33479
-
#7601 hmmmm... először megveszed és utána kérdezed hogy káros-e
am nem káros, de nem hiszem hogy neked már szedni kéne. -
#7600 hali!15 éves vagy 166 centi magas 52 kiló!Vettem egy american muscle creatine-t és annyit szeretnék rólakérdezni hogy káros-e?Ui.:a megadott vagy ajánlot mennyiséget szedem!Bocs ha lama vagyok de érdekelxD
-
#7599 nekem is ő az egyik, a videói is nagyon királyak, fel tud spanolni rendesen:) -
Frank Mcgrath ( ő a kedvencem ) -
#7597 én kérek elnézést
mint írtam nem akarok meggyőzni senkit semmiről, csak beleolvastam és épp ez volt terítéken. -
#7596 Szerintem ne kezdjük előlről ez a téma már egyszer lezajlott itt.
MÁR most kezdődik az általánosítás hogy kolbász meg szalonna, nem kérem ez TESTÉPÍTŐ topic, és nem eszünk kolbászt szalonnát.
Legutoljára is 3-4 héten keresztül próbált 2-3 ember meggyőzni 10et hogy igenis vegának lenni jobb.
Lehet, hogy jobb, de mivel a testépítők legalább 80%-a húsevő, köztük a legnagyobb profik mind a húsra esküdnek, ezért ebben a topicban erről fölösleges "vitázni". -
#7595 #7584
a kolbász+szalonna csak úgy általánosságban jellemző a magyarra. -
juzosch #7594 Héhéhé, a szalonnát meg a kolbászt ne soroljuk már a húsok közé. Az igen messze van a táplálék fogalmától.
A sportolónak a hús nem szabad h mást jelentsen, mint csirke, hal és hasonló jó minőségű húsok. -
#7593 Nem, én még azzal folytatnám,hogy mi testépítők tudjuk,hogy milyen fontos a rendszeres és nagyobb mennyiségű folyadékbevitel.
Azon kívűl,hogy átmossa a veséket, egy jó hidratáltsági szintet eredményez és segít kiüríteni a felgyülemlett méreg anyagokat is.
Napi 5 liter még nem sok. Bár egyeseknek napi 1-2 liter is az. -
#7592 kolbász szalonna meg együnk disznót mi?
lehet h sokat foglalkoztál a témával de ezeket a testépítés nem használja tápanyagforrásnak - lehet a többi sportoló igen de most nem róluk van szó
amúgysem mondtuk h lehetetlen vegaként testépíteni csak nem éri meg.
a másik h ha jól tudom szinte az egyetlen betegség amit nagy arányú húsevéstől el lehet kapni az a köszvény
a köszvény pedig a hugysav túltengése miatt alakul ki a szervezetben.
ha a szervezet túl sok hugysavat termel akkor az inakban tárolja őket mert azzal gyakorlatilag kivonta a forgalomból ott senkit nem zavar,
ha viszont túl sok keletkezik belőle ugyanúgy ott tárloja csak mostmár zavarni fog ergo izületi fájdalmad lesz.
a kialakulásának oka túl sok húsevés márpedig azért mert az lefogyasztott húsban lévő sejtekben az örökítőanyagokban lévő ribóz lebontásakor keletkezik a hugysav mint végtermék.
ezt kipisiled és amit nem pisilsz ki az az izületeidbe szállítódik
nagyjából ennyi a történet
-
#7591 Tudok olvasni, viszont a kérdésem óta nem írtál mást, csak azt, hogy "Nálad lehet a hülyeségnek nagyobb a hatásfoka". Ebből pedig az derült ki számomra, hogy nem adsz igazat nekem. Erre most azt írod, hogy természetes, hogy vízzel kell inni. Nem vitatkozni akarok veled hisz látom elég arogáns vagy (ráadásul egyezik is a véleményünk), csak vártam egy tudományos magyarázatra. Már elolvastam azt a hozzászólást is amire utaltál, de a #7583-as az, amit igazán kerestem (leszámítva az elejét). Köszönöm szépen. Peace -
#7590 megnéztem tankönyvben, halálozási átlagéletkor (magyar) 61,2 év. -
#7589 igaz bizony. van vegás aki nem is használ dezodort, mert nincs rá szükség. (én használok )
a magyarok halálozási átlagéletkora 50 és 60 év között van, ebből a szív, érrendszeri betegségek 90%.
bár ez testépítésnél nem éppen érdekes, de a pulzus is hamarabb lecsökken megterhelés után, ezt magamon is tapasztalom. atlétikaedzésen összehasonlítva a többiekkel, ha pl egy 3000m-es futás után vagyunk, 5 perc kell és lemegy 60-ra. a többieknek ekkor még 70-80 közt mozog. ezt hallottam más vegásoktól is h tapasztalták.
-
#7588 Olvastam egy felmérést,hogy a fehér-oroszok élnek a legkevesebb ideig, valami 62 körül már nem emléxem.
És asszem a mexikó öbölbeli népség él a legtovább a pálma fák alatt, valami 88 körüli átlagéletkorral.
És ha jól tudom azok is húsevők, mint a magyarok.
