33479
12316971501353788406.png
  • Roman
    engem csak az zavar.. pl. egy jóbarátom (lány), ki felpakolt magára egy év alatt 13 kilót, zsírban, sír, hogy hízik, mikor minden nap megeszik kb. fél kiló fehérkenyeret, néha gép előtt este pizza v tábláscsoki, aztán amikor bűntudata támad, éhezteti magát napokig, aztán meg jól teleeszi magát.. sír, hogy a csirkemell rizzsel drága, meg nem lehet csak azon élni, mert az anyja mit szólna hozzá, de azért a cigi ott lóg a kézben, heti 3-4 doboz elmegy, meg minden hétvégén a "mókázás", mert hogy alkohol nélkül nem élet az élet. amit meg külön nem értek, hogy minek a szeszhez cukros üdítőből inni.. minden feleshez két deci kólát.. nem vagyok rá büszke, de elég tapasztalt szeszelős voltam, és sose volt szükségem ilyen segédeszközökre, hogy lenyeljem és benntartsam a szeszt.. :D

és elvittem őt párszor edzeni.. persze 70 perc edzésből 10 perc átöltözés 10 perc visszaöltözés 20 perc cigiszünet, 15 perc pihi és 15 perc munka.. Amikor egyik edzésen megjegyeztük, hogy ez így nem jó, mert ide edzeni jár az ember, besértődött és hazamentszépen..

Ööö amúgy egy rossz szavam nem lehetne róla, mert kibára imádom, meg minden, de csak egy személyes példát írtam le :\
  • FOXX supreme
    oké van benne valami amit írsz, de pl. nekem apám anyám cigizik, apám nagyon erősen, anyám gyengébben de ő is..én meg még a füstjét se bírom, egyszerűen, zavar, irritál, fulladok, nem arról van szó hogy most gyenge kis tüdőm nem bírja ha muszáj, de ha lehet kerülöm, aki pénzt ad érte az meg olyan mint a ******.
  • 0o
    Ki bomlasztja itt magát tudatosan? A fiatal srácok azért eszik azt, amit, mert a család étkezési kultúrája kijelöli az utat számukra. Igaz, hogy egy későbbi tudatos váltás nem lehetetlen, de a szülők példája alapvető és hosszú távú jelentőséggel bír. Ha a gyerek azt látja, hogy minden este pizzát kell rendelni vacsorára, akkor számára teljesen természetes lesz, hogy hamburgert egyen ebédre is. Ha a szülő dohányzik, dettó fog a gyerek is. Pszichológia az egész. Még csak nem is hibáztathatók érte a fiatalok. Az egész társadalom züllik el, bekellene zárni a pizzásokat és csirkemell standokat állítani helyükbe. A dohányt meg akkora adóval súlytani, hogy a diák véletlenül se tudja megfizetni.

Egyébként ez egy általános tendencia. az alacsony árakat keressük és ez sokszor lényegesen fontosabb kritériumnak bizonyul, mint az élelmiszer minősége, tápértéke. Ez testépítőkre is igaz, minden szart megvesznek a "fehérje az fehérje" alapon..
  • Frayer
    Jah, tök jó lenne ha már ez a generáció sikeresen megtanulná az ételek jó szelektálását. Nem lenne ennyi fos beteg, mindenki egészségesebb lenne és ha nem az lenne a divat, hogy szünetben kimegy az ajtó elé füstölni, hanem szünetben előveszi a kis dobozt és nyami :)
    A gyerekek meg felnéznek a cigiző társukra mert hogy az olyan felnőttes. LOL Céltudatosan élni, tudatosan étkezni nem nevezhető felnőttesnek, ezt meglett emberek nem képesek elérni, bemész a kocsmába, az emberek a világukról nem tudnak élnek napról napra ennyi.
    Jó lenne ha inkább ezt az életmódot preferálnák a gyerkőcök, cigizni, inni, könnyebb mintha főznél magadra.
    Szerintetek miért nem élnek egészségesen az emberek? És miért bomlasztják magukat tudatosan?
    Az nem érdekel hogy valamibe meg kell halni :)
  • juzosch
    Miért vagy felmentve? Gondolom nem gerincsérv miatt:)
  • Roman
    Hát karácsonyra kértem egy szép digitális konyhamérleget :-)

Amúgy tesiórán tiszta poén guggolni.. nincs se keret, se öv, a tanár felteszi a hátadra a rudat, azt szóljon :-) Annyira imádom, mikor én, a tesiből egész évre 100%-osan felmentett gyerek a tanár szeme láttára testsúlyával szériákat guggol végig ;-)

