Testépítés - Testformálás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
egy orvos barátom viszont felhívta a figyelmemet arra, hogy a túlzott hús/fehérjefogyasztás egyenes út a köszvényhez, amivel sok mindent utólag nem lehet kezdeni.
amúgy 100 kg vagyok, 195 centi, 100at nyomok fekve 10szer, kb 5 kg felesleg lehet rajtam.
Guggolás, felhúzás és hasonló "erõmutató" gyakorlatokban a gerincproblémám miatt nem tudok felmutatni eredményt.
Mondjuk mindenkinek más a cél, én nem akarok és nem is lehetek egészségügyi miatt testépítõ. Az én célom mindig is a sportos alkat elérése volt, nem pedig az 50es kar meg a többi.
Mi egyértelmû? Mi lehetetlen? 200g-os adagokban, ha 4 étkezésre eszel húst, akkor az már 200g fehérje, és még nem számoltál semmi mást. Eleve ha utána számolsz a tápkiegek drágábbak, mint a rendes kaja, tehát olcsóbban jössz ki, ha húsból viszed be a fehérjét. Hagyjuk már ezeket az elméleteket. Biztos a gyártók diktálnak hamis eredményeket 60 éve...
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
Én most napi 1 kiló húst eszek, plusz túrót, tojást. Simán bemegy, két kiló is lemenne gond nélkül. Nekem tápkieg nélkül van meg a 2,5-2,8 g fehérje naponta. Ennyit arról, hogy nem lehet megenni. Esznek ennél többet is testépítõk. De csak tájokózódás képpen, ha a te módszered jobb, néhány teljesítmény értéket leírhatnál amit elértél, guggolás, felhúzás stb.
Természetesen lehet, hogy semmi hátsó szándék nincs ebben a nagy szabályban, csak nekem bassza a szememet, hogy olyan értékek röpködnek amiket tápkiegek nélkül el ELVILEG el sem lehet érni. Lehet magyarázkodni, hogy micsoda kutatások... A Scitec meg a többi tápkieg gyárnak szerinted mekkora befolyása van az ilyen dolgokban? Van egy sejtésem, hogy nem kicsi. Természetesen lehet (szerintetek biztos) hülyeségeket beszélek, de a mai világban én már az ilyesmit is el tudom képzelni...
amúgy jövõhéten jön a spiropent kúra lepucolok 5-6 kg zsírt papa
gyúrok,boxolok,szolizok S6 manualis 6os
persze attól függ, kinek mik a céljai.
Éreztem, hogy amit csinálok az jó, és az internet tele van faszságokkal 😊
Találtm olyan infókat amik kissé össze zavartak 😊
Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C
\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik
Egyébként aki nagyjából ért inglisül: www.superhumanradio.com Nagyon jó témák vannak edzés, egészség témakörben!
\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik
Nem a lényeg, hanem a fontos!
Igazság szerint arról sem vagyok meggyõzõdve, hogy megfelelõen melegítek be. Tudtok dobni a témában valami jó cikket?
Nyilván amatõr kérdés, de felteszem: Ha adott napon nincs lábazás, lábra melegítetek?
Némileg javulhat, de csodák nem lesznek. Javallott egy erõs multivitamin mellett valami komolyabb izületvédõt szedni, illetve valamilyen kollagénes dolgot. Ezek valamelyest javíthatják, de sokkal nem lesz jobb sajnos, legalább is én ezt hallottam.
Hozzáteszem, nekem úgy kezdett el kattogni, hogy mindig szedek izületvédõt is, és éppen egy arthroxon kúrában voltam, tehát amit lehetett, megtettem a védelmében. Nem is fáj egyáltalán, csak irritálóan kattog, mintha épp ketté törne az izület, pedig csak ín volt begyulladva.
Többieknek van valami tapasztalata, mi az ami még segíthet ezen?
Nem a lényeg, hanem a fontos!
Miért van az, hogy guggolásnál kattog, ropog a bal térdem (nem fáj)?
Elõtte bemelegítést végzek.
Lábhajlítás/lábnyújtásnál nincs ilyen gond.
Osztottba koncentráltabban edzel jobban fókuszálsz mert csak 1-2 izomcsoportra kell odafigyelni..Meg hát diétába úgy se döntögetünk rekordokat, HST meg pont arról szól, hogy minden héten súlyt emelünk...