33479
12316971501353788406.png
  • Vegas
    bazdmeg ez már nem ember 0o
  • FOXX supreme
    nem bírsz valami cuccot benne, vagy rosszul veszed be, vagy vagy sok oka lehet:)
  • DAcafat
    sziasztok
    mitől lehet az nálam hogy ha tömegnövelőt szedek akkor megy a hasam :)
  • Frayer
    Front van áááááááá, ezt nem lehet túlélni :(
    És akkor most hogy fogok edzeni :(
  • jazzy
    Egyszerű: Könnyebb súlynál sokkal jobban tudsz a melledre koncentrálni ezért " föntebb " azaz magasabban van a vállad.
    Nehezebb súlynál kicsit alacsonyabban van a vállad különben nem bírná az elülső delta a terhelést és túl hamar megfájdulna, mielőtt még a melledet ki tudnád teljesen készíteni.
    Pihentess.
  • Frayer
    passz.
    Nekem olyanom volt,hogy egy bizonyos súly felett egy pillanat alatt úgy belecsapott a fájdalom,hogy egyből lezsibadt az egész karom.
    De a bizonyos súly alatt semmi nem volt.
  • Brolly
    nem tom, sztem ugyanúgy tartom, mert a kezeim ugyanakkora távolságra vannak egymástól mind két súlynál, bár lehet attól más hogy tartom, de majd akkor "megnézem". Meg akkor megpróbálom jobban bemelegíteni, lehet ott a probléma kulcsa, de ha az se jó akkor egy hetet kihagyok ha elég annyi.
  • FOXX supreme
    lehet máshogy tartod a vállad mint Jazzy írta, vagy pedig mire a nagyobb súlyhoz érsz melegszik, de ha fáj ne erőltesd, mert lehet többet árt, mint használ

nekem így volt a csuklómmal, 2 hétig úgy nyomtam hogy fáj fáj, de nem érdekel nem veszek vissza, utánna meg visszavettem egyetlen egy edzésre, nem kapott akkora terhelést, elég is volt neki azóta nem fáj
  • jazzy
    Hát vagy olyasmi lehet, hogy kicsit kevés az izületi folyadék és emiatt nagyon alaposan be kell melegítened karkörzésekkel meg ilyesmikkel, vagy meghúztad egy kicsit. Nagynál lehet azért nem fáj mert egyszerűen máshogy tartod a vállad mint kisebb súlynál, jól melegíts be, ha továbbra sem javul pihentess.. Én a nagy súlyokat nem nagyon javasolnám amig nem tudod mi a baj.
  • Brolly
    Hali! amikor fekvenyomáshoz bemelegítek, akkor mindkét oldalon a mellem és a vállam között erősen elkezd szúrni olyan furcsán, amikor engedem le a súlyt, de ez a fájdalom nagyobb súlynál megszünik, ez mitől lehet?
  • Brolly
    ez kész ez az ember, amilyen műsort csinál, kemény nagyon.
  • FOXX supreme
    komoly:D
  • k O T T A
    melvin anthony-kűr
  • Frayer
    Ez most egy kicsit OFF, de nagyon érdekes téma.

Telomer :
    Telomer a wikipediából

A sejtek minden egyes osztódása során a kromoszómák DNS-láncának vége valamelyest rövidül. Ennek mértéke kb. 100 bázis, oka pedig a DNS másolásáért felelős DNS-polimeráz enzimek működési mechanizmusa. Ha ez "értékes" genetikai anyag hiányát okozza, az a keletkező sejt funkcionalitásának és életképességének csökkenésével jár. Amíg azonban csak a géneket nem tartalmazó teloméra régió rövidül, a DNS nem károsodik. Minél hosszabb tehát a telomer szakasz, annál több osztódásra képes a sejt anélkül, hogy génkészlete sérülne. Az emberi sejtek kb. 50 osztódásra képesek, ezt követően a DNS sérülése már jelentős. Tovább súlyosbítja a helyzetet az, hogy a telomerrel nem rendelkező kromoszómákat semmi sem gátolja meg abban, hogy végeik összekapcsolódjanak, ezzel teljes genetikai káoszt teremtve. E két tényező következménye az, hogy az újonnan keletkezett sejtek életképtelenek és további osztódásra alkalmatlanok lesznek. Ez a biológiai óra szabja meg, hogy egy élőlény milyen hosszan élhet. Ha a telomerek rövidülését megakadályozzuk (ill. visszapótoljuk a hiányzó részt), a sejtek élettartama elméletileg végtelenre nő, a szervezet halhatatlanná válik (legalábbis az öregedésből adódó elhalálozás odázható el).

A telomeráz enzimnek pontosan ilyen hatása van. A sejtosztódást követően újra és újra kiegészíti a csonkolódott telomer szakaszt, ezáltal megakadályozza a sejtek elöregedését. Ez az enzim megtalálható pl. a baktériumokban, mivel ezek osztódással szaporodnak, és ha a telomerek nem lennének helyreállítva, néhány generáció után kipusztulnának. Az ember ivarsejtjei is tartalmaznak telomerázt, ezért képesek korlátlanul osztódni. A testi sejtek is tartalmazzák a termeléséhez szükséges gént, ez azonban inaktív állapotban van.

Tehát az emberi sejtek is képesek lennének erre, de már inaktívak, nem úgy mint a vég nélkül szaporodó baktériumokban.
    Azonban az emberi ivar sejtekben még működik a dolog.

Tudok egy olyan kisérletről amiben, gyors életciklusú egyszerű férgeket genetikaileg módosítottak , egyszerű virális hordozón keresztül, azaz megfertőzték egy inaktív vírussal ami módosította a féreg genetikai térképét, úgy hogy képes legyen előállítani ezt a telomeráz enzimet, ettől a férgek az amúgy pár napos életük helyett több százszor éltek tovább. A végén genetikai hibák által okozott anomáliák miatt haltak meg. De nem rossz eredmény ez.
    Amúgy ezzel a virális hordozóval módosítják az E. Coli baktériumokat, hogy gyógyszereket, termeljenenk, így ültetnek be idegen génszakaszokat a DNS be, megfertőzik azt egy inaktív vírussal.
    Na mindegy, csak mondom ideírom, baromi érdekes amúgy.

• k O T T A
    addig zabálj csirkét
    most feltehetjük a kérdést, akkor ki húzza a rövidebbet?:F
    gyökösíts és csonkíts lesz a jelszó akkor:D
  • FOXX supreme
    komoly dolgok ezek, bár én ettől nem félek, amilyen gyorsan fejlődik a technika meg az orvostudomány kitudja megtalálják az elixírt:D
  • Frayer
    Nyugodj meg, a myostatin anti-testek úton vannak, ki fognak jönni, e felöl semmi kétség, csak a pontos idelyét nem tudni még.
    És ha ez bekövetkezik akkor szeretnék én az elsők közt lenni az országban akik ráteszik a kezüket erre a cuccra. Te csak bízd ide a dolgot. :D

Ebben az antioxidáns dologban van igazság,hogy a szabad gyökök roncsolják a szövetet, ami egyébként simán újjá tudna épülni, ha akarna.
    Ez az egész halál dolog a génjeinkbe van programozva, az evolúció nem az egyén érdekeit nézi, hanem a teljes populáció érdekeit, és ezért kell meghalnia az öreg generációnak,hogy életteret adjon az új, friss génekkel rendelkező generációnak.
    Barátom, most nem vitatkozni akarok, de nézz utánna a "telomer" kifejezésnek. Ez egy kis zárókapocs a dns lánc végén, mint egy cipőfűző végén a szorítókapocs ami nem engedi fesleni az anyagot.
    Na ez a kis telomér minden egyes sejtosztódásnál megrövidül, majd idővel leválik és nem osztódik tovább a sejt.
    Ezért van az,hogy ahogy idősödik az ember, egyre lassabban építik újjá magukat a szövetek, és ahogy idősebb leszel egyre több kötőszöveti dolog halmozódik fel a funkcionális sejtekkel szemben, pl. izom helyén is egyre több lesz a kötőszöveti állomány ahogy öregedsz.
    A kötőszövet, meg inkább csak tartó, potló állomány, nem funkcionális sejtek.
    Mondok egy jót, pl. a gyík, leveszed a farkát , majd szépen újjá építi magának. Tehát, ez gyakorlatilag azt jelenti,hogy az élő szervezet ha be lenne rá programozva akkor minden további nélkül újjá tudná építeni magát tökéletesen, hiba nélkül, de ez tönkre tenné a fajt és a többi élő dolgot is, Evolúció, fő az egyensúly, ezért kell meghalnunk.
    Nem a szabad gyökök miatt, de az is rájátszik.

Tudok egy olyan kezdetleges medúzáról amit ha átszürnek egy szitán, és ezért sejtjeire esik, később újra rekombinálódik ha egy akváriumban tartják közben, majd ugyan úgy úszkál mintha mi sem történt volna semmi.
    Azt tudni kell,hogy ezeknek a medúzáknak minden sejtjük azonos, azaz nincsenek speciális sejtjei mint nekünk, minden sejt egyben izom és idegsejt is, meg a többi.
  • k O T T A
    a légzés az oka az öregedésnek, halálnak - a légzés során keletkező reaktív oxigéngyökök miatt hal meg minden lélegző élőlény mert ez előbb utóbb szétroncsol mindent(annyira reaktív h nem nézi meg honnan szed fel 2 elektront hanem szinte bárhonnan kiszakít egyet-kettőt és onnantól jól érzi magát szóval nem mindíg az erre a célra való elektront használja(sejtmembránt roncsolja stbstb) nem genetika az oka hanem az oxigén ami életed ad, az el is veszi
    antioxidánsokkal segíthetsz a dolgon de az örökélet elixírt ne is keresd mert a légzés a végzeted nem tudod megkerülni azt sehogy

amúgy meg ne éld bele magad annyira szerintem ebbe a myostatin dologba
  • Frayer
    jah, de akkor már miért nincsenek acélból a csontjaink ?
    Isten nagyon kispórolta belőllünk az anyagot.
  • bens
    napi 4 órát pihen összesen (24-ből). igazán megcsinálhatták volna úgy az embert h minden izma szívizom legyen :)
  • bens
    értem mire gondolsz, csak elképzeltem ahogy előadja valaki humánbiológia vizsgán ezt így h vegyes izomzat... :P
  • FOXX supreme
    két dobbanás közöt pihen egyet, és így egész életen át erősen keringeti a vért a testbe, ami azért nem kis munka főleg ha sport meg stb...
  • FOXX supreme
    gondoljatok már bele olyan lenne az egész tested izomzata mint a szívé...:)

pont ma tanultuk, a szív 0,7 sec alatt "piheni" ki magát, és regenerálódik..:)
  • Frayer
    Hát jah, mert a szív izom se, nem harántcsíkolt egészen és sem nem simaizom, hanem a kettő valamilyen ötvözete, de nem vagyok biológus, de azt tudom,hogy nagy részben más kémiai transzportokkal vezérli a hormonrendszer. A szív egyébként egy nagyon specifikus szerv, más követelményeknek kell megfelelniük mint a végtagjainkat mozgató izmoknak. Más a beidegzése is, közvetlen kapcsolatban van a bolygoideghálozaton az aggyal is, ezért nem ál majd le a szived ha eltöröm a gerincedet a nyakadnál.
  • bens
    "szív vegyes izomzata"

lol :)
  • Frayer
    láláá lá lá la, láláá lá lá la... life , láláá lá lá la, life is life
    levelet kaptam life
  • Frayer
    Azon gondolkozok,hogy mit csinálhat ez a cucc a nadrágkígyóval.
    Nem hiszem,hogy az is még nőne tőle, de azért reménykedjünk.
    Egyébként a myostatin mután szuper-fiú aki az újságokban volt, mára már 5 éves és semmi baja full egészséges, ki van gyúrva :D
  • Frayer
    Remélem mielőbb felbukkan valamelyik online orvosi drug store oldalán.
    Eddig is egy csomó vényköteles cuccot, be lehetett szerezni külföldi szak-oldalakon postai szálítással.
    Na majd meglátjuk mi lesz. Akiket érdekel az anyag, azokkal jó lenne összesúgni és majd mikor bedobják a piacra, okosan lépünk valamit.
  • FOXX supreme
    annyira nagyon ne éld bele magad. csak amikor már tuti sínen van minden. de tuti én is figyelgetni fogom az eseményeket..
  • Frayer
    Nincsenek, meglepő, de a myostatin gén blokkolása nincs hatással sem a szív vegyes izomzatára, sem a sima izomzatra.
    Olvastam, hogy az izületek is sokkal ellenállóbbak lesznek, akár az izület kopás is teljes mértékig vissza gyógyulhat.
    Nagyon komoly lehetőségeket ad ez a cucc, abból a szempontból is,hogy a természetes halál egy evolúciós program, az evolúció szempontjából előnyös ha az idősebbek átadják az életteret a fiatalabb, új generációnak. Tehát nem azért halunk meg mert szarul vagyunk megépítve, hanem mert belénk van kódolva,hogy idővel leépüljünk.
    Na most ha le tudjuk állítani ezeket a leépülésért felelős folyamatokat, isten tudja csak, mi lesz a végeredménye. Egy biztos, ez a myostatin gén blokkoló nagyon meggyőző, most gondolj bele, egy terápi az olyan 60-70 éves fasziknak akik már szarni nem tudnak annyira gyengék, egy csapásra könnyű sportolókká válhatnának abban a korban is.
    Egy terápia nekünk :), soha nem látott izomállományt tudnánk növeszteni, biztonsággal, a szteroidok mellékhatása nélkül.
    Nem csak izmot növeszt a cucc, de segít akár extrém alacsonyan tartani a ztestzsírt is.
    Most kéne elvileg hogy piacra kerüljön, 07 negyedik negyedét olvastam annó, de belemehet még 08 ba is, nembaj eddig is türelemmel vártam.
    Nemtom én olyan 120 kilónál megállok, annyira nagyon nem akarok megnőni. :DD lol
  • k O T T A
    szívproblémák?
  • Brolly
    hehe, ez durva, keményen kigyúrta "magát" az egér, de furi ezt leírni.
  • FOXX supreme
  • k O T T A
    vannak nagy ugrásoka testépítésben
    60as évek nerobol
    70-80as évektől rendes szurik
    90es évek növi
    90es évek közepe inzulin
    most meg izomlebontást gátló cucc
    még jó h rühl abbahagyta:D 150 kiló lenne:D
    ronnie is:D
  • k O T T A
    az atp-vel nagyon kisegítetted
  • Frayer
    Na végre már alakulóban van a myostatin blokkoló kifejlesztése.
    Erre vártam már picim. :DDDD

Remélem tudjátok miaz.. és nem kell bemutatnom a myostatinos egereket meg marhát. Enyhén szólva is ledöbbentőek voltak a képek, és már emberi kísérleti fázisban van, azaz a második fázisban.
    Ez egy "drog" gyógyszer lesz a krónikus izomsorvadásos betegek részére.
    A project neve: MYO-029.
    Ez nem egy szteroid, hanem egy génblokkoló, ez a gén felelős az izom állandó leépüléséért.
    Azaz mi állandóan építünk fel izmot, fehérje szintézissel, hormonális hatásra, ez a gén és az általa gyártot kémiai hírvivővel lebontja a myoblastokat és így normális esetben egy állandó szinten van az izomtömegünk.
    És most lehetőség nyílt arra,hogy semlegesítsük ezt a gént, azaz leblokkoljuk.
    Gondoljatok bele, 180 nap alatt cserélődik ki az emberben a teljes izomszövet, azaz épül le és épül újjá.
    Ha jelentősen lecsökkentjük a leépülést akkor mi izomt tudnánk építeni szimplán csak evéssel és edzéssel.
    Ha kidobják a piacra, ha kell elvégzem az orvosit is hog hozzájussak, de akkor is kipróbálom, nincsenek mellékhatások, állatokban, sem klinikai tesztekben. Egyelőre azt írják,hogy :

Primary Outcome Measures:

* Safety assessment
    clinicaltrials

Szemben a szteroidok hormonális mellékhatásával szemben.
    Nagyon igéretesnek tűnik.

