269690
Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
-
crosspeet #265382 Vettünk 2016-ban pár új autót a céghez, erre a minap felhívott valamelyik autókereskedő cég, hogy lenne ajánlatuk, Renault... addig ment a beszélgetés, mire mondtam neki, hogy köszönöm, a csigaevők kaját sem tudnak csinálni, nemhogy autót.. mire ő, hogy a kereskedésük Daciákkal is foglalkozik többek közt, érdeklel-e engem..
Mire rávágtam hogy tudja-e, hogy a francia autónál mi a szarabb..? a román...
elköszönnöm már nem kellett.. XD -
crosspeet #265381 eléggé cascósnak tűnik ez így nekem.. XD -
crosspeet #265380 gondolom a hátsó ülésnek a támlája fából van... XD -
#265379 Az ott a betöltő felett, a fekete lemez mögött egy deszka??? Mellékelték az éghető anyagot, hogy ha már belobbant a benzin, legyen ami sokáig melegen tartja az autót? Hüje franszoák... -
crosspeet #265378 te ne nézegess ilyet, ez tuti h nem nyitható fém, hallod-e.. kurvulásnak tűnik ez már így nekem.. XD -
crosspeet #265377 na de ez is autó, vagy valami szükségmegoldás inkább..? :D
íme akkor hát a francia mérnökök csodás motortere, Renault 4CV
-
PP993RS #265376 Fronti-art Regera lesz belőle nyithatós is 1000 dolcsi körül....
Nézegettem már régebben a Fronti-art modelleket, tényleg tűélesek, az meg derék, hogy nyitható rezsineket is gyártanak, (7-800€-ért) de a user tapasztalatok nem valami jók... a rezsint nem arra találták ki hogy nyitogassa az ember, még kézbe fogni se túl kellemes élmény.... ezt nem én írtam hanem a külföldi kollégák ;) -
#265375 igen, én is írni akartam hogy vajh miért nem lett belőle racing verzió :)
mondjuk nem is igen tudnék olyan kategóriát ahol legálisan mehetne 8literes W16 motorral :))
nomeg szerintem a vw konszern nem is engedte volna, hisz milyen presztízs veszteség lenne ha a világ legdrágább és legerősebb autóját (ahogy ők reklámozták) megverné a pályán mondjuk egy NIssan GTR :))) na az ciki lenne -
#265374 "Az üzemanyagtartály a motortérben van és a betöltőnyilas pont az aksi felett"
Hát ez magyarok százezreinek ( is ) mindennapos élmény volt
Trabant 601
-
crosspeet #265373 Klasszikus autok nyomaban -
crosspeet #265372 Epp a Dtx csatornan nezek egy autos musort, idezem..:
"Az uzemanyagtartaly a motorterben van, es a betoltonyilas pont az aksi felett".. XD
Renault Jolly 1961. Francia, mi mas.. :D
Fő a biztonsag! XD -
#265371 Nem is lett versenyverziója a Bugattinak. Az Enzóból lehetett FXX-et gyártani.
A Commendatore szvsz a légellenállás csökkentésére ment rá, így lett gyors, de egy 5km sugarú kanyart se venne be a végsebességén. -
#265370 Meg a japót vagy němetet :-) -
crosspeet #265369 Mikemannak pont 520d-je van! :D -
crosspeet #265368 Mindjart kezdodik a dizel vs benzin war, onnan meg csak egy ugras a 2t kontra 4t.. :D
;) -
PP993RS #265367 Jó végsebihez faxa bódé kell és kraft. Ha súly lenne a legfontosabb akkor a Venom kb.500 körül menne, mivel 800kilóval könnyebb mint a Veyron.
De nem kell ennyire extrém véglet, egy teljesen hétköznapi példa; ha megnézel mondjuk egy erős kisautót, teszem azt Polo GTI 190ló, mellé teszel egy 520d-t ami szintén 190Le, mégis mindkettő kb.230-at tud végre, de a bömös 3-400 kilóval tuti nehezebb...
-
PP993RS #265366 -
crosspeet #265364 Na tovabbi jo futyimeregetest az uraknak! -
crosspeet #265363 Az mindent visz! XD -
crosspeet #265362 De csak a vegsebesseg szamara a kezelhetoseg vegett, minden mas esetben nyilvan hatrany a plussz suly. -
crosspeet #265361 Hogy oszinte legyek hozzatok, ha a vegsebesseg van szem elott, akkor biza jo adu ha nem pehejsulyu a gepezet (megfeleli ero mellett persze)! A leszorito erohoz nem baj ha van 400-nal tomeg, nehogy elszaljon.. -
#265360 ahogy mondja kedves uram
német autópályán se tudsz menni 400-al hiába lehetne, ha van rajta forgalom, akkor ott se tudsz
ellenben egy jó kis hegyi pálya (természetesen fölfelé) na ott már nagyon nem mindegy hogy mennyi a kanyarsebesség képességed és ugyanilyen lényegtelen hogy mennyi a végsebességed :) -
#265359 nem számít a súly??
egy példa: fuss amilyen gyorsan csak tudsz 100m-t, utána fuss ugyanennyit a hátadra kötött zsák cementtel
na melyik futás lesz nagyobb sebességű? :))))))) -
PP993RS #265358 Dehogynem, én sebesség lutra albumon nőttem fel, csak a végsebi számít :))) -
PP993RS #265357 A súly a végsebességnél nem olyan fontos tényező, az inkább a gyorsulás meg a kezelhetőség, pl. a Veyron SS majdnem két tonna, a Venom GT pedig 1,2 mégis "csak" 10km/h-val tud többet mint a Veyron. És ugye mindkettő 1200lóerő körül van.
