Testépítés - Testformálás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

jazzy
Detto en is thai-boxolni fogok elmenni de csak kb 1 ev mulva.. fel eve jarok kondiba, meg van rajtam tulsuly, eleg sok, annak a ledolgozasara 1 ev eleg. Thai-boxhoz azert eleg nagy allokepessegre van szukseg.
Sziasztok!

A véleményetekre vagyok kíváncsi.
Azt szeretném tudni, hogy ki és mit hallot a Pro Nutrition táplálék kiegészitöröl.
Vagy aki esetleg már használta annak mi a tapasztalata vele kapcsolatban.

Elöre is köszi
Panzerfaust
Attól függ hogy milyen a harcmûvászet. A ninjutsu például iszonyatosan hatékony. Márha az hogy az ellenfelet pár pillanat alatt mozgásképtelenné teszem hatékonynak számít. Viszont nem küzdõsport, hanem harcmûvészet.

Alkoholista AZ, aki annyit iszik, mint MI, csak ellenszenves!

FtranX
Pedig tévhit. És rengeteg ilyen terjeng. Ha belegondolsz, logikus is, hogy a plusz izomtól (+mozgatószervtõl) nem leszel kevésbé mozgékony. (itt nem a maratonfutásra kell gondolni és nyilván bizonyos határokon belül)

amúgy pont a thaiboxot akarom most elkezdeni. :) csak elõbb kesztût kéne venni...

A mostani haladó testépítõk mekkora súllyal kezdték? (bármit, ami testépítés)
Hát, meglep hogy ez egy tévhit mivel igen sok forrásból hallottam, és nem is mondhatnám hogy olyanokból, amikben nem lehet megbízni. Én sem monndtam a harcmûvészetet, sokkal több idõd kell rászánni hogy elérj egy olyan szintet amivel már boldogulni lehet, ha meg kell magad védeni. (Zárójelben jegyzem meg, hogyha az utcán kell magad megvédeni, valószínûleg nem egy ember lesz ott, és nagyon valószínûleg nem fegyvertelenül) A postod végén felsorolt küzdõsportok közül a legérdemesebb szerintem a thai-boxot elkezdeni.

NAh, de nem offolok tovább.

\"Gõzben, vízben, még 500 méteres tengermélységben is kifogástalanul mûködõ karóra. Pontos, elegáns, megbízható! Lepje meg vele vízbe fulladt kedveseit!\"

FtranX
Ez egy tévhit. Semmivel sem merevebb vagy lassabb egy izmos kar (ellentétben a hájassal), mint egy normál méretû.

Egy jó pár évet én is lehúztam Jiu-Jitsu-n meg Shotokanon, de sohasem éreztem, hogy annyira nagyon tudnék verekedni. Tudtam mindenféle ütést, dobást, rúgást
katát (formagyakorlatot), de valahogy nem volt az igazi.
Persze, ez nem biztos, hogy a sport hibája, hanem inkább annak köszönhetõ, hogy a gyerekeket nem igazán szokás ténylegesen összeereszteni, hogy püföljék egymást (ami ugyebár a verekdés elsajátításának alapfeltétele lenne).

Másrészt szvsz, aki valóban szeretné magát megvédeni, és nem akar soksok (>15 év) évig gyakorolni, vagy elvonulni shaolin szerzetesnek, az jobban teszi, ha nem harmûvészetet ûz, hanem elmegy egy pitbullképzõbe valami küzdõsportot elsajátítani (pl. thai-box, kickbox, bírkózás).

McGrady
tudom...
de a kinézetre is hajtok :DD
sztem egyelõre jó így aztán ha úgy érzem h még kell fejlõdni akkor beiktatok vmi küzdõsportot.
köszi a tanácsokat :)

Kuss!-magyarázta.

kialakul ott az erõ, hidd el. ha nem a kinézetre hajtasz, akkor nem a testépítés a legkézenfekvõbb.

\"Gõzben, vízben, még 500 méteres tengermélységben is kifogástalanul mûködõ karóra. Pontos, elegáns, megbízható! Lepje meg vele vízbe fulladt kedveseit!\"

McGrady
uhh
:)
hát majd ha már meglesz a kellõ erõm akkor talán belekezdek énis vmi küzdõsportba

Kuss!-magyarázta.

Ettõl nem fogod tudni, szép izmaid lesznek, de túl merevek a gyors mozdulatokhoz, én a rengetegek által alábecsült Shotokan Karatét ûztem 5 éves koromtól 15 éves koromig, és ezalatt az idõ alatt megtanultam egy dolgot, ami 1-1 ellen biztos eldönti a harcot, olyan robbanékonyan, és erõset ütni, hogy az után nem hiszem hogy feláll egy ideig a delikvens.

