Autómodellek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hornando
Várjál csak, a Huracan nem die-cast? Azt írja a Kyosho, hogy az Ouisa brand zárt fémöntvény. Mi az igazság? Ami nekem van Venano az fém.

Talk loud say nothing... do you have any tobacco?

Hornando
Na hát ez az.
Viszont látom kend is nyakig benne van a gyantabizniszben...
Egyébként szépek, főleg a Maserati.

Talk loud say nothing... do you have any tobacco?

Hornando
Hú, ilyen GT90 nekem is volt. Jó pár éve adtam el, talán ha ötezret kaptam érte. Nekem is valami ilyesmi tervem volt, hogy össze gyűjtöm a Ford GT-XX típusait, de aztán letettem róla. Nekem most csak egy EXOTO van és nem tudom, hogy kell-e még mellé bármi más is.
Most úgy gondolom, hogy nem.
Az AUTOart nagyon szép, de ha vennék is egyet, csomó más is kívánkozna mellé, ha érted, hogy mire gondolok...<#vigyor5>

Talk loud say nothing... do you have any tobacco?&#65279;

Gallardo007
Szia. Huracan műanyag ellenére nem rossz, csak nem ér annyit amennyiért kapható jelenleg.

http://gallardo007.mindenkilapja.hu/

Hornando
<#wow1><#csodalk><#gun><#ejnye1><#rinya> Jesszus! Viszont legalább szellemesen tártad elénk. <#eljen><#vigyor3>

Hornando
Neked is csak azt tudom írni, amit a Misinek. Nagyon jó választás volt. Gratula!
A Huracan esetében viszont megingatott a hitemben, vagyis a kis bogarat sikerült beletennie a fülembe. <#help>

355
Igazán nem értem, hogy mibajod vele <#smile> Már eljutottam odáig, hogy van víztiszta, kb. 6cm széles ragasztószalagom. Azzal körbe meg tudom oldani a dolgot, a két üvegajtó közötti résen kell még egy kicsit gondolkodnom.

Addig is: Kyosho Ferrari F40 LM Edizione Aeroporto Dubai

Blog: http://ferrari118.rozsahegyi.net

Hornando
<#eljen>

Hornando
Ó egy EXOTO. Gyönyörű!
Nekem ilyen csak Polistil van, de az is szépen feljavítható. Amennyiben nem teszi az ember 1:18-asok közé, egész tűrhető modell.
Meg aztán én kimondottan kedvelem a vintage játékokat, modelleket, sok érdekes darab készült ezeknél az elfeledett gyártóknál.

Ez jó. ... 😄
Missa
Ja, most láttam, van SPOILER. <#nevetes1> Most olvastam.
Színben nem vitázom. Mert egyértelmű, hogy a fekete a szebb. <#nevetes1>
Port még nem tudok prezentálni. <#nevetes1>

"Ne add fel az álmaidat! Csak kicsinyítsd le öket!" - IKEA

Missa
A legjobb...
Még középiskolában volt egy sztorija ezzel kapcsolatban az egyik tanáromnak.
Valahol, talán Spanyolországban volt egy utca. Több borbély is volt benne.
Az egyik így reklámozta magát, a világ legjobb borbélya, a másik kirakatában ez a felirat volt, az ország legjobb borbélya, a harmadikéban a város legjobb borbélya, a negyedik üzletre csak ennyi volt írva szerényen, az utca legjobb borbélya. :-)
Hmmm, csak úgy eszembe jutott ez a sztori, bocs. <#nevetes1>

Hornando
Nagyon klassz, bár az illesztéseit nem mondanám tökéletesnek. <#worship> Egyszer majdnem összejött egy ilyen, de sajnos el kellett állnom a vásárlástól. Persze végérvényesen még nem mondtam le a beszerzéséről.

Missa
A felni, meg a gumi az tutti más. A harmadikat nem tudom.

Hornando
Nem is tudom, asszem én maradok az UH Defender 90 és 110 változatoknál.
Nyilván az lehet az elájulás oka, amit PP kolléga is ír. Sok a cucc a kocsin, viszont a hátsó lámpák védőrácsozata szerintem is említést érdemel. Valamint azt is megjegyezném, hogy még sohasem láttam ilyen szétszerelhető gyalogsági csákányt. <#hehe>
Persze ha mellé tennének egy AUTOart Willys Jeep modellt, máris árnyaltabb lenne a kép...

- Ezt..? Viccelsz? Inkább venni akarnék mellé, nem eladni..! <#nevetes1>

Hornando
Ej ha, de sok kommentár született a napokban.