Anyám is kegyesen bánik velem, megtanított pár fasza kaja elkészítésére, aminek nagoyn örülök. Sőt, annak is, hogy nem tart a családban senki hülyének a kaja miatt, hanem ahogy észrevettem, ők is egyre inkább áttérnek erre a kajálásra.. Azért van az,hogy negyed kiló kenyér nálunk 4 embernek elég egy hétre,máshol meg egy ember egy nap többet eszik :D
  • juzosch
    Én most a csomagba tuti kilo csirkemelelt kérnék:D
  • Roman
    húh én mostanában hanyagoltam a felhúzást, tudom, hogy a jóreggelt meg a hiperhajlítás a közelébe sem ér, de az elmúlt másfél hétben szinte csak az volt :S

most megint kis súllyal lassan húztam és tartottam a súlyt.. így szerintem sokkal fárasztóbb mint nagy súlyt húzni lendületből, meg dobálni és lóbálni :\

ja meg kezdek erősödni lelkileg :D tegnap mikulásra kaptam vagy 10 csokit, azt elosztogattam az osztályban, amúgyis kommersz volt :D de kaptam 1 rakat narancsot-mandarint-almát is, ez azért jobb minőségű cukorka :P
  • juzosch
    nekem hozzáerősödött a kezem is a felhúzáshoz. kb akkor fárad ki, mint amikor a hátam, de egy újrafogással korrigálható.
  • FOXX supreme
    az is jó hozzá
  • jazzy
    Én felhúzáshoz speciel gurtnit használok, elengedhetetlen a nagy súlyoknál szerintem.
  • juzosch
    Naigen, a mostani termemben hiányzik:S A kesztyű se rossz, de felhúzásnál kifejezetten jó a magnézia.
  • FOXX supreme
    magnézia...nélkülözhetetlen minden komolyabb fogáshoz.

még egy kép:D

• Brolly
    De jó, tetszik nagyon, ha még lehet akkor több képet;)
    jah és mi van abban a vödörben, az a kréta vagy mi?
  • FOXX supreme
    Látom nagy a punnyadás, bedobok már valamit...itt egy pillanatkép a mai felhúzásból:D nemtudom miért de nagyon nehéznek éreztem a súlyt, mentek az ismétlések, de a tenyeremet nagyon húzta.

• FOXX supreme
    nekem már nem csak lábedzés után fáj..:D

kéne egy hét pihi, valami ütősebb izületi javítóval egybekötve...csakhát pénz meg az idő, az nincs:D
  • 0o
    A bal térdem nekem is rendszeren fájt lábedzés után. Azután kipróbáltam azt, hogy edzés előtt aerob módon biciklizek 10km-t. Olyan, mintha azóta megolajoztak volna. A biciklizés nem terheli a térdet de a mozgás jól bemelegíti az izületeket. A biciklin amúgy is van pulzusmérő, így könnyen bemelegíthesz anélkül, hogy "véletlenül" átesnél a ló túloldalára. Komolyan javaslom mindenkinek.
  • FOXX supreme
    na igen, várható volt , fáj mindkét könyököm, a bal térdem, a bal csuklóm...:D pihenni kéne, de sajnálok kihagyni:D
  • FOXX supreme
    ho nekem most Pénteki edzésem....fekvenyomás, utánna szűknyomás, meg még utánna elmentem tolódzkodni mellre, de nem hanyagolva, hanem úgy magamra akasztottam a dolgokat:D....áhh most a tricepsz, mell, váll kész:D nagyon kész:D
  • Roman
    tegnap érdekesre sikeredett az edzésem.. szokásos időpontban, délután fél három fele üres terembe mentem le.. lenyomtam 1 gyakorlatot, de aztán rájöttem, hogy így egyedül elég szar, hazamentem.. este 6kor visszamentem edzeni, és nagyon faszányos dolgokat próbáltam ki.. keresztcsigát, amivel nagyon megégettem a mellem, nyomásokat egykezesekkel (jobban le tudtam engedni a súlyt, sokkal jobban éreztem néhány helyen)

szoval most ilyen számomra nyalánkságokat csináltam, mert az alapgyakorlatokat tolom mindig, próbáltam most pár újdonságot.. azért az alapgyaksik (tárogatás, fekvenyomás, ferdenyomás, szűknyomás, nyomás vállból etc...) most is megvoltak, csak úgy éreztem, hogy ki kell próbálnom azokat is, amiket a 'nagyobbaktól' látok.. :D
  • juzosch
    Jaja, az alapgyakorlat az alapgyakorlat, nincs alternatívájuk, kötelezőek. De a többit érdemes váltogatni.
  • Brolly
    jah értem, akkor gondolom ez adott a többi izomcsoportnál is. thx
  • juzosch
    A heti 3x-is edzés nem 3 fekvenyomást jelent. Van még 10 másik gyakorlat mellre, amiket jól kihagysz.
    És ne edz bukásig, ha heti többször edzel.
  • FOXX supreme
    én azon vagyok, hogy egy héten 2 X próbálok minden izomcsoportot megdolgozni

mert egyszer kevés, 3 szor meg már sok, nem bírom kipihenni két edzés közt rendesen.

