33479
-
#8963 Szedjél, magnéziumot nagyobb adagokban és kalciumot napi 1 grammot.
Amúgy csak egy jó tipp.
Ha nem akarsz sok pénzt kiadni kalcium pezsgőtablettákra, napi 1000 mg, az elég húzós dolog, 20 db 500 mg os cső vagy ezer ft.
Helyette bemész a madár eleség boltba, pet shop, és veszel ilyen csőrkoptatót, az tiszta kalcium karbonát, abból napi 1 grammot belemorzsolsz a turmixba és így szinte ingyen fedezted a nap szükségletedet :DD
Semmi bajod nem lesz tőle, ugyan az a kalcium van benne mint a pezsgő tablettákban is. -
#8962 Hello, megint én... :D
Na, mint lentebb írtam, tömegnövelőt akarok venni/szedni (régebben ezt írtátok nekem). Találtam 3 félét (mind BioTech™), de nem tudom jók-e, és ha igen, melyik lehet a jobb...ebben szeretném segítségeteket kérni.
1) Hyper Mass 5000
2) American Weight Gain 2000
3) Super Gainer 4200
Ezeknél a napi adagot általában 3*30/40 g-nak írják, nem 300 g-nak.
Előre is kössz! -
zotja #8961 nézzél balra :D -
Atrium #8960 kb két hete meghúzódott a nyakam, de nem votl nagyon gázos. aztán alvás közben rántottam még rajta egyet és nem tudtam jobb fordítani a fejem. ballra is alig. azóta elmúlt de néha vissza visszatér. ráadásul a hátam jobb oldalán is érzem néha a fájdalmat. tökre felbasz. 1 heten nem voltam edzeni, enni sincs kedvem szinte. valami izomlazítót kéne használnom? ma is ülök suliban és olvasok, egyszer csak azon kapom magam hogy nézném a csajokat jobb oldalt és nem tudom fordítani rendesen a nyakam. kurvára fáj. de utána hamar elmúlt megint. nem értem. -
Roman #8959 alfát?:D azt mindig van értelme szedni, különösképp koncert vagy nájtklub előtt fél órával négy kapszula 400 mg koffein társaságában egy kis argininnel :D iszonyat jó kis boldogsághormontermelő, közérzetjavító ^^ legalábbis nekem bevált ;)
zsírégetésre viszont nem kéne tömegeléskor, egyszerre tömegelni meg szálkásítani csak azok tudnak akik olyan genetikai szörnyek hatvan kilósan és 190 centi magasan, hogy heti hatszor négy órát képesek edzeni s minden nap fekvenyomással kezdeni.. leglaábbis én ezt tapasztaltam :\ :) -
juzosch #8958 Ha tömegelés alatt szálkásítani szeretne, akkor mindenképp:D -
#8957 semmi értelme nincs, ablakon kidobott pénz -
Jobson #8956 Ma egy érdekeset kérdeztek tőlem. Én passzoltam a választ inkább kérdezlek titeket. Tömegnövelés alatt érdemes zsírégetőt szedni? Konkrétan alfa burnt. Köszi -
juzosch #8955 Jaja, a csoki az nemrossz. boldogsághormon, koleszterinszint, lyenekre van jó hatással. És igen, az agyműködést is serkenti. És persze jósok kalória:D De ez tömegeléskor nem gáz.
Persze csoki alatt a csokoládét értem, nem a kinderbuenót, meg minden szart, hanem a kb 70%-os csokoládétartalmú étcsokit. -
Roman #8954 no hazagyüttem nyelvvizsgáról és egy érdekes dolgot figyeltem meg :D
az előttem ülő csaj.. ugyebár három órás egy ilyen vizsga.. első rész-harminc perc. betömött 1 tábla csokit. második rész, elővesz egy új táblát a táskájából.. és megint.. vagy 3 és fél tábla csokival befalt a vizsga alatt. anyám is mondta reggel hogy vigyek csokit.
no, a csokika ennyire segíti az agyműködést, vagy micsoda? :D számomra felfoghatatlan.
a vízfogyasztást persze vissza kellett fognom -.- de már vedelek mint a rosseb, mert nagyon rossz érzés kerített hatalmába :\ -
efhat #8953 Sziasztok!
