33479
12316971501353788406.png
  • FOXX supreme
    :D okostojás, olvasni meg utánnajárni nemtud:)
  • Panzermeyer
    Szerintem a C-vitaminon mindenképpen emelned kell, már csak a hideg miatt is!

Más:
    Főnökömmel anno volt egy beszélgetésem a vitaminokról. Megmutatta nekem, hogy milyen vitaminokat eszik... hát Amway-eset. Na ezeknek C-vitaminjuk acerle vagy milyen cseresznyéből van és abban van a világon a legtöbb C, meg az ültetvény felett nem tudom hány km-re még repülő sem repül (hahahha), és abban a C-vitaminban benne van a növény minden része. Ja és persze mondanom sem kell, hogy tablettánként csak 60 mg-ot tartalmazott. Ennyi erővel pezsgőtablettát is vehetett volna, gondoltam magamban. Én is megmutattam neki az én vitaminjaimat, amire azzal jött, hogy ez nem természetes, meg ez biztos fel fog-e szívódni 100%-osan, stb...
    Most mikor pár hete taknyos orral meg köhögcsélve mászkált két hétig, nekem meg kutya bajom nem volt olyan jókat röhögtem magamban rajta és a placebo cseresznyéjén :D
  • juzosch
    Nekem futás közben még soha sem sikerült megfáznom, még -5 fokban sem:) Amikor megállsz, akkor kell vigyázni.
  • Palinko
    elnézést rosszul tettem fel a kérdést. szóval a kutyám szeret futni és én is szeretek vele futni csak mostmár kezd hideg lenni és fáj a torkom is gondolom kérek tippeket. igen sál meg kabátot mostmár muszály feltenni és orron nehéz venni a levegőt mert vagy lassan futsz vagy megfulladsz :D
  • jazzy
    Persze.

Lehet futni pl helyben, körbekörben a szobában, teremben futópadon, esetleg sálban, ilyesmik.
  • Palinko
    lehet úgy télen futni hogy ne fázzon meg az ember torka?
  • FFX
    én nagy valószínűséggel ott leszek
  • k O T T A
    nov 3ikán gyertek mind
    meg utána is tessék versenyekre járni

• Frayer
    hogy a faszba ne lenne, a is ugyan olyan fehérje. Kicsit alacsonyabb a bio értéke.
    A profik is ugyan úgybeszámítják ezt.
  • Danny1987
    Hello
    A növényi fehérjékkel nem számolnak a testépitők(kivéve a szója).
    Engem az érdekelne hogy van-e vmi szerepe a növényi fehérjének az emberi szervezetben?
  • Frayer
    azt hogy napi 50 grammot tud lebontani belőlle a máj, e fölött már beindul a lipidképződés és nagy része zsírrá alakul. ennyit
  • FOXX supreme
    igaz....de ha már itt tartunk a fruktóz-ról (gyümölcscukor ha jól tudom) mit tudsz mondani?
  • Frayer
    majd nézzétek roni pólóját :D lol
    isten állat
  • Frayer
    aha, és mégis hogyan?
    Szeretném ha elmesélnéd nekem,hogyan szívódik fel a vitargó , milyen köztes molekulákra bomlik fel közben meg amit tudsz erről.
    Jobb ha tőlem tudod, ne tudd meg mástól,hogy több féle szénhidrát van, de csak egy féle szénhidrátot tud szálítani a vér-transzport.
    Ez pedig a glükóz "dextróz" azaz másnéven vércukor, ezt szokták mérni.
    Ergó, minden bevitt szénhidrátot előbb lebont a szervezet sz enzimatikus emésztőfolyamatokkal "pld: amiláz", minden szénhidrát köztes molekulákra bomlik majd a végleges glükóz mulekulák már fel tudnak szívódni a véráramba a bél-máj traktusban.
    Nem vagyok biológus,de mégis tudom hogy működik az emésztés.
    Onnantól fogva,hogy a dextróz a legegyszerűbb szénhidrát ami nem alakul át feszívódás előtt és azonnal elkezd felszívódni amint megiszod, nincs értelme arról vitatkozni melyik a legjobb szénhidrát, mert egyértelmű.
    A maltodextrin is dextróz, csak nagyobb molekula frakciókból ál, azaz megiszod és a gyomorsav szétbontja ezeket dextróz molekulává és szevasz.
    A vitargóban is ezek vanank, csak az a pöcsnövesztő verzió, marketing termék. Ennyivel jobb csak a vitargó.
  • k O T T A
    kis motiváció
    h tudjatok csirkét enni nyávogás nélkül
  • k O T T A
    vitargo messze veri a maltot és dextrózt
  • Frayer
    Hát én ezeket nem szedném.
    Én nem nagyon vennék olyan tömegnövelőket amik szénhidrátosak, hiszen a szénhidrát filléres dolog, olcsón hozzá lehet jutni. Ellenben a fehérjéhez, de ha külön külön megveszel minden , olcsón nagyon komoly turmixokat össze tudsz állítani.

