Testépítés - Testformálás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Brolly
akkor ti is így szoktátok, hogy vagy 1 évig folyamatosan nyomjátok a turmixokat, és hogy szünetet mikor szoktatok tartani? meg hogy akkor ha elfogy a fehérje, akkor ugyanolyat érdemes venni, vagy lehet más fajta is?

\"Kokain inhalációt követõen a V1-V2 elvezetésekben inkomplett jobbszár-blokkra emlékeztetõ terminális pozitivitás, valamint több mm-es ívelt ST-eleváció lépett fel\"

FtranX
tévedés ne essék, nyugodtan megeheted azt a fehérjét. csak olyan ütemben adagold, hogy mire elfogy, tudj venni egy másikat, vagy máshonnan pótold a kiesõ mennyiséget. :)

Brolly
aha értem, mert elõbb-utóbb ugy is elfogy, utána meg halál akkor.akkor mindenféleképpen rosszul járok, nah akkor nem tom mit csináljak, de majd kitalálok vmit. amúgy köszi szépen hogy felnyitotad a szemem:)

\"Kokain inhalációt követõen a V1-V2 elvezetésekben inkomplett jobbszár-blokkra emlékeztetõ terminális pozitivitás, valamint több mm-es ívelt ST-eleváció lépett fel\"

FtranX
Szerintem még mindig nem érted az egész lényegét. Alapvetõen hibás az a gondolkozás, hogy "ha ennyi és ennyi ideig szedek fehérjét, akkor ennyit és ennyit fogok tõle nõni". Igazából nem számít, hogy szedsz-e vagy sem, mert nem attól nõsz. Az lényeg, hogy folyamatosan bevidd azt a fehérjemennyiséget, amelyre az izmaidnak az edzésintenzitásodtól, "genetikádtól" ill. egyéb más tényezõktõl függõen szüksége van, tehát, hogy a szervezetednek mindig álljon rendelkezésére megfelelõ mennyiségû fehérje. Sajnos ez a legtöbbünknél csak egy szép álom.

Ha elkeszdesz fehérjekiegészítõt enni és felgyorsul a fejlõdésed, az azt jelenti, hogy azelõtt nem volt meg (vagy még annyira sem volt meg) az a bizonyos megfelelõ mennyiség. Ha viszont nem tapasztalsz semmilyen változást, akkor nálad nem a fehérje lesz a "szûk keresztmetszet".

Valószínûleg a te esetedben az elõbbi áll fenn. Azonban annak nem sok értelme van, hogy megeszed azt a két és fél kilót és utána visszatérsz a régi étrendedre, mert a szervezetre egyfajta sokként hat, ha hírtelen megvonják tõle a megszokott mennyiséget. Utána jóideig lassabban fogsz fejlõdni, mint most, sõt, szerencsétlen esetben, vissza is fogyhatsz azt eredeti súlyodra. Ez utóbbit a saját bõrömön tapasztaltam leginkább.

Brolly
"Ha nem is latszik nagyon, mindenkepp erosebbnek fogod erezni magad"
most akkor nem értem hogy mire mondtad hogy erõsebbnek fogom magam érezni.

jazzy
A feherjetol nem leszel erosebb. A feherje arra valo, hogy koncentralt formaban konnyebb bevinni a napi szukseges feherjeadagot, mint tonhalban, csirkeben stb. Ezaltal javitja az izom fejlodeset.
dombi7
lol :) hidd el nem szivesen szarakodnék vele, csak itt az albiban nem igazán took normálisan edzeni, teremben pedig csak 7végenként tudok a vizsgáim miatt :(
ezért kérdeztem...

Brolly
Azt is tom hogy a kaja is fontos mellette is, de akkor nem értem mit érek el vele, csak azt hogy erõsebb leszek?

CeeZee
ne szarakodj az expanderrel, az csak epilálásra való:D

\"Egy valamire való országnak saját söre és légitársasága van. Az sem baj, ha van futball-csapata, esetleg atombombája is, de a sör a legfontosabb.\"

CeeZee
bocs, az elõzõt nem neked szántam:D

\"Egy valamire való országnak saját söre és légitársasága van. Az sem baj, ha van futball-csapata, esetleg atombombája is, de a sör a legfontosabb.\"

CeeZee
én sztem már kismilliószor kitárgyaltuk a kaja fontosságát. én úgy látom, hogy mégis mindig ugyanazok a kérdések merülnek fel.

ja, és az eredményeket inkább években szoktuk "mérni"

dombi7
akkor senki nem tud nekem mondani expanderes témát ???

