Testépítés - Testformálás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem a súlyon van a hangsúly mert nyilván nem erõemelésrõl beszélünk. Csak akkor mit keres rajta az öv?<#nemtudom> Bele kell gondolni azért, hogy többmint 3 év edzésmúlt után nem kis forrást felhasználva vki ennyit mutat fel...
Arnold lábával kapcs.: õ maga is elismerte, hogy sokakhoz hasonlóan az õ lába is gyenge volt kezdetben. Szóval a karrierje elején nem volt túl fejlett.

#29520: Meg kell mutatni 1 orvosnak ha ilyen visszatérõ fájdalom.

\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik

veszelka
edzés után 4-5 napig konstans fájdalom, a gyakorlatot abbahagytam egy hónapja, de pár napja ugyanaz a fájdalom ugyanazon a helyen elõjött.

Prince of Máté
Az, hogy vékonynak tûnik, nem jelenti azt, hogy vékony is. Mondom, van Arnoldról is elõnytelen kép, ami még a Shop.Builder Facebookos oldalán volt, rögtön mindenkinek feltûnt, hogy nincs lába, miközben...

shaba23
Tök mindegy, a lábát szólták le, nem a súlyt. Márpedig az a képen elég vékonynak tûnik. Ez pedig egy testépítõ topik.
Prince of Máté
Így igaz, egyébként 180 kiló, a twitterén írta. Megnézném, hogy aki ezt leszólja, az mennyivel csinálja...

Vaxi
ja és a súlyokat nem azért írtam oda, hogy hú de sok 😄

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

Vaxi
az öv kötelezõ raw versenyeken is. plusz erõt nem ad, csak megtámasztja a gerinc oszlopot.
mellesleg az én bokám kerülete kb 20 centi, és 12szer felhúzom a százat, és 8szor guggolok vele. szóval az, hogy vékony a sípcsont körül a lába, nem azt jelenti, hogy semmit nem edz rá 😊)

Prince of Máté
"Na meg az öv+hightech cipõ nélkül nyilván nem bírna ennyit. "
Mivan? 😄 Ezt mire véljem? 😄
Szerinted azok különleges erõt adnak neki vagy mi? Itt még nem X-man, ez csak egy edzés.

shaba23
Rozsomákot úgysem látjuk rövidgatyában, ellenben félmeztelen annál többször 😊
Látszik, hogy bicajozni szeret, ülõvádlizni meg nem😉
Na jó, ahogy látom 45ös tárcsák, a kisebbeket is vegyük hogy megvan annyi. Ez esetben olyan 185-190, de nem ez a lényeg. Ha rendszeresen csinálna ilyet keményen akár FELEannyival, akkor nem így nézne ki az a láb ez biztos. Na meg az öv+hightech cipõ nélkül nyilván nem bírna ennyit. Mindentõl függetlenül azért nem semmi.

\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik

JohnnyNapalm
= ameddig nagyobb a vádlija mint a karja, addig nagy baj nincs 😄

JohnnyNapalm
a tükröt nézve szerintem azért elég jók az arányok

Prince of Máté
Ha ezt viccnek szántad, elég szarul írtad le, semmi poén nem jött le nekem ebbõl.
Az ilyen térdgatyás képeket meg annyira imádom, Arnoldról is van 1 ilyen kép, ahol piszkafalábúnak néz ki, miközben tudjuk, hogy azért volt lába 😊

Tyler1
Annál több. Olyan 200 körül lehet alsóhangon, és ugye 45 éves az ember, azt ne felejtsük el.

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Nagy karok Bill Starr módra:

http://billstarrr.blogspot.hu/2012/01/bigger-arms.html

Ránézésre ezt olyan 160 kilónak saccolom, ami bár "not too shabby" de azért 1 évek óta keményen edzõ és rendesen tápoló színélsztõl azért tényleg többet hinne az ember. A lábedzéseket enyhén szólva nem erõlteti túl.

immovable
Ez azért remélem jó szög.

immovable
Látom ide is érdemes valami viccesebb képet betenni, hisz értõ a közönség. uhh bazdmeg
Prince of Máté
Ja értem.
Hát nekem nem az az elsõ, hogy kritizálni kezdem valakinek az izomzatát, mikor éppen 180 kilóval csinál felhúzást. De gondolom ilyenkor nem irigységbõl mondta.
Egyébként ha a jobb lábát nézed, és nem a balt (ami szerencsétlenebb szögben van), akkor azért látni, hogy elég combos.

