Testépítés - Testformálás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Tegnapi edzésemet pótoltam be most amúgy. 1. gyakorlat:súlyfelvétel.3X6, a 2.nál nem bírtam magammal, és csak kinyomtam fej fölé 2X😊 Teljesen biztonságos volt, mindenféle Joint-akármi nélkül. 2. Egykezes nyomás ferdepadon:Mivel nem csináltam már 1 ideje, kicsit könnyebbre vettem, 8-9eket nyomtam 3 szériában.
3.nak kalapács bicepsz; 1 széria után rájöttem nem kell erõltetni, kapott a karom a héten eleget.
Végezetül 2 széria vállvonogatás kétkezessel 8akkal. Nem volt túl sok idõ,de az intenzitás szokás szerint ütött.
\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik
Ennyit meg sem bírok enni😄 És azt hogy napi 20km-t bicajozok "jó" tempóban, még nem is vettem számításba.

Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér’ De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?
A bizonyíték hiánya , nem a hiány bizonyítéka !
gyúrok,boxolok,szolizok S6 manualis 6os
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
Ha már nem veszem be, érezhetõen többet tüsszögök.
Napi legalább 1000mg C-vitamin, és elõbb utóbb jobb lesz!
Neon: Most van a csúcsszezon, én is megérzem pedig szedek napi 1 szem gyógyszert+C-vitamin. Nem kedvez nekünk ez az idõszak az biztos😞 Am eire lehet, kerülni kell a durvább helyeket. Ja, szellõztetni csak este tíz után reggelig. Edzeni is inkább este, még ha nem is annyira késõeste!
\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik
Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.
SRÁCOK, CSAK AZÉRT MERT A BB A 30AS ISMÉTLÉSEKET SULYKOLJA HOGY MINÉL KEVESEBB VASAT KELLJEN VENNIÜK TEREMBE, MÉG LEGYEN MEG A JÓZAN ESZÜNK!!
Pl vegyük a fekvenyomást. Egyik egyik edzésen
12+10+8+6 ismétlés
a következõn
30+20+15+10 ismétlés (persze kevesebb súllyal)
stb.
felmehetsz 100-as ismétlésre is. Ha a gyakorlatokat helyesen végzed, akkor véleményem szerint ismétlés számokban nincs korlát. 😊
szálkásítás - kalória deficit elérése optimális fehérje-szénhidrát-zsír bevitel mellett.
edzeni mindkét esetben ugyanúgy kell.
azthiszem ez a kisebb súllyal többet nyomok és szálkás leszek annak a fejébõl pattant ki, aki kitalálta, hogy a protein az koksz és csak felfújt izmod lesz tõle, vagy hogy 6 után nem eszünk.) 😊
az izzadás csak a vizet nyomja ki belõled, zsírt nem
szálkásítás-kisebb súllyal magas ismétlésszám,jobban is megizzad az ember én azt vettem észre,de ez lehet egyénileg változik...
Nem olvastam teljesen végig, de egy dolog ami fontos. Szálkásításnak semmi köze ahhoz, hogy 4x10-et, vagy 6x8-at vagy 3x12-t csinálsz. Szálkásítás = diéta. Szálkásabb akkor leszel, ha megfelelõ étrended van.
A véleményetekre vagyok kíváncsi, úgy látom van itt sok expert, akik majd remélhetõleg hasznos választ adnak.
Szóval nem rég kezdtem újra a termet. Középiskola alatt kb. 3-4 évet végig gyúrtam, heti 3-4 edzéssel, sosem szedtem semmit. Akkoriban elõször 6x8-as szériával alapoztam 1-1,5 évig, majd váltottam nagy súlyú 6x6-ra, mivel nõni akartam. Ez a múlt.
Szóval hosszabb küzdõsport után idõ és lakhely miatt megint gyúrogatok már majdnem 8 hónapja, de munka miatt nem mindig tudok lemenni annyiszor, ahogy tervezem. Valamikor csak heti kétszer jön össze, legrosszabb eset az az egyszeri szombati átmozgatás (azt utálom)...
A lényeg: ez nekem már csak hobbi, nem akarok jól megnõni/versenyezni, vagy komolyabban fejlõdni (már csak idõráfordítás miatt sem menne). Edzett akarok lenni viszonylag jó külsõvel és csajozni akarok, ennyi... <#papakacsint>#papakacsint>
A téma, amivel hozzátok fordulnék az a széria-szám és edzésprogram. Korábban olvastam, hogy egy szar edzésprogram nem csak hasztalan, de néha kártékony is tud lenni... Ezért nem vagyok benne biztos, hogy amit csinálok az jó-e?
Edzésprogram és széria:
mivel fõleg szálkásítani akarok, mindenbõl (értsd hason kívül, tényleg mindenbõl!) 4x10-et szoktam csinálni, és viszonylag nagy súllyal, de szabályosan, tehát szálkásításon nem azt a rángatást értem, amit néha egyes emberek mûvelnek. 😊 Mindig akkora súlyt választok, hogy a 10. ismétlés éppen sikerüljön, ha nem megy, akkor inkább kicsit leveszek belõle, de a 10-et mindig tartom.
Számaim: 180cm, 90kg. Testtípusom: endomorph és mesomorph között, de inkább endomorph. Szóval hízok mint a disznó, de ha aktívan edzem, akkor az izom is jön. Anno, amikor megnõttem, akkor egész gyorsan fejlõdtem, de mindig hájas maradtam. Ezt azóta már az étrendemmel kordában tudom tartani.
A kérdésem: az adottságaimhoz megfelelõ ez a 4x10-es széria nagy súllyal, ha szálkásodni akarok?
Edzésprogramom: na itt majd lesz flame 😄 de nyugodtam mondjátok, ha szar, mert nem akarok 40 évesen bottal járni...
Két napos edzésprogramot dolgoztam ki, amiket mindig váltogatok. Nincs olyan, hogy hétfõ van, akkor elõröl az egészet. "Ha az egyik múltkor volt, akkor most jön a másik", és minden izomra kétféle gyakorlatot csinálok egy nap, ennyi:
1:
500m futás
Mell: (egyszer közép és 45 fok, máskor közép és negatív)
Láb: vagy gugolás, vagy akármilyen acélhuzalos gép
Bicepsz: francia rúd és egy kezes súlyzók, vagy acélhuzalos gép
Has minden mennyiségben
2:
500m futás
Váll: (nyakból kitolás rúddal, és utána vagy egy kezes súlyzókkal oldalra emelés, vagy rúddal állhoz húzás)
Hát: Nyakba húzás rúddal, szûken mellhez húzás rövid rúddal vagy néha vízszintesen hashoz húzás szintén rövid rúddal
Tricepsz: tolódzkodás vagy rúddal fekve homlokra eresztés vagy géppel
Has minden mennyiségben
Elõre is kösz a válaszokat. A legfontosabb: 4x10-es széria = szálkásítás?
Üdv.
Steel
"Ha távolabbra láttam másoknál, azt azért tehettem, mert óriások vállán álltam."
Itt a lényeg. Személy szerint úgy vagyok vele, a nehéz gyakorlatok elõtt rendesen be kell melegíteni, még így kánikulában is. Mindazonáltal több kutatás is alátámasztja, hogy az ízület akkor fejlõdik arányosabban az erõvel/izommal, minél nagyobb a súly. Ezért veszélyesebbnek tartom a "pumpálósdi"t, mert ott NINCS AKKORA SZÜKSÉG ízületi erõkifejtésre, kvázi fejlesztésre.
#29542: Az a huncut nyelv...<#alien>#alien>
Az ízületek megóvása a hosszútávú tervek alapja ebben a sportban.
"Az emberek nagy része akkor vásárol hasonló terméket, amikor már megtörtént a baj. Ezek a keszítmények nem csak elsõsorban a sérülés kezelésére szolgálnak, hanem annak megelõzésére.
A testépítés tipikusan az a sport, amelyikben a sérülések sajnos nagyon gyakoriak. Hogy ezek kisebbek vagy nagyobbak, az gyakran rajtunk múlik. A kisebb sérülések hosszú távú elkerülése gyakorlatilag lehetetlen. Ez azért van, mert súlyokkal dolgozunk, tehát elõfordulhatnak apró húzódások, ideiglenes ízületi panaszok és így tovább.
A gyermek- és fiatalkori, valamint a késõbbi életkorban bekövetkezõ sport- és közlekedési balesetek azonban gyakran vezetnek úgynevezett másodlagos (szekunder) ízületi kopáshoz, amely szinte bármely ízületünkben elõfordulhat
Arthrosis kezelése
Elõször is tisztázzuk, hogy arthrosist gyógyítani a tudomány mai állása szerint NEM LEHET! Csakis védeni tudjuk magunkat tõle, illetve lassíthatjuk a folyamat elõrehaladását.
