Vírusirtók

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Doomista
Most már világos a valódi helyzet!

Kép.

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

Narxis
reklám

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Kiírja az avastom(5.0) a menüben: Time-limited:50% off... stb.

Ez most mi? ílégyszi segítsetek

Kösz:

Riki
gergely1991

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Doomista

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

(︶︹︶😉

Na ez szép.Iframés oldalon hirdetés blokkolás.

Narxis
(︶︹︶😉

Doomista
(︶︹︶😉

Másik fórumban láttam elõbb, akit érdekel.
Ashampoo Anti-Malware. Állítólag a regisztrálás után az e-mailben küldött kulcs korlátlan licenszet ad.

Doomista
Egyszerû de hatékony reagálás. Nem nyal be semminek! <#taps><#nevetes1>

Doomista
<#wow2>

Nálam a Fireox és a Chrome letiltja azt az oldalt, Opera meg már meg sem nyitja.

Valaki használta az AVIRA Rescue CD?

Megírtam CD-re és szépen el is indul bootolással, de egy pillanatnál többet nem csinál semmit:
Mounting devices
Devices/fd0 0%
vártam 1 órát is, de semmi és nem is ír ki semmit. Ezért nem lehet frissíteni és scannelni sem vele.
http://free.x3.hu/kalosfp/index.html szépen blokkolja az Avast IS.
Az utolsó link.hxxp://free.x3.hu/kalosfp/
Wepawet elemzés:Link.

Ez hol van?
Én csak ://free.x3.hu/vasut/ ezt, az elsõt néztem. Ezen van az a kis ferdeszemû?

Na de azért a csúnya kínai iframét hxxp://send29931.cn/traff/in.cgi?3 õ sem vette észre.

Az elsõ linkhez még ennyit tennék hozzá.
Kép az ESS Karanténjáról.
De ez mondom, csak az elsõ linkre kattintás után. Mi lehet a többin akkor?<#eplus2>

Az AVG elég jó és ahogy láttam én sok ismeretlen trójait blokkól (valamikor te is mondtad ezt, hasonlóan), de pl. a Vírus topikban általam belinkelt VT analizísekben egyiket sem ismerte fel, de rövidesen kitörölte öket.
Az volt a gond, hogy valamit kitörölt a trójai a systembõl, hogy Help and Suppoert Center csak kb. 5 percre nyílt fel, az Administrative Tools-ban az Event Viewer-be betekintve egy csomó rendszer hiba lett.

Ezért nagyon fontos, amit #1059-ben írtam.
Nem csak lehet, hanem biztos.

ESS az elsõ linkre dobálta ám a tiltó/blokkoló ablakokat rendesen.
URL címeket is blokkolt, de olyan gyorsan és annyi ablakot dobált fel, hogy képtelen voltam több lenyomatot készíteni. Csak az elsõ figyelmeztetõ ablakról sikerült.

Kép.

A többivel már nem is próbálkoztam.

Narxis
Lehet, hogy az AVG mégse olyan jó?<#nemtudom><#fejvakaras><#confused>

Ezért is nem értem,hogy akkor az 1332-s sebezhetõségrõl miért készült négy kép.Elég lett volna egy is.A nod a két trojanon kívül négy url cimet is blokkolt.Azokkal mi a helyzet?

Én ESET Smart Security-val próbáltam ezeket a típúsú trójaiakat leghamarabb, de nem riasztott semmit, de a rendszer is fertözött lett.
Miért kevés?
Az elsõ öt képét tettem csak be mert kezdtem unni a lenyomatok készítését meg elmentegetését. A többinél is ugyan ez volt a riasztási helyzet egyébként.

kl24h #1080
Erre nagyon kiváló NOD32.

A helyzet az, hogy én tudom, hogy hova írja be magát, de az avast IS nem riasztott semmit és nem is írodott be semmi a rendszerbe, csak láttam a feladatkezelõben, hogy futottak azok a trójaiak (több futott, mert közben még letöltött egy párat), de ha megkerestem öket, egyet sem találtam a hard disc-en.
Mert pl. az AVG IS 2011 esetén a trójaiak, megjelentek a hard disc-en különbözõ helyeken és a Residens komponense detektálta, de mire detektálta, a registry is meg volt modósítva, amit már nem detektál az AVG.
Az AVG csak azokat a registry bejegyzéseket törli, amik a vírushoz fûzödnek, de pl. rendszerhez fûzödõ registry bejegyzéseket már nem javítja.

Erre volt szuper a Spyware Doctor vagy a Malwarebytes Antimalware (és még vannak).
Keveslem a riasztások számát.

Sorban egymás után.
Kép 1
Kép 2
Kép 3
Kép 4
Kép 5

Narxis

Narxis
np

oké köszi 😄

Narxis
Avast

Sziasztok
Tudnátok egy jó virusirtó programot ami ingyenes és win 7 és xp alatt is müködik és nem felugró ablakos tehát nem tilt le oldalakat???

elõre is köszi a válaszokat

Narxis

Nem tiszta szerintem sem.

Éppen ezért a legjobban úgy tudod kipróbálni, hogy kikapcsolod az antivirusod állandó védelmét arra az idõre amíg futtatod ezt a fájlt, majd visszakapcsolod és full scan.
Rögtön láthatod a hatását meg, hogy hova írta be magát.<#eplus2>

Doomista
Akkor nem tiszta.

Narxis

Én már kipróbáltam és nem tiszta, ha futtatod, akkor a rendszerben egy pár dolog nem fog mûködni.<#pias>
Doomista
Tiszta.

Erre valami válasz?

Ha ohajtja valaki az *.exe fájlt, akkor privátban átküldöm!
Doomista
<#eljen><#taps>

Eddig egyik sem nyújtott nekem maximális védelmet, ahogy én tesztelem öket. Ez van.
Szoval én legalábbis tudok vigyázni a rendszerre, de akiknek védelmi szoftvert telepítek, azok nem tudnak vigyázni és ezért tesztelem most az egész antivírust, mint tudatlan/ügyetlen felhasználó. Másképpen mondva futtatom az legújabb trójaiakat!

Jelenleg az Avast Internet Security használom (trial, 30 nap), ahogy látszik jónak tûnik. Azokat a trójaiak, amelyeket nem ismeri fel érdekes módón nem reagál rá ha futtatom, de ahogy látom a rendszert sem fertõzte meg.
Narxis
<#wilting><#vigyor2>

AVIRA?
AVG?

Narxis
Aláírásod: Maximum Protection

Mi az a Maximum Protection és mely program vagy programok nyújtják ezt Neked?

A vírusirtok egyik gyenge pontja, hogy egyesek nem ellenõrzik a registry modósításokat. Lehetnek olyan registry modósítások, hogy esetleg valamilyen szoftver vagy rendszerprogram nem tud elindulni.

Amig észreveszi a trójai tevéknységét (detektálja), addig már megtörtént a modósítás.

Sajnos csak egy pár antivirus szoftvernél láttam registry ellenõrzési opciót (vagy standardban esetleg nincs beállítva, de ha a felhasználó úgy ohatja, akkor van lehetõség arra is).
Narxis
Ezek a történetek könnyet csaltak a szemembe... 😄

Doomista
Téged meg sima ban, mert lenõztél. Ez sértõ.