Testépítés - Testformálás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Pontosan, a példa is tökéletes, nyilván a ragadozókhoz álltunk közelebb.
De én azt nem értem miért zárja ki a kettõ egymást? Attól, hogy mindenevõ fogazatunk van, attól nem vagyunk igazán húsevõk?
Egyébként meg kísérletek bizonyítják, hogy a folyamatosan több testzsírszázalékkal rendelkezõ egyéneknek kisebb az agytérfogatuk. Szóval lehet benne valami.
De akkor én is félreérthetõen fogalmaztam. Nem a hús volt a fõ tápanyagunk, hanem a fehérje. De nem így mondom, akkor: A mai világban lényegesen eltolódott az iszonyatos mennyiségû szénhidrátbevitel felé, mint, ahogy az elõbbi évezredekben bármikor.
De mondom, ott vannak a megfigyelések az amerikai õslakos törzsekre.
\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik
1. Félreérthetõen fogalmaztam, ezáltal belekényszerítettelek, hogy kötelezõen félre értsd, amit írtam.
2. Sokat gugliztál miattam 😞
Szóval: Nem húsevõ=nem ragadozó
Az, hogy veled ellentétben én nem soroltam fel a fogazatok típus, nem tudatlanságból, hanem abból a ténybõl fakadt, hogy semmi szükség nem volt rá. Leírtam, hogy mindenevõ fogazat (kedvedért gumós).
Amirõl az egész kommentem szól, az az, hogy sosem volt fõ táplálékunk a hús. Azt, hogy akkor kezdett nõni az agytérfogat, amikor (nyilván a fejlettebb eszközhasználat révén) több húshoz jutottak õseink, nincs összefüggésben azzal, hogy fõleg húst ettek volna. Nincsenek óriási agytérfogattal bíró ragadozók.
De azt a tényt, hogy az ember agytérfogata, akkor kezdett el lényegesen megnõni, mikor húst kezdett el rendszeresen enni, azt mivel magyarázod?
Amerikai õslakos törzseket figyeltek meg, akiknek a fõ tápláléka legfõképpen a hús (fehérje), zöldségek, gyümölcsök voltak. Megfigyelték, hogy nincs rákbeteg köztük. Nyilván ezt azért nem lehet csak az étrendre fogni, bele kellene számolni genetikai tényezõket, illetve azt, hogy nem olyan húsokat, zöldségeket stb. esznek, amiben tartósítószerek, stb van.
Elmagyaráznád azt is, mit értesz az alatt, hogy nincs húsevõ fogazatunk? Nem is értem, de belegondolva gondolom te sem, hogy mit akarsz mondani. Nyilván nem csak a húsevésre specializálódott, (így képes arra, hogy éhínség esetén több táplálékot is meg tudjon aprítani - evolúció tudod) így tehát gumós fogazatunk van, mint az összes többi mindenevõnek HISZ mindenevõk vagyunk tehát a húst is megesszük. Gondolom, azt se tudod milyen különbségek vannak a fogazatok között, de leírom neked :
- gumós (mindenevõ)
- tarajos (ragadozó)
- redõs (növényevõ)
- tûhegyes (rovarevõ)
De ezzel mire akartál célozni? Hogy az embernek nem is kéne húst ennie? 😄
\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik
Még egy aprócska kérdés.
A fehérje kalóriáját beleszámoljam tömegelésbe(turmixét), tehát lejjebb vihetem annyival a ch-t, hogy ugyanannyi maradjon a kalória fehérjével együtt mint amit most belõttem?
A bizonyíték hiánya , nem a hiány bizonyítéka !
ha nem akarsz annyit költeni, akkor brutal vagy fullforce terméket javasolnék
Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.
100%Wp-n gondolkodok vagy a Nitron 😊
Szerinted miért nincs húsevõ fogsorunk? Azért mert a táplálkozásunkból fakadóan mindenevõk vagyunk.
Nem azt mondom, hogy a paleolit diéta egy istenkirály, de szerintem is egészségesebb húst, zöldségeket, gyümölcsöket, stb. enni mint péksüteményeket, cukros üdítõket, zabálni/inni. Persze a mértékletesség a leglényegesebb.
Az ember fõ tápláléka mindig is a hús volt. Ez tény. Nem a szénhidrát. Azért ez a mai világban rendesen eltolódott. Az ember agyának térfogata, akkor nõtt meg igazán, mikor a húst kezdte el rendesen zabálni. De odadobod a majomnak a húst és banánt, elmondom, hogy a húst fogja választani.
Az a baj egyébként, hogy ebben a fórumbam olyanok írkálnak, akiknek minimális biológiai alapismereteik sincsenek.
"Egy szó mint száz, a paleolit diéta egy teljesen egészségesnek mondható, bárki által bátran követhetõ étrend, csak nem a legegyszerûbb." "Hangsúlyozzuk, hogy a paleolit étrend egyáltalán nincs ellenünkre, sõt, kifejezetten szimpatikus számunkra, csak nem feltétlenül tartjuk szükségesnek minden tiltását!" - BB.
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
Igen, 5 millió év alatt az evolúció biztosan nem gyakorolt semmilyen hatást az ember gyomrára...
A paleo diéta meg egy tipikus fogyókúra fogyatékosoknak. Ilyen nõk lapján meg különbözõ feminista oldalakon lehet utánaolvasni...
BTW: mi a rák az a paleo amit az oldalon nyomat a csaj ezerrel?
"Mikor váltsunk?
Az edzésterv módosítása függ az edzettségi szinttõl és a céljaidtól. Haladóként edzésrõl edzésre célszerû valamilyen módosítást beiktatni, például más gyakorlatokat alkalmazni, vagy váltogatni az ismétlésszámokat, de egy kezdõnek ez rossz tanács lenne.
