Testépítés - Testformálás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Eszem rá 😊
Nem.. nem csinálok rá semmit. A fekvõ és úszás közben dolgozik. De egyébként soha életemben nem csináltam felüléseket mégis kockás a hasam. Talán az alsó részre férfne rá valami. Szóval a hasn nálam hanyagolva van...

Breki33
De csinálsz rá valamit?
Mi van vele? 😊 Itt van. Semmi baja, nem lett nagyobb 😊

Breki33
és a hasad?
Örömmel jelentem, hogy 1 hónap alatt 73-74kg-ról 79-re "hiztam" 😊)) Tök jó! 😊 Mondjuk amennyit eszem az valami hihetetlen. 1 nap erõs edzés és utána sok kaja, másnap nincs edzés és iszonyatos mennyiségû kaja 😊

Egy újabb bodybuilder film érdekesség

lwb
sziasztok!

pesti kartársak és kartársnõk segedelmét kérném! a xiii. kerületben vagy attól nem messze keresek jó* konditermet. aki tud, legyen szíves segítsen. ha lehet pontos címmel. köszi!

* jó = nem csak fekvenyomópadok meg súlyzók vannak. legalább 3 gép/izomcsoport (fõbb izomcsoport) legyen és a trénerek csak akkor szóljanak, ha az ember kérdezi õket.

Dorian edzõfilmje sem "kismiska"!!! A gyári, eredeti film eladó.

Egy lesi-fotós örökítette meg a képet az idei San Franciscoban megrendezett expon.

A következõ gyári, eredeti filmhez megfelelõ angol tudás szükségeltetik!!!!

Ja... én is rendesen érzem a vállam most is 😊 Meg lábra volt jó nekem, de úgy hatékony ha direkte erõbõl úszok vállból és lábbal is, nem túl gyors, de erõteljes mozdulatok... végig. Alig tudtam egyenesen menni 2,5 km úszás után 😊

Oksa. Nekem is ez volt nagyjabol az elkepzelesem. Sulyzozas kis/kozepes sullyal nagy ismetles-szammal, es laza kocogas sok 100 meteres sprinttel tarkitva ( anaerob modon).
Azert a melluszas eleg komplex erokifejtes, nem ennyire szeparalt a hatas. Pl. erosen ottvan a hatizom, sot a karmunka lelket kepezi. Es vallal egyutt mellizmot is fejleszt (elorenyulaskor). A bicepsz talan egyedul, ami erosen hanyagolva van.

En nem uszok rendszeresen, iden nyaralas alatt 2 hetig usztam napi 1 intenziv orat. Hat en nem vagyok teljesen edzetlen, de az elso par nap eleg fajdalmas volt 😊
úszók biza! Szerintem az úszóknak van "ideális" alakjuk.

El is mentem úszni... bár nem voltam olyan formában mint régen egész jól megdolgoztattam magam. Az a lényeg, hogy végig izomból kell úszni, a normál evickélés nem számít semmit, az csak bemelegítésenek, levezetésnek (néha közben pihenésnek) jó. Sajnos csak mellben vagyok erõs, gyors/hát elég gyengus. A mellúszás viszont (nálam legalábbis) csak vállra és kicsit lábra/karra megy.

Ezért szerintem egyelõre elég jó kombináció a fekvõtámasz és mellúszás. Ezt csinálom most (persze 2 egykezes súlyzóval bicepsz még befigyel).

Breki33
sztem sok edzés viszonylag kisebb súlyok és nem kell fehérjebevitel külön

igazából énis így edzek

nekem speciel nem tetszenek az itt belinkelt képek inkább olyanok mint a tornászok úszók
Eronlet az megvan futas miatt, en masra gondoltam. Az altalad lent belinkelt oldalon ez olvashato:

"Egy idõ után az izomszövet alkalmazkodik, és ellenállóvá válik a mechanikai terhelés okozta behatásokkal szemben. Amint ez a hozzászokás (inger-rezisztencia) bekövetkezik, a növekedés megáll, bár az idegi és az anyagcsere alkalmazkodás tovább tarthat. (Az izomnövekedéssel szemben az erõnövekedés fõként neuromuszkuláris jellegû, alapvetõen a motoros egységek „aktiválásától” függ.) "

Tehat ha hozzaszoksz az adott terheleshez, kialakul az annak megfelelo izomtomeg. De az eronovekedes ezek szerint valamennyire fokozhato tovabbi idegi alkalmazkodas reven (ugy hallottam, ez a sebessegre is pozitiv iranyban hat). Szoval kerdesem az, milyen edzessel lehet ezt maximalizalni.
Breki33
Az nem c64 topic P

Na ha magas ismétlésszám az neked pont jó
Amúgy ha erõn kitartást erõnlétet értesz akkor a súlynélküli aerob mozgások kifizetõdõk.
ricsi1
mit sportolsz?