Szép otó, de kár, hogy így eszi a por...
Valami okos pormentes megoldáson igazán törhetnéd kicsit a bukódat. :-)

Nem gondolkoztál rajta hogy esetleg eladnád? 😊

1:18 Gyűjteményem: http://palfigabor.hu/diecast.php

355
Missa, az én 550 Barchettám így néz ki:

Fedezd fel a három apró különbséget! <#smile>

Megoldás:

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

1: az 575 GTZ kerekei, és ezzel -10 év a korából (asszem a sima 575-ön is ez van);
2: normális színe van; <#smile>
3: egy csomó por <#smile>

Jól játszanak a szavakkal, hát persze hogy "a legjobb rezsin amit valaha láttak", mert egy hegyomlásnyi motyó van az amúgy is full nyitott autón.
355
Kyosho Land Rover Defender Movie Edition. Nyithatatlan műgyanta, a Diecast Society szerint az egyik legjobb minőségű modell, amit valaha láttak.

Több kép és leírás a Diecast Society honlapján.

355
Egy Exoto 500 F2... Egyszer szeretnék egy ilyen rövid orrút a hosszú CMC mellé tenni, de nem nagyon áll meg 140eFt alatt. Annyira meg nem hiányzik <#smile>

- Még két kép egy másik "finomságról": <#buck>

- Hát azok a csiricsáré színű lambo-k nem azok..? <#vigyor5>
- Köszönöm, csuda szép ez a modellautó... <#circling>
Tökéletes, grat hozzá!
Rácsaptál az Sv-re..?
Milyen sok műanyag ??
- A sok műanyag után egy kis "csemege": <#wave>

Gallardo007

Gyerekkorom kedvenc gépe illusztris társaságban <#alien> emlékszem az NFS2-be milyen brutál és vezethetetlen volt, mégis imádtam.

És még mindig fantasztikus ahogy a Maisto a gumi mintázatára is odafigyelt, akárcsak az igazinál. <#smile>

Missa
A GMP-t újra gyártják. Az első, "új kori" piacra dobott terméke, hogy, hogy nem egy Plymouth Roadrunner volt. Most nyáron kezdték el forgalmazni. Nem vagyok benne biztos, de mintha az új tulaj a Greenlight lenne. Persze, lehet, hogy keverem, mert a Highway61 is újra éled. Vagy mintha olyasmit is mondtak volna, hogy GL az új tulaj és a régi GMP-s cuccok kiadása mellett, GMP név alatt fogják a H61 termékeket is árulni? Már belekeveredtem...
Amúgy GMP-nek is voltak szebb, még szebb , de voltak felejtős modelljei is. Tudok olyanról amiben egy karos ajtók és egyéb elnagyoltságok voltak, talán a Chevy Nova-juk volt ilyen. A Ford Fairlane, a Plymouth Roadrunner-GTX sorozat, a Pontiac GTO-k vagy a Ferrarik azok valóban prémium kategóriások, egytől egyig.
Autoworld-nek van azért jó pár terméke, ami majdnem GMP színvonal. Igaz, ezek a régi ERTL Authentics sorozatból eredeztetik a gyökereiket. Az olyan gegeket, mint a letekerhető ablakok, a fém laprugók nem csinálták meg, de például a Charger mind három generációját pazarul megcsinálták. De ugyan ez elmondható a Chevy Chevelle-ről is.
Dodge Charger -1966:

Dodge Charger - 1968:

Dodge Charger -1969:

Dodge Charger - 1970:

Dodge Charger - 1971

Konkrétan ez az autó olyan mintha valaki gondolt volna egyet és fémfűrésszel kivágta volna azt a darabot... 😊

Mentségére legyen mondva a targásítás egész kevés autónak áll jól, és talán azok is szebbek felrakott tetővel.
Érdekes hogy "még csak" most jutottál erre az álláspontra, persze mindenkinél más az ingerküszöb, de bennem ez már elég régen megfogalmazódott... mondjuk jó rég nem voltam és nem is tervezem, de akkor a lényeg nem változott.
Parkolót se találni csak több utcával arrébb, de volt hogy 10percet kellett sétálnom, bent kismillióan, izzadtságszag, tömegnyomor, anno a pecsába volt ilyen fíling, csak az legalább nyitott volt és nem állt be a bűz.

Részemről csak 1:18-ban tudok nyilatkozni de a kínálat nulla, mármint ugyanazok vannak ami akkor az olx / vaterán csak többnyire még drágábban "ha már ott van-úgy is megveszi" alapon.....

Talán tényleg csak egy jelképes belépővel (amit gondolom nem lehet, mert még jobban tiltott zóna felé mozdulna a dolog) lehetne javítani a "minőségen" és a tömegen, az biztos lemorzsolódnának az unatkozó, nézelődő, betévedő, hideg van-melegedők...
bulba
Ufff, na ez üt, vitán felül atomjól néz ki!! Megnézném élőben is, már ha legalább a render egy Maserati tervezőtől származna.
Utoljára szerkesztette: bulba, 2016.10.09. 23:13:19

60s: drugs sex rock\'n\'roll, 90s: bugs sux plug\'n\'play

bulba
Sosem tudtam megérteni mi a nem szép ebben a "félkabrióban ". De hát ez a szép az ízlésben, többé kevésbé mindenkié különböző.
Felrakott tetővel ilyen, nekem a semmi extra jut róla eszembe 😊

355
Maserati LaMaserati MC63 Concept.

355
Voltam ma börzén. Rengeteg ember volt, az átrendezésnek hála sokkal több eladóval, de a börze határozottan kinőtte a helyét.