Ha valakit érdekelne,eladó 3 karton (36x500 ml) Isosource Standard csokoládé ízesítésű tápszer.Egy üveg energiatartalma 2100 kJ. -
juzosch #8952 Próbáltam nem sok támadási felületet hagyni:D Végülis ez az alapismeretekeben nem nagyon van benne:)
Amúgy meg nem vagyok hülye gyerek, általában kis gondolkodás után tudom a választ, de most meg vagyok lőve.
Tegnap az edzés (BJJ) az eddigi legszarabbul ment, pedig előző nap pihi volt, és kajáltam is sokat. -
#8951 hu a bunny mit fog erre írni, már előre röhögök :) majd azért oszd meg velünk :)) -
juzosch #8950 Na ezt a levelet elküldtem bunny-nak, meg a tesztosztreronra is, de gondolom titeket is megkérdezlek:)
Szia!
A tanácsod szeretném kérni. 3 napos osztott edzésterv mellett Brazil Jiu Jitsu-ra (kb bírkózás) járok 2x hetente. A gond az, hogy míg a súlyzózás általában igen jól megy (fejlődök is), addig BJJ-n túl sokszor vagyok formán kívül. Azaz erőtlen, gyorsan fáradó, dekoncentrált. Pedig van amikor nem is gyúrtam előtte ami magyarázhatná.
A kajálásom alapvetően rendben (fehérje, ch, zsír, vitamin, ásványianyagok - VörösZoli konyörög az étrendemért:D).
Szóval szerinted mi lehet az oka enek a gyakori formánkívüliségnek? Amire gondoltam, h vagy még több CH kéne (most se kifejezetten kevés), vagy több alvás? (most 6-7-8 óra között mozog), vagy egyszerűen csak túledzem magam?
Kíváncsi vagyok a véleményedre. -
#8949 hm, de ez nem testúlyfüggő, mindenesetre megnyugtat, hogy már 8gramm visszatölti a glikogén raktárakat:) -
#8948 Megtaláltam
" Edzés után 8 gramm glutamin bevitele visszatölti az izmok glikogén raktárait szénhidrát fogyasztása nélkül is. A versenyek előtt szénhidrát-töltő testépítők nagyszerűen használhatják a glutamin/szénhidrát kombinációt (+ kreatint) a maximális teltség elérésére. "
-
#8947 Nyugodtan lehet nyomni, sőt , régebben olvastam valahol, hogy érdekes, profik, amikor szálkásítanak, ugye visszafogják a szénhidrátot, na de ha nagyon visszafogod akkor nem töltődsz fel, nincs energia, nincs semmi. Na már most elvileg x mennyiségű gramm glutamin (nemtudom mennyi, majd megkeresem) képes visszatölteni az izmokat. -
#8946 áh, éreztem:/
akkor edzés előtt 25g pw+5g glutamin és edzés után is egy ugyanilyen, este meg 10g glutamin menne, szerinted így jó? -
Roman #8945 Szerintem igen, lévén nagy részét a glutaminnak más szerveid használják fel. Szerintem 10 grammosával mehet. :\ -
#8944 nah, most néztem, hogy a pw egy adagjában is van 2g glutamin, mivel 4 adagot iszok, így +8g glutamin, így már akkor napi 18g lenne, az mennyire lenne elfogadható mennyiség? -
#8943 az kevés lenne, ha glutaminból 5grammot edzés után, 5grammot lefekvés előtt nyomnék? -
#8942 Dextróz(szőlőcukor): "A szőlőcukor a legegyszerűbb szénhidrát. Szinte azonnal felszívódik. A leggyorsabb "instant" energiaforrás. A legtöbb olcsó tömegnövelő készítmény alapanyaga. A szőlőcukor gyors felszívódása miatt hirtelen növeli a vércukor- és inzulinszintet, ami kedvez a tápanyagok izomba "pumpálásának". A rövid idő alatt lezajló (gyors) felhasználás azonban azt eredményezi, hogy a felesleget a szervezet hajlamos zsírként elraktározni."
Maltodextrin: "A maltodextrin a szőlőcukornál összetettebb szénhidrát, mégsem igényel hosszú lebontást. Egyes források szerint a felszívódása "lényegesen lassúbb", mint a szőlőcukoré (dextróz) vagy a gyümülcscukoré (fruktóz) - míg máshol azt olvasni, hogy a felszívódás sebessége (és ezáltal a glikémiás indexe is) megegyezik a szőlőcukoréval. Ha ez utóbbi az igaz, akkor a következő kijelentést is feltétellel kell fogadni: "Éppen ezért, lassabban emeli a vércukor- és inzulinszintet, ami lehetővé teszi, hogy a szervezet hosszabb időn át nyerjen belőle energiát, és kevésbé legyen rákényszerítve zsírként történő elraktározására. A maltodextrin számos tömegnövelő-, MRP- és izotóniás készítmény alapanyaga."
google... -
Atrium #8941 persze hogy lehet. javaslom nézd meg a bb tv 17. részét, abban is a kormos féle nyújtó iskola című részt.
valaki tudna írni nekem a dextrózról meg a maltodextrinről? nem tudom mik ezek, és mire kell használni. segítség :) -
kriszwells #8940 Jó estét mindenki!
