Autómodellek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az a modell sose volt 30ezer körül / alatt... Ahogy Misi is írja, ha annyi lett volna akkor ki vette volna a HWE-t 25ért...?

Ha azt valami pancser (ráadásul cég? számlával, ingyen szállítással) annyiért adta akkor külön gratula, teszem hozzá mikor kijött a Kyo 355, akkor a HighEnd TR már jó egy éve futott, és már akkor az egekben volt az ára... pláne a pirosnak.
Nem csal a memóriád, 20-25 között ment a HWE, és jó duplája volt a Kyo.

Mondjuk én nem csak emiatt vettem HWE-t, a komplett hátsó rész és a magasság / kiállása is jobb a HWE-nek, a Kyo felnije és az utas-csomagtér szebb már a plüss miatt is.

No meg én sárgába szerettem volna és azt csak a HWE adta ki.
355
Milyen magas az üvegajtó? Nálam kb. 160 centi, és szerintem az üveges kinevet, ha 2×160 centis csíkokat kérek.

Blog: http://ferrari118.rozsahegyi.net

mikeman
igazán nem kötekedésképp, de amennyire az én emlékeim nem csalnak a Kyo F355 50ezres árral nyitott és a HE Testarossa sem volt sokkal olcsóbb, így ha te 50ért vetted mindkettőt valószínűleg az évezred üzletét kötötted
csak azért emlékeszem ilyen jól mert természetesen én is szerettem volna egy F355-t, de ennyit nem volt szívem kiadni érte, pláne úgy hogy az alig gyengébb HWE meg huszon párezerért volt meg, így dupla annyit nem akartam érte adni, de ha 30-ért lehetett volna Kyo-t venni, akkor senki nem vette volna a HWE-t

\" a pokol kapuja felfele nyílik\"

mikeman
nálam ez a két üveglap közti réses probléma úgy lett megoldva hogy az egyik üveglapra a nyíló élre lett ragasztva egy vékonyabb üvegcsík ami túlnyúlik rajta és így rátakar a másik üvegajtó
ezzel a rés el van takarva, a por nem jut be
nekem több mint egy éve így vannak a modellek és még most megnézve annyi a por belül ami a nyitogatáskor beszállhat, magyarul elhanyagolható mennyiség
pici hátránya hogy a résnél a dupla üveg pici fénytörést okoz, tehát nem épp láthatatlan a dolog, de szerintem ennyit be lehet vállalni

Hornando
Az ötletem a fóliavédő fólia, olyan, amiket a mobilokra lehet felsimítani. <#vigyor5>

Talk loud say nothing... do you have any tobacco?&#65279;

Hornando
Lacikám, ezt én még akkor elolvastam, mihelyst közkincsé tetted. Beszéltem is anno a Janee-val beszerzés ügyében, de más projekt lett belőle. De mivel van egy csodás 67-es Coronet R/T-m, idővel kéne mellé egy ilyen 66-os Charger.
Viszont még így is őriz nekem egy modellt, amit lassan már át kéne vennem.

355
Ja, mer' az olyan eccerű. Én is gondolkodtam a túlnyomáson, az 1W-os déli híd hűtők jók is lennének, de ha nem szűrt levegőt nyom be, akkor adtam a szarnak egy nagy pofont és magam töltöm fel porral a vitrint. Megteszi azt ingyen is a légkör, minek pöcsölni túlnyomással, meg etetni a ventiket árammal? <#smile>

Sz'tem egy atomtámadásnál a legkisebb problémátok lett volna, hogy bejut-e a por. <#smile>

Missa
<#nevetes1> Mert nem olvasol utána az "experték" blogjában! <#nevetes1>
Pótold be! <#nevetes1>
Dodge Charger - 1966
Utoljára szerkesztette: Missa, 2016.10.12. 11:11:11

"Ne add fel az álmaidat! Csak kicsinyítsd le öket!" - IKEA

Missa
<#nevetes1>
Csinálj a vitrinben 1-2 tizedes túlnyomást, akkor nem megy be a por. <#nevetes1>
Anno a katonaságnál a híradós kocsi is túlnyomásos volt. Mondván, atom támadás után a bódéban túlnyomást kell csinálni és nem jön be a radioaktív szennyeződés. Én készséggel elhittem volna ezt a sztorit, ha a bódé ajtó résein nem láttam volna ki. Megemlítettem ezen aggályom, hogy így valószínűleg nem fogom sem én, sem a társaim túlélni az aktuális atomcsapást. Magyarán el lesz b@szva az egész napom! Ezek után kb. 1 hét laktanyafogság lehetőségét vázolták fel előttem. Mivel hétvégén szerettem volna haza menni, jeleztem, most, hogy jobban megnézem, ez a bódé még nagy tömegek részére óvóhelynek is alkalmas lenne, persze, hogy bármilyen atomcsapást zokszó nélkül túlélünk! Szóval a por hol van az atomhoz képest!? Jó lesz a vitrinbe a túlnyomás! <#nevetes1>

Missa
Szélvédőre nincs ötletem.

