Autómodellek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hornando
Hú, ez nekem nagyon bejön! Bár nem hinném, hogy valaha is megveszem, pedig ott lenne a helye a Diablo-k között. Atyaég, micsoda számok. Tizenhat henger, vagyis két V8-as Lamborghini Urraco motor összedolgozásával készült és csak 20 legyártott példány. Zampolli és Gandini mesterek eléggé ráéreztek a stílusra. Máig őrzök egy Német autósújság mellékletet, amelyben ezt a típust is tesztelik a korszak szuperautóival együtt (959, Countach, F40).

Talk loud say nothing... do you have any tobacco?

mikeman
Cizeta "majdnemdiablo" Moroder
amikor kicsit több van a lámpákból mint esztétikus lenne :)

\" a pokol kapuja felfele nyílik\"

Hornando
Ennyire picurka az Alpine A110

Hornando
Azon nem gondolkodtál, hogy a nagyon régi Solido Stratost lecseréld legalább egy SunStar-ra, vagy még inkább egy Kyosho-ra?
Gondolom tudod, hogy a Stratos egy viszonylag picurka autó és biztosan jobban mutatna a megfelelő méretezésben az 1:18-as gyűjteményedben. Én biztosan nem tenném a vitrinbe a nem azonos méretezésű modellek közé.
Persze jól néz ki a piros autó, fehér tetővel (már ha neked is ilyen van), de nálam külön állna valahol. Talán egy plexi fedél alatt a garázsban.
Szóval én bátorítalak a cserére. Már a SunStar is klasszisokkal szebb és jobb is, mint a Solido.
Na de, hogy jót is mondjak a Solido-ról, az Alpine A110 modell sorozata nagyon jól sikerült. Nekem három is van belőlük.
Erről jut eszembe, ha van Bburago A110 modelled, azt viszont simán párosíthatod a Solido Stratossal, mindkettő 1:16-os.

mikeman
lemosni??? Maaaaargit! Nooooooormális?? :)))
eszem ágában sincs lemosni, az dobja fel a modellt, ez az éke a dolognak, dehogy mosom le, inkább óvom, nehogy megsérüljön szegény matrica :)

schumimodells
Igen, a Legendás autók sorozatban. Elég jó az árához képest. Egyébbként 1/16-ban is megvan a Solidótól.

http://www.schumimodells.vsg4.hu/news.php

Hornando
Szerintem sok átlagos autós veszi meg modellben valamilyen számára elérhető, megfizethető méretarányban a család kedvenc autóját.
Ehhez nem kell feltétlenül modellgyűjtőnek lenni. Ráadásul ezek a kínai gyártók már évek óta hihetetlenül magas minőségben készítik a belpiacos és leginkább kedvelt importautók modell változatait. Nálunk Európában ezek mindenképp különlegességnek számítanak, még modellgyűjtő szemmel is. Szóval én gratulálok városbéli kollégámnak a Hyundai i30-hoz. <#eljen>
Például ilyet láttatok már? Ezt sem Európának szánták.
Mercedes-Benz E63 AMG

Talk loud say nothing... do you have any tobacco?&#65279;

Missa
Huhúúúú! Ha még Kinder tojás is lenne hozzá! <#nevetes1>

"Ne add fel az álmaidat! Csak kicsinyítsd le öket!" - IKEA

Hornando
Mármint Porsche? Mert sportautó biztosan van szebb. Szerintem.

Hornando
Máig a kedvenceim közé tartozik! Egész szép, de én mégsem cserélném le a sajátomat. Viszont abban is biztos vagyok, ha az S2000-est manapság készítené az AA, még szebb lenne. No persze az ára is.

964-estől nincs szebb, ezt mindannyian tudjuk. ;)
jó, jó... de le kéne mosni azt a Mrtinka-csíkot... persze én sem mostam még le.. :D
ezen a Humyadin én is sokat töprengtem.. :D Szerintem kib@szásból vette, hogy adjon nekünk gondolkodni valót.. :D
No ácsi :) nem az S2000-rel meg az 1:18-cal van itt a probléma... ahogy írtam szépen kiadta ezt már az AA, az nem fér a fejembe hogy ezt kiadják rezsinbe és ennyiért... sztem vicc...
355
Ingyen beszerezhető Fiat Bartoletti + választható Ferrari 156 és 158 "modellek". Az évszázad fogása <#smile>

Blog: http://ferrari118.rozsahegyi.net

355
Miért ne lehetne. Én se gondoltam volna, hogy valaki Hunyadi i30-at vesz 1/18-ban, oszt tessék, itt van pár poszttal lejjebb... <#smile>

Hihetetlen... tényleg ezekre van igény???