Kezdõként akár hónapokig is tolhatod ugyanazt a programot, emelve esetleg a terhelés mértékét. Vagy az elsõ 6-9 hetes átmozgatás után is lehet váltani egy intenzívebb programra.
A lényeg, hogy figyeld a tested reakcióit. Amikor már nem érzed ugyanazt a tüzet, ugyanazt a hatást, nem fáraszt le ugyanaz az edzés, ami eddig, akkor váltani kell. A szervezetedet az fejleszti, ha a megszokottól eltérõ hatás éri. Pontosan ezért a periodizált edzésterv szinte kötelezõ!"
http://www.biotechusashop.hu/your-body/2012/09/02/mikor-csereljuenk-edzestervet/
"Az izomnövekedés alapja a megfelelõ mértékû és intenzitású edzés. Ha elkezdesz edzeni, az elején még könnyen érhetsz el szemmel látható eredményeket. Aztán ahogy hozzászokik a szervezeted az edzésekhez, egyre nehezebben tudod izmaidat növekedésre késztetni. Egyre nagyobb súlyokkal kell dolgoznod, hogy elérd a célodat. Valamint egyre jobban oda kell figyelned a részletekre is.
Ennek hátterében az áll, hogy amikor olyan megterhelés éri az izmodat, amihez nincs hozzászokva, az izomrostokban mikroszkopikus szakadások jönnek létre. Ez a fejlõdés alapja. Az edzésnek olyan intenzívnek kell lennie, hogy ezek a mikroszakadások bekövetkezzenek. Ugyanis mikor ezek az izomrostok meggyógyulnak, sokkal erõsebbek lesznek, mint elõtte. Legközelebb már nem szakadnak olyan könnyen, ezért kell egyre nagyobb súlyt használnod, ha azt szeretnéd, hogy növekedjen. Ha nem növeled a súlyt, akkor egy darabig fejlõdést fogsz tapasztalni, majd miután az izmod hozzászokott a súlyhoz, ez már csak a szinten tartáshoz lesz elegendõ.
Tehát az egyik legfontosabb dolog egy megfelelõ edzésterv. A másik fontos tényezõ az étrend. Ha növekedni szeretnél elsõsorban, akkor rengeteg szénhidrátot kell fogyasztanod. Ez azért kell, mert ez fogja biztosítani az energiát az edzésekhez. Hogyan tudnál egyre nagyobb súlyokat megmozgatni, ha nincs energiád? "
http://testepites1.blogspot.hu/2011/05/mitol-no-az-izom_16.html
"A hasprés a has felsõ részét, a lábemelés az alsó részét dolgoztatja meg"
Részben igaz. Nincs azonban a hasizomnak alsó és felsõ része, ellentétben a hiedelemmel, így nem is lehet egy-egy gyakorlattal izolálni ezeket a területeket. Helyesen elvégzett hasprés esetében az egész hasfal kap terhelést - koncentráció és technika kérdése az egész. A lábemelés pedig az egyik leggyakrabban rosszul végzett gyakorlat mind közül - az esetek 90%-ában azt láthatjuk, hogy az adott személy nem hasból emeli a lábát.
http://shop.builder.hu/cikkek.htm4?id=319
Én otthon plusz ajánlanám az ágy szélére fekvést lábra valami tépõzáras súly felsõtestet rögzíteni (pl 15 kilós tárcsa a fej alá és azt fogni) és így lábemelés.
teremben nagyon jó a csigás amit elég kevesen használnak
1:02
A LÁTVÁNYOS HASIZMOKAT A KONYHÁBAN KÉSZÍTIK! :-)
kis olvasnivaló
http://www.biotechusashop.hu/your-body/2012/03/27/a-kockas-has-titkai/
én inkább azt javaslom hogy edzél rendesen mindenhova ne legyel tipikus: homokoshajúpálcikatestûkockáshasúsrác.
Van olyan gyakorlat ami kimondottan az alsó hasat dolgoztatja, és itthon különösebb felszerelés nélkül is végezhetõ?
Továbbá igaz az az állítás, hogy ha minden nap rendszeresen végzem a gyakorlatot akkor az izom megszokja és nem formálódik vagy növekszik tovább?
\"Nem az a dicsőség ha jó autóval nyersz, hanem ha a gyengével is ki mersz állni.\"
mov ah,4ch int 21h end
bicepsz tricepsz every day!
mov ah,4ch int 21h end
Példaként:
Hétfõn tricepszezel, kedden melleznél. Mivel a mellezésnél segédizomként jelen van a tricepsz, ezért 1 pihenõnap a kettõ közt javasolt. De a legnépszerûbb leosztás az, ha hetente 3x mész le és 2-3 izomcsoportot dolgozol meg 1 edzés alatt.
Mell-Tricepsz-Váll ; Bicepsz-Hát; Láb... persze lehet variálni a dolgot, de a Mell-Tricepsz azért logikus, mert fekvenyomáskor igénybe veszed a tricepszedet is, így ha már megdolgoztattad, akkor "fejezd is be". De sokan csinálják külön a kettõt, ez akkor lehet hatásos ha esetleg a tricepszed picit visszamaradottabb a kelleténél, így a mellezés után ha pihensz a következõ edzéskor jobban meg tudod küldeni a tricepszedet.
Lehet írtam hülyeséget is, várd meg amíg valaki esetleg megerõsíti amit mondtam!
Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér’ De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?
Illetve 2 edzés között,nagyjából mennyi idõ teljen el a regenerálódás érdekében? Köszi elõre is!
Swedish people are albino monkeys