269690
Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
  • mikeman
    erről a gépről, pontosabban az 1:18as modelljéről a minap láttam néhány képet a fb-n, egy lelkes gyűjtő rakta ki nagy büszkén hogy végre boldog tulaja lett ennek a szépségnek. A modell egy 500eurós MR modell. Ennek megfelelően gyűltek is a lájkok és a vállveregető hozzászólások, mindenkinek csöpögött a nyála virtuálisan, gyűltek az irigyek
    Maga a típus szerintem nem a legszebben sikerült típusa a lambonak, de nem rossz, egy reális árú modellt begyűjtenék belőle, de az MR modelljét tuti nem, és nem is elsősorban az ára miatt, bár lehetne áll leejtően gyönyörű, 500 eurót semmiért se adnék
    de lássuk a képeket, az első képen még az volt a gondolatom, hmm szép modell, de hisz MR, milyen lenne.....

aztán megláttam egy közelebbi képet (mondom lelkes volt a tulaj, fotózott bőséggel)
    és itt már kezdtek gyűlni a negatív érzéseim. Lehet csak a vaku a hibás a képen, de nekem itt már ordít hogy a műanyag testen egy vizes matrica utánozza karbonkasznit, ettől azért már láttam szebb megoldást, az AA midenképp szebben oldja meg a carbon részeket, de mást ne mondjak a Norev a Huayra modellen is bizonyos részeken egész flottul megoldotta (cirka 80eurós modell!)

de gondoltam magamba, ne legyek már sznob, végül is csak ne várjam már el hogy az igazihoz hasonlatosan a modell is carbon kasznival rendelkezzen, de aztán azt gondoltam hogy végül is 500 euróért már akár az is elvárható lenne
    no de ezután jött a fekete leves
    értem én hogy ha kiadok egy szar modellért 500 eurót akkor szeretném ha mindenki irigykedne, ezért lelkesen fotózok mindent, de ha csinálok egy makró képet egy részletéről ami így közelről már egy fos, akkor talán nem raknám közszemlére... de jöjjön a kép

bekarikáztam pirossal hol a hiba a képen de szerintem itt mindenkinek lejött volna mi a gáz
    és nem egyedi a hiba, a másik kerék is ugyanilyen ratyi

szóval siralmas
    ha ez egy buraggo lenne, azt mondanám 50 euróért jó van az úgy
    de könyörgöm ez egy 500 eurós modell!!!! ennyi pénzért napi egyszer le is kéne pippantson a modell, nem hogy ilyen ordenáré minőségű kéne hogy legyen
    de a gazdája nagyon büszke volt és a hozzászolók is mind nagyon imádták.....
    lehet bennem van a hiba és tényleg jó van az úgy
  • crosspeet
    Ez nem valami búrádzsóóó tezsvírem..??
  • crosspeet
    Újra nyomja majd a BBR a 430-asokat..? Nem túl előnyös ez a fotó róluk.. :/
  • crosspeet
    Időközben kiderítettem, ez 1:18-as lesz..
  • PP993RS
    De randa így oldalról, mármint az 1:1 is...

Így egész jó:

• Chevys Zsolti #265657
    :-) Én idén lusta voltam kimenni. Jobb képeken megnézni a jó meleg szobában, mint ott összenyálazni a vitrineket... :-D
  • 355
    Nincs mit. Valahol biztos van jobb is, én nem találtam. Jövőre ki kell mennem
  • Chevys Zsolti #265655
    Köszi szépen!
  • 355
    Én innen nézem, meg innen, és innen is.
  • 355
    BBR F430 Scuderia & 16M

• 355
    Maisto Lambo Centennario

• Chevys Zsolti #265651
    Sziasztok! Nürnberg. Tudnátok esetleg linkelni olyan oldalt, ahol galériában vannak az 1/18-as modellekről készült fotók? Ulf még fotóz? Ő szépen összeszedte minden évben az újdonságokat...
  • 355
    Ez a kép elvileg a Minichamps standján készült és az ott egy 1/18-asnak tűnő Ferrari SF16-H. Hallottatok már erről?