Az AA kiadása is egész jó, és a mai napig emészthető ára van, azok valamiért nem szálltak el...
Valami ilyesmi, csak nem ilyen wikipédiásan, hanem kis drámát belerakva :)

Még UTsítás előtt ők nyomták a Gate modelleket? Végül is azok se voltak rosszak, de az UT már akkor is szebb volt...
355
One Model Honda S2000 RHD. Nagyon ott van, de sajnos tiszta műanyag és >200€.

355
Nem'tom miket hallottál, nekem a Wikipédiás írás hihető: megvette a Gateway Global, és ami tudás volt benne, abból AutoArtot csinált. A PMA és az UT között volt együttműködés, de a PMA nem volt soha az UT tulaja.
Utoljára szerkesztette: 355, 2016.10.17. 22:40:31

Hornando
Nagyon szuper! Nem is kéne mást változtatni rajta, minthogy a turbo szárnyat Ducktail terelőt cserélik és a küszöb fölé felpingálják a Carrera nevet.
Nagy mázlim, hogy azután jelent meg, miután elhatároztam, hogy eladom a Porsche modelleket.
Ezt viszont most találtam: 964 bázisra fabrikált 1973-as Carrera RS look.
Nekem nagyon bejön. Viszonylagosan modern műszaki tartalom társul a klasszikus megjelenéssel.

mikeman
nos majdnem van egy kedvenced nekem
nem 74-es csak 75-ös, nem 2,7-es hanem egy Turbo, és nincs króm ablak kerete, csak fekete, de van fuchs felnije :)))

ja és ennek még érdemes nyitogatni a motorterét :))) no és persze lehet is ;)

mikeman
köszike :)
nos ha jól emlékszem akkor erről a képről a kék '69 Camaro került hozzád
és akkor ezek szerint a kép már legalább 4 éves hisz azt neked 2012-ben adtam el :)
ha őszinte akarok lenni, a mai napig nem értem hogy miért adtam el azt a gépet. Azt hiszem az járt akkor a fejemben hogy van már '67es Camaro és nem kell 2 első generációs Camaro, menjen az egyik.... de ezt úgy megbántam hogy újra be kellett szereznem egyet, de aztán három lett belőle :))) de ugyanolyat már nem bírtam szerezni (csak sokkal drágábban sikerült volna) csak egy hasonlót, ami nem Baldwin Motion hanem "csak" egy SS 396-os :)

Hornando
Nekem egy 1974-es 2,7-es G szériás Carrera jelentené az álomautót, Fuchs felnikkel és króm ablakkeretekkel, kibillenthető hátsó ablakokkal, ahogy illik.
Második helyen egy metállila 964 Carrera 4 jubileumi 30. évfordulós kiadás áll.
De az új 991-es targa is nagyon tetszik, akárcsak a 993 targa. Szerintem mindkettő nagyon különleges gép a maga nemében.
De, hogy elérhetőt is mondjak, egy utolsó generációs 944 turbo-t is szemrevalónak tartok, a dögös lyukas felnikkel.

Vagy féltucatnyi urban legendet hallottam már mi történhetett az UT-val mint gyártóval... fene tudja mi az igazság.

Az biztos, hogy fantasztikus koponyák voltak akik ezeket a modelleket megalkották és bizony, 15-20évvel ezelőtt !
Nem az hogy számítógép lemodellez egy modellt, kiöntik gyantából az csókolom.
Nem véletlen, akinél áll otthon UT az tudja hogy ezeknek a modelleknek van valami varázsa :) (nem nevet hangosan)

Viszont az is tuti, hogy a vége felé már PMA / Minichamps volt az UT dobozok hátulján, büszkén, szép nagy betűkkel... viszont az AA vitte tovább a modelleket, egy ideig elég sok átfedés volt, és nyilván nem nehéz kitalálni hogy a koponyák aztán hol nyomták tovább az ipart....
Hornando
Az alap Boxster-t 1998-ban dobta piacra az UT, míg az S verziót 2000-ben.
Szóval ha így nézzük, még inkább elismerés illeti a gyártót.