jazzy
Nagyon fontos a kajalas is amellett, hogy feherjet szedsz. A szenhidratbevitel is nagyon fontos. Ha normalisan kajazol mellette akkor termeszetesen fog latszodni valamennyire, legalabbis szamodra. Ha nem is latszik nagyon, mindenkepp erosebbnek fogod erezni magad.
Brolly
Egy pillanatra sem gondoltam hogy hirtelen olyan izmos leszek tõle, hogy már nem is fogok gyúrni, csak azt hogy azért felszedek pár kiló izmot, és hogy hátha láttszodik vmi, de akkor meg minek vennék, ha nem ezért?

Te komolyan azt hiszed, hogy ha benyomod az egészet, akkor hirtelen izmos leszel? <#confused>
Brolly
Akkor nem érek vele sokmindent? és akkor meddig kell szedni hogy használjon vmit, vagy ez nem arra van?

CeeZee
ezt honnan vetted, hogy a kajálás megterheli a szervezetet?
pont hogy enni kell, hogy ne edze magát túl az ember
fél év? ez statisztikai adat?

dombi7
Hali! Néhány(párszáz)hozzászólással ezelõtt vki leírt egy tök jó gyakorlatot expanderrel! Mellizomra. Vmi oldalra húzás rémlik, csak már nem egészen emléxem rá :( Aki tud vmi jó tippet, írja már le részletesen légyszives!
Köszi!

Egy hónap alatt semmi nem fog látszani, talán egy év intenzív munkával... Sõt, ha kezdõ vagy, akkor legalább fél évig felejsd el a táplálékkiegészítõket, mert a szervezeted nyilván nincs felkészülve a hatalmas megterhelésre, és ha még rá is segítesz erre, ki tudja mi lesz...
jazzy
Hat az csak egy sima feherje nem? A feherje az csak kaja gyorsitja az izomfejlodest ugyan de nem ennyire:)
szerintem nem valószínû, hogy látszani fog bármi is

Brolly
Hali
nah ma sikerült beszereznem 2.5 kiló 100% Whey Delite(scitec nutrition) terméket. ami ha jól számoltam egy hónapra lesz elegendõ. Szerintetek fog vmi látszodni egy hónap alatt? és mi a véleményetek,tapasztalatotok a termékrõl?

jazzy
Szerintem eleg sok mindenhez ert a temanban. Szerintem nem sokan tudjak mi az, ha o nem tudta. (maganvelemeny)
A BBTV-nek asszem a legutcsó adása jó volt, egészen addig amig a drogos nyuszi el nem kezdte szóri a hülyeségeket a csajszi után. A csajszin voltszont látszott, hogy érti is a dolgát, tudja, hogy mimicsoda. Régebben valaki kérdezte, hogy mi kell ahoz, hogy valaki eres legyen. Nos az arc mutatott valamilyen szert erre. Iszonyat mértékben tömte magába a szereket. <#nevetes1> A legjobb az volt, amikor nézegette a szerek dobozait, volt valami, amirõl azt sem tudta, hogy mi, erre hirtelen megszolal : "hát, ez nem tudom mi, de biztos jó!" No comment.
bens
thx

Zuhogó hó Eltûnik a tengerben. Micsoda csend!

Valentino
Úgy értem, hogy napi 2-3 szor ürítem a bevitt kaját, ami azt jelenti, hogyha nem sportolnék akkor is nagyon lassan hiznék.
DE mivel csomot sportolok, sokkal több kaja kell még ennél is, amit már eccereûen nem tok bevinni egyfolytába húsevéssel( na jó nemcsak hús:P)
ezért kell fehérjézni meg szénhidrát stb..

"A lelki béke abból származik, ha megértjük és elfogadjuk, hogy kevesen látják pont olyannak a világot, mint amilyennek mi."

hykao
Itt valami nem stimmel. Ha nagyon gyors az anyagcseréd, és nem tudsz hízni (vagy csak nehezen...) akkor, hogyhogy "ennyi tápanyagot már fizikailag" nem birsz bevinni? Mennyit? És, hogy érted azt, hogy fizikailag? Nincs idõd? Vagy nem fér beléd? Vagy mi?