Na inkabb ide, mint a c64 topicba 😊 Elkezdtem mar akkor a kepen lathato dulongelos bacsi gyakorlatat (dulongeles nelkul) az elulso szekciora. 2 naponta csinalom. Mivel sajnos csak egy 13 kg-s sulyzom van, lassu visszaengedessel, magas ismetles-szamokkal es intenzitassal tudom csak igazan leterhelni (20-25). Igy masik ket vallgyakorlattal karoltve elegge beut. Mar el is kezdett noni, de 1-2 hetet meg gondoltam varok azert a visszajelzessel😊
Hat nekem nem a latvany kell, hanem ero. 80kg -s sulycsoportban minel tobb (sajna gyorsan novok es mar tulleptem). Persze szigoruan natural modon.
FtranX
inkabb adj nekem par kilo izmot 😊

Milyen problémáid vannak! 😊)

Egy rendhagyo kerdes: Olvasva az irasokat es a belinkelt cikkeket, ugy tunik, hogy nincs teljesen szoros osszefugges az izom merete es ereje kozott. El lehet elerni valahogy, hogy ugy csokkentsem a sulyom+izmaim meretet, hogy az elert erom megmaradjon?
Johnyy
Azta 😮

Red neck burn out mid west mind, Who said date rape isn\'t kind?

Ezúttal ausztráliából egy film.

Igazad van ez is a megnyílvánulás egy fajtája,amely jellemzi a tulajdonosát, de ha megengeded nem fûznék hozzá semmit, mert erre a szintre bocs, de nem megyek le.
ricsi1

Egy újabb bodybuilder film érdekesség.

Egy újabb bodybuilder film érdekesség.

oké... 😊

Breki33
mert fake

nézd meg jobban
Hát ez valami undoritó

Sok helyen olvastam, íme a cáfolat, íme a valóság, ezúttal egy neves külföldi szaklap címoldalán.

Ennél gyorsabb izomnövekedés már nem is létezik.

Evil
Ez a testomeg index mokas dolog, en sulyosan el vagyok hizva, magas a vernyomasom, stb, biztos zsirbol nyomok 170 kg ot fekve 😊 ,persze azert nincs kockas hasam, de ha dokinal vagyok mindig csinaltatok vele egy rutinvizsgalatot is, eddig minden rendben.

Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nõkkel és halott emberekkel!

Breki33
Lábra lépcsõzhetsz+ bicikli
20 izom mell kevés lesz, majd meglátjuk, amig birom addig csinálom 😊

Na eldõlt a dolog. Úszás lesz, bár nagyon drága, de jobban szeretem a súlyokkal történõ edzésnél.
25m -es medencére számolva:
10 hossz bemelegítõ mell.
20 izom mell.... amilyen gyorsan birom (1 gyors, 1 lassú)
10 hát, csak lábtempóval (lábra nagyon kell valami)
5 mell levezetés

Elsõre ilyesmi lesz.

Breki33
szimpla ez csak leírva bonyolult
kb 25 másodperc míg a zoknit elõveszem felrakom meg a 15 kilós súlyt beigazítom
és már mehet is

Amít te írtál azt hiszem bírkozóedzésen láttam
Hm jopofak 😊 Az enyem kicsit szimplabb. Haton fekvesbol indul, nyujtott lab, ket kez a fenek/csipo alatt. Felemeled labad, es mikor elersz kb 45-50 fokot, lassan felrugsz es emeled a csipodet is (kb mint a gyertya, csak kezed marad a foldon) aztan lassan le kb ugyanigy. Kozben nem erzed, de utana beut. A gyakorlat nehezitheto, ha egy tarsad folotted all, es mikor fentvan, jol megloki a labaidat (te meg ugye ellentartasz, hogy ne zugjanak le a foldre) Vigyazat,
mellekhataskent kockas hasat eredmenyez 😊.

Egy kis alternativabb:

A masik ami jo, a ferde bukfenc. Hatrabukfencezel, de ferden, nem a hatadon, hanem a valladon at, a nyakad hajlitod ellenkezo iranyba, hogy ne legyen utba a fejed. Nem teljesen viszed vegig, csak hogy erintsd a labaddal hatul a talajt, es rogton vissza is rugod magad, aztan johet a masik irany. Ez rendesen meg is lihegtet, meg a hasat is jol igenybeveszi. (nomeg hatat is atmasszirozza)
Breki33
Ja a kérdésre a válasz.

Kezdõk kb heti 3* szoktak edzeni, jó egy pihenõnap

Én bár nem járok terembe keti 5*6-or de nem teljes edzést és váltogatva.

Szerintem 2 nap úgy jó ha közben otthon legalább 1-2 napot edzel.
Jó minden izomcsoportnak egy pihenõnap, ha váltogatod ez megoldható.
Sok túledzett izomagyút láttam már.
Breki33
várj most jön a lényeg

szóval belerakok kb 5-10 kilót a zokniba amibõl kettõ van
Helyes masni mindkettõre a lábamon.