Erről még itt lehet olvasni, de szerintem nem sokára kijön, már 2003 óta tesztelik, már lassan kijöhet biztonsággal.

www.medicalnewstoday.com
  • FFX
    huhh én nem is tudom mikor voltam utoljára 52 kg. Talán amikor 4 -5 -es voltam álti. iskolában. (mondjuk ezt nem büszkeségből mondom, én mindig kurvára dagadt voltam, elég szar testalkatom van). Kezd eredményes lenni a diétám, 5 hét alatt 5 kg -ot adtam le, egyszer csak berogyok 80 kg körülire :)
  • Frayer
    Na jól össze szaladtunk :D
  • Frayer
    Hali, Én nem 15 éves vagyok, sem 166 centi.
    Na mindegy.
    Nem, nem káros, semmilyen mértékben.
    Én meg azt akarom kérdezni,hogy mijen megfontolásból merült fel benned az a kérdés,hogy káros lehet-e?

52 kilósan nem igazán lesz hatásos, előbb nem ártana egy kis husit is pakolni magadra aminek már elég nagy az ATP igénye ahoz hogy szignifikáns hatás mutasson a kreatin.
    Így 52 kilósan a plusz töblet kreatin, nemhiszem hogy sokat tudna dobni rajta, azért valamilyen plusz hidratáltsági szintet el tudsz érni, ami a szer elhagyása után visszaál.

Mint orvos azt tanácsolom,hogy vegyél tejsavó proteint, abból dobjál be napi 3X 30 grammot, egyet edzés után, kettőt meg a nap folyamán jó kis turmixnak megcsinálod és eliszogatod.
    De ez mellé nagyon fontos,hogy napi megegyél FÉL KILÓ csirkét is, nem lesz olyan sok az ha jól kisütitek, jól összemegy, persze ezt is több részletbe egyed, egyenletesen elosztva a nap folyamán.

Próbálj meg minél több szénhidráot is fogyasztani, ezt is minél egyenletesebben időben jól elosztva bevinni, ez lényeges.
    A protein turmixba tegyél dextrózt, vagy maltodextrint, nagyon jó kis üzemanyag ez is, de csak edzés után szabad egyszerre szénhidrátból sokat meginni, máskor könnyen zsírosíthat ha sokat viszel be egyszerre. plusz inzulin ingadozása is felléphet, hosszútávon nem javallom.
    Szal tapasztald ki neked mi a jó szénhidrát mennyiség és csak mértékkel.

Jó edzést kívánok.

Ha megfogadod amit leírtam és amiket itt kiokoskodtunk a forumba, biztos vagyok benne hogy minőségi ugrás fogsz végre hajtani :D
    52 kilóról kurva gyorsan 80 körül fogod találni magad, penge élesen zsírmentesen.
    Aztán nem befenyítani a mezei tücsköket.
    Hirtelen jött tömeg változás hajlamossá tesz pengéskedni a kisebbekkel akik az előtt pengéskedtek velünk mielőtt megnőttünk volna.
    Csak csináld úgy mint az egyszeri gomba, nőjjé.
  • jazzy
    Akármilyen hihetetlen, boltban árulják, nem káros.
    Amíg nem tudsz kajálni ne szedd, mert pénzkidobás.
    Ha a kajálásról akarsz olvasni azt megteheted itt itt és googleba is beírhatod, hogy testépítés, étkezés, stb.
    Van még 600 oldal mielőtt valaki belémkötne, én ezeket szoktan ajánlani.

Ha komolyan gondolod olvass, 15 évesen elég sok kárt tehetsz magadban ha tudatlanul bemész edzeni. Ha csak súlyt akarsz magadra szedni akkor is elsődleges a tudás, "másodlagos" az edzés.