Legjobb lenne, ha pontosan leírnád, mi is az a sok sport amit csinálsz, és miket eszel!? Szal mondjuk egy heti sportadagodat és egy átlagos napi étkezésadagot leírnád, akkor könnyebb lenne reagálni...
jazzy
HBD bens!
jazzy
Hat nekem eleg hulyen vannak az izomcsoportok osszepakolva. Holnap bicepsz-tricepsz lesz, egyelore meg a heten nem kezdem el a kardiot azert kicsit faraszto lenne. Nalam is problema, hogy az edzotarsam nem jott 1 ideje (meg mielott leserultem) egy masik sraccal jartam, csak az a problema, hogy o most kezdte es nem nagyon tud nekem segiteni.
CeeZee
nemrég én is kihagytam 1,5 hetet<#szomoru1> és még csak nem is tudtam rendesen kajálni. (pontosabban rendeset kajáltam, csak keveset nagyon) plusszban az edzõtársam is kidõlt 2 hete és egyedül járok most.

és holnap mit fogsz edzeni?(ha szabad tudni)

jazzy
2 het serules, utana 1 het edzes, utana 1,5 het kihagyas erettsegi..
CeeZee
ez a helyes hozzáállás!<#eljen>
mennyit is hagytál ki? 1,5 hét?

jazzy
Ehhez mar csak annyit tennek hozza, hogy hurrraaa holnap mehetek vegre edzeni! :D
Panzerfaust
Már mér más ha kajával viszem be? maximum szarabbak az arányai. Biológia szakon akarok továbtanulni, és hidd el láttam én már pár molekulát meg, képletet. Olvasgattam a dobozokat, bõven ugyanaz van benne, mint bármi másban. Jobbak az arányai, kész.

Alkoholista AZ, aki annyit iszik, mint MI, csak ellenszenves!

CeeZee
a kreatin az aztán tényleg egy übermisztikus dolog. pont jár annak aki tudja mi is az a kreatin, mert sztem a társaság fele nem is tudja. respect a kivételnek! egyébként az egyik legjobban tesztelt táplálékkiegészítõ. és én még nem hallottam róla, hogy lenne káros mellékhatása, de ha egy gyógyszerész mondja akkor feltételezem, hogy úgy is van, hiszen a gyógyszerészek egész nap a testépítõkkel élnek és minden gondjukat pontosan ismerik.(érzitek az iróniát?)

éljenek a gyógyszerészek és az orvosok!

amúgy sok sikert az érettségihez!(irónia nélkül)

A kreatinról úgy tudom nem a legegészségesebb( vannak kásor hatásai ) mondom még evvel kapcsolatban mondok infót csak szomszédban lakik gyógyszerész ismerõsünk aki nem szakember, de konyít a dologhoz és volt egy két eset.
Nem tuttam mi a helyzet a fehérjével meg a szénhidráttal( mer azér te is tudod hogy más az ha a kajával viszed be) de amugy a fehérje sztem sem problémás, csak kiváncsi vagyok sok ember véleményére:))
Késõbb jövök, most mennem kell.
Csáó

Helló! Kössz az infót..
A kreatinról meg majd este...
dombi7
Hacsak nem hasmenésre gondolsz, de az is csak azért fordulhat elõ, mert nem tudott teljesen feloldódni...

dombi7
Hy! Ilyet sekni nem mondott h, létszükséglet(szinte minden táplálékban található fehérje),és az sem tudom biztosra h, kifejezetten egészséges lenne(józan ésszel szedve semmi bajod nem lesz tõle, ha csak nem vagy rá túlérzékeny, de ez más tészta...), de az biztos h, azért találták ki ezeket a fehérje koncentrátumokat h, ne kelljen napi: 3 grillcsirkét, 4doboz tonhalat és 3l tejet magadba erõltetned, hogy bevidd a fejlõdésedhez szükséges mennyiséget! De nem vitát akarok elindítani! Olvass vissza párszáz hozzászólást és ott valaki részletesen leírta h, miujság...
És ha 1 pontos adatot,problémát is tudnál linkelni a kreatinról kapcsolatban azt szivesen vennénk, ugyanis ez nem 1-2 éves készítmény és eddig semmilyen tudományos mellékhatást nem tapasztaltak szedésével kapcsolatban...

