269690
Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
  • PP993RS
    Úgy volt ez lesz az első (és utolsó) kompozit modellem, de 2.lett :) és a modellt átnyálazva már nem merem egyetemesen kijelenteni, hogy az utolsó.

Hogy miért? Mert egy full más minőség mint a C7-R, ez nem nyekereg, nyaklik, nem olyan kézbe fogva mint egy trafikárú-távirányítósautó... és nem csak azért mert (egy picit) nehezebb, hanem a műanyag is mintha vastagabb / masszívabb lenne, nem mondja meg az ember első érintésre hogy nem fém... Emlékszem anno mikor cserére kínálta a kolléga, kérdeztem tőle milyen egy fémhez képest...? Mondta hogy szerinte alig észrevehető, mikor kézbe fogtam a C7-est, úgy voltam biztos velem van a baj, és ennyire DC párti vagyok, de nem... ezt tényleg egy sokkal patentebb darab!

Arról nem beszélve hogy minden rács-rács rajta, az oldal és a géptető-kopoltyú extrém finom fémrács, hihetetlen mennyit dob rajta... még az első lökhárító két szélén lévő, kb. 8x2mm-es minirács is rács, benézel és ott figyel a levegő-terelő bizb.sz a féktárcsa felé, 10pont!

Na erről beszéltem, a C7-R olyan mint egy nagyon ígéretes feltörekvő gyártó modellje, ez viszont ízig-vérig AA, nagyon kellemes csalódás, de komolyan.

A fényezés egyszerűen gyönyörű, maga a szín és a minőség is, kész csoda hogy nem egy full buta fekete belsőt rakott hozzá az AA, hanem bevállalták ezt a világosat, csodás... ez a szín a karbon elemekkel sportos és elegáns egyszerre. (micsoda marketing duma )

Én amúgy egyre több (dobozban, fénytől védett helyen tárolt) modellen veszem észre hogy "pöttyösödik" a fényezés, már egy pár teóriát hallottam, fene tudja mi az igazság, de az biztos hogy randa...... :/ ha más előnye már nem is... a műanyagnál ilyen biztos nem lesz.

A kiállás hibátlan és brutál penge, felni-gumi-fék tökéletes, továbbá extrém jó illesztések vannak, (mondjuk ezek a C7-re is igazak voltak) a belső itt is nagyon-nagyon szép, tökéletes-egyenletes illesztések ott is.
    Nagyon tetszik ahogy a lámpák tökéletesen passzolnak, mintha nem is külön alkatrészek lennének, ami azért is jó mert egy erős kategóriával szebbek, mint a C7-esen. (és nem csak az 1:1-beli különbségek miatt)

Ezen a kettőn kívül nem volt még a kezemben más kompozit, lehet csak ez sikerült nagyon jól és a Corvette egy gyengébb eresztés, de ha ilyen szintet hoznak.... komoly bajba leszek. Na jó a 180-200€ továbbra is vicc, de figyelembe véve az árakat, egy cirka 150€ (amennyiért ezeket is licittel ellehet csípni) totál életszerű...

Pár kép:

• PP993RS
    Iszonyat gyenge.... olyan mintha valaki emlékezetből tervezte volna a modellt.

Nagy kár.... az egyetlen modern Ferrari ami nagyon bejön, de ezt a modellt még ingyen se raktároznám el.... :/

Bár nem nagyon értem miért akadunk ki, a Maisto csak hozza a formáját, a Bburago meg házon belül is a gyengébb ág, szóval ha úgy vesszük "rendbe van" ... megmondtam hogy visszasírjuk még a HWE-t, ott legalább valaki ráérzett hogy a minőség felé kell elmozdulni, akár jóval drágábban. Ennél majd örül mindenki hogy 60-70€ lesz, (vagy tök tudja most mennyi a BB Signature) cserébe kapsz egy f.st
  • 355
    Bakker...
  • schumimodells
    Ez a Signature.
  • crosspeet
    És ha jól látom, még az a nagy bazinga sárga nyíl is tök rossz helyrevan felfestve! Ráadásul fordítva. XD
    :D ;)
  • 355
    A fékre is se érdemes ránézni.
  • 355
    Még ezt találtam. No komment...

• PP993RS
    Ment egy privi ;)
  • PP993RS
    Hej de jó hogy ezt leírtad ... :) tegnap este kb. ugyanezt körmöltem, de végül nem küldtem be, nem akartam én lenni az automata-fikázó...... de hogy ilyen rettenetes modellt már rég látott a világ az is tuti. Nálam az a hídpillér csomagtértető-kar verte ki a biztosítékot.

1:18-lesz ez, először én is azt hittem 1:24-es, bár még abba a ligába is az igénytelenebbek közé sorolnám, a légterelő rést meg a lámpánál megtalálod sikerült a kb. 5mm vastag lámpához egy 1mm-es rést csinálniuk.

Aszem ezzel az "adjunk nekik egy kis időt..." dolgot el is lehet felejteni... bár már akkor se értettem miért kéne időt adni nekik? Azért mert a HW-nél volt egy nagyon erős minőségjavulás, azt nem azt jelenti hogy a Maisto-nak is ezt az utat "kötelező" bejárnia. Csinálhatnának szép modelleket, de nem akarnak, ennyi.

