider filing. De miota gyerek van a haznal, most ezt elvezzuk. Semmi fekvorendor kerulgetes, kavics ill falevel atugras.. XD
Én ezért hagyom meg a visszaalakítás kiskapuját, mert itthon egy ilyet senki nem vesz meg. A németeknél (vagy inkább főleg ott) azért rákapnak az ilyesmire, van hogy egy-egy szép umbau elképesztő áron megy el....
Itthon mondjuk ha az 1:1 autóra is ráraksz egy nem gyári felnit, már egy FandF hülyegyerek vagy <#taps>#taps> oszt' biztos mindig nyomtad mint süket a csengőt.....
Vagy te a padkát véded..? 😉