Utoljára szerkesztette: 355, 2017.02.03. 12:59:56
  • crosspeet
    és közben meg igazából senkit sem érdekel.. :D
    Mert a netes gyűjtőbarátok nyálcsorgatásából nekem legalábbis még nem igazán állt fel a cerka.. :D
  • PP993RS
    Az már szimpla sznobság, van egy 2000-es limit, kihoznak egy másik színt 499-be, és akkor az többet ér... bár tény hogy működik drágább modelleknél, mivel a sznobság azért többnyire pénzzel jár

A néhány darabos többszáz vagy ezer € körüli rezsinekről már nem is beszélve amiért ölik egymást. Mókásak ezek, csak azért többszörös árat megadni 'mer hüh de limitált... de hát van az pénzmennyiség mikor már ilyenekre feszít a cerka :)
  • crosspeet
    A GTS-nél vicc néha, kihoznak egy modellt 100euróért pl.. majd kihoznak egy másik színben, vagy esetleg dobozban, ugyanazt 200euróért. És nem egy ilyen modelljük van (főként Porsche fronton látom).. :D Pedig valaki a drágát is megveszi... :)
  • hamhusz
    Igaz, én sem félek hogy a nyakukon marad :)
  • PP993RS
    Van egy ár, amin nekik tisztességes haszon van, és aztán ezt az árat hót lazán megszorozzák kettővel. Szimpla harácsolás...

Ha viszik-viszik, elfogy annyiért is hülyék lennének olcsóbban adni, ha meg nem megy szépen beakciózzák pár hónap múlva, látott már ilyet a világ. Bár pont a CMC-t nem féltem hogy a nyakukon maradna modell...

Régi, ritka AA-modellekért is simán megadnak már most 250-350€-t, pár év és azok is 4-500 körül lesznek, ahogy egyre jobban kikopnak... és azok régi modellek, szépek ugyan, (van hogy szebb, mint egy új) de azért érződik a kor.

Vinni fogják a cmc-t 4-500ért is, aztán aki lemarad majd megveheti kéz alól 6-700ért... ugyanez lesz a fém BBR-rel is, megy majd a nyavalygás hogy juj de drága, mégis elfog fogyni. No persze nem itthon, ezek az árak csak itthon szürreálisak, meg ugye a nagyszámok törvénye, nálunk van egy marék ember aki komolyan gyűjt, egy komoly autós kultúrával rendelkező jónépnél a gyűjtő is több lesz, és persze hogy több kreditjük van modellekre is ;)
  • hamhusz
    A CMC esetén most is van olyan bolt ami fellelhető és 200-250 eurókért lehet szerezni olyan modelleket, amik máshol 4-500 euró (Nem az újakra gondolok hanem régebbi 250 gt swb, california, sharknose). Több webshop rájött hogy ami limitált azér 2x annyit is el lehet kérni, mert limitált és már kevés van belőle . Sajnos. Az új modelelk a CMC kínálatában 4-500 euró, pl. az új lancia ami lesz... hát az már nekem elég vicc kategória. Bár ha meg úgy nézzük hogy egy műtárgy a megalkotása... ezen lehet vitatkozni. Tény hogy drága hobbi.
  • PP993RS
    Sztem tökegyértelmű, hogy mesterségesen tolják fel az árakat. Egy szimpla Otto rezsinért akár 200€-t megad a jónép, azért mert ritka és elfogyott, akkor miről beszélünk ? Előállítási költsége talán a tizede...

De egy akármilyen GT S (ami sztem az alap a rezsinnél, az alatt nagyon gyengék) is 100€. A ritkábbak simán 150.

Valahol logikus hogy akkor "nehogymá" annyiért adjuk mi is, a kínai munkabérek / költségek növekedése sztem sántít, látható minőségromlás van az AA-nál meg szinte minden gyártónál. Többet kérnek és még sz.rul is dolgoznak ? Az sehol / semmiben nem állja meg a helyét.

Néha találni (mai szemmel) hihetetlen jó árakat, egy olasz csávó pl. bayen 100-120€ körül tol ki vadonatúj AA modelleket, és nem kamu, itthon kolléga is rendelt már tőle és minden ok volt. Azok bárhol máshol 180-200€.... könnyen lehet hogy 60-70€ hasznot rárak még egy kisker is, mert a nagyobb modellboltok is mikor akcióznak -30-40%-ot, az se veszteséggel teszik... ez az elgondolkodtató.