-Antioxidánsok: A-, C-, E-vitamin, szelén akadályozza a porc (további) károsodását és lebomlását
-Ízület-, Porcvédõk: fõként a glükózamin-szulfátról bizonyított a porcanyagcserére vonatkozó jótékony hatás. Nem csak a porcokra, hanem a szalagokra, inakra is jótékonyak.
-Gyulladásos fázisban gyulladáscsökkentõ módszerek alkalmazása szükséges, például: jegelés (napi 5-6 alkalommal egyenként kb 20 perc idõtartamban, nem közvetlenül a bõrre a testrész alakját felvevõ jéggel, pl.: fagyasztott borsó, kukorica…stb), gyulladáscsökkentõ pakolások, hidegkezelések(mostanság kezd divatba jönni a „hideg szauna”😉
-Torna, fizikai aktivitás: megfelelõ izmok erõsítése, a helyes testtartás kialakítása, az ízület túlfeszítésének megakadályozása, személyre szabott mozgásterv kialakítása a túlterhelés elkerülésére. Tehermentesített vagy alig terhelt helyzetben való testedzés pl. úszás, biciklizés. Az aerob edzés tehát a zsírégetésen, tüdõfunkciók javításán túl a vázrendszerre is jótékony hatású!
-Fájdalomcsillapítás: például fizikoterápia, melegkezelések, pakolások, masszázs, akupunktúra. Szakember felügyelete fontos, mert minden kezelésnek van ellenjavallata. Például – a teljesség igénye nélkül- gyulladás esetén nem alkalmazható melegkezelés, masszázs
-Manuális terápia: módszerek, melyek sokat segíthetnek az ízületi mozgás beszûkülésének eredményes korrigálásában, és fájdalomcsillapításra is alkalmazhatók. A csontkovács és a manuálterapeuta nem ugyanaz!! Orvosi csontkovács módszert, vagy ízületmobilizálás céljából gyógytornász keressünk!
-Az ízületi folyadék pótlása; hialuronsav-pótlás: az ízületi merevség csökkentésére, fájdalomcsillapításra és gyulladáscsökkentésre egyaránt eredményesen alkalmazható módszer
-Gyógyszeres kezelés: Az ízületi kopás egyes szakaszaiban, illetve a súlyosabb formáinál idõnként szükségessé válhat gyógyszeres kezelés alkalmazása is fájdalomcsillapítás, gyulladáscsökkentés, illetve az ízületi merevség oldása céljából
Látható, hogy igen sokat tehetünk ízületeink védelme, a problémák megelõzése érdekében! Szokás kérdése, hogy a megfelelõ ételek és edzéstechnikák bekerüljenek mindennapi gyakorlatunkba."
http://body.builder.hu/magazin.htm4?url=/testepites/cikkek/izuleti-kopas
#29533: Ha ez leszólás, akkor bocs. Mondjuk hogy õ a leghardcorabb színész azt jó...
Ráadásul pont a fiatalok nagy százaléka végzi szarul a gyakorlatok jó részét, meg csinálnak fél/negyed ismétléseket olyan súlyok alatt, amiket már nem a célizom dolgoztat, hanem az ízületek.
csak akkor, amikor a terhelés már akkora, ami nem teljesen természetes. én kb. testsúlyomnál nagyobb súlyok esetében már felteszem.
Az új builderes cikk, ami a tápkiegek fontosságáról szól, nagyon kiverte nálam a biztosítékot. Észrevettétek, hogy az ízületvédõ pl. a C elõtt szerepel a fontossági sorrendben? Számomra hihetetlen, amúgy egyáltalán minek kellene 1 fiatal sportolónak ízületvédõ? A régi mondás szerint "Ha nincs elromolva, ne javítsd meg". Fõleg ha azt nézzük, milyen brutálisan ízületromboló 20as szériákat advokálnak<#nyes>#nyes> És mi van ha hozzászokik a szervezet, és anélkülmi lesz? Ja, hogy azt is állandóan szedni... biznisszag<#boxer>#boxer>
Számolgattam hogy körülbelül mennyi fehérjét, szénhidrátot kell bevinnem naponta. Ezt követõen a körülbelüli csirke és rizs adagot (mármint hogy mennyit kéne megennem belõlük, hogy fedezzem a szükségletet). Kijött a végére hogy 1800kcal. Ha minden igaz nekem körül 2400kcal kéne. Mivel kellene a különbséget fedezni? Mondjuk zsírt nem számoltam. Jöhet a savazás. :-)
ha nem használod, javaslom, 10-20 év múlva meg fogod köszönni