Autómodellek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Zephyr Retiring
Köszönöm de döntöttem, megy ez is a többi után. Egy egy rokonom kapja majd meg, aki már jóval 1000 db autómodell felett jár. Ekkorában forma 1 verda még nincs neki, gondoltam legyen 😊

Amúgy élőben sokkal szebb, mint fotózva. Sajna sosem lettem profi fotós (hacsak nem azt nevezik annak, akinek 1000-ből csak 1 lesz mesteri kép)<#vigyor>
Jó rajta minden: aksi, rádióvezérlés, kaszni, de nekem valahogy nem adta meg azt a pluszt, amire számítottam. Elmaradt a katartikus élmény ..
Tehát részemről tovább keresgélek. Aztán előbb vagy utóbb csak ölembe pottyan majd valahonnét egy 1:8-as meseszép sportverda remélhetőleg úgy bőven 100 000 pénz alatt...<#nyes>

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

355
A Bubu kihozta a Chiron 0-400-0 változatát. Annyira nem is néz ki rosszul...

Nagy kár, hogy elkúrták és rossz kerékkel hozták ki. Az igazi:

Blog: http://ferrari118.rozsahegyi.net

kemszi2
a 8-ból a VR4 nagy kedvencem nekem is
bulba
Uhh igen az elég nagy HIT lenne ha kiadnák!

De én még egy 8. generációsra, vagy ebből egy 5ajtósra de akár a 7es évekbeli verziókra is maximálisan vevő lennék!

60s: drugs sex rock\'n\'roll, 90s: bugs sux plug\'n\'play

kemszi2
Kár hogy nem AMG-s Galant 😊 Szép egyébként
Nekem a rally változat van 1/24be...csak még darabokba és festetlenül 😄
bulba
Háát nekem eléggé ambivalens érzéseim vannak így a képek alapján.
Az arányai elég furák, nagyon magas, kicsik a kerekei és fura (rövid?) az orra, vastag a felfüggesztése. És még a szponzorcégek nevei sem az eredetiek, gondolom spóroltak a licenszen. Nyilván egyéni preferencia kérdése, de nekem kicsit illúzióromboló.
Viszont az távirányítós funkciója jó, gondolom sokmindenért kárpótolhat hogy nem csak nézni lehet 😊
Használd egészséggel!

bulba
Estét!

Zephyr Retiring
Üdv. Mondom mi van..

Több képfeltöltő oldalon is próbálkoztam, sikertelenül. Vagy a képekkel van valami, vagy mittudomén..<#szomoru2>
Ezért inkább fogtam, betettem 4 fotót zip fájlba, és aki akarja majd megnézi onnan.

Jelszó értelemszerűen nem kell hozzá. Innen szedhető amíg nem törlik. (katt)

...aztán egyszer ha valaki nagyon ráér, majd kifejti nekem spoiler alatt, miért nem mentek fel a fotóim se mobilról, se asztali gépről a netre...

kemszi2
Na hát befutott az első top makesz modellem. Képek alapján nem volt túl szimpatikus az ára,ez tovább erősödik azzal mikor ténylegesen kézbe veszi az ember a modellt,semmivel nem több mint egy Otto,csak a csomagolás gusztusosabb,bár pont ennek köszönhető hogy így érkezett meg hozzám:

Makinen eldobhatta az autót az egyik kanyarban a montecarloi gyorson (ez a verzió jobban tetszik,az igazság hogy leszakadt a talpáról és összevissza vergődött a dobozban)
Gyors szerviz utáni állapot:

Nem olyan vészes a dolog ,de sajnos a festék is megpattant pár helyen...

Összességében fél áron vettem, de őszintén ha egybe érkezett volna meg is azt mondanám hogy annyit sem ér
Zephyr Retiring
Kicsit szétnéztem a piacon...