És nyilván az olasz se karitatív szervezet, és van rajta nyeresége, csak lehet db-onként párezer és elad 10x annyi modellt, nem 20-25ezres haszonnal harácsolva várja hogy na mikor üti már le valaki.
  • 355
    Egyesek szerint a magasra ugró kínai munkabérek és gyártási költségek miatt szálltak el az árak. A BBR erre (meg a gyakori minőségi problémákra) hivatkozva hozta vissza a csúcsmodellek gyártását Olaszországba.
  • Missa
    Szerintem ezen kár rágódni.
    Persze, 2012-13-ban én is vettem 250 SWB-t és Competizione-t, de még 250 TR-t is. Lényegesen olcsóbban. Még a Californa-m is kevesebbe került.
    Kár a CMC árakon rágódni, a kutya nem érti mitől lettek hirtelen ilyen drágák.
  • crosspeet
    Pontosítok, (a Gts), 1:12 csak a zöld, a kék az 1:18-as! Szóval kib@sztak velem, így mindkettőt meg kell hogy vegyem.. :)
  • crosspeet
    És gyanús, hogy ez is 1:12.. (MINICHAMPS)

• crosspeet
    főleg az alsó piroskára.. :)
  • crosspeet
    A Minichamps is kedvez az 1:12-esek gyűjtői számára! Igaz ilyesmim van a Premium Classixx-tól, de ezek itt Turbósok b@ttyamög.. ;)
    Azért ezekre is kíváncsi leszek...

• 355
    Ja, valamelyik bajszos olasz Mamma :)))
    Utoljára szerkesztette: 355, 2017.02.02. 12:38:57
  • crosspeet
    ANNYIÉRT VALAKI LESZOP MINDEN NAP, VAGY MI EBBEN AZ EXTRA..? :d
  • 355
    Szép kis BBR 1/43-as modell (Ferrari 212 Inter Vignale), de 272€ (85eFt)!!! Meg vannak ezek bolondulva...

• crosspeet
    Nálam ezek viszik a pálmát, GtSpirit 1:12 Porsche 991 Gt3 Rs és végre nem a rohadék Spark kiadásában aranyárban!
    A zöld parkolós lesz idehaza. ;)

• 355
    A BBR már legalább két éve ígéri, hogy kitol vagy hatféle F40-et, szóval várjuk ki a végét...
  • Angelghost
    Viszont négy éve várt 1:12 F40 LM nem láttam képet, bár a katalógusban ott virít:) , de idén Looksmart és BBR F40 dömping is lesz 1:18 ban
  • 355
    A Mansory modellek gyárt(at)ójától tudom, hogy az ő modelljeivel UGYANAZON a soron készülnek az olcsóbb BBR és MR sorozatok Kínában. Nem csodálkoznék, ha mások is onnan gördülnének ki.

Mansory F12 Stallone

Utoljára szerkesztette: 355, 2017.02.01. 22:26:40
  • Angelghost
    Nekem a One Model 1:12 NSX volt izgalmas újdonság:) bár lehet OTTO/GT is talán megcsinálja majd Az 1:12 Testarossát megmutatták, csak megfogalmazódott bennem a kérdés hogy kezdik 350-400 EUR árulni aztán GT vagy Ottoként ugyanazt árulják majd egy fél év múlva...az Aventadorral megcsinálták. Nem lepődnék meg ha ugyan abban az üzemben csinálnák a GT/Otto és Kysoho 1:12 resin autóit. 1:18 pedig Honda Integra Type-R DC2 JDM, remélem a kerek lámpás EU változatban is elkészül, már várom április végét- május elejét.
  • 355
    Igen, mindenhova oda van írva, hogy hand sample. Gondolom összedobták a kiállításra, hogy valami mégis legyen.

Ott figyel fent a két Scuderia, de ezek ugyanazok a sample modellek, amik kint voltak 2011-ben is. Az üléseik ezüst színűek - ha majd valaki közelebbről lekapja, látni fogjátok :)

Utoljára szerkesztette: 355, 2017.02.01. 22:19:25
  • Angelghost
    A TDF-et nézegetve azért nem a régi BBR fém minőség látszott, ok ez valami pre pre samlpe de akkor is furcsa volt.
  • 355
    Még nem tudom. Saccra 350-450€.
  • Angelghost
    bizony bizony, árak?
  • Angelghost
    Amíg az elejét olvastam, arra gondoltam, hogy inkább adják majd az összest drágább csomagolásban GT Spiritként, de a háttérben a Kyoshoval is kóperálgatnak...
  • 355
    Ó bakker, megvan a BBR új diecast sora 2017-re: SF16H (már kijött) LaFerrari, LaFerrari Aperta, FXX-K, F12tdf, ééééééés F430 Scuderia és 16M!!! Erre az utolsóra nagyon-nagyon várok, így végre teljes lehet az F430 sorom: Berlinetta, Spider, Scuderia, Challenge 2×, GT2, umbaura vár a Fabulous, a Hamann és a GT3.

Asszem keresek valami másodállást, mert igazából mind nagyon kellene...