Ha a Meki 630lóval tudja a 391-et, akkor nekem nem sci-fi a 112i-től a 340. Amúgy annak is volt 600lóerő körüli verziója, és arra pl. 360-at írtak végsebinek.
Akárhogy is, jó erről beszélgetni, de igazándiból ezt egyféleképpen lehetne---> fogni azt meghajtani :) de lehet nincs is belőle olyan példány ami nem egy gyűjteményben porosodik.
Amúgy egyetértek Gordonnal fogni egy batár kohót, ráakasztani 2 v. 4 giga turbót, azt mindenki tudja (na jó nem :) :) de egy szívómotoros autóval ilyet művelni... na az a művészet.... nem véletlen nem csinálta ezt utána senki.
-
crosspeet #265356 Egy jo sportkocsinal qrvara nem a vegsebesseg szamit, az csak egy szam, egy adat.. attetelezes kerdese.
Hanem a gyorsulas, kanyarsebesseg, lassulas.. ;) -
#265355 én akkor is hitetlen vagyok e témában
beszéljenek a számok, a meki azért 230LE-vel erősebb és mindezzel párhuzamosan bő 300kg-mal (!!!) könnyebb, és ez a két dolog együtt már elég jelentős, tehát még szép hogy gyorsabb :)
ezért is volt az hogy a korai Veyron ami közel kétszer olyan erős volt, épp csak gyorsabb volt, hisz az a masztodon a mekinél bő 700 kg-mal volt nehezebb
Gordon Murray (aki nem tudná a F1 tervezője ) ki is osztotta őket rendesen, mondván az nem tervezés hogy egy erőst motor mellé egy böhöm nehéz autót építenek, ami lehet végsebességre gyors, de rohadtul nem gyors a kanyarokban -
crosspeet #265354 A kombi e28 az nem rossz, de az a masik galacsin.... Vagy nem is tom h minek nevezzem.. -
PP993RS #265353 Nekem nem tűnik annyira hihetetlennek, az F1 630 lóerővel tudta a 374-et, de van vidi ahol (állítólag a rev.limitert kilőve) 391-ig nyomják, gyakorlatilag leforgatja a 6ost.
Bár tény hogy egy 400lóerő körül autót még egy nagyon jó légellenállású bódéban is max. 320-ra tippelnék, de hát kitudja, lehet találtak valahol-valamit :) -
PP993RS #265352 Nekem bejön, kár hogy bénácska modellbe, amúgy simán megvenném ha egy Kyo-AA adta volna ki, jól nézne ki a Meki, Veyron mellett.
1000 lóerő volt az alap, de volt belőle 1200 lóerős is
Állítólag simán tudott 400km/h felett menni, de nem bírták a gumik, 386 majd később 394 lett a vége, de azt nem tudom hogy ez hivatalos vagy "csak" megadta a gyártó. -
#265351 szerintem ahány darabot eladtak (gondolom nem sokat) belőle akár maradhatott is volna így, nekem nincs bajom vele, ahogy mondod így egyedi
bár szerintem az a forma akkor önmagában is elég egyedi volt -
#265350 sőt egyre szarabbak ezek a verdák, erős ízlésficam :)))
mondjuk a E28 kombi az elég jó, kicsit hosszabb a kelleténél, de az fain -
PP993RS #265349 Az ezüst azzal a felnivel, dupla durrantóval marha jó, egyedül a hátsó ablak béna rajta, de gondolom azért olyan, mert 1az1-be belevarrták a szedánét... -
#265348 kicsit beelőztél ezzel az adatszolgáltatással :)
én is akartam írni, de én a kétkedés okán, pont a te példáidból is látszik - és aki kicsit is műszaki vénával rendelkezik az tudja- hogy nagy csodák nincsenek, a fizika működik mindig
szerintem kicsit parasztvakítás volt ez a végsebesség dolog, 400 paciból egész biztos nem ment annyit -
crosspeet #265347 Hat ez meg mindig sz@r.. XD -
PP993RS #265346 Nekem is ez ugrott be :) Elölről-oldalról fura, lehet mert nem áll rá az ember szeme, de a hátulja telibe valóban marha jó, összességében simán bevállalnám, egy jó kis hátsókerekes hot-hatch :D -
#265345 ez a gép is nagyon tetszett anno, de őszintén szólva mai szemmel már kicsit furák az arányaik
amúgy ha jól emlékszem ezt anno 1000 le motorral készítették, jópár évvel a Veyron előtt, na az a nem semmi :) -
crosspeet #265344 Na ez a Civic meg Thalia félék a másik véglet.. ;( -
#265343 :DDDD
Nem szereted a csonkítottatt? Aszondod nagy kufferbe jó pakolni?
Csak a Te kedvedért :
-
#265342 Ezt az Isdera gyártotta (Shultz Tuning név alatt) sorozatban, 2.6-os motorral. Hátulról tiszta Lancia Delta.
Gyártottak E28 Touringot is: