Testépítés - Testformálás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Prince of Máté
Támogatom, én is így csinálom, de dextrózból mehet 50g simán.

Tyler1
Edzés után 2 adag fehérje, 10-15g dextróz, 70-80g darált zab vagy hácéknek rizs és ennyi 😊 Nem kell ebbõl nagy ügyet csinálni. Lényeg, hogy a szilárd kaja rendben legyen és jönni fog a tömeg.

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

shaba23
Mennyivel egyszerûbb lenne, ha annyiból állna a vásárlás, hogy
adj 5 kg tömegnövelõt!!
milyet?
csokisat.

oszt csókolom...

ehelyett már hetek óta agyalok, hogy mi lenne a legjobb, az íz már nem is lényeges😄
Tyler1
Mass Gainernél nagyobb részben tartalmaz cukrot az össz ch, plusz gyengébb is a ch profilja, fehérjét meg alig tartalmaz. Ilyenre ne költs pénzt, nem éri meg az árát.

Konkrét számokat elég nehéz írni. A Jumbót eleve nagyon ektomorfoknak találták ki szal nem csoda hogy annyi ch van benne. De a szénhidrátbevitelre (már ami a turmixos mókát illeti) én a maltodextrint javallom,még edzés utánra is. Szép lassan szívódik fel, úh. az se baj ha kicsit több megy a mérõbe.

\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik

Panzermeyer
shop.vitaltrend.hu és ott nézz rá az msm és glükozamin porra. mindkettõbõl napi kétszer fél teáskanál fél liter vízben elkeverve napokon belül enyhülést hoz. Sajnos a hatás nem folyamatos, a kúrát egyfolytában nyomni kell, de ez minden izületvédõnél így van.

mov ah,4ch int 21h end

Prince of Máté
Én mindenhol azt olvasom, hogy edzés után a testtömeged 0.8%-a kell grammban szénhidrátból. Na most 1 adag jumbóban annyi szénhidrát van, ami egy 2-300 kilós embernek való...

shaba23
Tömegnövelõbõl, ha az ember hajlamos zsírosodni, hogy számoljak egy adagot?
mondjuk ha 90g kell egy adagnak, akkor legyen 75? és mennyire kell ilyenkor (mármint ha csökkenteni akarom) figyelembe venni, hogy mennyi ch jön cukorból?
Tehát mondjuk Jumbo-ból 90g helyett elég mondjuk 60g mert 37% cukor van benne, míg mondjuk egy Mass Gain 14bõl mehet monjuk 80g mert 10% a cukor?

Rájöttem, hogy bár hajlamos vagyok zsírosodásra, a kajálásom nem 100%, így a fehérje helyett most megnézném a tömegnövelõket (konkrétan fogytam az utóbbi 2 hónapban) úgy sem a nyári strandtest volt a cél.
De most gondban vagyok, mert az úszógumi könnyen feljön, ezért nem tudok választani milyen tömegnövelõt vegyek. Természetesen választ nem kaptam builderen😊

igazából konkrétan a mass gain 14re gondoltam, met az megoldaná mind a reggeli, mind az edzés utáni ch-t, a maradék fehérjémet meg bedolgoznám mellé, mert az sajnos elég gyengén van benne 😞
shaba23
Nem tudom, ch-t akartam írni 😊 (tészta, cukor, gyümölcscukor)
Tyler1
Sütibe milyen gyors felszívódású fehérje van? Egyébként a ch-ra kell edzés elõtt figyelni, nem a fehérjére (fõleg ilyen tésztaféléknél).

shaba23
Jah, de a családom nõ tagjai hús helyett sütit sütnek, és valakinek tesztelni kellett...😊
Szia! Most volt hát-bicepsz edzés, ez pl. teljesen jó volt, erõben is, kedvben is. A gyümin kívül tartom is a diétát, szerencsére azért motivál az eddigi eredmény. Elõtte én is "házikosztot" ettem, aztán elegem lett abból, hogy úgy nézek ki, mint egy zsák krumpli 😊. Erõszint, hát kb. diéta elõtti egy maxok: fekvenyomás 120 kg, guggolás 150, felhúzás 180. Na ezekbõl most talán csak a felhúzás menne, mert azt lusta disznó módon csak nemrég kezdtem csinálni. A többiben eléggé visszaestem, ami nagyon bosszantó. Alig várom, hogy tömegeljek 😊. Azt én is valahogy úgy akarom belõni, hogy a legkevesebb zsír jöjjön fel, ne legyek megint krumpli 😊.

hungary27
2-2,5g*ttkg fehérje
5-6g*ttgk ch
Prince of Máté
kérdezd meg bunny-t

Renjike
tömegelésnél testkilógrammonként hány g fehérje , ch , zsír kell?