McGrady
judoztam 1 ideig bár már elfelejtettem sztem :D

Kuss!-magyarázta.

hykao
Ha ez a cél, akkor inkább menj küzdõsportolni. Az már ajánlatosabb 18 alatt is.
McGrady
ezaz
nem akarok gyenge farok lenni...a mai világban sztem meg kell tudni védeni magát az embernek

Kuss!-magyarázta.

hykao
Hát, végülis addig se a gép elõt ülsz... :)
McGrady
okés....de azért ezt folytatom nem erõltet meg túlságosan és hosszú távon biztos ér vmit

Kuss!-magyarázta.

hykao
Hát ha még nem vagy 18, akkor én azt mondom, hogy inkább csak ha elmúltál már annyi, akkor erõltesd a súlyzós edzést.
Ha viszont mindenáron erõltetni akarod, akkor elõtte járd körül kicsit a témát, olvass utána a neten. Ma már igazán nem nehéz magyar nyelvû anyagot találni a témáról.
McGrady
aha
hát...nemtom hogy lehet mondani a lehúzóst...1 bot amit elérek ha felemelem a kezem madárfogásba megfogom aztán lehúzom...30 kg-s a súly amivel dolgozok.
aztán 2 kg-s kézisúlyzót emelgetek 4 sorozatba sorozatonként 25 emelés.
nemtom csak úgy összeszedtem...eddig ezt csináltam ha szted(sztetek) helytelen akkor tudtok mondani olyan edzéstervet, ami még kezdõ testépítõknek van csinálva?
kösz

Kuss!-magyarázta.

hykao
Ez most komoly kérdés vagy csak vicc?
Ha komoly, akkor ezeket fejtsd már ki egy kicsit bõvebben:
"mostanában naponta 30 kilós lehúzós súllyal 4*20-at csinálok bicepszre"
Milyen az a "lehúzós" súly??? Ezt a jelzõt eddig csak madarakra ismertem... :)
4*20 = 20 ismétlés * 4 sorozat???

"2kg-s súlyt emelek vállra 4*25-t"
Pontosan milyen mozdulat is ez, ahogy a 2kg-os súlyt emeled vállra??? (4 sorozat * 25 ismétlés???)

Amúgy hogyan találtad ki ezt az "edzéstervet"???
Bár végülis ha John Travolta "Életben maradni" c. filmben mutatott fizikumának elérése a cél, akkor nem rossz edzésterv!!! :)))

Komolyra fordítva: elõször is ne pár izomcsoport fejlesztésében gondolkozz... Tested izomzatának csoportjai nagyobb összefüggésben vannak egymással, mint gondolnád...
FtranX
természetesen

JGTC
És Persze itt mindenki NATURÁL!!! Ugye? <#idiota>

Ne feledd, ha valaki felbosszant, az arcodon 42 izom rándul össze. De csupán négy izom kell ahhoz, hogy kinyújtsd a kezed, és pofán vágd vele az ilyen alakokat. PS3 ID: JGTC-hun

McGrady
jó én 1000 kilóval csinálom, fél percenként nyomok le 123221 fekvõtámaszt és merek indulni versenyen

Kuss!-magyarázta.

Az eléggé siralmas. <#szomoru1>

FtranX
Az még gyenge.
Én 500 kilóval csinálom a bicepszfelhúzást, kétóránként nyomok 5000 fekvõtámaszt mégse merek versenyen indulni.

McGrady
uramatyám...
nekem kicsit sok lenne a 7000
meg 250 kilós súllyal?
úristen...nem szoktál indulni vmi versenyen?

Kuss!-magyarázta.

McGrady
Ben C ne rúgd össze vele a patkót me laposra ver :D

Kuss!-magyarázta.

Vicces? Pedig nem is viccnek szántam....

Kúrvavicces..

egy nagyon baró mûsor, ajánlom aki még nem látta

Hát ez egyénfüggõ.
Én eleinte 250 kilóval nyomtam bicepszre, a felülést pedig úgy csináltam, hogy a nyakamon volt egy 150 kilós súly. Ja, meg minden nap 10zel több fekvõt nyomok, mint az elõzõ nap. Ma 7830 fekvõt csináltam.
Persze közben minden nap magamba lövök 1 dl szert...
Ma már ott tartok, hogy ki kellett rúgnom a szobám falát, mert nem fértem be az ajtón, és már a boltba is úgy megyek el, hogy a fogaimmal húzok magam után egy kamiont.

McGrady
helo!
szeretnék 1 kicsit erõsödni bicepsz, vállizom és hasizom dologban.
milyen gyakorlatokat tudtok ajánlani?
mostanában naponta 30 kilós lehúzós súllyal 4*20-at csinálok bicepszre, 2kg-s súlyt emelek vállra 4*25-t , és 50 felülést csinálok felülõpadon(nemtom így nevezik-e)
ez így jó?vagy más gyakorlatokat csináljak?
köszi elõre is :)

Kuss!-magyarázta.

justin
Az is jó ha szerzel kézisúlyokat, vagy egyenes- v. francia rudat. Azokkal már elég sokféle gyakorlatot tudsz végrehajtani.

sajnos nem sok lehetõségem van eljárni kondizni, ezért ugy néz ki maradok a felülés-guggolás-fekvõtámasz, homorításnál, este meg futok -.-

egypszichonauta
nem tud vki olyan oldalak ahol csajokról lehet letölteni ingyen videókat?(a body.buildert ismerem meg az andy's muscle goddesses is jó)vmi ilyesmi oldalakat?

justin
http://body.builder.hu/, itt nézz körül egész jó kezdõ és haladó edzésprogramok vannak, plusz kaja is.

helló mindenki
nos, in medias res:

3 éve bizonyos okok miatt abbhagytam a karatét, és bár jó alapom volt ahhoz hogy kisportolt alkatom legyen (széles váll, keskeny csípõ), de elég sok háj rakódott rám, fõleg a has és az "uszogumi", harántizomnál vannak problémáim, de ugy általában mindenhonnan kéne lejönnie..

A kérdésem egyszerû, javasoljatok egy full edzésprogramot ha tudtok. Mennyit szabad ennem, meddig, mennyit edzeni, hogy, ilyesmik. Célom lenne a következõ strandszezonra egy jó fizikumot kialakítani.

elõre is köszönöm

FtranX
na jah

Tufa
Nem álsz meg de nem is haladsz semmit vele...

bazza
de ugye nem állok meg a fejlõdésben mert napi fél órát edzek egy 5kg-s súllyal? :))

\"Cum Deo pro patria et libertate!\"

18 év alatt illetve inkább úgy mondom hogy amíg a test még erõteljes fejlõdésben van, egyáltalán nem egészséges a "kemény gyúrás" és ez nem én találtam ki :)

Tufa
én 16-20as súlyzókat használok, mégsem vagyok bodybuilder... Nem attól leszel az hogy lemész a konditerembe, oda ahol egy picit talán több lehetõséged van egy 5kilós súlyzónál...

bazza
Jóvan nem akarok én budibílder lenni. Csak tanácsokat vártam. Milyen gyakorlatokat csináljak, melyek hatásosak és mire.

JGTC
5 kilós súlyzóval nem lehet tömegezni annyi szent!

Ne feledd, ha valaki felbosszant, az arcodon 42 izom rándul össze. De csupán négy izom kell ahhoz, hogy kinyújtsd a kezed, és pofán vágd vele az ilyen alakokat. PS3 ID: JGTC-hun

JGTC
haverom 16évesen kox nélkül (persze minden szar táp kiegészítõt meg amit el tudsz képzelni a koxon kívül szedett) és már akkor kinyomta fekve a 130-at. (Volt olyan, hogy 30.000 Ft-ot költött egy hónapban ezekre)
Tudom mennyire hangzik hihetõnek de nem kamuzok , nekem is tátva maradt a szám amikor megláttam mennyivel edz egy nálam fiatalabb srác. Jó mondjuk nem volt kisdarab a gyerek alapban sem!

bazza
nagy vadálatok engem néznének boxzsáknak. ugynis itt a szakközepeseknek van egy kisebb konditerem. de én oda be nem merem tenni a lábam! :DD

Tufa
ezt nem értem, miért ne mehetne 15évesen? Ott legalább megkérdezheti a "nagyokat" hogy mit-hogy csináljon.

15 évesen? <#ejnye1>

Tufa
ha elakarsz valamit érni, fõleg láthatót, egy 5 kilós súlyzó nagyon kevés lesz.. Irány a konditerem :P

bazza
Hi, keresgéltem, lám van ilyen téma. Nos, nem vagyok testépítõ, nem ûzöm ezt a sportot. Csak a nyárra kerestem egy kis idõtöltést az úszás, focizás mellé. Találtam itthon egy db 5kg-os súlyzót, azzal szoktam erõsíteni, meg felülés, fekvenyomás. Ezeket azért csinálom, hogy mire a suli elkezdõdik jó kondiban legyek. Most vagyok 15, tehát nem szabad túlzásba vinni(legalább is ezt mondta a esi tanár). Nem is viszem, napi fél óra max. 175cm, 65 kiló vagyok, de van rajtam egy jó 2-3 kg súlyfelesleg, fõleg a hasamon. Részben ezért kezdtem erõsíteni, hogy ha már a helytelen táblálkozás miatt kicsit több zsír kerül rám, legalább a felsõtesem legyen tömör, izmos, a vállam nagy, a karom vastag, szóval hogy kompenzáljam a kevéske túlsúlyt. Nos, egyszó mint száz. Csak tanácsokat szeretnék kérni, milyen gyakorlatokat végezhetek, miket nem. Melyek eredményesek, melyek nem. A súlyzóval a bicepszem és a vállamat erõsítem. Mellre, hátra tudtok vmi hatásosat? Mert jelenleg szerintem a karomon több izom van mint az egész felsõtestemen. Thx! ;)))

pussylovers <#idiota>