269690
Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
  • crosspeet
    Vettünk 2016-ban pár új autót a céghez, erre a minap felhívott valamelyik autókereskedő cég, hogy lenne ajánlatuk, Renault... addig ment a beszélgetés, mire mondtam neki, hogy köszönöm, a csigaevők kaját sem tudnak csinálni, nemhogy autót.. mire ő, hogy a kereskedésük Daciákkal is foglalkozik többek közt, érdeklel-e engem..
    Mire rávágtam hogy tudja-e, hogy a francia autónál mi a szarabb..? a román...
    elköszönnöm már nem kellett.. XD
  • crosspeet
    eléggé cascósnak tűnik ez így nekem.. XD
  • crosspeet
    gondolom a hátsó ülésnek a támlája fából van... XD
  • 355
    Az ott a betöltő felett, a fekete lemez mögött egy deszka??? Mellékelték az éghető anyagot, hogy ha már belobbant a benzin, legyen ami sokáig melegen tartja az autót? Hüje franszoák...
  • crosspeet
    te ne nézegess ilyet, ez tuti h nem nyitható fém, hallod-e.. kurvulásnak tűnik ez már így nekem.. XD
  • crosspeet
    na de ez is autó, vagy valami szükségmegoldás inkább..? :D
    íme akkor hát a francia mérnökök csodás motortere, Renault 4CV

• PP993RS
    Fronti-art Regera lesz belőle nyithatós is 1000 dolcsi körül....

Nézegettem már régebben a Fronti-art modelleket, tényleg tűélesek, az meg derék, hogy nyitható rezsineket is gyártanak, (7-800€-ért) de a user tapasztalatok nem valami jók... a rezsint nem arra találták ki hogy nyitogassa az ember, még kézbe fogni se túl kellemes élmény.... ezt nem én írtam hanem a külföldi kollégák ;)
  • mikeman
    igen, én is írni akartam hogy vajh miért nem lett belőle racing verzió :)
    mondjuk nem is igen tudnék olyan kategóriát ahol legálisan mehetne 8literes W16 motorral :))
    nomeg szerintem a vw konszern nem is engedte volna, hisz milyen presztízs veszteség lenne ha a világ legdrágább és legerősebb autóját (ahogy ők reklámozták) megverné a pályán mondjuk egy NIssan GTR :))) na az ciki lenne
  • BMW M5
    "Az üzemanyagtartály a motortérben van és a betöltőnyilas pont az aksi felett"
    Hát ez magyarok százezreinek ( is ) mindennapos élmény volt
    Trabant 601

• crosspeet
    Klasszikus autok nyomaban
  • crosspeet
    Epp a Dtx csatornan nezek egy autos musort, idezem..:
    "Az uzemanyagtartaly a motorterben van, es a betoltonyilas pont az aksi felett".. XD
    Renault Jolly 1961. Francia, mi mas.. :D
    Fő a biztonsag! XD
  • 355
    Nem is lett versenyverziója a Bugattinak. Az Enzóból lehetett FXX-et gyártani.

A Commendatore szvsz a légellenállás csökkentésére ment rá, így lett gyors, de egy 5km sugarú kanyart se venne be a végsebességén.
  • 355
    Meg a japót vagy němetet :-)
  • crosspeet
    Mikemannak pont 520d-je van! :D
  • crosspeet
    Mindjart kezdodik a dizel vs benzin war, onnan meg csak egy ugras a 2t kontra 4t.. :D
    ;)
  • PP993RS
    Jó végsebihez faxa bódé kell és kraft. Ha súly lenne a legfontosabb akkor a Venom kb.500 körül menne, mivel 800kilóval könnyebb mint a Veyron.

De nem kell ennyire extrém véglet, egy teljesen hétköznapi példa; ha megnézel mondjuk egy erős kisautót, teszem azt Polo GTI 190ló, mellé teszel egy 520d-t ami szintén 190Le, mégis mindkettő kb.230-at tud végre, de a bömös 3-400 kilóval tuti nehezebb...
  • PP993RS
  • crosspeet
    Na tovabbi jo futyimeregetest az uraknak!
  • crosspeet
    Az mindent visz! XD
  • crosspeet
    De csak a vegsebesseg szamara a kezelhetoseg vegett, minden mas esetben nyilvan hatrany a plussz suly.
  • crosspeet
    Hogy oszinte legyek hozzatok, ha a vegsebesseg van szem elott, akkor biza jo adu ha nem pehejsulyu a gepezet (megfeleli ero mellett persze)! A leszorito erohoz nem baj ha van 400-nal tomeg, nehogy elszaljon..
  • mikeman
    ahogy mondja kedves uram
    német autópályán se tudsz menni 400-al hiába lehetne, ha van rajta forgalom, akkor ott se tudsz
    ellenben egy jó kis hegyi pálya (természetesen fölfelé) na ott már nagyon nem mindegy hogy mennyi a kanyarsebesség képességed és ugyanilyen lényegtelen hogy mennyi a végsebességed :)
  • mikeman
    nem számít a súly??
    egy példa: fuss amilyen gyorsan csak tudsz 100m-t, utána fuss ugyanennyit a hátadra kötött zsák cementtel
    na melyik futás lesz nagyobb sebességű? :)))))))
  • PP993RS
    Dehogynem, én sebesség lutra albumon nőttem fel, csak a végsebi számít :)))
  • PP993RS
    A súly a végsebességnél nem olyan fontos tényező, az inkább a gyorsulás meg a kezelhetőség, pl. a Veyron SS majdnem két tonna, a Venom GT pedig 1,2 mégis "csak" 10km/h-val tud többet mint a Veyron. És ugye mindkettő 1200lóerő körül van.

Ha a Meki 630lóval tudja a 391-et, akkor nekem nem sci-fi a 112i-től a 340. Amúgy annak is volt 600lóerő körüli verziója, és arra pl. 360-at írtak végsebinek.

Akárhogy is, jó erről beszélgetni, de igazándiból ezt egyféleképpen lehetne---> fogni azt meghajtani :) de lehet nincs is belőle olyan példány ami nem egy gyűjteményben porosodik.

Amúgy egyetértek Gordonnal fogni egy batár kohót, ráakasztani 2 v. 4 giga turbót, azt mindenki tudja (na jó nem :) :) de egy szívómotoros autóval ilyet művelni... na az a művészet.... nem véletlen nem csinálta ezt utána senki.
  • crosspeet
    Egy jo sportkocsinal qrvara nem a vegsebesseg szamit, az csak egy szam, egy adat.. attetelezes kerdese.
    Hanem a gyorsulas, kanyarsebesseg, lassulas.. ;)
  • mikeman
    én akkor is hitetlen vagyok e témában
    beszéljenek a számok, a meki azért 230LE-vel erősebb és mindezzel párhuzamosan bő 300kg-mal (!!!) könnyebb, és ez a két dolog együtt már elég jelentős, tehát még szép hogy gyorsabb :)
    ezért is volt az hogy a korai Veyron ami közel kétszer olyan erős volt, épp csak gyorsabb volt, hisz az a masztodon a mekinél bő 700 kg-mal volt nehezebb
    Gordon Murray (aki nem tudná a F1 tervezője ) ki is osztotta őket rendesen, mondván az nem tervezés hogy egy erőst motor mellé egy böhöm nehéz autót építenek, ami lehet végsebességre gyors, de rohadtul nem gyors a kanyarokban
  • crosspeet
    A kombi e28 az nem rossz, de az a masik galacsin.... Vagy nem is tom h minek nevezzem..
  • PP993RS
    Nekem nem tűnik annyira hihetetlennek, az F1 630 lóerővel tudta a 374-et, de van vidi ahol (állítólag a rev.limitert kilőve) 391-ig nyomják, gyakorlatilag leforgatja a 6ost.

Bár tény hogy egy 400lóerő körül autót még egy nagyon jó légellenállású bódéban is max. 320-ra tippelnék, de hát kitudja, lehet találtak valahol-valamit :)
  • PP993RS
    Nekem bejön, kár hogy bénácska modellbe, amúgy simán megvenném ha egy Kyo-AA adta volna ki, jól nézne ki a Meki, Veyron mellett.

1000 lóerő volt az alap, de volt belőle 1200 lóerős is

Állítólag simán tudott 400km/h felett menni, de nem bírták a gumik, 386 majd később 394 lett a vége, de azt nem tudom hogy ez hivatalos vagy "csak" megadta a gyártó.
  • mikeman
    szerintem ahány darabot eladtak (gondolom nem sokat) belőle akár maradhatott is volna így, nekem nincs bajom vele, ahogy mondod így egyedi
    bár szerintem az a forma akkor önmagában is elég egyedi volt
  • mikeman
    sőt egyre szarabbak ezek a verdák, erős ízlésficam :)))
    mondjuk a E28 kombi az elég jó, kicsit hosszabb a kelleténél, de az fain
  • PP993RS
    Az ezüst azzal a felnivel, dupla durrantóval marha jó, egyedül a hátsó ablak béna rajta, de gondolom azért olyan, mert 1az1-be belevarrták a szedánét...
  • mikeman
    kicsit beelőztél ezzel az adatszolgáltatással :)
    én is akartam írni, de én a kétkedés okán, pont a te példáidból is látszik - és aki kicsit is műszaki vénával rendelkezik az tudja- hogy nagy csodák nincsenek, a fizika működik mindig
    szerintem kicsit parasztvakítás volt ez a végsebesség dolog, 400 paciból egész biztos nem ment annyit
  • crosspeet
    Hat ez meg mindig sz@r.. XD
  • PP993RS
    Nekem is ez ugrott be :) Elölről-oldalról fura, lehet mert nem áll rá az ember szeme, de a hátulja telibe valóban marha jó, összességében simán bevállalnám, egy jó kis hátsókerekes hot-hatch :D
  • mikeman
    ez a gép is nagyon tetszett anno, de őszintén szólva mai szemmel már kicsit furák az arányaik
    amúgy ha jól emlékszem ezt anno 1000 le motorral készítették, jópár évvel a Veyron előtt, na az a nem semmi :)
  • crosspeet
    Na ez a Civic meg Thalia félék a másik véglet.. ;(
  • bulba
    :DDDD
    Nem szereted a csonkítottatt? Aszondod nagy kufferbe jó pakolni?
    Csak a Te kedvedért :

• 355
    Ezt az Isdera gyártotta (Shultz Tuning név alatt) sorozatban, 2.6-os motorral. Hátulról tiszta Lancia Delta.

Gyártottak E28 Touringot is: