Testépítés - Testformálás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hm... Szerintem nem kellene összekeverni, hogy Te miért gyúrsz. Erõre, vagy azért, hogy jól nézz ki egy esztétikus izomzattal. Ha az utóbbi a célod, nem tudom mit keresel egy ilyen brutál versenyen, és miért meglepõ, hogy nem megy. Ha meg az erõ, meg az, hogy 3 számban jó legyél, mindegy is a többi, arra a 3 gyakorlatra kell készülni. Nekem eszembe sem jut elmenni egy ilyen brutál szarságra, mert egész más a célom. De a kedvem se venné el 3 évre, ha elmennék és szarul menne.

Nos, ez teljeseb igaz, de szerintem örüljünk hogy a kevesekhez tartozunk; ezt fel lehet fogni 1 rangnak is szvsz. Bocs hogy máéldának a 2009es szegedi Bajnokok Éjszakáját-de az,pontosabban a Brutal nagyonértelmes challenge-e volt,ami eltántorított a sporttól bõ 3 évre! Miért? Mert persze a 2kezes bicóban kellett 40 ismétlést csinálni(26ot tudtam). Volt jópár srác,akinek vagy 8 centivel nagyobb karja volt, és persze lazán lenyomtak 50et is-demi a helyzet a többi izommal? Költõi kérdés hogy milyen beégések lettek volna, ha pl. felhúzást kell csinálni...

Szal a lémyeg, hogy márrájöttem, nem szégyen ha nincs 45-50es karod, sokkal inkbb ha a fõ izomcsoportok ahhoz képest rohadtgyengék. BÕ 3ÉV, DE KÖSZI BRUTAL NUTRITION!!

\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik

És ezek szerint mindannyian dohányoznak <#vigyor> .

shaba23
1 hétig (baráti szívességbõl (én tettem a szívességet) dolgoztam napi 8 órát egy dohányboltba, mondhatni nagy élmény volt. Ettõl függetlenül érdekes élmény volt az a töménytelen ember, aki bejött a boltba.
Nem nagyon szoktam az utcán az embereket bámulni, így meglepõdve tapasztalom, hogy lassan ciki lesz az, ha nem vagy kigyúrva. Természetesen a látottak alapján ez azt jelenti, hogy
1. fiatal vagy, legyen vastag karod, esetleg mellizmod, de a kar a lényeg.
2. 30 elmúltál, "vállalkozó" vagy, aki 10 éve csak tömegel, emiatt bár 100kilóval szériázik, van rajta 30+ kg túlsúly és csak kocsival tud megtenni 100m-nél többet.
3. elenyészõ kisebbség, aki sportol valamit, de legalábbis komolyan veszi a mozgást, és tovább lát a bicepsz/fekvenyomás gyakorlatokon.
Breki33
A túró fehérjetartalmát tekintve gyakorlatilag kizárólag kazeint tartalmaz. A sovány túrót szokták ajánlani én a házi készítésû túrót

"Sovány túró

A sovány túró szintén nagy mennyiségben tartalmazza a lassan felszívódó kazein proteint. Ráadásul ezen felül triptofánban gazdag élelmiszerrõl van szó. A triptofán esszenciális aminosav, melyet a szervezet képtelen önmaga elõállítani, így teljes szükségletedet külsõ forrásból kell kielégítened belõle. A triptofán ugyanakkor a szerotonin építõköve, mely hormon szerepe kiemelkedõ az alvásciklusok szabályozásában, valamint pozitív hatása van a hangulatra, a stressz negatív idegrendszeri hatásainak ellensúlyozásával segíti a mélyebb, nyugodtabb, ezáltal az izmaid regenerálódásához megfelelõ környezetet biztosító alvást."
veszelka
használ itt valaki kazeint? vagy bármi lassú felszívódású fehérjét?

tavaszra be akarok ruházni, de elvette a builder a kedvemet a szója alapúaktól.

Nem rossz ötlet 😊 Néha ha úgy kapok el egy zenét edzés közben, szoktama használni a ritmust, úgyhogy nem mondtál nagy ökörséget 😊

Használj metronómot 😄😄😄
😄 Én maradtam már ott lent beleülve 😄DD Elveszett a ritmus valahová 😊.

Hogy ne jönnél fel.Nem azt mondtam, hogy maradj ott 20 másodpercet csak ne rugózz bele 😄
Rugózni nem rugózók. De a mélysége ez. Amúgy ha lent megállsz már nem jössz fel nagyobb súllyal 😊.

Hát ez a fajta guggolás szart sem ér..Fele rugózás.
Lefelé mész szép lassan lent megállsz és jössz fel robbanékonyan...többet ér hidd el 😊
Ilyen guggolásra gondolok, nem kell fosni a mélységtõl:

Tyler1
Azt Arnie mondja, õ mikor még a seregben volt, akkor is már napi 6 órát edzett szünet nélkül, 18-9 évesen 😊

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Az én célom a teljes koppig guggolás, nem az a kis rogyasztásos izé, amit sokan guggolás címen ûznek. A nagy súly meg relatív. Amivel én guggolok másoknak nagy, szerintem meg még bolhafing, legalább is ahhoz képest amit szeretnék <#smile> .

Azért túl mélyre is csak addig menj amíg a térded bírja.nagyobb súlynál már nem nagyon ajánlott,bár nem tudom mennyivel guggolsz 😊

Én is imádom a lábedzést kivéve, hogy mostanában pont másnap van egy próbánk és dobolok 😄
adam46
Diétához milyen kiegészítõt ajánlanátok? Eddig egy kis Biotech-es Nitro Gold és Sciteces l-karnitint néztem ki, vélemény?
Hát skacok, hétfõn nagyon odafigyeltem a guggolásnál, hogy szép mély legyen, földig koppanó seggel, elölguggolás meg normál, hát még mindig úgy húzom a csülkeimet a földön, hogy elõbb majdnem eltanyáztam <#idiota> .Imádom a lábedzéseket <#nyes> .

LocalPatriot
<#eljen>
Jó videó nagyon 😊
Bár azért amikor mondta, hogy az elme az amitõl 4-5 órát képes vagy edzeni naponta, na ott egy picit lestem 😄
Tyler1

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

veszelka
kipróbáltam hétfõn, 15ös szériákkal, elõfárasztással...másnap nem tudtam végigtolni az edzést, annyira durván kivoltam

Én most 400 ft-ért veszem az edzés utáni szénhidrátom kilóját 😛.Úgy hívják:Kristálycukor.

Nem kell amúgy nagy különbséget tenni edzés utáni chba. Gyors legyen(ez nem azt jelenti, hogy a leggyorsabba jobb vagy a kevésbé gyors szar lenne)

Mind a mono-diszaharidok gyorsak

A cukor az cukor, amit nem használsz el zsírrá alakul és edzés után glikogént tölt vissza nem kell mindent eltúlozni.

Vitargot mindig hülyeségnek tartottam.Lehet ha már 24 csirkét meg 600 vödör rizst meg kell ennem majd egy nap sokat számít, hogy fér-e még az edzés utáni turmix után belém annyi vagy sem.
Szerintem ez sokatokat érdekelni fog. Egy tényfeltáró cikk a Vitargoról, amibõl végre megtudhatjuk, hogy érdemes egy 7000 forintot fizetni egy edzés utáni szénhidrát kilójáért.

http://www.trainwithbrain.hu/2013/10/a-vitargo-titkai.html
The Protector
Szia!
Mint ahogyan a többiek mondták,kevesebb súllyal többet nyomsz bele.Többféle gyakorlattal is csináld így.

Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér&#8217; De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?

Hát elhiszem, magától a felhúzástól is rosszul lehet lenni, pláne ha még ráraksz egy lapáttal.

Igen utólag hülye ötlet volt.
Emlékszem leültem a scottpadra háttal a támlának és rendesen szenvedtem.Fájt meg nehezebben vettem a levegõt,aztán nekidõltem a pad támlájának háttal és azt hiszem kicsordult 1 könnycsepp a megkönnyebbüléstõl.Ültem ott vagy 10 percet 😄😄
Örülök ha le tudok rogyni valahova két felhúzás között, nem, hogy szuperszett <#idiota> .

A "hátas" felhúzásnál is van szerepe a lábnak, de ha nagyon koncentrálsz a helyes végrehajtásra akkor nem jelentõs a terhelés.Merev lábasnál pedig egyértelmûen nagy terhelést kap 😛

Egyszer csináltam szuperszettbe felhúzás+hiperhajlítás kombót.Majd be**artam 😄
Elvileg jól csinálom, csak mindig lábedzésen szoktam, így nem tudom pontosan mekkora szerepe van a lábizomlázban. Hátnál kiderül majd.

Ma kilõttem lábnál a normált, de akkor jövõ héten bevezetem mind a kettõt. Az edzõtársam tuti kinyir <#violent><#nyes>

Prince of Máté
A rendes felhúzást (ami FÕKÉNT hátgyakorlat, de igazából egész test) csináld hát napon, és guggolj le eléggé, a hátad nagy dõlésszöget "járjon be". Nekem akkor van izomlázam a combhajlítómban, ha nem hajlítom be eléggé a lábam.

Aham.Lábnál meg merev lábasat 😊
Hátnál a normált csinálod?

Én is csinálom mind két félét, nem lesz semmi bajod 😊
Hát igen, csak nekem a rendes "hajlított lábú" felhúzástól frankó segg és láb izomlázam lesz, meg hát is. Elvileg ezt kellene hátnál csinálni. Merevlábast szokták inkább lábedzéshez ajánlani. Ez így majdnem két lábedzés lenne. Nem tudom nem sok-e. Lehet kipróbálom pár hétig.

Valaki jár egyébként innen a Segner-be? (Debrecen)

cesc fábregas

Prince of Máté
Ez jó kérdés... Volt is asszem ilyen az edzõválaszol-ban, ott Bunny azt mondta, hogy belefér, mert ha jól csinálod, akkor az egyik a hátat másik a lábat terheli le.

Ha lábnál húzok fel, lehet hátnál is, vagy sok lesz heti kétszer? Egyik merevlábas lenne, másik normál.

Köszönöm a tanácsokat, igyekezni fogok!

cesc fábregas

Vaxi
felhúzásra +1!
imádni fogod

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

Kérlek az Arnold nyomásnál figyelj oda, hogy Arnold nyomás legyen, ne csak simán Arnold.
Nincs mit!! 😊
Ha késõbb már lesz alapod, kezdj el felhúzni is.
Köszönöm!
Akkor + húzódzkodás, - döntött törzsû evezés, - tárcsaemelés elõre 😊

cesc fábregas

Hátat húzóckodással kezd.Enélkül nincs látványos hát.
utána mehet a mellhez húzás, és elég egy evezõ gyakorlat de az legyen intenzív.

Vállba elég 3 gyakorlat is.Elõre emelni én nem szoktam, kap az az izom eleget mellezéskor és szépen fejlõdik(Arnold nyomáskor is kap)
Üdv!
Szerintetek egy ilyen hát-váll edzés rendben van, vagy kéne rajta változtatni 1-1 gyakorlat ki/bevételével?

Hát:
Mellhez húzás széles fogással
Kábeles evezés
Döntött törzsû evezés
Hiperhajlítás

Váll:
Arnold nyomás
Egykezes oldalemelés
Döntött törzsû oldalemelés
Tárcsaemelés elõre

Köszi!

cesc fábregas

Renjike
egyszer kevertem MSM+ C vitaminnal (biotech , citromos itóka lesz belõle) hát majdnem hánytam 😄

A bizonyíték hiánya , nem a hiány bizonyítéka !

Prince of Máté
Nem én csináltam, csak belinkeltem.
Nem kell ízesíteni... kurvajó íze van így is, szõlõcukorral meg aztán fenomenális! Én Carb-F-el iszom, így kurvarossz, de le kell szarni, nem kislányok vagyunk.

Panzermeyer
Elég szokatlan, hogy egy fehérjébe 1500mg taurint rakjanak, valóban. Viszont a taurinnak inzulin utánzó hatása van (nagyobb beépülés), illetve sejtvolumenizáló hatása is van, mint a kreatinnak, bár szerintem nincs olyan "erõs", de mégis látható. Tehát, bizonyára ha rendszeresen fogyasztod, azt az illúziót látod, hogy hú, mennyit fejlõdtél.

mov ah,4ch int 21h end

Mondasz valamit. Én mindenesetre úgy vagyok vele, ameddig nem kell kimerülés a fejlõdéshez, addig minek?Ráérünk aztán ha nem elég a "dózis". Ez nem azt jelenti hogy nem dolgozok keményen szvsz(nagyrészt 5X5öt csinálok), csak azért nem nbukásig. Múltkori lábedzés kivétel volt pl., lett 3-4 napos izomlázam úgy hogy mindössze 3 széria elölguggolást csináltam.

A táblázat nagyon jó! Amit nem értek a Basic Wheynél(igen, vettem 1et...) hogy miért ez a taurinmennyiség?

\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik