Testépítés - Testformálás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tyler1
Van elég pénzük, van elég idejük. Más nem kell.

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

The Protector
Hihetetlenek!!!Mitõl van ez?A sztárok a filmek elõtt fél évvel elkezdenek edzeni és akkora malacok lesznek rövid idõ alatt......Mi ez?Személyi edzõ miatt?Profi szerek?Profi kaják?Az életmódjuk?(sok pihenés,nincs fiztikai munka).Hihetetlen.Mel Gibsonon ki vagyok akadva...jó teste volt mindig de most bazinagy.

Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér’ De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?

Egyébként az a vicces, hogy már mondhatni a kezdetektõl fogva ajánlják olyanok is az 1kezes variációt, akik izoláció-fanatikusok. Arnold meg úgy jellemezte a gyakorlatot, hogy jó a test elõl indítva, "kezdõlökés"sel. Ez nyilván nagy odafigyelést követel meg, mert tényleg sérülés lehet belõle.
Én végsõ soron azt mondom, szabályosan végrehajtva az igazi ez is-törzs mellõl indítva-ugyanakkor semmiképp sem 20-30as õrültség, mert adott gyakorlatot nézve az még kardiónak is kevés.

\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik

Panzermeyer
Szerintem ez a gyakorlat a koncentráltabb végrehajtáshoz jó, a sima mindkét kézzel 1x-re történõ oldalemeléshez képest. Továbbá mivel egy eleve stabilabb helyzet van, mint a kétkezes verziónál, lehetõvé teszi nagyobb súlyok alkalmazását is, ami a kétkezes verziónál már lehet, hogy szabálytalan végrehajtásba, rángatásba torkollana. Bár ezt itt is el lehet érni, ha már akkora a súly.
Végrehajtáskor picit megdõlsz, ahogy a kolléga írta. Még jobban megdõlve a hátsó váll, és a hát erõsíthetõ vele, de ilyen hátgyakorlatot még nem nagyon láttam emberektõl.

mov ah,4ch int 21h end

Értem már. Egyenes testtartás, picit elõre dõlve. Köszi! Majd begyakorlom.

shaba23
Oldalra egyenes, mert csak annyira kell kapaszkodnod, hogy stabilan tartsad magad és ne billegj emelésnél. elõre kell dõlni, annyira, hogy a hátadba a lehetõs legkevésbé érezd a feszülést. Igen, egykezes. Az az ideális, ha megtalálod azt a dõlésszöget, ami neked jó, és ott tudsz megtámaszkodni.
Most nem tudom arra gondolsz-e amire én. Nem sima oldalemelés, csak egy kézzel, tehát nem az elõre dõlésre gondolok, hanem hogy oldalra meg kell-e dõlni.

shaba23
Minimálisan kell csak elõre dõlni, mert akkor a hátad alsó részén kevésbé fogod érezni a feszülést, mikor emelsz. Vizszintbe, vagy minimálisan afölé emeld a sújt, és koncentrálj arra, hogy vállból emelj. Nekem eleinte lassan kellett csinálni, hogy végig érezzem, hogy a vállam dolgozik, aztán már ráállt az izom, így tudom normál tempóban jól végezni.
Lenne egy kérdésem oldalemeléssel kapcsolatban, mégpedig arról a fajtáról, amikor egyik kézzel megkapaszkodunk valamiben, és a másikkal végezzük az emeléseket. Ilyenkor a testtartás függõleges, vagy bele kell-e kicsit dõlni. Én beledõltem, és nehezebb volt, mint a sima oldalemelés, szerintem azért, mert ha beledõlve vízszintesig emelem a súlyt, az álló helzetben már vízszintes fölé menne. Ha érthetõ mire gondolok. Na végül is az lenne a kérdés, hogy kell helyesen végezni a gyakorlatot?

shaba23
fele annyi van benne 2x annyiért, akkor?
ja csak a Peak AZ_bõl be kell szedni vagy napi 3-4 kapszulát a megadott napi adag eléréséhez, míg a mega daily one plus-ból napi 2 kapszula kell a kb. ugyanannyi vitaminhoz...

Darth Sith
én a multipro-t csak dícsérni tudom. több mint 2.5 éve szedem, azóta még náthás sem voltam, akkor sem amikor télen bárhova mentem, mindenki undorítóan krahácsolt körülöttem, úh, saját tapasztalat alapján ajánlott 😊

Nem a lényeg, hanem a fontos!

BioTech-es Vitabolic valamivel erõsebb a Dailynél, én most azt "tesztelem". A B-komplex már elég komoly benne, kell is 1 gyomor hozzá😊

\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik

Ne csak azért szedj vitamint mert jön a tél 😊

Eddig 2 éve lassan folyamatosan szedek vitamint, viszont most nincs rá pénzem, hát érezhetõ a különbség.

Amint lesz pénz veszek multiprot 😊
Renjike
Azt hittem a Mega A-Zre gondolsz .😊 Daily Onera még van pénzem szerintem teljesen tökéletes lesz de 1 dobozzal úgy sem lesz elég a hideg hónapok végéig. Akkor próbára teszem a Peaket is. 😊

A bizonyíték hiánya , nem a hiány bizonyítéka !

shaba23
a peak AZ 1890,- 240tabletta, a daily one 3740,- 120tabletta. De a te döntésed😊
Panzermeyer
Inkább vmi alap multi, bár jobb lenne a pack, + 2 x 5000IU D3 vitamin. Tavaly nyár óta nem voltam megfázva akkor sem, amikor hideget ittam.

mov ah,4ch int 21h end

Renjike
ez nekem már túl drága sajnos 😞 Mega Daily One Plus-t viszont nem is ismertem , nagyon szépen köszönöm "jól" néz ki 😊

shaba23
Peak A-Z 😉
DarkHorSe
Mega daily one, scitec

Swedish people are albino monkeys

Renjike
Na teljesen kész vagyok , edsénél úgy megfáztam hogy azt sem tudom hol vagyok . Most is begyógyszerezve vagyok kicsit magamnál , hétfõn megyek is a póluscenterbe biotechnél veszek valami vitamint van ilyen 20% os kuponom. Kérlek segítsetek hogy milyen vitamint vegyek 😄 (ne túl drágát mert egész télen szeretném szedni és még suliba járok)

shaba23
Legyen gyúrós kép is...Sean Penn se szarral gurigázik😊 Készül az expendables 4-re?😊

shaba23
LocalPatriot
Jöhetnek meg Expendables 3 forgatási képek!!!
Így van, bemelegítésre-levezetésnek jó igazán. Elég jó az edzés, de van 1-2 hibája. Már ha azt vesszük hogy nem igencsak haladóknak találták ki.
1. Elõfárasztás-Ha nincs meg a kellõ alapfizikum, felesleges, sõt hátráltató technika. Elõfárasztasz>kevesebb lesz a terhelés a nyomásoknál>a váll rendesen bemelegszik, de a tricepsz nem>EZ az igazi sérülésveszély.
2.Oldalemelések hangsúly-Nem hiszem, hogy már kezdetben többféle oldalvariációt kellene erõltetni. Egyik hogy nem lesz egyenletes a fejlõdés,mintha nyomás lenne az edzés alapköve. Meg ha már ekkor többféle oldalemelés van, mi lesz haladóbb szinten? Mi lesz az új inger az izomnak?

Breki33
Breki33
LocalPatriot
Hát igen, példaképek.
Mel Gibsonról az a kép kegyetlen... Ford se egyszerû... de Snipes... benne csalódtam. Õ kegyetlen mód ki lehetne gyúrva. Pengébe volt izoma rendesen.
Renjike
Harrison Ford - Han , Indi poénokat várok a filmtõl ! Ezen felül elég durván néznek ki 😄

UltraZord
nagyon rámentek az idõskori fittség reklámozására 😊 nagyon helyes

shaba23
Én mindig úgy eszek ahogy éppen kedvem van.
Napi 5 étkezés mindig megvan...Van amikor kevesebb kalóriával van amikor 1-2 hétig többel, van amikor megvan a fehérjemennyiség van amikor nincs.Akárhogy is, de fejlõdök 😊

Most éppen olyanom van, hogy nagyon leszálkásodtam nyáron(pedig ettem azért bõségesen) most hízlalom picit magam, 1-2 hétig utána tisztán kajálok...
Próbálok mindig változatosan enni nem mindig csak csirkemellet.

45 kilóról indultam 176 cm most 75 vagyok enyhén zsíros(még kockák vonalai látszódanak)...Tervem télig 80 aztán meglátjuk még, hogy hogy lesz pénzem enni 😄
Nem tudom, ti hogy álltok az idõszakos böjtöléssel, mostanában mindenki csak dicséri, a hagyományos testépítõ táplálkozás meg hülyeségnek lett kikiáltva. De végre itt egy cikk, ami szerintem közelebb jár az igazsághoz:

http://trainwithbrain.blogspot.hu/2013/09/idoszakos-bojtoles-taplalkozas-szent.html
shaba23
Nekem az elõreemelés bemelegítõ gyakorlat.
A FitMuscle magazin valamelyik számában volt egy jó cikk a válledzésrõl. Le volt írva a váll mûködése, az edzésformák veszélyei bla bla.
Az ott javasolt válledzés:
1. Mellrõl nyomás állva 2 melegítõ majd 3x8-10 ismétlés
2. Oldalemelés 4x10-12
3. Oldalemelés döntve 4x10-12

Mindezt elõfárasztással minden második edzésen, azaz mivel nyomásnál a tricepsz fárad el hamarabb lévén kissebb izom, mint a váll, így minden 2. edzésen cseréljük fel valamelyik emelõ gyakorlatra, így a váll fárad jobban és a nyomó gyakorlatnál az adja fel korábban.
Prince of Máté
<#eljen>

Az elõreemelést és az állighúzást nyugodtan dobd. Az állighúzás veszélyes, az elõreemlés pedig teljességgel felesleges, az elsõ delta kap elég terhelést a nyomó gyakorlatnál és melledzésen is.

Oldalemelésnél pedig kifejezetten több értelme van a 20-30-as ismétlésszámnak. Jobb izomérzet, izoláltabb, szabályosabb végrehajtás, koncentráltabb és erõteljesebb stimuláció az izomban.
Meggugluztam mi ez a pick pack pont, mert még nem hallottam róla. Persze itt a közelben ez sincs...

Na akkor a következõt javallom: Nagy gyakorlatokban max. 8-9 ismétlés, a többiben se látom értelmét 10 fölé menni. Ha úgy érzed nincs eléggé bemelegedve a váll, a 4 szériából 1. melegíts! De komolyan, ha nincsenek még versenyzõi ambícióid, akkor bõven elég a 3 sorozat. Ha az egész vállat jól meg akarod dolgozni az edzés végén: Elõreemelés és "evezés": Lehetõleg 2kezessel csinálj 1 elõreemelést(kar ne legyen magasabban fejmagasságnál), engedd vissza derékszögig, húzs mellhez, aztán engedd vissza.Ez 1 ismétlés. Amúgy nem kell aggódni ha 1elõre lemaradtnak tûnik az elsõváll, sokan mit meg nem adnának azért hogy nincs túlfejlõdve!

vsly
Én inkább a saját testsúlyos gyakorlatokat preferálom,de nem árt azért néha azért kiegészíteni ilyenekkel😊

Gázkészülék szervíz: gazdoki.hu

Renjike
Ezt mutatták az elöbb 😊 , nem nagyon vagyok oda ezért a testépítõsdiért de ez a csávó nagyon faszagyerek 😄

vsly
sztem a legjobb izolációs gyakorlat a váll elsõ részére...

Gázkészülék szervíz: gazdoki.hu

Renjike
4x12

Biztos ér, de a legtöbbet úgy hozhatod ki belõle, ha 1 kézzel csinálod. Ez+pár kemény gyakorlat, és nincs szükség alsóhát és "stabilitás" gyakorlatokra!

Vállal kapcsolatban: max 3. Gyakorlatszám. Komolyan. Javaslat: Mellrõl nyomás, felrántás(high pull), oldalemelés. Ja, és széria-ism.számot írj mennyit csinálsz!

Renjike
Köszi szépen! 😊 sajnos a mai edzésemnek már vége! Legközelebb kipróbálom .

Egyébként a fekvenyomás gondjaimmal küzdve váltottam egykezes súlyzós gyakorlatra teljesen jól megy , érzem hogy bedurran a mellizmom meg másnap !!mindig!! izomlázam van fokozatosan pakolom a + súlyokat 😄 remélem ér is valamit nem csak egyhelyben táncolok és csak nekem tûnik fejlõdésnek .<#zavart1>

hungary27
2 perce ezt a videót keresem. 😊 Tényleg nagyon jó gyakorlat.
Tyler1
Ez sok, az állig húzást vedd ki. Jó esetben 3-4 gyakorlat elég kellene, hogy legyen. Az elsõ 2 gyakorlat menjen az elsõ fejekre, elõreemelés után rakj be egy nyomó gyakorlatot. Esetleg elõreemelést egy idõre helyettesítsd ezzel, nekem bejött:

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

DarkHorSe
Akkor arnold nyomas 😄

Swedish people are albino monkeys&#65279;

Renjike
úgy csinálom ;D

DarkHorSe
Eloreemeles, de emeled fel teljesen a fejed fole ugy ahogy arnold csinalta a pumping ironban 😄D

Swedish people are albino monkeys&#65279;

Vaxi
vállvonogatás helyett tegyél be mellrõl nyomást, állva, vagy ülve. szerintem..

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.