33479
12316971501353788406.png
  • Frayer
    Kaja mellé szerintem nem érdemes + proteint adagolni.
    Meg is mondom miért, mert ha sokat viszel be egyszerre akkor nem tud olyan jó ahtásfokkal hasznosulni.
    Egyszerre csak 40-50 gramm protein tud felszívódni, mivel nincs tároló szerve, mind bekerül a véráramba, ha tanultál biológiát akkor tudod hogy a negatív nyomás , diffúzió szerűen kerülnek be vagy választódnak ki ezek a molekulák az emésztés során.
    Ha kevés protein van a vérszérumban, akkor nagyon jó hatásfokkal szívódik fel, de ha már telítve van a vérünk akkor már nem igen fog felszívódni több. Étkezések között idő kell amíg valamennyit feltud venni az izomállomány. Ez függ az inzulintól is némelyest.

Szerintem úgy lenne a legoptimálisabb, hogy ébredéskor egy nagyobb adagot, mert akkor kevés protein van a vérben az éjszakai éhezés miatt.
    Rögtön edzés után kell egy 50 grammos bomba, mert itt meg ki van rá éhezve a szervezet és az előző kajálás is régen volt már.
    Éjszaka túróból lehetne turmixolni, a túróban nagyrészt kazein van ami lassú felszívódású zselés állagú fehérje.
    A maradékot meg étkezések között lassan kortyolgatva érdemesebb bevinni.
    pl: 10-20 percenként megiszol egy pár kortyot, meló közben ,vagy ha otthon rohadsz, vagy vezetgetsz. De ez nem életbevágó fontos. Csak amikor ráérsz.
  • FOXX supreme
    Izületi cuccnak, az Animal Flex is nagyon jó, bár az is is drága:(
  • FOXX supreme
    Vállnál még nem kell mellről nyomnod, nyak mögül nyomj amíg van rá lehetőséged, mert egy idő után úgyis befog állni a váll.

És gugolás, felhúzás ! (de csak akkor ha nagy akarsz lenni, ha nem akarsz, akkor nem kell:)
  • juzosch
    Nekem adtak hozzá mérőkanalat, ami asszem 25 v 30 grammos. Abból szoktam 1-1et kimérni ébredés és edzés után. (utána amint lehet, rendes kaja)
    Mellédöntöm még a kreatint és opcionálisan a dextrózt:)
    Ezt még 70 kilóra számolta, azóta 80 vok, lehet emelnem kéne az adagot, bár nem ezen múlik.

Érdemes lehet még egyébként edzés előtt is letolni egy adagot, hogy tápanyaggal jól ellátva induljunk a csatába.
  • PyRex
    akkor máj joint health, de proenzi3 ugyanaz és olcsóbb...
  • juzosch
    A mell/hát és a kar/váll nap kicsit asszimetzrikusnak tűnik. Az 1. nap sztem jóval nehezebb, mint a második, de így is működhet.

Nagyobb baj, hogy a két legalapabb gyakorlatot nem látom a tervben. A guggolást, és a felhúzást. A legjobb tömegnövelő gyakorlatok.
  • hitman55
    Hi. Juzosch te hogy szoktad adagolni a 100% whey protein prof.-ot? Vagy valaki leirná, hogy érdemes adagolni.
  • lacika15
    Helló! szerintetek jó ez az edzésterv? 2 hónapja edzek 16 éves vagyok 175 cm 62kg. És most kezdenék tömegelni.

1.nap
    Mell:
    Fekve nyomás 5x8
    30°-os nyomás 5x8
    Mellgép 4x8

Hát:
    Csigás Lehúzás 5x8
    Lehúzás Mellhez 5x8
    Csigás evezés 5x8
    Fűrészelés: 5x8

Has:
    Felülés 4x15
    Twister 4x30

2.nap

Váll:
    Mellről nyomás 5x8
    Oldalemelés 5x8
    Oldalemelés döntött törzzsel 5x8

Kar:
    Bicepsz állva franciarúddal 5x8
    Scott pad bicepsz 5x8
    Kalapács bicepsz 5x8
    Tricepsz letolás csigán 5x8
    Tricepsz fekve fej mellé 5x8
    Tricepsz tarkó mögé egykezessel 5x8

Has:
    Lábemelés bordásfalon 4x15
    Has prés 4x15

3.nap

Láb:
    Lábtológép 5x8
    Combfeszítés 4x10
    Combhajlítás 4x10
    Vádli lábtológépen 4x12
    Vádli ülve 4x15

Has:
    Lebegőülés 4x15
    Lábemelés padon 4x15
    Twister 4x30
    Has gép 3x20
  • fujicu
    http://www.fitnessexpress.hu/scitec_joint_x.php
    ?
  • PyRex
    én pont tegnap húztam meg a bal könyököm, illetve az egyik szalag rendetlenkedik. a bal válam is fáj a kulcscsontnál egy bizonyos mozdulattól. én diclac 5% -ot használok, meg bemelegítő sportkrémet.
  • Freeeee
    Sziasztok

Január óta edzek ujra,és eléggé fáj a könyököm. Esetleg tud valaki kenőcsöt,vagy valami más szert? Bengay-t használtam kisebb-nagyobb sikerrel.

