Autómodellek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Talk loud say nothing... do you have any tobacco?
amikor kicsit több van a lámpákból mint esztétikus lenne :)

\" a pokol kapuja felfele nyílik\"
Gondolom tudod, hogy a Stratos egy viszonylag picurka autó és biztosan jobban mutatna a megfelelő méretezésben az 1:18-as gyűjteményedben. Én biztosan nem tenném a vitrinbe a nem azonos méretezésű modellek közé.
Persze jól néz ki a piros autó, fehér tetővel (már ha neked is ilyen van), de nálam külön állna valahol. Talán egy plexi fedél alatt a garázsban.
Szóval én bátorítalak a cserére. Már a SunStar is klasszisokkal szebb és jobb is, mint a Solido.
Na de, hogy jót is mondjak a Solido-ról, az Alpine A110 modell sorozata nagyon jól sikerült. Nekem három is van belőlük.
Erről jut eszembe, ha van Bburago A110 modelled, azt viszont simán párosíthatod a Solido Stratossal, mindkettő 1:16-os.
eszem ágában sincs lemosni, az dobja fel a modellt, ez az éke a dolognak, dehogy mosom le, inkább óvom, nehogy megsérüljön szegény matrica :)
http://www.schumimodells.vsg4.hu/news.php
Ehhez nem kell feltétlenül modellgyűjtőnek lenni. Ráadásul ezek a kínai gyártók már évek óta hihetetlenül magas minőségben készítik a belpiacos és leginkább kedvelt importautók modell változatait. Nálunk Európában ezek mindenképp különlegességnek számítanak, még modellgyűjtő szemmel is. Szóval én gratulálok városbéli kollégámnak a Hyundai i30-hoz. <#eljen>#eljen>
Például ilyet láttatok már? Ezt sem Európának szánták.
Mercedes-Benz E63 AMG
"Ne add fel az álmaidat! Csak kicsinyítsd le öket!" - IKEA

Blog: http://ferrari118.rozsahegyi.net
Az AA kiadása is egész jó, és a mai napig emészthető ára van, azok valamiért nem szálltak el...
Még UTsítás előtt ők nyomták a Gate modelleket? Végül is azok se voltak rosszak, de az UT már akkor is szebb volt...

Utoljára szerkesztette: 355, 2016.10.17. 22:40:31
Nagy mázlim, hogy azután jelent meg, miután elhatároztam, hogy eladom a Porsche modelleket.
Ezt viszont most találtam: 964 bázisra fabrikált 1973-as Carrera RS look.
Nekem nagyon bejön. Viszonylagosan modern műszaki tartalom társul a klasszikus megjelenéssel.
nem 74-es csak 75-ös, nem 2,7-es hanem egy Turbo, és nincs króm ablak kerete, csak fekete, de van fuchs felnije :)))
ja és ennek még érdemes nyitogatni a motorterét :))) no és persze lehet is ;)
nos ha jól emlékszem akkor erről a képről a kék '69 Camaro került hozzád
és akkor ezek szerint a kép már legalább 4 éves hisz azt neked 2012-ben adtam el :)
ha őszinte akarok lenni, a mai napig nem értem hogy miért adtam el azt a gépet. Azt hiszem az járt akkor a fejemben hogy van már '67es Camaro és nem kell 2 első generációs Camaro, menjen az egyik.... de ezt úgy megbántam hogy újra be kellett szereznem egyet, de aztán három lett belőle :))) de ugyanolyat már nem bírtam szerezni (csak sokkal drágábban sikerült volna) csak egy hasonlót, ami nem Baldwin Motion hanem "csak" egy SS 396-os :)
Második helyen egy metállila 964 Carrera 4 jubileumi 30. évfordulós kiadás áll.
De az új 991-es targa is nagyon tetszik, akárcsak a 993 targa. Szerintem mindkettő nagyon különleges gép a maga nemében.
De, hogy elérhetőt is mondjak, egy utolsó generációs 944 turbo-t is szemrevalónak tartok, a dögös lyukas felnikkel.
Az biztos, hogy fantasztikus koponyák voltak akik ezeket a modelleket megalkották és bizony, 15-20évvel ezelőtt !
Nem az hogy számítógép lemodellez egy modellt, kiöntik gyantából az csókolom.
Nem véletlen, akinél áll otthon UT az tudja hogy ezeknek a modelleknek van valami varázsa :) (nem nevet hangosan)
Viszont az is tuti, hogy a vége felé már PMA / Minichamps volt az UT dobozok hátulján, büszkén, szép nagy betűkkel... viszont az AA vitte tovább a modelleket, egy ideig elég sok átfedés volt, és nyilván nem nehéz kitalálni hogy a koponyák aztán hol nyomták tovább az ipart....
Szóval ha így nézzük, még inkább elismerés illeti a gyártót.
Persze tetszik egy széles 964, vagy egy 996 is, vagy akár egy szép Cayman, de az már valahogy nem ugyanaz....
No meg persze a 959, Carrera GT az alap.
Amúgy a Boxstereknél is tök jól látszik, hogy nagyon jó alapjaik vannak, egy lámpa-armatúra, egy belső upgrade = totál jó kis modell, bár most ahogy nézem az AA az aljához is hozzányúlt, sokkal részletesebb a motor+váltó miegymás, ameddig "látszik" kidolgoztak mindent... az autó aljáról beszélünk! Szerencsére akkor még ilyen ""őrültek"" dolgoztak az AA-nál.
Nem tudom mi történhetett akkortájt a Norevnél, mert a 997-eseket is ez időtájt dobták ki és azoknak pl. jóval gyengébb a belseje, illetve inkább úgy mondanám, hogy azoknak a szokásos noreves, ez meg lazán hoz egy AA szintet.
Azt lehet akik összerakták utána repültek is <#vigyor1>#vigyor1>
A többi, viszonylag hidegen hagy, főleg az F1 és a kicsik.
Én is látok legalább egy modellt, ami azóta már az én gyűjteményemet ékesíti.
Gratula! <#eljen>#eljen>
No de ez már szőrszálhasogatás... <#duma>#duma>

igen, ez már rég nem aktuális kép, cirka 3 éves
gyorsan vissza nézve 21 modell ezek közül már nincs is meg, de annál több meg jött hozzá :))
inkább csak azért raktam be hogy prezentáljam hogy a 2. vitrinem miért úgy készült hogy csak lapjára férjenek be a modellek, mert így nagyon sűrű
pont ma láttam hogy a Kyo (Ousia) is kihozza ezt a modellt, az egy fokkal komolyabb lesz talán (igazi rácsok stb) viszont nyithatatlan fém, meg persze nem is 35euró hanem cirka 90
ha kijönnek az első jobb képek róla, lehet arra benevezek, mert az AA 300+ ára nekem való :)
A 488 39.95€ volt (jó lett volna a Signature 60-ért, de a fekete tető és fekete kerekek nekem qrvára nem jönnek be), a 2×Vettel egyben 90 (egyesével 50), a 458 Ch 30€ (most 40).
A játékautók a gyereknek jöttek. Nem modellek (5€/stück), de azért a 458 Ch és a 16M elég jól néz ki. Az F40 Comp. viszont viccesen béna.

Utoljára szerkesztette: 355, 2016.10.17. 14:53:50
Ezért különösebben nem vagyok oda, viszont a Norev egyik legszebb belsőterű modellje, simán oda lehet tenni egy AA mellé. Igényes, szép, részletes, plüssös... és anno ezek 1-2e forinttal kerültek többe (boltba!) egy Maisto-nál .... kár hogy a Norevnél aztán kéziféket húztak.
Akinek nem, a kerék umbau mellett csak menjen el :) nekem a gyári kerék dizájnra se tetszett, a gumi is túl vastag volt, meg gólyalábakon állt az autó, mint valami idétlen crossover... Viszont ez is pörög-forog, kanyarodik, mert aztán marha sokat van tologatva :)

Szép gép ez is, de a világos, plüssözött belsővel állva hagyja az AA. Persze az UT-nak is volt hasonló, viszont az egy kék autó, ez a sárga szemtelenül jól áll neki. Pont ugyanilyet láttam már 1:1-be, 18-as Turbo felni+piros féknyereg, vizuális mágnes az autó.<#smile>#smile>

Nagyon pöpec kis gép! Tök jó súlya van, pedig egy nyitott autó, de hát kell a merevítés :)
Nekem csak ez az első generáció tetszik, az utána lévők plázásak, és ez a facelift csak jót tett az autóval.
Pont ott nyúltak hozzá az UT-hoz ahol kell, belső, lámpák, nagy kár hogy a 993-assal ezt nem játszották el, tökéletes modellek lennének.
A karos ajtóért egy apró fekete pont, de itt legalább valamennyire kulturált, nem az egész műszerfal-oldalpanel egy nagy krátert.