Rábukkantam egy 1:10 formula 1-es verdára. Rákérdeztem: 45 cm hosszú.<#idiota>
Sikerült olyan árat kialkudnom rá, ami mindkettőnknek megfelel.
Mivel az asszony is bekukkant néhanap errefelé, inkább úgy fogalmazok: óccó vót...<#nyes>
És talán még péntekig be is csenget vele a postás. Akkor már hétvégén kattinthatok pár fotót róla.
Aztán majd meglátjuk. Vagy fellángol egy "nagy állat" szerelem részemről és jön még mellé 1-2 méretes szépség, vagy meghirdetem valamerre...<#vigyor>

355
Az összerakottak olcsóbbak a készleteknél (már amelyiket kapni egyben). Persze gyárilag összerakva sem Amalgamok. Meg így is rendesen 30eFt felett vannak.

Amalgam 1/18 Ferrari 458 GT2. 10.300$ (~2,9MFt).

Missa
Na ez szép nagy állat lesz!

"Ne add fel az álmaidat! Csak kicsinyítsd le öket!" - IKEA

Zephyr Retiring
Már rá is beszéltél. Majd jelzem ha felleltem valami nekem is tetsző példányt. <#vigyor>

samsung123
Az RC azért jó mert nagy is (ahogy az eredeti elképzelésed) jól is néznek ki, hiába csak egy műanyag egybe kaszni (ha nem F1-es), de ott nem az a lényeg és nem úgy tekintesz rá, hogy na "azért a féktárcsán lévő barázdák, lyukak darabszáma és színhőfoka nem egyezik az eredetivel" Ráadásul jóval olcsóbb 30-40 körül meg is vagy és szórakozhatsz is vele, de polcon is mutat, egy leharcolt verda 😊 Bár nem rábeszélés 😛

HDReadyTV(32"), AMD 955BE@4,3Ghz(24/7) AMD 5850@5870 1Gb,Lownoise aircooling, Invidual case, PS3Fat(GT5), Cockpit(G25), headtrack, DTS 5.1(970Watt)*2011, PS4*2014

Zephyr Retiring
RC F1-esek is tetszenek. De beérném elektromossal is benzines helyett.
Akkor ezen dolgok alapján amiket írtatok, esélyem sincs 30 rongy alatt 1:8 vagy 1:10 körüli verdákra újonnan? <#miaz>

samsung123
De az összerakott kb nyolcad kidolgozottságú a 8000 dodóshoz képest. csak összerakással jön ki hasonló kategóriába "olcsóbban". Vagy rosszul látom, mert engem érdekel ez a téma 😊
Utoljára szerkesztette: samsung123, 2018.11.11. 19:28:31

HDReadyTV(32"), AMD 955BE@4,3Ghz(24/7) AMD 5850@5870 1Gb,Lownoise aircooling, Invidual case, PS3Fat(GT5), Cockpit(G25), headtrack, DTS 5.1(970Watt)*2011, PS4*2014

355
Az Amalgamnál csak kedvezőbb áron találsz 1/8-as modelleket, de legalább gyönyörűek.

Itt van pl. a Model-Space oldala, ahol előfizetéses rendszerben lehet modelleket vásárolni. A Jag E-Type kupé normál előfizetéssel 25×36 font (900 GBP = 331eFt), de a kész modelltől egyáltalán nem vagyok elájulva, innen nézve mondjuk 40-60eFt-ot érne, nem hatszor annyit. Az Exkluzív előfizetés +150 font (55eFt), ezért adnak egy plexi asztali vitrint meg egy táblát is. A Countach LP 500 ugyanott, ugyanakkorában már 445eFt, és ennyiért ezeket még neked kell összeraknod.

Jól gondold meg. Annak idején ott volt a deagostinis Kyosho RC Ferrari F1 gép benzinmotorral. Összerakva asszem 200eFt felett volt az is, aztán évekig árulták 40-50eFt-ért a Vaterán meg hasonló helyeken, a kutyának se kellett.

samsung123
Nézegettem régebben én is,laikus módjára (most is az vagyok, így ne erre alapozz) de személy szerint arra jutottam, hogy jó minőségben és ekkora méretben jóval olcsóbban akkor jössz ki, ha magad rakod össze makettből és talán a 3. makettautó és pár száz óra "munka" után elfogadható lesz a minőség. Kb leosztottam munkaórákra (ha az átlagórabért vesszük alapul Magyarországot nézve) és alapanyagköltségre, olcsóbban jössz ki olyan 5000 dollár környékére, nyilván ha jobban keresel akkor drágább az időd, ha szarabbul akkor még jobban megéri 😄

Zephyr Retiring
Sziasztok autómegszállottak 😊

Érdeklődnék (mert szerintem ti ebben sokkal jobban képben vagytok mint én), hogy ebben a méretarányban (katt) milyen gyártókkal érdemes foglalkozni és melyekkel inkább ne, valamint, hogy hol érdemes keresgélnem kedvezőbb áron őket.
Ha jól sejtem, ők valahol 45 cm hossztól felfelé vannak...
Köszönet bárminemű hasznos infóért előre is...<#worship>

Missa
Hát igen, a H61 elég szép, részletes modelleket produkált. Kár, hogy megszűntek. Bár mostanában GMP néven kezdik őket újra kiadni. Pontiac GTO-t ('66), Chevy Belair-t ('57), Chevy Camaro-t ('68) és mostanában Plymouth Cuda-t ('70-71) láttam tőlük, amik egyértelműen H61 termékek voltak, csak GMP "átszínezte" őket, vagy valami helyi verseny sorozatnak megfelelő kerekekkel és dekorral látta el őket.

Missa
<#eljen>
Szeretem és tetszenek a '80-s évek idomai.
Utoljára szerkesztette: Missa, 2018.11.10. 21:19:21

355
Bakker, a KK Scale megint bejelentett egy új modellt, amit asszem még soha senki sem gyártott: Ferrari 275 GTS Pininfarina. Kék, ezüst és vörös külső és sajnos egyen-fekete belső.

Utoljára szerkesztette: 355, 2018.11.09. 14:06:15

szep kis leopard. miket nem lat erre a zember 😊
bulba
Hát, nem egy Peug 206 de szép ez is gratula hozzá!
Mint modell nekem különösen az apró részletek jönnek be a motortérben és a beltérben, ami látszik.

bulba
Estét!

Missa
Pakk gyűtt! <#nevetes1>

Utoljára szerkesztette: Missa, 2018.11.05. 22:27:00

355
Wiessmann GT. Az M5-ös BMW V10-es motorja egy 1050kg-s autóban... Ez nagyon durva lehet.

Missa
Ez TVR ugye?

Missa
Nem, azt sajnos nem. De amit várok az is ritkaság már manapság.
H61 - Ford Mustang Boss 302 - 1970

Van már egy 1969-s változatom, ami szerintem sokkal jobban néz ki, mint a '70-s, ezért ez utóbbiból valami látványosabb változatot szerettem volna. Például egy Mach-1-t, vagy CJ428-ast. Sajnos nagyon kikoptak a piacról, vagy csak az USA-ból beszerezhetőek, és drágák. Nem vagyok amerikai (meg semmilyen) foci rajongó, de ez a Texas Longhorn változat legalább látványos dekorral és viszonylag olcsón, Németországban volt kapható.
Utoljára szerkesztette: Missa, 2018.11.01. 21:58:30

bulba
Csak nem, sikerült egy 206-os Peugeotot szerezni? <#wow2>

bulba
Estét!