Itt egy alternatíva, féle másfél hónapos a vitaminok meg 2-3 hónapos időre elegendőek.

Vitaminok:

Ascorbin-sav (C-vitamin) 400 gr. 2500.- Ft.

Scitec Essentials - B-100 100 tab. 3125.- Ft.

Scitec Essentials - Vitamin E 100 g.k. 1890.- Ft.

Daily One 75 tab. 2x 3140.- Ft.

Multi Mineral Complex 100 tab. 1490.- Ft.

Mega Chromium 100 kap. 500u 2890.- Ft.

18 000 ft
    ----------------------------------------------------

Szénhidrát:

Maltodextrin 1 kg 2x 800.- Ft.

Szőlőcukor (dextróz) 2 kg 2x 1100.- Ft.

Protein:

BCAA-Xpress 500 g 5470.- Ft.

SOY PROTEIN 1 kg 3x 3400.- Ft.

Whey Pro 6 kg 20650.- Ft.

Egyéb:

Vanadyl-Sufat 90 tab. 2x 2800.- Ft.

Creatine Monohydrate C 500 g 3330.- Ft.

48 000 ft
  • roberto
    szevasztok elszedtem az első kiló tömegnövelőmet(1KG pro nutrition,creatine pro mass) és beváll hiztam tőle 3 kilót és szeretném folytatni és ezek közül melyiket ajánljátok nekem: mass gainer
    max gain plus
    Hyper mass 5000
    vagy ha vmékkel volt tapasztalatotok akkor irjátok vagy ha mást tuttok ezeken kivül amit érdemes szedni.persze kellően étkezem mellette fél kilo hus lemegy meg még más sok minden is:-) előre is köszi
    hypermass 5000
    mass power
  • jazzy
    na de frayer bazzeg:P
  • FOXX supreme
    semmi gond megesik:D
  • Panzermeyer
    HÚ, basszus... tényleg elszámoltam!!! :D
    (lol, ez jó volt)
  • Frayer
    én ilyenkor azt csinálnám,hogy nem csinálnék semmit.
    12 napig nem mennék terembe, és utánna kicsi súlyokkal kezdeném megint.
    Meg egy bizonyos szintre visszavenném a szénhidrátot is erre a pihenő időszakra, de a fehérjét magasan tartanám.
    Lehet túledzett vagy, vagy nem felel meg a programod a tested fiziológiájának. Az is lehet,hogy túlságosan megszokta a kaját a szervezet, én simán el tudom képzelni az ilyet.
    Valami oka mindig van a fejlődés elmaradásának, amit javítani lehet.
    Lehet nem nyomtál csak 200 mg a 400 helyett :DDDD
  • Panzermeyer
    A kajálásom szerintem rendben van (bár mindenki úgy gondolja, h ő bizony jól kajál), esetleg a CH-n kell emelnem, mert most hiába vagyok már tömegelésen némileg több, mint egy hónapja, nem akarok tudni hízni, máskor meg ennyi CH-tól híztam, mint a disznó, voltam 106 kiló is (tényleg).
    Naponta 8x kajálok, mindig próbálom betartani a 2 óránkénti, max 3 óránkénti evést. Mindig csirke / fehérje + rizs / zabpehely.
    Napi 500-600 g csirkecomb (lenyúzva, zsírtalanítva) + 4 vagy 5 adag Power Protein, meg 5 g C-vitamin 3 szem Ca-Mg (AFP), + multi. Meg esetleg becsúszik 5 tojásfehérje + 1 teljes tojás, estére meg túró. A CH-m jelenleg 300 g rizs + 200 g zabpehely. Napi 6-8 liter víz (ebben benne van a turmix-szal elfogyasztott víz is).

És arra lettem volna kíváncsi, h az 5 adag Power Proteint felváltsam-e 3 adag tejsavóra. De úgy látom mintha azt mondanátok, hogy akkor is ugyanott lennék. A CH-mon szerintem most emelni fogok 100 g rizst... Ha az sem segít, akkor a zabpehelyre is rádobok 100 g-ot. Annyi már csak elég??? Meg arra is gondoltam, hogy dió van itthon dögivel... esetleg estére lenmagolaj helyett egy maroknyi. Vagy jobb lenne reggel?
  • FOXX supreme
    nemsok, azt tudom hogy dőlten, nagyon nyírja a könyököt és a csuklót, meg nem is nagyon láttam még én se így nyomni valakit
    bár volt egy ürge régebben a terembe, ő nyomott sokat 30 fokba szűken..
  • Brolly
    Lehet hülyeséget kérdezek, de 45 fokban mért nem nyom senki szűken, még írva sincs sehol erről, vagy csak azért mert semmi különbség nincs e között és a hagyományos szűken nyomás között?
  • FOXX supreme
    Egyetértek, én is először a rendes szilárd kaját támogatom. Ha az megvan akkor tejsavó, meg valami amino( ha még van pénz ), kazeinre meg ott a túró, és speciel a "bakonyi" túrót szeretem a legjobban, ízre se rossz,de tápanyagilag sztem a legjobb (legalábbis még nem találtam jobbat)
  • jazzy
    Lényegében egyetértek azzal amit juzosch írt / kérdezett.

Nekem amikor megszorításokat kell csinálnom akkor általában a kajálásban van az, tehát csirkemell helyett pulykafelsőcomb filét veszek ami fele annyiba kerül..
    Ha kajálni tudsz rendesen tehát a hús/rizs/zöldség meglesznek ebben a felállásban akkor mindenképp a tejsavó fehérjét vedd és a kazeint inkább kajából fedezd.. én speciel túróból szoktam, ezer féleképpen el lehet készíteni.

Ugyanakkor ha kihat a kajádra ez a megszorítás tehát mondjuk napi fél kiló csirke helyett csak 300grammot tudsz venni akkor inkább a kevert fehérjét vedd meg.. egy kis zabpehellyel bevágsz 1 adagot belőle és az megfelel egy kajálásnak. Ezzel olcsóbban megúszol egy pár kajálást, persze ez fejlődést tekintve nem olyan jó mint a másik lehetőség dehát olcsóbb.

Sok sikert!
  • juzosch
    A normál kajálásod tuti rendben van? Csak mert nekem jóval kevesebbe kerül a havi tápkiegészítő-adag, mint a hús + egyéb kaja amit megzabálok.
  • Panzermeyer
    Szevasztok!

Megszorító intézkedések miatt kénytelen vagyok okosan elkölteni a pénzemet. Ti mit vennétek a helyemben? 2 doboz 4 kilós Power Proteint, ebből egy vödör egy hónap, avagy 2 hónapra 6 kilós Whey Prot / 5 kilós 100% Whey Proteint?

Vagyis az a kérdés, hogy érhet-e annyit feleannyi tejsavó fehérje, mint kétszer annyi kevert fehérje?

Tudom, hogy egyéb étkezésekre jó a kevert fehérje, edzés után meg tejsavó, nem ezzel van a gond. Hanem az anyagiak... Tehát szerintetek mindkettő ugyanazt az "eredményt" hozná-e, vagy jobb-e az egyik, mint a másik? Remélem elég világosan fogalmaztam :)

Mindezzel kapcsolatban mondjuk várom Frayer kolléga fejtegetős novelláit, a régi motoros Jazzy / Foxx hozzászólásait. De természetesen mások is megnyilvánulhatnak az ügyben. Előre is köszönöm a segítséget!
  • jazzy
    nem csodálom, hogy megy a hasad..
  • DAcafat
    hogy pontosabb legyek :)
    a termék neve HyperMass 5000,
    0,5l tesjhez 4evő kanálal
  • FOXX supreme
    jaj ne:D
  • Vegas
    hajnal 2-kor már magamtól sem várom el hogy normálisan fejezzem ki magam . De van egy két jó ismerősöm a szakmában, igaz foxxi?
  • jazzy
    A "bazdmeg ez már nem ember Oo" eléggé lekicsinylő legalábbis mifelénk.
    De ha úgy gondolod, ahogy a legutóbbi hszedben írtad akkor oks, nem teljesen úgy fejezted ki magad szerintem ahogy akartad..
  • Vegas
    Írtam én ilyet? Eléggé el vagy tévedve..
    Kicsit más szögből közelítetted meg a hozzászólást, egyátalán nem arról van szó hogy "ha valaki kidolgozott az csúnya"... Én szemszögemből (mint kivülálló) ez kicsit durva, de nem is ítélem el. De hogy megércsd akkor le írom így is "Hú, ez kemény!!".
  • jazzy
    Most mondhatnám azt is, hogy tipikus rtlklub, tv2 függő marhaságokkal telepumpált fejű, ha valaki kidolgozott az csúnya tipusu ember vagy, de ezt nem teszem, mert akkor közölnéd, hogy a testépítők agresszívek és primitívek ugyanakkor egész egyszerűen az átlagpolgár nem képes magába nézni, hogy egy elhanyagolt ember.
    Kielégített?
  • Vegas
    de
  • Brolly
    Mért akkor micsoda, cyborg?
  • Vegas
    köszönöm még kielégítőbb válaszod
  • jazzy
    Köszönjük a hozzászólásod.