Vírusirtók

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

RBJ
akkor ne olvasd vagy gondolj helyette másra kellemesre pl pu.....ci.<#eplus2>

Linux Mint 13 Cinnamon

Narxis
De idegesít ez a "lekvárolás" szavad. 😄

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

RBJ
engem kimondottan idegesített a havi lekvárolás.
de te is tudod hogy mostanában nem igazán van promozási lehetõség az avira nal.<#duhos2>

Linux Mint 13 Cinnamon

Doomista
Fasza. Ezzel megspóroltál 3. hónapban 1 percet se hogy letöltsed a key-t. Csak a 6. hónapban kell. Tényleg nem semmi. Eszméletlen sokat ért. <#ravasz1><#szomoru2><#smile><#smile><#smile>

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

RBJ
nesze doomi itt volt a promo. bebe volt promo

Linux Mint 13 Cinnamon

Doomista
Igen, ezért is használtam a régi, de jól bevált módszereket.😊

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

gergely1991
A kártevõk általában random fájlnevet adnak azonos kiterjesztéssel😊

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Doomista
Photoshop. <#hehe>

RBJ
Necsak doomi vagizon már. bibi

Linux Mint 13 Cinnamon

A rendszer visszaállítás ki van kapcsolva, szerintem hagyom ezt a rootkitet a gépen nem bántom. Köszi a segítséget.

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10

Igen a .sys fájlra én is rákerestem a neten, de semmit nem találtam róla. A másik, hogy még nem volt arra lehetõségem /pénzem/, hogy op. rendszert cseréljek, talán a jövõ év elején be tudok ruházni egy Win7 home premiumra.

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10

Doomista
A másik, hogy csökkentett módban hálózat nélkül próbáld törölni, és a rendszer visszaállítás remélem ki van kapcsolva!

Ha már így ráértem, lefuttattam a Sophos Anti-Rootkit programot, AVG az kompatibilis problémák miatt kizárva, (közben látom hogy nem is Windows Vista vagy Windows 7 operációs rendszered van, hanem xp...nagy hiba), eredmény.
Leállítottam a scant, mert nem láttam értelmét hogy tovább fésülje át a program files mappát...spdt.sys fájl pl. a daemon tools programhoz való, végül is minden fájl egy programhoz való, és névileg sincs minõsítve...nem töröltem semmit természetesen. A te sys fájlodról meg úgy látom, hogy semmi információ nincs az interneten...

Doomista
Amúgy meg szerintem arra még nem gondoltál, hogy lehet false is rootkitnek minõsített fájl. Anti-rootkit programok se tökéletesek.

Doomista
Én a helyedben hagynám, felesleges idõpazarlás és idegeskedés a semmiért, fõleg hétvégén...inkább használd ki a hétvégét pihenésre. <#pias>

Köszi a segítséget, akkor szerinted hagyjam azt a rootkitet békében.

Doomista
Ez az informatika. Néha vannak olyan hibák, amiket senki se ért, és amikre nem derül ki a megoldás.

Nálam pl. az új MoHnál van az, hogy a fegyverek textúrája valami üveges tükrözõdõ szerû...más egyéb játéknál sosem fordult elõ semmilyen textúra és egyéb hiba...végignyaltam jó pár hozzáértõ emberrel a helyzetet, de sehogy sem sikerült megoldanunk, tanácstalanok e helyzetben...black ops meg tökélyül fut. Nem hiszem hogy az a rootkit okozná.

Ami érdekes lehet, hogy most játszok a Black Ops-sal /eredeti/ és ott nem találkoztam ezzel a jelenséggel, ugyancsak multival!

Nem tudom, de a Modern Warfare 2-vel /eredeti/ multizok, és néha egyszerûen "kiakad a játék". A kép megáll, a zene ugrál és a gépet csak resetelni tudom. Ezért kezdtem el keresni ennek a jelenségnek az okát. A gépem elég a játéknak, dx frissítve, vga driver 10.11-es, op. rendszer /eredeti/ frissítve! Így akadtam rá erre a rootkitre!

Doomista
Szerintem túlreagálod a dolgot. Nem fog találni vírust, és szerintem nincs is miért aggódnod. Csak egy rootkit, nem biztos hogy rossz célú, nálam is van egy amit nem tudok letörölni, de közben már ezer dolgot mûveltem a rendszeren, internetes rendeléseket is folytattam de soha nem volt semmi gond (pénz lehúzásra-adatlopás se).

Szia!
Köszi a válaszodat.Igaz most nem az otthoni géprõl írok, de az elsõ linken amit javasoltál mindenféleképpen kipróbálom amint lehetõségem lesz rá /hazaérek/! A kaspersky virus removal tool-t a héten valamelyik nap futtattam le /csütörtök/, persze ez nem jelenti azt, hogy attól a gép még tiszta. Ami furcsa, hogy a futó folyamatok között semmi gyanús dolgot nem láttam. Mindenesetre a Trendmicro-t le fogom futtatni. Ha végeztem vele, akkor jelentkezem, hogy mi lett az eredmény.