Missa
Ja, pár éve a Kyo 355-t én is 55ért szereztem...
Drága, de szép. Kellett, mert nekem ez a kedvencem az 1990 és a manapság gyártott Ferrarik közül.

355
No problemo, megértem. Egy csomó bútorboltban meg asztalosnál kerestem megoldást az üveglapok közötti résre, de nem lettem okosabb. Végül is a 4 szekrényből 3 tele van, a negyedik 1 hét múlva lesz tele, majd kitakarítom őket és víztiszta szalaggal körberagasztom. Akkor aztán se por be, se modell ki <#smile>

355
Én mobiltelefonosnál vettem műanyagpolírozó szert. Az a festékre tökéletes, de szerintem nem találták még fel azt a technikát, amivel egy resin szélvédőjét polírozni lehetne. Azokon a fóliákon a DSLR tisztító is nyomot hagy.

Hornando
Cép! Most darabonként adják ennyiért.

Hornando
jogos! 66! Megint kapkodtam.

Hornando
66

Kivéve WD40-el, mert az mindenre jó <#nezze>
A Bubu féle TR valóban jó arányokkal bírt, de minden más rettenetes volt rajta, a csúszkás leszakadt, klozetajtó fíling, ami össze-vissza állt és megtörte az autó oldalprofilját... béna motor-csomagtér, sztem még BB viszonylatba is egy gyenge modell volt.

A HW ezekre az alapokra épített, nekem egy Elite van, de ahhoz is csak hozzá-hozzá nyúltak, a csomagtért tökugyanaz csak kifestve, a motortérbe is csak belefestegettek meg a szokásos egy-pár fotómaratás.

Egyedül a felni ami sokkal-sokkal szebb rajta, és hibátlanul eltalálták a felni-gumi arányokat is, ami ugye elég nagy szó a HW-nél...
Missa
Én úgy tanultam, zárat (legalábbis a cilindereket) nem olajzunk semmivel.

- Ugyan én már nem emlékszem, melyik magyar modellboltnál rendeltem (internetes vásárlás gyanánt), de egyszerre volt ott a Kyo Hi-End-féle Testarossa és a szintén Kyo Hi-End-féle 355 Berlinetta is. Írtam nekik, hogy mi lenne ha a kettőt elvinném egy kis akciós kedvezménnyel..? Akkor a két autómodell volt közel 60e. Ft- de mivel megadták a kedvezményes árat, így megvettem (ingyenes futárral) nem egész 50e. Ft-ért...

- Azóta kissé elszállt mindkét modellautó ára is... <#csodalk>

Elhiszem hogy eltünteti, mert egy agresszív anyag, ugye zárolajozásra is ajánlják, de kérdezz meg egy lakatost mi a véleménye róla 😊
Missa
HW és HWE sosem volt a kezemben, még csak nem is láttam igaziban. Azért gondolom legalább arra ügyeltek, hogy a teteje ne olyan műanyag betétes legyen, mint a Bb volt. Amúgy ha a korát nézem az sem volt elviselhetetlen. Egyszerűbb volt az tény, a kerekei gagyik, de az arányai nagyjából jók voltak. Rövid időre egymás mellé tettem a kettőt, összehasonlítani. Persze beltérben, motortérben a Kyo magasan verte.

Missa
Kételkedtem én is benne. Biztosra mentem. A céges autómon próbáltam ki. Naná, hogy nem a sajátomon. Egy helyen rácsukódott egy kapu és felkaristolta a fényezést. Te, komolyan mondom, kiszedte a karcokat. Esküszöm, amikor leadtam, ezeket nem vették észre. Találtak rajta máshol. <#nevetes1>
Utoljára szerkesztette: Missa, 2016.10.11. 21:49:16

Sokkal jobb mint egy Bburago féle ? Elég finoman fogalmaztál 😊 nem HWE-re gondoltál inkább, mert annál is nagyságrendekkel szebb. (bár a HW is Bubu alapokon nyugszik)
WD40-el ??? wháááá 😊 ne már... azt bicikli láncra se szívesen fújnám rá....
Missa
Sokáig vadásztam én is egy ilyenre, pedig sokan cikizték.
Szerintem akkor is sokkal jobb mint egy Bburago féle.
Ja és ez die cast, nem resin. Csatlakozva a korábbi hozzászólásokhoz. <#nevetes1>

<#integet2>
Missa
Én az asszony egyik smink ecsetét használom (persze kimosva), és számítógépes sűrített levegő sprayt. Volt pár nem mély karcos modellem, az interneten látható módszerrel, a WD40-nel tényleg rendbe lehet hozni. Igazi autókon demonstrálták, de nekem működött modellen is. Jó, tényleg nem mély karcok voltak.

Missa
<#eljen>

Nagyon szép a fehér Gallardo SL, sokáig szerettem volna, mert egy időben legórét adogatták, de végül nem vettem meg, mert van egy "ős" Gallardo, meg egy 570-4 STS.