Pedig ha manapság valamit, akkor egy igényes, fém-nyitható, Ferrari modellt lehetne jóformán "bármennyiért" eladni, de biztos kiszámolta valami zseni hogy több gyerek van, mint gyűjtő, és így jobb lesz a profit.
  • 355
    Broáf... Azok a rettenetes tömör rácsok mindenhol... Meg az elnagyolt műanyag cuccok: hatalmas ablaktörlő, alkar-vastag tükörszár, a borzasztó diffúzor, a trombita a kipufogó helyén... Egy rés is kéne az első légterelőbe. És valahogy az arányok sem stimmelnek, az utastér sz'tem túl magas és keskeny. Nagyon akarok egy FXX-K-t és ezért remélem, hogy ez valójából az 1/24-es, vagy 1/18, de nem a Signature, vagy kezdhetek gyűjteni egy BBR-re vagy MR-re, mert én ezt tutira nem teszem a vitrinembe.

Utoljára szerkesztette: 355, 2017.01.24. 08:59:34
  • crosspeet
    Jaaa, igaz.. Ez tenyleg hianypotlo lenne 1:18-ban!
  • BMW M5
    Szerintem Ö nem a Skodámra hanem a Neo-s LINCOLN - MARK VII COUPE -ra izgult rá

Egyébként pedig tényleg Abrex és 1:18
  • crosspeet
    Szerintem ez Abrex 1:18!
  • crosspeet
    Tyűűű, űber!!! 1:18-as?
  • schumimodells
    Bburago Signature Ferrari FXXK

• schumimodells
    Wouwww, ez nagyon szép. 1/18-ban is jó volna, ha lenne.
  • BMW M5
    Vigre meggyüttek az eastblock porchék.......majd a héten lövök pár képet . Ja és nem kétkomponensüek hanem mágnesezhető-nyitható edisön
    Biztos ami biztos a rendelhető mind2 színből vettem .

• 355
    Akkorák ezek a batárok, hogy egy Buzuki Stift árát kéne kerékre költeni, hogy az elég nagy legyen. Ez alatt a Caddy alatt 22"-osok vannak és a porban fekve is elférnek.

Talán valami ilyesmi elég nagy lenne

• bulba
    Az lenne az igazán extrém, ha annyira leültetnék a bódét és megnövelnék a kerékméretet, hogy az első kerekek teteje magassabban lenne mint a motorháztető, és nem kerékjárati ív lenne, hanem "kerékjárati lyuk" :D
  • PP993RS
    Köszi!

Valóban nagyon szép ez a nari, kicsit féltem tőle, de sárga autóm már van / volt egy csomó.

A hátsó lámpa tényleg egyedi az ős Gallardo-n, nekem -is- inkább az orr rész / lámpa tetszik, szigorúbb az autó.
  • crosspeet
    Úgy-úgy!!! :)
  • 355
    Megnéznék egy ilyet, amikor épp kifelé jön a Gas Monkey garázsából, porig ültetve :)
  • bulba
    Gratula, jó választás volt tény szép ez a narancsos szín! A formát tekintve Peettel kell hogy egyetértsek. Nagy különbségeket nem hozott a facelift, de a motorháztetőre "felkúszó" hátsó lámpabura lecserélésével szerintem egy különleges részlet veszett el.
  • bulba
    Jó hétvégét!

• crosspeet
    én még a 340eurót sem látom optimálisnak, míg a GTS 150-180euró közt árulja az 1:12-es gépeit... :/
  • 355
    És hol van az 1000€ különbség a két modell között? Gondolom a GT3 se nyílik sehol.
  • crosspeet
    ja persze nekik sincs már..
  • crosspeet
    Urak, látott már valaki ilyen Porsche Design 1:18-as display-t..?
    Mini911.com oldalán láttam, rendelt már valaki tőlük..?

• crosspeet
    Nézegetem az újdonságokat, gondoltam rásasolok az 1:12 témára is, hátha van valami..
    volt is, persze az áraknak köszönhetően sajna a fejemben sem fordulhatott meg, hogy bővítsek 1:12 Stuttgart fronton..
    Spark 356 Speedster 340euro ...
    Spark 991 GT3 RS 1400euro ........
    höhöö, jó vicc.. pedig szépek, elfogadnám.

• PP993RS
    Én is így vagyok vele, mint modell nagyon szép, a szín is valóban ütős, de az 1:1
  • PP993RS
    Tudom
  • Angelghost
    A Gumpertnek a színe tetszett meg , meg a kidolgozottsága, de mint autó mégse jött be végül, akkor gyengültem el a Pagani és Veryronra, de igazából egyiket se szerettem meg.
  • Gallardo007
    Nem parkol nála sem több ;) Az Apollonál sokkal brutálisabb gépek parkolnak nála :)
  • PP993RS
    Angel Andrisnál lehet parkol még pár színbe :)
  • PP993RS
    Köszi! ;)

Nem is értem miért dobta be a tulaj
  • goser
    ejha, ott figyel egy Gumpert Apollo :-) Szerintem nem sok van belőle Magyarországon.
  • goser
    Tényleg brutál színe van :-) szép darab!
  • PP993RS
    2 teleszkóp a csominál, 1 hátul a géptetőnél, én szeretem ezeket, feldobja a modellt.

Nekem bejön a facelift meg az ős is, talán az új egy picivel jobban... hát azt a fehéret -pláne annyiért- ne is add el... az egyik legjobb kombó.

• Gallardo007
  • crosspeet
    Nekem valahogy az fl elottim jobban bejon, lehet el sem adom.. :D