Köszi
  • Jobson
    én is olvastam már hogy vége a plus-nak :(
  • PyRex
    Miért, mekkora vagy?
  • jazzy
    Szolnokon a Spart vásárolta fel kilóra a Plus, és én úgy tudom a Plus a nagyobb cég.
  • Atesz85
    Egyetértek csuszival, tényleg Dúrva marketing megy. Minden termék úgy van beállítva, mintha már szteroid lenne xD Vagy legalábbis hogy elhozza a kánaánt :)

Amúgy csak szólok mindenkinek aki a Plus-ba vásárolja a zabot meg az Alpa túrót, h a nyár folyamán a Plus megszünik, mert a Spar felvásárolja kilóra. Szerintem ebből az következik, h a Plus termékeinek is vége. Bár ne legyen igazam. Ezt több embertől hallottam. Erősítsen meg valaki, de lehet cáfolni is, remélem nincsen igazam.
  • fujicu
    Helyes, majd írd le nekünk tapasztalataidat.
  • Roman
    Tömegnövik közül a cytogen whey gainer egy olcdsó alternatíva.. legalábbis ahogy számoltam, olcsóbb, mintha magadnak kevergetnéd.. azonban elég cukros, ahogy néztem az összetételét.. kb. volumass 35, csak ebben 33 gr tejsavófehérje van, 20 gr dextróz meg 25 gr maltó meg 5 gr krea s 2.5 gr taurin.. :O
  • Roman
    én majd poénból fogok csinálni asszem egy olyan időszakot (pár hetet, max 2 hónapot) amíg az edzés utáni kaja se kiegekből lesz, hanem.. főtt tojás-zabpehely-banán leturmixolva.. asszem végülis ebben benne van minden, ami kell edzés utánra..

tudom hüllye vagyok :D de hát ezt is össze lehet jóra hozni :)
  • fujicu
    Az jó lenne nekem is, kis kiszereléssel kipróbáltam, de hosszútávon nem bírnám pénztárcával.
  • Japep
    Köszi a válaszokat!

Volumass 35 PROF
  • fujicu
    Am milyen tömegnövelő ? Reggel, vagy edzés után.
  • fujicu
    Hát ne lefekvés előtt :)
  • zotja
    tuti h én reggel innám :)
  • Japep
    Ha tömegnövelőből napi 1 adagot kell "meginni", akkor ha nem edzőnapon iszom, mikor kell? (reggel-délben-este, vagy ugyanakkor, mintha edzenék)

Elrőe is kössz!
  • Panzermeyer
    A tömegnövelő sztem egy hülyeség, már amit ilyen emberi áron lehet kapni az nem ér semmit. Sima kajától is el lehet érni ugyanazt. Csak van aki lusta magának megfőzni a rizst és a csirkét.
    Én soha nem ettem gyári tömegnövelőt. Legegyszerűbb tömegnövelő: fehérje + zab. És rám azt mondták, h azért vagyok ekkora, mert biztos sok tömegnövelőt ettem XD
  • fujicu
    kezdőknek nem kell több :P
  • zotja
    hát elég ócska :D
  • fujicu
    most mi bajod vele ? :D
  • zotja
    mass 20 :D azt még lehet kapni?
  • Frayer
    Ha találsz olyat, és tejsavó van benne, akkor azt velem is megoszthatnád hogy honnan szerzed.
  • fujicu
    Mass 20
  • Abruzzi
    Ezt összevetettem azzal amit én linkeltem és így elsőre nem sok különbséget találtam.
    Eddig BioTech No.1 Protein-t vettem.
    Akkor szerintetek maradjak ennél?
    Scitec az túl drága tényleg, főleg most, szóval vmi olyan kéne amiből pl egy 4 kilós kiszerelés max 12ezer.
  • PyRex
    hihihiii :D

• PyRex
    looooool :)
  • PyRex
    ja ebben van valami. ha milliomos lennék akkor mondjuk alapból fizetnék 2 orvost, aki naponta vizsgál és a legtisztább cuccokat tolnám, ami elérhető :)
  • csuszi
    1 év alatt nem szoktam ennyit írni, majd fél év múlva re:D
  • csuszi
    írtam is. nem rosszak, csak ár/érték arányuk nem túl jó. fehérjére is írtam hogy alap. még ha meg is vagyok szorulva, az mindig van a konyhában. vitamin nem is drága meg fontos is. de a többire írtam...:
    "aki fehérje és vitamin mellett tol mást is, az vagy profi, vagy behülyült a reklámoktól, vagy kőgazdag - nem mondom hogy szarok, hasznuk is van, de a pénzhez képest nulla. "
    ha millimos lennék, minden szart kipróbálnék, de valszeg a 80% humbuk. a maradék meg egy valag pénzért spórolna nekem 10-20% időt.
  • PyRex
    rosszul gondolod, nem volt kezdő, mint ahogy én sem voltam már akkor kezdő. mind a ketten elkezdtük, neki bejött, nekem nem.
  • csuszi
    és ha kreatin nélkül is ez lett volna?;) gondolom kezdő volt, aki hirtelen értelmesen kezdett el kajálni. spanom kőgazdag, mondtam neki próbálja ki (magamban legalább leteszteljük:D), erősebb lett, de tényleg fekvében rögtön javult 1 hónap alatt egy 10-est, jött fel rá tömeg is. aztán 1 hónap alatt minden vissza a régibe. pedig ez pump volt, az meg elég drága. igazsághoz hozzá tartozik, hogy volt egy edzőtársam, aki olcsókreatint tolt, és állította, hogy überfasza, erős lett, nőtt meg stb. de szerintem csak placebo volt - uuuu bazdmeg de érzem, olyan izomlázam van meg ilyen marhaságok:D. de az is valami:D
  • PyRex
    kinek ugye mi a célja... aki komolyan gondolja és nem akar mondjuk 15 évet várni, az miért ne venne fehérje vagy tömegnövelő turmixot?