Te hallod, az igaz hogy vegásan nem szarsz olyan büdöset, meg az izzadságodnak más a szaga? de most kom -
#7587 ja, és félreértés ne essék... nem akarok meggyőzni senkit h legyen vega!
csak foglalkoztam úgy 10 évet a témával, és vettem fel kapcsolatot orvosokkal, sportolókkal, biológusokkal akik ilyen téren kutatnak. ettől még nem biztos h igazam van, csak érdekesség... -
#7586 érdekes amúgy még, h csak a magyar és a "balkánibb" sportolók vannak azon a véleményen h kell a hús. valamiért bennünk van az a mentalitás h szalonna és kolbász nélkül előbb-utobb elsápdunk, és "fehér etiópok" leszünk...
akár hány osztrák, amerikai, német... sportolóval beszéltem, még ha nem is volt vega, azért nem mert túlságosan szereti a húst, de tudja h egészségesebb lenne nem enni.
a fehárjáre a tejteermék a megoldás. a cikkben benne van h azok a népek akik futkosó csibéket esznek nem élnek sokáig.
nem vagyok egy főszakács, de majd nézek jó recepteket. -
#7585 Jól kezdődik a cikk, azt azért oda kéne írni szerintem hogy a hús az nem méreg, és hogy az ember azóta rágja a kis futkosó csibéket, mióta lejött a fáról.
És semmi bajunk nincs ettől.
Van egy nagyon fontos érv a vega élet ellen, ez pedig az,hogy csak a vegás táplálékok biológiailag nem fedezik teljesen a szervezet szükségleteit és ezért sok mindent magának a szervezetnek kell szintetizálnia. Főként fehérjéket.
Ha megnézed a növényi és az állati eredetű fehérjék biológiai értékét össze se lehet hasonlítani, annyival rosszab a növényekének.
Én azt mondom,hogy étkezzünk helyesen, nem kell azért lemondanunk a húsról, hogy ne kapjunk szívinfarktust vagy hogy ne legyen magas a koleszterin. Hanem én azt az elvet vallom,hogy tudatosan étkezzünk és azokat a minőségi tápanyagokat vegyük magunkhoz amire a szervezetnek szüksége van, csak a baj az,hogy a szar kaják sokkal olcsóbbak mint a minőségiek.
Sajna elég drága a pulyka, csirke mell, pedig pont hogy erre lenne szükség.
Vegás, rakhatnál fel recepteket is :P kiváncsi vagyok milyen dolgokat tudsz így csinálni magadnak.
Én gondolkozok rízspépen meg ilyen rízsgolyócskákon ami japánban megy
-
#7584 inkább feltettem a honlapomra, így nem kell küldözgetni ha valakit neadjisten érdekel.
egy kicsit ömlesztve van, de asszem érthető.
Sport, életmód és vegetárizmus -
#7583 Nem tudsz olvasni?
Oda lent írtam,hogy a kurva zsír megnöveli a tápanyagok felszívódási idejét, az edzés után turmixnak meg az a lényege,hogy minél gyorsabban minél több vérplazma koncentrációt érjünk el.
Diéta alatt, mikor lassú az anyagcsere, a zsír ugyan akkor fokozhatja is az anyagcserét, ha mértékkel eszed. -
#7582 Ne haragudj, de nem osztom a véleményed. A kreatint sem véletlenül kell vízzel bevenni. Egyébként a turmix vízzel dolgot nem én találtam ki, hanem a TV-ben volt egy műsor és ott hallottam. Engem a tudományos ok érdekelne, hogy minek a felszívódását gátolhatja a tej. -
OPM #7581 én nagyon megköszönném
2 csak éven keresztül voltam vega, de mostanában 2 hetente 1x becsúszik valami csirke.. -
#7580 egyébként amikor gyúrtam tény és való h volt 44-es karom, meg 120-al nyomtam fekve, és amikor elkezdtem már 4 éve vega voltam (no hús, no tojás)
bár testépítőnek nem neveztem volna magam...
most meg 10 éve vagyok vega (lassan 11) és épp múlt héten hagytam le 2400m-en egy futó srácot.
amúgy ha valakit érdekel a vegetárizmus és sport című cikkezdeményem, annak szívesen elküldöm mailben. sokat foglalkoztam a témával pl a testépítés terén is. -
#7579 amúgy meg... -
#7578 lám csak ez én vagyok -
#7577 varrtam -
HUaRC #7576 Ezt en sem neveznem annak, hogy oszinte legyek. De egyszar mar bedobtam a linket, megteszem megegyszer -> http://www.veganbodybuilding.com/?page=galleries ...
Nem tudom hallottal mar Abebe Bikila-rol. 1960-ban ez az etiop ferfi mezitlab futotta le a marathont, bajnok lett es egyben uj vilagrekordot allitott fel. Na erre varjal gombot.
"Nincs lehetetlen, csak tehetetlen" -
#7575 ezt neveznénk testépítésnek? -
#7574 én meg 100m-es sprinter akarok lenni és olympiai bajnok de csak mezítláb vagyok hajlandó versenyezni
volt profi testépítő 2 is vega akiről tudok albert beckles meg bill pearl de ha jól tudom egyik sem volt csak vega végig pályafutása során
a biológiát meg ideológiai szempontból nem figyelembe venni igencsak botor dolog
sok sikert
-
OPM #7573 "Én még soha nem hallottam vega testépítőről"
pedig nem kell messzire menni :)
link -
#7572 Kicsit durván fogalmazott de lényegében igaza van.
Na most lássuk: Fogod a proteint belenyomatod vízbe megiszod. Fogod, belenyomatod tejbe, megiszod. Mi a különbség? a TEJ és a VÍZ. A protein ( akármilyen hihetetlen) ugyanaz. A TEJben van egy fél tonna zsír ami téged zsírosít, a VÍZben nincs. Tehát ezért idd vízzel. Aki panaszkodik az ízére az meg igyon KAKAÓT. Nos ennyi tömören.
Vegás dologra kitérnék. Én még soha nem hallottam vega testépítőről, lehet hogy létezik, pontosabban biztos, de ha hasonlítani tudnám valamihez akkor talán egy féltüdejű könnyűbúvárhoz lehetne.
Soha nem fogsz egyenértékűen fejlődni csak növényekből, mint egy húsevő, és sosem leszel akkora, és persze minden sokkal több ideig fog tartani. Mivelhogy nem viszel be kellő mennyiségű és minőségű tápanyagot.
Ettől függetlenül csináld úgy ha neked problémáid vannak az állatok megölésével, hidd el mi is tudjuk honnan jön a hús ugyanis nem vagyunk hülyék.
Izmosabb leszel de soha nem érhet fel a fizikumod egy hasonló komolysággal edző húsevővel.
Viszont ettől függetlenül csak csináld, az a lényeg, hogy csinálod.
Sok sikert! -
#7571 Azért mert nem értesz hozzá és nem hallottál valamiről, még nem kell a másikat hülyézni. -
#7570 Amúgy komolyan, választanom kéne egy pl. egy kiskutya, meg egy ember közül hogy melyiket végezzem ki, biztos az ember lenne:D -
#7569 höö :)
a végén még a kannibáloknak van igazuk -
#7568 Jah, aza lényeg hogy fejlődjünk.
Amúgy én is sajnálom a szegény kis állatkákat amiket nap mint nap rágunk, nekünk se lenne jó ha egy magasabb rendű faj, mondjuk az ufók tenyéésztenének minket majd mennénk a vágóhídra.
Nem lenne szép tőlük.
Ha nem lenne törvénybe ütköző lenne pár ember akiket kivégeznék, és mehetne a fagyasztóba, politikusokkal kezdeném, és nagyon sokáig folytatnám. Feldolgozás és " méregtelenítés " után küldenék ki kaját afrikába is.
Most nem azé mert szadista vagyok, de túl sok ember van már ezen bolygón és nem ártana már egy kis ritkítás. Meg azért egy édi kiscica vagy hűséges kutya, többi állat, mennyivel többet érnek már mint sokan az emberek közül. Hát de most nem???!! -
#7567 Én nem szóllak, le mindenki úgy eszik, és azt, amit akar
az hogy meg a hús honnan van, engem személy szerint nem érdekel, az a lényeg hogy növök -
HUaRC #7566 Eh, nem fogok vitatkozni, mert latom, hogy fogalmad sincs a vegetarianus etrendrol / eletmodrol. Ha vetted volna a faradtsagot, hogy legalabb egy "gyuros" vegan(aki se tojast, se tejet nem fogyaszt) testepito etrendjet atnezd ahelyett, hogy okoskodnal... Ameddig ugy tekintesz a vega eletmodra mint valami abnormalis dologra addig nincs mirol beszelnunk. En sem fikazok senkit amiert hust eszik, nem is probalok senkit megteriteni. Talan egyszer utanajar mindenki, hogy honnan szarmazik az a darab hus amit a szajaba vesz. -
#7565 hát én örülnék hogy ha mostani súlyom mellett (84kg) szálkás is lennék, vis szálkásabb:D -
#7564 Valaki mondja már meg nekem, mi a fenéért nem jön be a south park oldala, nem tudom letölteni a mindennapi epizód adagomat :((
Amúgy meg unokabratyóm vegásan is foglalkozott testépítéssel, sok szója és sok babos, lencsés, borsós főzeléket kell enni, lassan de fejlődött, elég szép szolid, jó minőségű izmot lehet így építeni, zsírosodás nélkül, de sose volt nagyon nagy. Vegásan nem nagyon lehet szálkásan 80-90 kiló fölé menni egy átlag mebernek, SZerintem. -
#7563 Nálad lehet a hülyeségnek nagyobb a hatásfoka. -
#7562 Sziasztok!
Tudja valaki, hogy miért szívódik fel hatékonyabban a proteinturmix vízzel fogyasztva, mint tejjel? Van olyan összetevőjű is, amelyiknél azt írjak, hogy alacsony zsírtartalmú tejjel is bevihető a szervezetbe. Ha ezt is vízzel iszom akkor nagyobb a hatásfoka? Köszi