Még nem olvastam a fórumot végig, lehet már írtak erről, de azért mégis.
Olyan kérdésem lenne, hogy az izmok izületek amik beálltak egy szintre, lehet-e azokat újból rugalmassá tenni, vagy nyújtani, mint mondjuk egy korábbi állapot volt? 22 éves vagyok, nem tudom menyire változnak ilyenkor még azok vagy azon az időszakon túl vagyok-e. Valójában nagyon kicsi az izületek mozgástere és ezt szeretném növelni ha még lehet.
Valaki tippeket tud-e adni. -
#8939 Szerintem inkább kezd el nézegetni a protein porokat, jó kis tejsavókat, mellé meg tudsz venni olcsó dextrózt, vagy maltodextrint, olcsóbban jössz ki és a tejsavó fontosabb mint a volumass amiben csak 35 % fehérje van.
Akkor inkább 100 % tejsavó és mellé annyi dextróz amennyire szükséged van. -
#8938 Jah és persze, zsírosodás. Okosan ! pl. dupla adagot ne igyál meg közvetlen lefekvés előtt, ha érted mire gondolok... -
#8937 Incasso, nehogy azt hidd egyedül vagy, apámnak is volt már nehezebb helyzetekbe:)
Olyankor az van hogy a kedves apech nézi a számlád, hogy áll rajta a pénz, ha van rajta, érkezik rá, (utalás stb..) akkor egyből le is húzza magának törlesztés gyanánt.
Adj be egy fellebezést, hogy a napi protein, szénhidrát, zsír-kalória adagokat szolgáltassák !!!!:D -
#8936 hmmm, zsír mindenféleképpen fog fel jönni, csak izmot nem tudsz magadra pakolni, ez van sajnos.
Szerintem a testsúlyodtól is függ, hogy napi mennyit szedjél, nézd meg a fehérje-szénhidrát szükségletedet, és az alapján számoldf ki, hogy mennyit kéne neked nyomatni, de akkor is 300 körül lesz, ez az átka a tömegnövelőnek:/
Minden nap kell szedni, ha elfogyott a vödör, és úgy gondolod, hogy eleget híztál, akkor nem veszel másikat, de célszerű minimum fehérjét venni, ha meg keveset akkor veszel még, ha drága akkor olcsóbbat:)
Az edzésen múlik a legkevesebb, a lényeg, hogy durranjanak azok az izmok és szenvedjél, persze megfelelő kereteken belül. -
#8935 Az milyen edzés hogy mindíg max.ba vagy pedig 3 X 10 be?:)
A cuccot nyomhatod minden nap, a pénzed szabja meg meddig, az hogy mennyit pedig a kajád és a súlyod, de ez kiegészítő, nem helyettesítő, csak akkor szedd ha okés a kajád, különben csalódni fogsz. -
#8934 Ja, és még egy valami...nem szeretnék elhízni (azaz hízni igen, de izomban, nem pedig zsírban). Ez ugye így működik? :D
Úgy 78 kg vagyok most 187/8 cm-re. -
#8933 Hello!
Most jött el az ideje, hogy tömegnövelőt szeretnék vásárolni.
Meg is néztem (+ itt is ajánlottátok) és a Volumass 35 Professional mellett döntöttem. De ezzel az a baj, hogy ugye csak 1.2 kg (1200 g) és azt írják, hogy naponta 1-3x100 g-ot kell bevinni - és akkor ez túl kevés ideig elég + túl drága is akkor. Ezért gondoltam ugyanezt, de 6 kg-os kiszerelésben - de ez így meg drága, ha nem elég 1 doboz.
(Ugyanaz a kettő, de mégis az oldal ajánlása csak az 1.2 kg-osnál van... :S )
1)A kérdésem, hogy tényleg kell a napi 300 g? (3 hónapja edzek rendszeresen.)
2)És ezt meddig kell szedni? Beszedek 1 dobozzal és utána ez elég is, vagy továbbiakat kell még vennem? Ja, és minden nap, vagy csak edzésnapokon?
3)Ja, és ha szedem, akkor a megerőltető (terhelő) edzés (mindig belenyomok a maxba), vagy a másik (pl hogy kimenjen 3x10, de a végén már szenvedjek).
Bocs a sok kérdésért...de az ára miatt nem akarom elkapkodni.
Előre is köszönöm szépen! -
#8932 Vegyél ilyet és éld ki magad :) -
#8931 Hát én most már csak azt tudom tanácsolni,hogy ne fizessetek adót, ahól lehet verjétek át az államot.
Inkább maradjon a ti kezetekben a pénz, ti úgy is jobb, hasznosabb helyre költitek mint a politikusaink, az a sok hályas disznó csak úgy is csak zsíros koleszterines kolbászokat, töltött káposztákat ennének valami kurva drága étteremben.
Be kell látnotok, ha az ország javát akarjátok akkor nem szabad adót fizetned.
Most miből gondolják a politikusaink, hogy ők jobban el tudják költeni a TE pénzedet. Nehogy már ők szabják meg az életedet.
Bazmeg, engem kajak kirabolt az állam. És még a rendőrségen sem tudom feljelenteni az államot.
Az állam egy olyan maffia szervezet mely azt tehet veled amit csak akar, bűntetlenül és olyan törvényeket alkot amilyeneket csak akar.
Majd keresek ilyen írásokat, hogyan lehet tutin adót csalni, biztosítást csalni, több pénzt felvenni segélyként, stb.
Remélem érdekelni fog valakit. :DD
Majd szép lassan leverem az összes ellopot forintomat az államon.
Nem akarja valaki fejbelőni a gyurcsányt? Szívesen megvenném hozzá a fegyvert. -
juzosch #8930 Amúgy ezért veszem meg a csirkét hetekkel előre, így semmi sem állhat az utamba:) -
juzosch #8929 C-ket bezzeg támogatják:S
Szülők/rokonok/barátnő(/fiúd:D) nem segítenek ki? -
#8928 Fasza, de asszem én most pár napig nem igen fogok ételt látni.
De jó ez a kaja téma, rendezzünk már gyüjtést szegény éhező nekem :(
Az állam elvette minden pénzemet, gyakorlatilag nem tudok ételhez jutni.
Asszem mostanában megint csak nem tudom megkezdeni a diétámat.
Vagy nem azt a fajtát amit akartam :D -
#8927 ;) go media markt:) 15 ropi volt egy tefal lávás grillező, nem nagy összeg, azóta csak azon készítem a kajcsit:) -
#8926 Azz
Hól lax te hogy láván főzöl?
A pokolban milyen jó kajákat lehetne csinálni, bármikor megtalálhatod a számodra legidálisabb hőforrást. -
#8925 nincs égés, nincs olaj, láván csinálom;) szinte párolódik. -
#8924 Egy kicsit off topik amit most mondok, de leírom hogy lássátok milyen köcsög országban élünk.
Tegnap kaptam egy levelet a bankomtól, hogy azonnali beszedési megbízást kapott a számlám ellen, a Pest megyei bírósági végrehajtótól.
A megbízás összege 572 893 Huf. :O
Benyújtás indoka : 3 Okmánymelléklet nélküli inkasszó.
Azt se tudtam mivan, erre a számlámra szokott érkezni a diákhitelem is amiből a sulit fizetem, az is szépen eltünt, az összes pénzem, és még mínuszba vertek.
Ma reggel felhívom a bíróságot, és kb 1 óra kapcsolgatás után kiderült,hogy azért kaptam több mint fél millió terhelést a számlámra mert régebben mikor megbízásból domain neveket jegyeztettem be, nem az én számlámról fizettem érte, hanem az ügyfél mastercardjáról lett az összeg átutalva, amit én csináltam, de a megbízó beleegyezésével, mivel neki csináltam a webet és hozzá a domaineket neki jegyeztem be. "egy domain név úgy 2-3 ezer ft"
Na és mivel ez adminisztratív nem volt szabályos, automatikusan egy illetékes hatósághoz került az ügy kivizsgálása, és a végén az én számlámról engem megkerülve direktbe vették le a pénzt + több mint fél millió ft ügyvezetési illeték.
Beszarok ezen az országon, az eszem megál. gecccc