A bizonyíték hiánya , nem a hiány bizonyítéka !

Szia! Üdv neked is! A diéta miatt valóban lehet 1 hullámzó teljesítmény, ami elég idegesítõ tud lenni. Nem tudom milyen edzettségi állapotban vagy, viszont ha már elkezdtél diétázni, akkor igyekezni kell tartani magad hozzá.Ne érts félre, 1 kis gyümölcs simán belefér, legfeljebb 3 perccel többet mozogsz. Azok közül is kiemelném a szõlõt, ami nagyon jó,most van szezonja és háttényleg aki kertes házban van, nem kell szõlõmag-kivonattal szórakozni. Nálunk is van jó bioszõlõ.<#finom> A diétara általánosan visszatérve, én amíg nem szedek fel jelentõsebb izomtömeget,eldöntöttem nem diétázok. Inkább ilyen "testkompozíció-változtatás" párti vagyok, szal ha úgy érzem kicsit több súly jön fel, csökkentem a szénhidrátot(ezzel együtt nyilván az összkalóriát is).

#29604: Ha nagyon bekajáltál inkább 2, bár emésztés függvénye 😄

\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik

DarkHorSe
Edzes utana kene gyors felszivodasu feherjet enni 😄

Swedish people are albino monkeys&#65279;

shaba23
Ha gyors felszívódású fehérjét kajáltam, kb mennyi idõ múlva menjek edzeni? 1-2 óra? (konkrétan besütiztem😄 )
Kaja rendben van. Edzés elõtt kávét iszok 😊. Régebben vettem liquid sockot, attól meg kibuktam 😊))

Május elején kezdtem a diétát, eleinte hirtelen fogytam, most már lassú, kb. három hetente egy kiló, vagyis nem gyors. Az erõ és a motiváltság csökkenés csak most jött elõ feltûnõen, ezért gondoltam a túledzettségre.

oliwwer
Mennyi idõ alatt ment le ez a 19 kiló, amit említettél?

Nagyon kell figyelni, hogy ne essen túl gyorsan a súlyod. Szerintem meg lehetne próbálni az 1,4-5 - ös ch /testkg. A gyümit meg ezeket meg hanyagolni kéne. 😊
DarkHorSe
En akkor szoktam nyafi lenni, ha nincs rendben aznap a kajam. Minden mas esetben altalaban siman megcsinalom azt a cel amit kituztem aznap. Probalj ki vmi edzes elotti felporgetos cuccot, vagy csak siman szedj be 100mg koffeint es lesz energiad edzeni 😄

Az alvással nincs gond, izomfájdalmaim sincsenek, viszont kisebb húzódásaim mostanában gyakrabban vannak, ráadásul a leghülyébb helyeken, látszólag ok nélkül. A ch bevitelem elvileg egy g/ttkg, ez rizsbõl minden nap, erre rábûnözök gyümivel, mert kertes házban lakunk és nem bírom ki, hogy ne egyek, meg néha túróba tördelek egy kis kakaós gyõri jóreggeltet 😊. Sajna üldögélõs melóm van, most. így eléggé lassan fogyok még ennyi ch-val is. Bár határidõ nincs😊. Csak vacak mikor az edzés felénél kipukkadok. Szombaton a lábat be se fejeztem, úgy kidõltem.

oliwwer
Szerintem sem túledzettség.

Amikor én túledzettem magam, akkor elég komoly izomfájdalmaim voltak, és egyáltalán nem tudtam aludni. Mint amikor lefekvés elõtt iszol energiaitalt, és baromi álmos vagy már, de nem enged átlépni azon a határon, hogy bealudj.

Nem tudom mennyi ch-val diétázol, lehet hogy túl kevés?
Tyler1
Kétlem, hogy túledzettség lenne, azt megéreznéd edzésen kívül is. Ez az alacsony ch "kellemes" hatása lesz. Csináld szépen végig a diétát, majd utána pihenhetsz, ilyenkor nem érdemes kihagyni edzéseket, mert többet veszítesz vele, mint nyersz.
Ha nagyon szenvedsz, akkor valami pörgetõvel adhatsz egy kis löketet a háborúnak. Zöld teát is ihatsz, kedvezõen hat az anyagcserére + élénkít.

Szisztok, üdvözlök mindenkit. Szeretnék csatlakozni ha lehet. Visszaolvastam 70-80 oldalt, elég szimpatikus csapat gyûlt itt össze. A legtöbb fórum elég kihalt, itt úgy látom van még élet 😊. Kérdésem mindössze egy lenne a túledzettséggel kapcsolatban. ÉLetem elsõ normális diétáját csinálom, lement 19 kiló. Mostanában a heti 4 edzésembõl kettõn legszívesebben összesírnám magam, úgy megy, a másik kettõ viszont nagyon ütõs. Nem tudom, hogy csak a diéta miatti van ez a hullámzó teljesítmény, vagy kezdem túledzeni magam. Ki akartam hagyni egy hetet de nem bírok magammal 😊. Elvileg az alacsony szénhidrát beviteltõl is lehez ez az egész. Volt már így valaki?

immovable
+1
shaba23
Persze az nem hülye kérdés, hogy "apukámmal motoroztunk és a többi motoros integetett, miért van ez?"
Erre tud õ is normálisan válaszolni, ha meg valaki, aki szeretne kezdeni magával valamit, és nem ért hozzá, viszont össze van zavarodva a neten található ellentmondásoktól, azt meg elküldi a picsába.
Vannak ott mentális problémák, akárki akármit mond.
Igen, abban kétségtelenül van igazság hogy aki komoly(abb) eredményt akar, az fektesse bele az idõt.
Lehet hogy nem kimondottan, de azért elég mellesek. Jó, 1 bizonyos szinten nyilván vannak kiegészítõ gyakorlatok de mint korábban írtam: a fekvenyomás alapgyakorlattá lett átkategorizálva. Ez alapján úgy is kellene kezelni, kivétel pl. aki csak kiegészítésnek ûzi ezt a sportot. Ha mindenképp a mellre hatás az elsõdleges, akkor meg a Larry Scott-féle nyakhoz leengedett nyomást kell csinálni a különbözõ intenzitásfokozó-technikák helyett. Legalábbis a haladó szintig biztosan.

#29592: Részben persze hogy frusztrált, meg ugye a látogatottság. Sokan tényleg röhögni járnak oda.

humoristának azért elég gyenge a bunni, miért válaszol akkor a hülye kérdésekre? Vagy amire nem akar?

Szerintem csak a frusztrációját vezeti így le, nagyon szomorú.
Vaxi
"az erõemelõk nem a mellüket akarják terhelni"
ez így van. az erõemelõk nem kimondottan a mellükre edzenek. erõemelõ nyomáskor a váll és a tricepsz dolgozik inkább, a homorítás miatt a mellnek nem jut akkora szerep, mint egy "normál" fekvenyomásnál.
Mivel a bodybuilder testépítéssel foglalkozó webmagazin, ezért a testépítéshez szükséges gyakorlatot fogják javasolni.

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

Vaxi
az elsõ részével nem értek egyet.
a házadban sem állsz neki felbontani a vizes blokkot csõtörés után, ha azt sem tudod melyik a csavarhúzó.. 😊

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

Nem biztos hogy mindenkinek van rá cirka 3 órája, hogy elolvassa ÉS rendesen értelmezze a leírtakat. Ennyi erõvel tényleg lehetne írni kritériumként pl.legyen X idõ edzésmúltad, utána kérdezz.

A másik, amit olvasva nem is tudom hol vagyok. Ja de, a 21.században. Mindazonáltal ez még nem ok arra, hogy ennyire izoláció-fanatikus legyen 1 edzõ-fõleg mivel korábban nyilatkozta a Builder Gym-nél is arra törekednek, hogy legyen meg a régi bodys életérzés. Most olvasva 1 fekvenyomással kapcs. friss kérdésére a válasuzt: az erõemelõk nem a mellüket akarják terhelni. Kérdem én, akkor pl.a Beach Flashben feltûnõ erõemelõk, sõt strongmanek mellét a szél hordta össze?? 1 átlagembernek még sok is az ilyen szintû fejlõdés, de õ az izolációt propagálja,tisztára mintha mindenki versenyre készülne!

Prince of Máté
setuh
Ezek is ilyen dragak?
Patikaba valami olcsobbat nem lehet kapni?

\"I knew all the rules, but the rules did not know me Guaranteed\"-Eddie Vedder

Nem hiszem, hogy megbántotta volna, csak az igazságérzetét bántja, olyan ostoba az bunny. Amúgy meg azt sem hiszem, hogy benne lenne a top5ben, egyszerûen csak õ kapott fórumot, hogy ugasson, ami szerintem nem egy jó dolog, a testépítõk megítélésére nézve.
oliwwer
Érti a dolgát, de egy nagyképû, köcsög paraszt (mondom ezt úgy, hogy megfogadom a tanácsait)
Darth Sith
Mivan, netán megbántotta a pici lelkedet edzõválaszolban? 😄D

Teljesen mindegy, hogy néz ki. Szakmailag a magyarországi top5 leginkább hozzáértõ között van a témában, és ez számít.

Nem a lényeg, hanem a fontos!

The Protector
Az az ember egy rakás szar.Ennyi,leszarom a múltját,nagyképû,köcsög paraszt.

Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér&#8217; De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?

A Kaszas
heavy duty

DarkHorSe
Arthroxon

setuh
Tudnatok ajanlani porcerositoket?

\"I knew all the rules, but the rules did not know me Guaranteed\"-Eddie Vedder

Darth Sith
Pont azért ennyi nála, mert nem edzõ, nem akar edzéseket tartani személyesen, azért vannak rá alkalmazottai a buildergym-ben. De aki ennyire elvakult, hogy minden áron vele akar edzeni, akkor lehet róla szó, de megkéri az árát, ennyi.

Nem a lényeg, hanem a fontos!

Meg azzal is, aki nem érdemli meg. Múltkor ami nagyon szembeötlõ volt: edzéstervet kért valaki>ok hogy az EV nem erre van>aztán kijelenti hogy nála 30ezer 1 óra. Az azért elég érdekes, hogy miközben volt versenyzõk 3-4 ezres óradíjjal is edzõsködnek, õ meg cseppet többért, már ha igaz 1általán.

Prince of Máté
Koxellenes, de úgy, hogy õ is próbálta, úgyhogy tudja mirõl van szó.
Nem azzal van a gondja, hogy a versenyzõk használnak szteroidokat (mert ez elfogadott) hanem, hogy a pár hónapja edzõ kezdõ gyerekek is benne vannak a témában.
Lehet szidni Bunny-t de a 15-20 éves edzésmúltjával elég nagy tapasztalata és tudása van. Azt meg remélem tudjátok, hogy a BodyBuilderrõl nézett edzésterveket nagyrészt õ írta. Nagyon sokaknak segít, maximum a stílusán lehet kiakadni, de csak azzal paraszt, aki meg is érdemli.

Ez komoly? Pedig õ nagyon kox ellenes. (Legalábbis ami a videókból lejön.)

A nem pedig nem is számít.<#nevetes1>

Tyler1
Mer az is. Olyan irreális adatokat dob ki, hogy nem igaz. 100 kilóra kibassza, hogy napi 180g fehérje, 1000g ch, 142g zsír, összesen 6000kcal. Mindezt abból hogy mekkora a súlyod és mennyit eszel. Profi...

DarkHorSe
Nemtudom annak a csavonak mire ilyen nagy az arca, szetkoxolta az magat hogy o majd versenyezni fog aztan semmi nem lett belole. Edzeni nem jar, mert mindenki kocsog mar a terembe, kb csak az interneten osztja az eszt.

Bibliaként kezeltem a BB kalkulátorokat, míg Bunny valahol konkrétan lefikázta az egyiket, hogy sz.r.