Tyler1
Ez Hugh Jackman és látszólag nem erõlteti túl a lábedzéseket. Bár akkora súlynál már az is keményen igénybe van véve, szóval gyenge biztos nem lehet.

Prince of Máté
Nem értem a mondanivalódat.

immovable
"X-man-ünk nem túl combos. 😊

vsly

Gázkészülék szervíz: gazdoki.hu

vsly

Gázkészülék szervíz: gazdoki.hu

Vaxi
ha bemelegítesz, és nem agyatlan módon rángatózol a súlyokkal, illetve megfelelõ a multivitamin bevitel és ízületvédõt is használsz, akkor nem
😊

Tudom, hogy a testépítés mellett mi szól, de kíváncsi lennék a negatív oldalára is.
Aki ezt a sportágat ûzi, garantált valami ízületi fájdalom? Amatõr, hozzá nemértõként kérdezem.

The Protector
Szia!Én azért hagytam abba a felhúzás gyakorlatot mert rettenetes fájdalmaim voltak tõle.Komolyan.Aznap már kedzett fájni a hátam,másnap rosszabb volt,és ez nem izomfájdalom volt sajnos.Egy darabig nyomattam aztán abbahagytam mert rendszeres volt a fájdalom.

Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér&#8217; De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?

Tyler1
66 yrs old, problem?

Kezdetnek, ha nem vagy hozzászokvade aztán inkább kemény 10-12. Egyébként jó lenne a csípõemelést csak 1 lépcsõfoknak tekinteni a teljes hídhoz(fitnesses csajok ezzel edzik a popójukat mert igencsak megedzi, namost kinek mi a prioritás<#nevetes1>).

A T-evezést meg simán lehet kétkezessel úgy hogy üres végét a sarokba, súlyozottat megfogni"alul-felül". Ha gondolod, váltogathatod a fogást szériánként, de nem ezen múlik!

hungary27
Lehet, de ha nincs T-rúd, akkor fogsz egy sima rudat és ezzel evezel.
Még valami:
Van egy ilyen gyakorlat, hogy "egykezes evezés t-rúddal". Ezt sima rúddal nem lehet végezni? Miért T-rúddal kell?

Köszönöm elõre is.

Köszönöm.
Csípõemelés nem tûnik úgy, mintha nagyon megdolgoztatná a tested. De majd kiderül. Mennyit ajánlasz? 3x20 ?

#29487:

Köszi a választ.

Breki33
Felhúzás egyenes lábakkal, egykezes súlyzókkal
vagy rúddal

fordított hiperhajlítás

http://www.youtube.com/watch?v=LwKeZFG5_HE

csípõemelést,vagy az egyenes hid

http://www.youtube.com/watch?v=8aNEM48h7Z4

http://www.youtube.com/watch?v=SoK-DjUlTiM

Cable Pull Throughs

http://www.youtube.com/watch?v=VuDc1IQuwZo
Breki33
Az ülõ verzió a soleus izmot dolgoztatja meg – ez a gastrocnemius alatt húzódik, és szembõl nézve a vádli szélességéért felelõs inkább.

Ajánlott rendszeresen végezni.

shaba23
deadlift
jóreggelt
hiperhajlítást tudod csinálni, ha pl ágy szélére kifekszel és valakit ráültetsz a lábadra.
Sziasztok!
Hiperhajlítás helyett tudtok ajánlni más gyakorlatot (otthon elvégezhetõt).