Nekem az utcai (értsd: halandó által elérhető) autóik közül a 993 és a 986 tetszik feltétel nélkül. Nyilván ebbe az is szerepet játszik hogy ezek voltak a fiatalságom álomautói, vagy valami ilyesmi. :)

Persze tetszik egy széles 964, vagy egy 996 is, vagy akár egy szép Cayman, de az már valahogy nem ugyanaz....

No meg persze a 959, Carrera GT az alap.
Oh hát én is csípem őket ;) Most úton van hazafelé az UT közül -így természetesen a 993-ak közül is- a valaha kiadott legritkább/legalacsonyabb darabszámú kiadás, amit effektív jó áron sikerült lecsapni... -egy nagyon kedves kollégának köszönhetően- <#worship>

Amúgy a Boxstereknél is tök jól látszik, hogy nagyon jó alapjaik vannak, egy lámpa-armatúra, egy belső upgrade = totál jó kis modell, bár most ahogy nézem az AA az aljához is hozzányúlt, sokkal részletesebb a motor+váltó miegymás, ameddig "látszik" kidolgoztak mindent... az autó aljáról beszélünk! Szerencsére akkor még ilyen ""őrültek"" dolgoztak az AA-nál.

Ha gyárilag egy normális kereket raknak rá, meg nem azt a béna magasságot lövik be, akkor simán ellehetne adni annak...

Nem tudom mi történhetett akkortájt a Norevnél, mert a 997-eseket is ez időtájt dobták ki és azoknak pl. jóval gyengébb a belseje, illetve inkább úgy mondanám, hogy azoknak a szokásos noreves, ez meg lazán hoz egy AA szintet.

Azt lehet akik összerakták utána repültek is <#vigyor1>
Hornando
Schumikám, neked is jár a gratuláció! A Stratos valami újságmellékletes kiadás? Ezt a Mercury-t a Danbury Mint csinálta meg nagyon szépen 1:24-ben.

Hornando
Klassz kis pakk! A fekete tető nekem sem tetszik, így a 488 GTB-t én is a gyengébb kivitelben venném meg. Sőt, ha lehetne én az Elite LaFerrari-t is teli pirosban vettem volna meg. Nem is értem, miért nem készült ilyen változat.
A többi, viszonylag hidegen hagy, főleg az F1 és a kicsik.

Hornando
35-ért eléggé rendben van. Ez a színösszeállítás is nagyon tetszik, ha vennék, csakis ezzel a kombóval választanám. Mármint a modellt <#vigyor2>

Hornando
Na ezt csak azért úsztam meg, mert jelenleg már nem gyűjtöm a Porsche-kat, különben kéne. Sőt, igaziban pláne.

Hornando
Klassz mindkét Boxster. Én máig csípem az UT modelleket, de nekem sajna már nincs sok.

Hornando
A fotóból nehéz megállapítani, hogy szerkezetileg miként áll össze a vitrin, de a modellek számából arra következtetek, hogy statikailag is rendben van minden. Az összkép mindenesetre pazar és elmondható, hogy már három évvel ezelőtt is frankó volt a gyűjteményed. <#vigyor3>
Én is látok legalább egy modellt, ami azóta már az én gyűjteményemet ékesíti.
Gratula! <#eljen>

Hornando
Ilyenem van, bár az enyém még nem GasMonkey kiadás. Jópofa és minőségi darab egyébként.

Hornando
<#taps> <#worship> ha csak ezekből állna a gyűjteményed, már akkor is elmondhatnánk, hogy célba értél. <#eljen>

Hornando
Az a helyzet, hogy még ennél is árulkodó lenne a porréteg ha csak a frissen ablaktörlőzött szélvédőt nézem.
No de ez már szőrszálhasogatás... <#duma>

schumimodells
Én megint 1/43-as modellekkel gazdagodtam.

schumimodells
Szép pakk, grat.<#eljen>

schumimodells
Grat, én is megrendeltem már, a fehér 488 GTB-vel, meg a Maisto Ford GT 2017-el együtt. Remélem, novemberben megkapom.

mikeman
köszike
igen, ez már rég nem aktuális kép, cirka 3 éves
gyorsan vissza nézve 21 modell ezek közül már nincs is meg, de annál több meg jött hozzá :))
inkább csak azért raktam be hogy prezentáljam hogy a 2. vitrinem miért úgy készült hogy csak lapjára férjenek be a modellek, mert így nagyon sűrű

mikeman
köszönöm <#worship><#worship>

mikeman
szép ez e modell, így hogy egy AA doboz mellett van lefotózva én simán bekajáltam volna hogy az :))

mikeman
grat hozzá
pont ma láttam hogy a Kyo (Ousia) is kihozza ezt a modellt, az egy fokkal komolyabb lesz talán (igazi rácsok stb) viszont nyithatatlan fém, meg persze nem is 35euró hanem cirka 90
ha kijönnek az első jobb képek róla, lehet arra benevezek, mert az AA 300+ ára nekem való :)

355
Sajnálom, de megint Ferkák jönnek <#smile> Szintén CK, szerdán feladva, szombaton kiszállítva, DHL Premium Pack. És szintén le a kalappal a Bburago előtt, teljesen rendben vannak a modellek.

A 488 39.95€ volt (jó lett volna a Signature 60-ért, de a fekete tető és fekete kerekek nekem qrvára nem jönnek be), a 2×Vettel egyben 90 (egyesével 50), a 458 Ch 30€ (most 40).

A játékautók a gyereknek jöttek. Nem modellek (5€/stück), de azért a 458 Ch és a 16M elég jól néz ki. Az F40 Comp. viszont viccesen béna.

Utoljára szerkesztette: 355, 2016.10.17. 14:53:50

Megérkezett a CK-tól a Bbubu Bugatti Chiron.( pénteken adták fel,ma délelőtt már a polcomon volt.. :) ) Most nem azért hogy áltatom magam mert nem 300 eurós AA,vagy 500 eurós MR...De 35 (!!!!) eurós termékből ezt kihozni művészet! Részemről nagy like a bubunak!!!!

Ma már úgy is kevés a "nép" Porsche <#vigyor1> legyen még egy kajmán.

Ezért különösebben nem vagyok oda, viszont a Norev egyik legszebb belsőterű modellje, simán oda lehet tenni egy AA mellé. Igényes, szép, részletes, plüssös... és anno ezek 1-2e forinttal kerültek többe (boltba!) egy Maisto-nál .... kár hogy a Norevnél aztán kéziféket húztak.

Akinek nem, a kerék umbau mellett csak menjen el :) nekem a gyári kerék dizájnra se tetszett, a gumi is túl vastag volt, meg gólyalábakon állt az autó, mint valami idétlen crossover... Viszont ez is pörög-forog, kanyarodik, mert aztán marha sokat van tologatva :)

És akkor a fészlift előtti UT...

Szép gép ez is, de a világos, plüssözött belsővel állva hagyja az AA. Persze az UT-nak is volt hasonló, viszont az egy kék autó, ez a sárga szemtelenül jól áll neki. Pont ugyanilyet láttam már 1:1-be, 18-as Turbo felni+piros féknyereg, vizuális mágnes az autó.<#smile>

Érdekes hogy pont most került szóba a Boxster... ezt itthon sikerült lőni egy nagyon kedves kollégától, a szó szoros értelmében tök véletlenül :) és amúgy is +figyelembe véve hogy bedrágult már--->baráti áron.

Nagyon pöpec kis gép! Tök jó súlya van, pedig egy nyitott autó, de hát kell a merevítés :)

Nekem csak ez az első generáció tetszik, az utána lévők plázásak, és ez a facelift csak jót tett az autóval.

Pont ott nyúltak hozzá az UT-hoz ahol kell, belső, lámpák, nagy kár hogy a 993-assal ezt nem játszották el, tökéletes modellek lennének.
A karos ajtóért egy apró fekete pont, de itt legalább valamennyire kulturált, nem az egész műszerfal-oldalpanel egy nagy krátert.