Doomista

gergely1991
Elképzelhetõ hogy egy fájl elindul és létrehozza azt.
Nézz esetleg körül a msconfig>automatikus indítás fülön lévõ folyamatokra majd ha van valami gyanús program akkor a Regisztrációs adatbázis szerkesztõben törölnöd kell a hozzá tartozó bejegyzést
A törlendõ bejegyzés elérési útvonala az automatikus futtatás lapon a hely oszlopában találod.Sajnos a futó alkalmazásokat rejteni szokta nem-e azt kihagyta volna.:S 😄
Alternatíva megoldásként: link link

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Köszi. Letöröltem, és az újraindítás után lefuttattam újra és ezt találta ugyanott: a2gp85lc.sys. Nem tudom, hogy most akkor mi van. A gépen a NIS2010 van fent. Vírust nem találtam, tegnap ment le, illetve az mbam-ot szoktam hetente futtatni!

Lehet hogy az F-Secure Blacklight nem ismeri fel még.
Köszi a választ. Annak nincs jelentõsége, hogy a másik nem detektálta?

Lehet, hogy csak ott van a gépbe, de olyan speciális program, hogy nem látszik ha felnyítod a Windows Explorer-rel. Hasonló esetem volt valamikor nekem, hogy egy *.exe talált a Spyware Doctor, de nem találtam sehol, valószínûleg elrejtette magát.
Mivel az AVG AntiRootkit detektálta, akkor töröld, az a biztos.
Bocs javítanám tehát a fájl : avttoa6x.sys.

R3TR0
Hát ezt igy nem fogom buherálni akkor hagyom inkább

Me kinait tuti nem lehet pl magyarra normálisan átállitani....

Valamit buherálni kell és akkor már az nem ugyanaz

Sziasztok!
A segítségeteket és tanácsotokat szeretném kérni! A gépen talál az AVG Anti Rootki keresõ egy fájlt a Windows\System32\drivers\avttoa6x.syy fájlt am it rootkit-nak /amit Hideen drive file" 6-ként azonosított,. Viszont felraktam az F-Secure Blacklight-ot is az nem talált semmit? A fájlt a gépen nem találom, attól ez lehet rootkit? Köszönöm a válaszokat!

Narxis
Kínai KIS-t kell feltenned és azt átállítani más nyelvre.

R3TR0
Dehát az a gondom hogy aktiváláskor dobja fel hogy rossz régio mikor magyar KIS akarok felrakni

Szoval az baj hogy a CD kulcs kinai

Azt nem tom hogy lehet átrakni hogy ne csak Kinaba lehessen aktiválni.....

RBJ
tán itt egy kis segítség.kavhelp

Linux Mint 13 Cinnamon

R3TR0
Van egy nagy gondom!

Kaptam egy eredeti Kaspersky Internet Security 2011 Chinese Edition kódot

A gond az hogy mikor aktiválnám kiirja hogy nem megfelelõ a régio

Mit tudok csinálni?

Akkor jó ha nem gond.<#pias><#pias>
Doomista
Amire már hetek óta vártam, végre leírhatom:

#1251: Már van. HAHAHAHAHA

#1172: HAHAHAHAHA, az igazság és a jóság ismét gyõzedelmeskedett! (távozz te sátán)
<#mf1><#mf1><#mf2><#mf2>

<#mf1><#mf1><#mf2><#mf2>

Doomista
Sosem írtam azt, hogy gond lett volna. <#ejnye1><#ejnye1>
Készen álltam egy új antivírus befogadására, a családom új tagjának tevésére!
<#pias><#pias><#vigyor1><#nevetes2>

Most már egy gondal kevesebb.<#pias><#pias><#pias>
<#taps><#eljen><#pias><#pias>

Doomista

-----

Szívesen máskor is.
Azért majd írd be, hogy sikerült-e a tranzakció? Mert mûködik, én kipróbáltam bár nem kellett a kulcs.

Doomista
Köszönöm!!!!!!!!

DOOMISTAAAAA!!!!
Hamar-hamar
Avira Premium SS kulcs 92 napos.

Narxis
Megfojtom? hmmm, nem, nem ez a neve 😄DD

Doomista
<...megfojtom...nyee...mefojtom...nyeee...fogjatok le, FOGJATOK LE...> 😄

Szasztok.De rég írtam ide.....nem is ide,még a régi topicba.szóval.Lassan(pár nap múlva)lejár a KIS licenszem.Az felõl érdeklõdnék,nincs-e valakinek elfekvõ party-s kódja hozzá,vagy olyan ami még 1-2hónapig jó és nincs rá szüksége.Vagy javaslatokat várok,mire érdemes váltani(víruskergetõ+tûzfal)az ingyenesek közül?<#help>

Narxis
Az nem a legjobb.

Felesleges, mert nekem már az van egy ideje.

Narxis
Kihirdetem a legjobb vírusirtót...

Én is igy csinálom, nem csak egy dologgal nézem át a rendszert.
Jelenleg használt védelem mellett még vannak nálam külömbözõ ellenõrzõ szoftverek, csak saját magam jöttem rá, hogy vannak olyan átálítások a vírus által, amit nagyon nehezen lehet észrevenni, vagy tõbb mindennnel kell átfuttatni a gépet és sajnoz találkoztam olyannal is, hogy csak a System Restore oldotta meg a hibát.
Narxis
Kérdezzen rá mindig, én arra állítottam a vakriasztások miatt.