és ugye úgy szétosztva a héten hogy nem "zavarják" egymást
  • jazzy
    Nem feltétlen túledzés ez hanem baromság. Nem versenyző vagy, de még a versenyzők sem edzenek 3x egy héten egy testrészt csak 2x, neked bőven elég 1x hetente.
    Lehet hogy jól fejlődnek vele ha kevesebb mint 1 éve nyomják akkor akármitől jól fejlődnek, utána nem fognak.
  • Roman
    én gondolkoztam valamin, amit az öcsém mondott..

mármint, az edző szerint egy héten egy izomra 3szor 6*8 a minimum.. szóval mondjuk 3 nap nyomsz fekve és mindig megcsinálod a 6*8at.. de egyszerűen én már jó másfél-két hónapja stagnálok, nem tudok emelni a súlyon, mert összeszarom magam :D és a drágajó tesó szerint túledzés ez a módszer, de a haverok, akik nagyon fejlődnek ezzel, a kajálásom hibáztatják.. az edzésmódszer a hibás, vagy esetleg a nagyon erős kajamegszorítás hátráltat ennyire?
  • juzosch
    Sőt, sztem jobb is. Így nem szokik hozzá az izom 1-1 adott gyakorlathoz.
  • Brolly
    Annak szerintetek lenne értelme ha pl. bicepszre így csinálnám:
    egyik hét: kétkezes, scott, kalapács, egykezes ferdepadon
    másik hét: egykezes állva, koncentrált, koncentrált döntött törzsel, bicepszezés hanyattfekve.
    mert nem tudok választani hogy melyiket ne csináljam, mert legszívesebben mindegyiket nyomnám, de tom hogy nem lehet:(
  • FOXX supreme
    hm érdekes..főleg akkor fáj, de csak néha utánna ha úgy kihúzom magam, vagy nagy levegőt veszek
  • jazzy
    Felhúzod a lábad, összekulcsolod, és egy kicsit összébbhúzod a lapockáidat a fejedet előre döntöd és akkor ha minden jól megy érezni fogod a melled mert előrébb leszel dőlve.
  • jazzy
    Szegycsontom nekem is szokott fájni hogyha már fáradtabb vagyok mégis nagyon próbálok koncentrálni a mellre.
    Olyankor kicsit próbáld lazábbra venni miután bedorrant a melled nem kell rá annyira keményen odafigyelni mert az fog dolgozni és akkor elmúlik a fájdalom.
  • FOXX supreme
    hát msot megnem mondom neked pontosan, de olyan 50 cm-re foghatom egymástól, és öv magamra, arra kampó, arra súly, és a két lábam között lóg egy picivel előtte, úgy előre húz, meg én is próbálok arra törekedni
  • Brolly
    aha, nekem is volt már hogy fájt, de nem tom hogy mié lehet.
    #7885: erre jó két szék;) nekem csak az van, de tökéletes sztem.
  • juzosch
    Milyen szélesen fogod?
    És hova teszed a súlyt? Mert nekem övről lóg, de ugyanolyan egyenes vagyok vele.
  • FOXX supreme
    fu, nekem meg csak a mellem, de nekem is muszályt súly akasztanom magamra hogy előrre húzzon, súly nélkül egyenesen tudom csak...

és érdekes hogy, az egész mellem, komplett felül, alul középen mindenhol érzem tőle !

valamikor érdekes fáj tőle a szegycsontom is. valakinek volt már hasonló?
  • Ioles
    Ok, köszi szépen srácok
  • juzosch
    Naigen, ezt a pózt nekem még nem sikerült megtalálni, abszolút nem érzem közben a mellem, csak tricepszet.
    Elvileg szélesebben kéne fognom, csakhát a tolódzkodó rúd (vagy hogyhívják) eléggé fix nálunk. De nem baj, nekem úgyis a tricepsz a cél:)
  • FOXX supreme
    igaz, elnézést, a tolódzkodás nagyon jó de csak akkor az igazi, ha bevan a test előre dőlve, akkor "megy" mellre
  • juzosch
    Én rúddal. De lehet egykezessel is.
    M ég tolódzkodást szokták alsómellre mondani, megfelelő fogással.

Lehúzást és húzódzkodást váltogatni szoktam, mert mind2 kicsit más, és mind2 nagyon jó.

• Ioles
    Ok, FOXX, juzosch köszi a segítséget