Sajnos üres zsákkal jöttem haza. Gyakorlatilag nem volt semmi, ami ne lenne meg. Angelghostnál volt egy műgyanta LookSmart (=ócóbb MR) F430 Scuderia, de egyrészt sárga volt, másrészt megvan Elite-ben. Bezzeg ha 16M lett volna... Volt nálam pár doboz nélküli modell, próbáltam őket másra cserélni, de erre meg az eladók nem voltak vevők.

Akartam még Ferrari F1-es gépeket 1/43-ban, de abból se láttam hiánypótlót. Bezzeg a magazin modellekből, orosz 1/43-ból, régi Matchboxokból kegyetlen sok volt.

355
Ááááá!!!! A szemem,, a szemeeeeeem!!!!! <#smile>

Nézegettem a Gugliban, csukott tetővel egészen elmegy. De ez a nyitott mintha valami házi tuning lenne.
Utoljára szerkesztette: 355, 2016.10.09. 22:55:43

Ez egész jó... az ára is.
- Megejtettem egy kis fotózást ezekkel a muscle car-verziókkal. A két modell között is elképesztőek a méretkülönbségek (pedig mindkettő igazi nagyágyú) - a Plymouth mérete, kidolgozása, anyagai még 10 év után is hihetetlennek tűnik. Az AA-féle Charger is gyönyörű - ami külön említésre méltó és abszolút plusz pont az AA részére - hogy a nyílható ajtók közötti hézag mindenhol egyformára sikerült, nincsenek elnagyolt rések, tökéletesen passzentos mindenhol. A GMP-féle nagyágyúról meg nem is írok, elnézegetve azt sajnálom csak, hogy ma már nem csinálnak ilyen modellautókat - nem csinálnak ilyen kidolgozásokat, egyszóval azt sajnálom, hogy a GMP mint márka - megszűnt létezni. Ugyan az ACME és az Autoworld is készít szép izomautókat, de azok még csak pariban sincsenek a régi márka által gyártottakhoz képest.

- És akkor néhány kép a sok(k) közül:

Missa
Mostanában a Wheeler Dealers (Autókereskedők) sorozat régebbi részeit nézegetem.
Beleszerelmesedtem a Jaguar XJ-C be. Gondoltam hátha van 1:18-ban, és ha igaziban nem is, de modellben kellene egy.
Jaguar XJ C 1:18

Aztán megláttam, milyen áron vannak ezek néha az Ebay-en:
Neo Jaguar
Áhhhh, nem lesz Jaguar-om! Maradok a Ferrariknál és a MOPAR-oknál. <#nevetes1>
Utoljára szerkesztette: Missa, 2016.10.09. 21:22:21

Missa
Hmmm, érdekes egy tetőkiképzés. Amolyan fordított landaulet. Mit jelent az SC? Semi-coupe, vagy semi-convertible (cabrio)?
Nem vagyok nagy angolos, csak rémlik hogy sok szónál a felezést a "semi"-vel jelezték.

bulba
Korábban, ha a Bentley-k szóba kerültek mindig megemlítettem, hogy nekem a Continental SC a kedvencem! Nemrég egy "jóárasításnak" köszönhetően be is csalogattam egyet a vitrinbe. Bár ezért az SC verzióért senki se rajongott, remélem nem baj ha megosztok róla egy csokor képet <#vigyor4>

Utoljára szerkesztette: bulba, 2016.10.09. 17:51:53

Missa
Hát igen! Megértelek.
Nehéz is egy ilyen szépséget kihagyni! <#nevetes1>
Nekem sem ment annak idején:

Utoljára szerkesztette: Missa, 2016.10.08. 18:21:38

Légrugós felfüggesztés van alatta 😊 Meg az a hang amikor beindítja nagyon brutál.

1:18 Gyűjteményem: http://palfigabor.hu/diecast.php

Gallardo007
Üdv.

Ez a kyo SV valami brutál szép, akár egy Autoart. Ha ilyen minőségben lehetne ennyiért modelleket kapni, szerintem nem csappant volna meg itthon a gyűjtői létszám.

Köszi! És nagyon szépen továbbvitték azt a formát. A legújabb GT-nél ez már nemigazán, talán emiatt -is- de az már nekem nem bejövős...
Hová ültették ezt még, te jó ég 😊
Nincs és nem is lesz, csak 1980-->tól jöhetnek 😉