Missa
<#taps>
Pakkot várok!
<#nevetes1>

kemszi2
megjött az októberi Otto-s előrendelés

és végre megcsinálták 1/18ba a GRB Imprezát,sajnos csak a modellfrissítés előtti verzió,pedig egy fészliftes sedannak jobban örültem volna,ráadásul a legrondább gyári felnit sikerült kiválasztani hozzá 😄

Utoljára szerkesztette: kemszi2, 2018.10.29. 17:08:35
355
Uff, az gáz, ha nincs meg a futómű. Innen nem látszott, megértem az umbaut.

kemszi2
igen svéd rally-s,viszont nekem akkor is bántja a szemem,pláne hogy mögötte nincs kidolgozva a futómű
Már gőzerővel keresek aszfaltos felnit alá 😄 szóval ha van valakinek sokküllős O.Z. vagy Speedline rally felnije ne tartsa magába <#nyes>
így azért jobban néz ki:
bulba

355
Az a Yaris véletlenül nem Svéd Ralis kiadás? Mert ha igen, akkor azt nagyrészt hóban játsszák, és akkor teljesen rendben van a hasmagasság. Talán hátul lehetne kisebb, az elejük szokott magasabban lenni.

Utoljára szerkesztette: 355, 2018.10.28. 09:00:14

bulba
Igazán szép modell egy (számomra) rém unalmas típusról 😄

bulba
Estét!

kemszi2
befutott egy újságos csomag franciaországból
porsche mini vw toyota
Az utóbbi a kakukk tojás,egy finn rallyn a levegőben teljesen kirugózva nincs ilyen magas egy autó sem mint ez 😄
Valamit mókolni kell majd vele mert így elég bután néz ki:

kemszi2
AA Evo7 érkezett
Jól áll ennek is a sárga szín 😄

355
Szerintem rájöhettek, hogy a kis légterelőkkel "csak" akkora a kanyarvételi sebesség, hogy a vezetőnek még nem szakad le a feje. Na majd ezekkel... <#eplus2>

Van rá egy ötösöm, hogy a Bbubu le fogja hagyni a segédszárnyakat a középső osztó oldaláról <#smile>
Utoljára szerkesztette: 355, 2018.10.23. 15:56:48

bulba
Lehet nem ezt kéne észrevenni, de kár, hogy azt a fancy kis hátsó légterelőpárt lecserélték egy hosszúra <#lookaround>

bulba
Napot!

355
A Bburago bejelentette az 1/18-as Ferrari FXX-K Evoluzione-t: #54 (vörös, fekete tetővel) és #70 (fehér, fekete tetővel). Az SF71H még idén jön.

Missa
Persze, hogy szerették. Végül is csak egy Opel Kadett volt ez, csak "átlámpázták". A Kadettnek meg elég jó híre volt nálunk.

Missa
Azért van "aki" tud ezüstöt fújni. De meg is kéri az árát. <#nevetes1>

355
Hátha érdekel valakit: a Greenlight kihozza a Hazárd megye lordjaiból a seriff autóját. A nagyker külön kiemelte, az autó nem lesz DoH-dobozban, csak sima greenlightosban, de a filmes rendőrautó mása, így jól mutathat a General Lee mellett.

bulba
Így igaz, itt Kelet-Európában sokoknak ez jelentette a belépőt "nyugati" technikára, vagy az egyel nagyobb méretre váltást. Jó térkínálat, jó motorok, jó ár...még a nem kevés gyengeség ellenére sem véletlenül került eléggé sok országban a márka az évek során (akár a későbbi modellekkel is) az eladási listák első harmadába.
A modell tényleges gyártója szerintem az IXO lehet, az Opel Colllection darabjaként jelent meg, így szerencsére elég olcsón lehet hozzájutni.

Ferdehátú Nexiából volt rallyecross és Iceracing verzió is:

Mekkora szám volt ez itthon mikor megjelent, mármint az 1:1... 😉

Nem rossz kis modell ez se... ki a gyártó ?

Kicsit hangsúlyosabb "résekkel", meg kisebb szemcsemérettel még faxább lenne. <#eljen> Bár ezüstöt még 1:18ba is nehezen fújják tökéletesre.