Na azér egy picit vissafogottabban, ha lehet *2887.
Nem tom te honnan szoptad a tudásod.
Te is hallottad vhol.. gondolom edzõk monták meg az árusítók: hogy nyugodtan vegyed ezeket a cuccokat mert létszükséglet és még kifejezetten egészséges is.
Ne legyünk már ennyire naívak!!!
Azért jobb utna járni egy kicsit komolyabban ha jót akarsz.
A kreatinok is be vannak vizsgálva és mégis van egy két probléma. és nem mindig azér mert vmi köcsög helytelenül használja...
Panzerfaust
Nem valószinû, hogy bekerülsz a csecsemõ intenzívre, de ha csak lélegeztetni kell, abban anyám profi. Csak ne hagyd hogy õ etessen.:)))))

Ja, belehalsz... <#nemtudom> Nyilván azért lehet boltban (bevizsgálva) kapni táplálékkiegészítõket mert halálosak. Azért írjátok már meg, hogy hol dolgoznak ilyen nõvérek, meg orovosok, gyogyszerészek, mert azokat a helyeket messze elkerülöm! (#2886, #2877)
Panzerfaust
Hát erre meg azt mondom anyám képzett növér jóóó régóta, intenzíven, de szerinte én bele fogok halni, ha ilyeneket szedek. Mer magas lesz tõle a vérnyomásom. Hogy ezt honnan szedte, azt nem tudom, de nem érdemes vele még vitatkozni, nincs annyi lelkierõm.

Lehet, hogy mondotok vmit:))
Amugy a normális étkezésemmel nincs gond, csak ngayon gyors az anyagcserém és elég sokat sportolok és ennyi tápanyagot már fizikailag nem birok bevinni a szervezetbe.
A normális kajázással a kondim elsõ részében még elégedett voltam, de további látványos fejlõdést már nem tok elérni nagyon( vagy csak lassan )
Azért kösz, hogy segítettetek:)) valószínû, hogy elkezdem csinálni komlyabban és még persze beszélek pár edzõvel is.
Természetesen elsõ az érettségi:)):P
nAh kösz mindent, mindenki!!!
Csáá
FtranX
nem tudom mennyi lehet de sztem jóval túl van az általunk valaha is bevitten.

A mániákus zabálók jó példa. Az egyik 'barátom' is, aki 160 kiló, a 1,5 kilós sültcsirkének nekiáll az esti meccs elején és a végére szépen betolja kenyérrel. Na bumm.

hykao
Hát ez az: mennyi az a sok fehérje vajon?
Egy aktívan sportoló ember számára nem hinném, hogy túlzottan sok lenne a testsúlykilogrammonként 2g fehérje, illetve az ezzel arányos szénhidrát és zsírbevitel (60% szénhidrát, 30% fehérje, 10% zsír)

Gondoljunk bele, hogy mennyi túlsúlyos ember van a világon! Nekik sincs speciális májuk vagy veséjük, mégis sokszor egy nem túlsúlyos ember fehérje és szénhidrát bevitelének többszörösét falják fel nap, mint nap...s mégsem a veséjükkel vagy a májukkal szokott elsõdlegesen probléma lenni...
hykao
Szerintem Feróka elõször legyél túl az érettségin...aztán aludj rá egyet...s ha még mindig akarod ezt a sportot, akkor tényleg tájékozódj kicsit, s olvassál róla "gecisokat"...aztán kezdjél el "rendesen" enni, halálos szénhidrátot és fehérjét is (sok egyéb más fontos dolog mellett...).
Elõször neked normálisan enni kéne elkezdened (no meg edzeni...), aztán jöhetnek a táplálékkiegészítõk...ha nem akarsz "mû" dolgokat enni, nem muszáj, de szénhidrát és fehérje nélkül max. koncentrációs táborokról szóló filmekbe mehetsz statisztának...izom nem lesz levegõbõl...
FtranX
Igen, az átlagos orvosban és gyógyszerészben az a -tév- képzet él, hogy a fehérje tönkreteszi a veséket. Holott, még nem is találkoztak ilyen problémájú paciensel, azokon ritka esetekek kivételével amikor valamilyen nagyon rossz minõségû, szennyezett cuccot ettek. A BB szerint olyasmi kutatásokból indulnak ki, hogy a csökkentett fehérjebevitel jótékony hatással van vesebetegekre, ebbõl következtetik, hogy sok fehérje meg káros.
Az én környezetemben vagy 30 ember evett ilyen fehérjekészítményeket, és senki nem számolt be ehhez köthetõ problémákról. De mondom, nyugodtan cáfolj meg ha én tudnám rosszul.

"A természetes kajálásról beszéltem.. uyg is lehet étkezni egész jól és még eredményt is elérhecc.."

Ez viszont így van!

Magnumrolcsi
Én nyámnyilát ismerek :)

Amúgy miért baj hogy tájékozott akar lenni?

bens
mi az a nyámlila?

Zuhogó hó Eltûnik a tengerben. Micsoda csend!