Mostmár eljutottam oda, hogy ez kevés rá még egy ötkilós zokni-t amit átvezetek mindkét másikon és a lábam mogoött összekötöm
Tök stabilan tart mintha bebetonoztak volna

Még kell egy 15 kilós súly illetve illetve edzõtárs

Hanyatfekszem az ágyon a fenekem a végén a kezemmel fogom a félig a fejem alatt lévõ súlyt (hogy ne mozogjon a felsõtest)

És lábemelés kicsit hajlított lábbal, úgy hogy mindig feszüljön.
Ha jól csinálja az ember háromnál már érzi a feszülést.

Ebbõl csinálok 3*18-at
Kis pihenõ aztán egyszer 18 majd megnyomom a végét 24, 27

És bár elvileg fél óra után indulna be kb a zsírégetés nagyon hatékony és utánna nagyon feszes is a has.
És sokkal jobb gyakorlat mint a felülés, kellemesebb csinálni kiméli a hátat és érzed, ha jól csinálod.
Én zenét szoktam hallgatni közben vagy megy a TV mivel már autómatice megy.

Amikor meg még sokkolni akarom akkor ABFLEX elõ és 6*18 , de azt nem nagyon szeretem mert szadis.
😊 Zokni....

Jaaa! Mert a másikat télen pihentetted... Szóval télen kell a hosszú téli zokni. 😊

A fekvõtámaszt mindeképpen csinálni akarom, vagy úszni a kondizás mellé, mert nagyon merevvé tett engem anno.

Kedden és Csütörtök jár egy haverom le kondizni, holnap lemegyek vele, megnézem a helyet, árat, hányan vannak és mennyit kell várni a gépekre. Nem kevés a heti 2x?

Breki33
na én mondom az enyém te meg a tied P

két fajtát csinálok

egyik 45 fokosnál kicsit nagyobb dölésszög (ameddig emelni lehet) 15 kilós gumirozott súlyért lenyúlok és 3*18 3*12-esetleg a végén megnyomom- sima felülés úgy hogy a mellemen összefogott kezem tartja a súlyt pont az állam alatt.

Vigyázat nagyon izomláz veszélyes
Volt olyan kondítermes aki mindig rómaizott eljött hozzám mondom csak hármat csináljon elsõre mert izomláza lesz.
Kinevetett
Másnap nem tudott felülni.

Ezt csináltam évekig (Télen pihentettem :-)
De tavaly kitaláltam egy jobbat

Egy sima ágy kell hozzá két hosszú télizokni és kb 10-15 kiló súly, de kis tárcsákban.
milyet?

en a tv-bol szedtem egy has gyakorlatot, egesz jo, minden hasi szekciot erosit es nem terheli a hatat.
Breki33
Elszõr tudni kéne nálatok, hogy tart nyitva a konditerem
pl van-e naõijegy
Melyik bérlet a legolcsóbb?

Ezeket tudd meg aztán eldöntjük.

Amúgy nagy ismétlésszámmal általában nem a tömeget növeled

Amúgy én otthon a hasazáshoz használok 15 kiló körüli súlyokat, relatíve nagyobb ismétlésszámmal.
DE csak relatíve mert nem fogok 40-50-es sorozatokat végrehajtani.

Szerencsére találtam hatékonyabb módszert :-)
Breki33
Breki

Természetesen a tenyerük nincs lent csak az öt ujjuk
lábuk lent van vagy egy széken pl

Asszem valamikor olyan kigyózo mozgással csinálják, de ezt lehet csak álmodtam (a mozgást)
😊
ez egyaltalan nem alkatfuggo, akarki megcsinalja.

Ez kb jo elkepzeles, az eloedzettseg sokat dob a latba, de ha ugyis mindenkepp kondizni akarsz jarni, akkor oda is mehetnel rogton.
ehem... 😊 ez a felugrok a levegõbe homoritok és leérkezem nagyon jól hangzik de én 193 cm vagyok és 75 kg => az elsõ földetéréskor nem simán legördülnék hanem szilánkosra törne az összes csontom 😊

Egyébként érdekes amit irtok. Sok ismétlésszám vs kevés ismétlésszám (nagyobb súllyal). Ezek szerint a nagyobb ismétlésszám is hatékony (rendesen nõ az izom) csak más az eredménye. Pl: fekvenyomásnál: soxor bir könnyebb súlyt kinyomni vagy kevésszer nehezebbet. Itt az alkalom számomra: elmegyek addig, hogy 40-30-20 vagy 50-40-30 fekvõt le tudjak nyomni aztán elmegyek kondizni ahol fekvenyomással betartom a 4-12 ismétlésszámot nagyobb súllyal, igy erõnlét is lesz és izomtömeg is? 😊 Na milyen elképzelés?

FtranX
Én 15-rõl indultam.
Azt nem állítottam, hogy 50-nel értem el a maxot, mert nem csináltam olyan sokáig, hogy sok látszatja legyen. Csak érdekes, hogy most majdnem 20 kiló plusszal és háromszor akkora mellizommal sem tudok többet megcsinálni, mint akkor. Az izomnövekedés az izomra ható terheléstõl és az izomfeszülés idejétõl függ. Nem véletlen, hogy fekvenyomásnál is 4-12 közé teszik az ideális ismétlésszámot. Szóval én inkább maradok a konditeremnél.