Köszi

shaba23
Most használtam elsõ alkalommal az ülõvádlis gépet...
Igen csak délcegen lépdeltem az öltözõ felé😊
A vádlimat nem nagyon vette igénybe (az azért már edzett az álló vádlizástól), de a bokám környékén minden izomsejtet külön-külön érzek.
shaba23
a deadlift pont az a gyakorlat, amitõl könnyen megfájdul a dereka az embernek, fõleg, ha még nem túl erõs. Mondjuk, ha nem közben, hanem utána kezdted érezni, az lehet hogy csak azért van mert használtad, ahogy Retsu is írta. Nekem most a hátsó combom haldoklik😊
Én elõtte mindig csinálok 50 hiperhajlítást, hogy bemelegedjen a derekam.
Tyler1
off: Pain & Gain-t nézzétek meg, mert ekkorát még nem röhögtetek az évben 😊

Kérdésmit jelent az hogy megfájdult? Ha érzõdik edzés után pár napig, akkor semmi extra nincs vele. Ha nyilallás van, akkor már lehet hogy becsípõdött vmi.

veszelka
akkor nem az. érdemi hozzászólás?

JohnnyNapalm
az nem szakítás

"A politika, nem pedig a sportolók egészsége iránti aggódás volt az oka a változásoknak. Nagyon kevesek voltak,akik tudták az igazságot,és a kinyomást hirtelen leminõsítették egy kisegítõ gyakorlattá, már ha egyáltalán foglalkoztak vele. Gondolhatod,hány sportoló sérült meg a gyakorlat miatt. Pont annyi, mint a többi miatt"

"A forgatóizmok sérülései gyorsan elõtérbe kerültek, mihelyst a fekvenyomás átvette a fõ vállövezet-erõsítõ gyakorlat szerepét."
" A kinyomás egyik igazi plusz pozitívuma, hogy segít rendben tartani a forgatóizmodat. De vannak más elõnyei is. Ez az egyik legjobb-de talán a legjobb-gyakorlat a vállizomzat komplett fejlesztésére. A vállizom mindhárom fejét megdolgoztatja, míg más felsõtest-gyakorlatok mint a fekvenyomás vagy a ferdepados fekvenyomás nem hat az oldalsó részekre. Továbbá, nagszerû gyakorlat az erõs, lenyûgözõ tricepszek kialakítására. Egszerûen csak nézd meg az 1960as évek nagy sportolóinak fényképeit, és igazolják állításaimat. Phil Grippaldi, Bill March, Norb Schemanski, Ken Patera, Bod Bernarski és Ernie Pickett képe azonnal beugrik nekem.Az õ csodálatra méltó tricepsz és vállizom fejlõdésük egyenes következménye volt a rengeteg kinyomásnak.Pont."

Bill Starr

veszelka
van itt olyan, akinek megfájdult a dereka deadlift (szakítás) után?

Idéznék 1 cikkbõl azoknak, akik úgy gondolják a fekvenyomás nincs túlbecsülve:

"A két legfontosabb gyakorlat, amit mindenki végzett, az a teljes guggolás és a kinyomás voltak. Nem volt kivétel. A hátizmokra választott gyakorlatok eltérõek voltak, de a test alsó és felsõ részére nem."
"A fekvenyomásra való áttérés nem fokozatosan, hanem meglehetõsen váratlanul történt. Az elsõ csapás az volt, amikor a kinyomást levették az olimpiai súlyemelõ számok közül 1972ben. A második,és harmadik csapás gyorsan követte az elsõt: az erõemelés, mint sportág elõretörése, ahol a felsõtest erejét fekvenyomással mérik; illetve a súlyedzés berobbanása az atlétika világában sportolók edzésébe, különösen az amerikai focit játszó sportolókra gondolok.
A fekvenyomás gyõzött,mert: 1. nagyobb súllyal lehetett dolgozni
2. könnyebben el lehetett sajátítani
3. biztonságosabbnak ítélték meg
A harmadik ok volt mind közül a legfontosabb.Az edzõk és sportigazgatók gyakran óvatosan bántak a súlyemelõ tanítványaikkal, és természetesen nem akarták növelni a sérülések esélyét azzal, hogy olyan gyakorlatot végeztetnek velük, amit még az olimpiáról is kizártak. a kinyomás kiejtése az olimpiai sportszámok közül tisztán sportpolitikai okokkal bírt, semmi köze nem volt a sportolók egészségéhez."

Breki33
Happy Birthday !

hungary27
<#taps>
immovable
hungary27
tényleg komolyan gondolta 😄
Tyler1
Berki Krisztián is szép szál ember lett. Legalábbis ahhoz képest, amilyen még a Fradinál volt 😊