Ugyanígy Murciból is, ("ős" + egy SV) és akkor jött volna az hogy abból is "kéne" még egy, ez a bizonyos ördögi kör amit a kollégával az imént beszéltünk.<#ejnye1>
Utoljára szerkesztette: PP993RS, 2016.10.11. 21:33:08
Missa
<#awink> Csak szólok, '67-es Charger-t nem adtak ki. Az ganzegal olyan mint a '66-os. Akkor még nem csináltak évente "faceliftet". A '67-es csak annyiban különbözött az előző évitől, hogy kihagyták belőle a hátsó üléseket elválasztó, látványos kartámaszt, mert kényelmesebb lett így a beltere. És a motorválasztékból kikerült a 361 Cui-s. De modellben ezt így nem csinálták meg. Én is az "év számok "sorát ,majd egy '67-es Coronet-tel fogom pótolni. Hiszen az övvonalig szinte Charger. <#nevetes1> A '70, '71-esekből még mindig adnak ki új szín variációkat, viszonylag könnyen beszerezhetőek. Az amolyan "nyami-nyami" színűeket nehéz beszerezni, plum crazyket, bright red, bright blue és a feketéket.

- Csakazértiskyosho: <#eplus2>

mikeman
én még nem igen láttam 67-es Chargert modellbe (legalábbis 1:18-ba nem) , mert az tulajdonképp ugyanaz mint a 66-os 😊

Gallardo007

http://gallardo007.mindenkilapja.hu/

A súly a rezsinnél nem mérvadó, mert totálisan felesleges kézbe venni. <#szomoru2>
Jah bocs, sorrendbe olvastam a hsz-okat 😉
De így is ártasz vele hogy rajta hagyod, egy idő után nem fogod tudni portalanítani őket, hiába zárt / teli oldalablakos egy modell, bemegy a por... Egy kárpitozott modellből meg ki se tudod majd szedni, vagy 1:18 porszívó 😊

Meg én nem is bírnám így nézni őket, tudom nem is nekem kell <#buck> de ez akkor is gáz... sorry.
Hornando
Ámen! <#papakacsint>

Az AA kompozit, a Kyo csak szeretne így kinézni 😉
Persze hogy tudom, én is számtalan modell mellett "megyek el", mert ha megvenném kéne mellé még ez meg az meg amaz... ördögi kör.

A GT90-nek meg az összes régi Bubu / Masito-nak nincs értéke, ez meg még ráadásul egy tök korrekt kis gép, nincs értelme 2db gyors-éttermi menü árárért eladni.

Az AA GT valóban egy gyönyörű modell, nem a legszebb AA amit valaha láttam 😊 de annyira jó/erős szintet hoz minden részletében, hogy öröm nézni, nyitogatni...
- Köszönöm az elismerést, de azért neked sem kell szégyenkezned. <#taps>
Ennyi... találó 😊
Hornando
Upsz! <#confused> Akkor ezt csúnyán benéztem! Viszont pozitívum, hogy olyan jók az illesztések, hogy simán zárt, öntvény Ouisa modellnek néztem. Bocs! <#zavart1>

Hornando
Értem és persze tisztában vagyok vele, hogy nem egyszerű harcolni ellene. Ellenben komoly szakirodalma van a témának, bár ezt nyilván te is tudod. Szerintem mielőbb foglalkozz az üggyel, mert idővel olyan vastag réteg keletkezik, amit pusztán kefékkel nem fogsz tudni fellazítani.
Próbáltál már kefés porvédő szalagot? Fototechnikai üzletekben látni, hogy ilyesmivel védekeznek a por ellen.

Gallardo007
Igen, csak ez Autoart 😊

Gallardo007
Sajnos ki fognak kopni a fém modellek, és egyre inkább a műanyag/gyanta veszi át a hatalmat. És eléggé lehangoló amikor kézbe veszed a 200g-os modellt, amiért kicsengettél 200+ eurót. Persze minőségi visszaesés nincs, de akkor sem ér ennyit.

Hornando
Ej de ismerős nekem ez a modell. :-) Mindig, amikor látok egy ilyet, sóhajtok és nagyot dobban a szívem és ez nem a modell miatt van.
Micsoda szentimentális pali lettem...
De neked is jár a gratuláció.

355
Sajnos nem tudok mit kezdeni ezzel. Kertváros, családi ház, extra jól szigetelő nyílászárók, 80% kőburkolat, 20% ragasztott parketta, és mégis minden tele van porral. Az elején még takarítottam őket, de rá kellett jönnöm, hogy csak ártok vele. Akármilyen finom eszközöket használok (pl. fényképezőgép érzékelő tisztító készlet), a modellek karcolódnak. Százhetven vitrin beszerzése meg nem pálya. Inkább hagyom a port gyűlni, míg a megoldás meg nem születik.
Utoljára szerkesztette: 355, 2016.10.11. 20:33:20

Hornando
Szépek! Nálam ez a helyzet. 68, 69 pipa! 67, 70, 71 wanted!