33479
-
#9123 "És ha TÉNYLEG megnézed a testépítőket, látod, hogy nem is edzenek nagy súlyokkal(legalábbis a többségük)."
Ezt a bődületes hülyeséget meg honnan veszed?
Ismerek olyan emberkéket, akik még csak a versenyzés elején vannak, de úgy nyomnak 200 kilóval fekve, mint kb. én 60-nal...
Te hány éve is csinálod ezt a sportot? Csak, hogy legyen viszonyítási alapom :) -
#9122 vicces gyerek vagy te :) -
juzosch #9121 Ja és van egy régi dakota-testépítő mondás: Ha egy adott súllyal nem tudod szabályosan végrehajtani a gyakorlatot, vegyél vissza a súlyból:D -
juzosch #9120 Egyébként tényleg nem a szabályosság a lényeg, hanem az izomérzet. De a kettő nagyon szorosan összefügg. Általában pont attól lesz szabályos valami, hogy az megy az adott izomra. -
juzosch #9119 Hát lehet. Láttam már pár olyan embert, aki évek óta nyomta, de köze nem volt az egészhez:D -
juzosch #9118 Van különbség bicepsznél a törzzsel belendítés és a korlátozott mozgástartomány között. Belendítéssel csk azt éred el, hogy ne a bicepszed dolgozzon. Ha a szabályos gyakorlathoz képest még rápakolsz, és törzsből emeled ki, akkor annak a bicepszre nézve 0 értelme van, mivel azt a pluszt mind a törzsed löki ki. Sőt, mivel kontrollálni a szabályosság mértékét nem egyszerű, még át is esel a ó túlsó oldalára. Szóval adtál a szarnak egy pofont.
És ha TÉNYLEG megnézed a testépítőket, látod, hogy nem is edzenek nagy súlyokkal(legalábbis a többségük). Az alapgyakorlatokat jól meghúzzák, de az izolált gyakorlatok utána már mind relatív kis súllyal mennek. -
Roman #9117 nekem vannak gyaksik, amik nagyon beváltak vállra, hátra, mellre..
pl. amíg nem bírtam rendesen húzodzkodni, egy kicsit segítettem a lábammal, aztán lassan visszaengedtem.. ma meg csinálok háromszor annyit amennyi megy, aztán a végén ha már nem, akkor erőltetek pár negatívot..sokkal jobb izomérzet.
szeretek beleülni a guggolásba, felül pedig nem kiakasztani a térdem.. így ugyan jó 20 kg-al kisebb súllyal megy, mint a szabályos, ahol csak vízszintig megyek s fenn kiakasztom.. de a combom gyilkolja megfele.. a nem teljes-mozgástartományos s negatívos dolgok nálam beváltak, de az isten se venne rá hogy hideg izommal csináljak eféléket.. ált. akkor szoktam,amikor szabályosan már nem megy több.. =) -
#9116 az első mondatban természetesen: "kiakasztod a könyököd" -
#9115 Amúgy a szabályosság is olyan dolog, hogy pl. ha nagy súllyal nyomsz fekve és a felső holtpontban kiakasztod a vállad, akkor az komoly vállsérüléshez tud vezetni sok embernél, ezért sokan nem tolják ki teljesen (nem kerül egyenes állapotba a karjuk), hanem egyből engedik vissza. Erre Te azt mondod: nem szabályos. Én azt mondom: próbáld meg ugyanazzal a súllyal így csinálni és rájössz, hogy még nehezebb is, mivel nem tudsz fent pihenni... :) Ugyanez igaz a vállból nyomásra is, meg általában minden "nyomás"-gyakorlatra. Bicepsznél pl. a mi termünkben az a slágergyakorlat, hogy a scottpadon felpakolják 70-80 kilóra a franciarudat, feladják nekik és kb. csak pumpálják, alig mozog a karjuk 1-2 centit. Amikor pár éve először megláttam, röhögtem... Én is azt gondoltam, hogy "persze, majd biztos ettől fog nőni a karjuk, ez nem szabályos". Aztán kipróbáltam. Akkor volt 40-41-es a karom, most 44-45-ös. Szerinetd? :) És sorolhatnám. Szóval nem biztos, hogy ami szabályos, attól jobban nősz. Nem biztos, hogy ami szbályos, az nem cseszi szét az isületeidet. Nem biztos, hogy amit szabályosként ismertünk meg, úgy kell edzeni. De ez csak 11 év tapasztalata, nem muszály elhinni :) -
#9114 Ja, az elmúlt 11 évben csak vicceltem... ^^
(Láttál már olyan embert, aki pl. 60 kiló feletti súllyal szabályosan bicepszezett? Én még életemben nem, soha, sehol. Az igazi nagyok sem, ők is mindent lendületből csinálnak...) -
juzosch #9113 Persze, az utolsó, erőltetett ismétlést már el lehet csalni, sőt. De a gyakorlatokat alapvetően a szabályosság kell h jellemezze, mert különben fele akkora a hatásossága. Ha ezt még nem érezted, akkor nem gyúrtál még igazán:) -
hitman55 #9112 Tudna valaki egy leirást adni hogy a kreatin az mire jó? kössz -
#9111 Azért nem csak emberek járnak ide a topikba.
Van köztünk ufók is, nekik lehet jobb a genetikájuk és pár óra alatt regenerálódnak és mehet nekik a heti 7 edzés is.
Nemtom múltkor kiderült hogy van itt egy gyerek, "ufo" aki expanderrel ,széthúzással meg evezéssel is tudja edzeni a melleit.
Ahányan vagyunk annyi féle megoldás.
Nem csodálkoznék ha kiderülne hogy ez a topik egy intergalaktikus testépítő közösség topikja. -
#9110 nem elcsalom, hanem nem b@szom szét magam. nézd meg mondjuk a németh pisti hogy edz. azt sem mondanád szabályosnak, mégis akkora, amekkora :) nem kell mindent mindig 100% szabályosan csinálni, sőt egy adott súly felett már nem is nagyon lehet, az az igazság. -
#9109 válasz a kérdésedben :) -
juzosch #9108 3 v 4 edzés amit ajánlanak.
Több edzés mehet extra regenerálódóképességű genetikával, vagy jófajta tablettákkal.
Esetleg, ha nagyon szétbontod az edzésed, és minden izomcsoportnak külön rövid, de intenzív napot szentelsz. De hosszú távon legalábbis a léleknek sztem nem jó, beleun az ember. Kell néha az az 1-1 nap h vágyódni kelljen a terembe:P -
juzosch #9107 Ha elcsalod akkor persze:) Annyi része meg nincs a hátnak egyébként. Van a széles hát, azt akarom lehúzásokkal erősíteni. Annak mind1, ha nem dőlsz hátra mellhezhúzásnál.
Sőt én még jobban is érzem úgy.
-
#9106 Nekem miért nem ment szét a vállam 2 év alatt? Mert kb. 1 éve nyomok már mellről, mert nembírom elcsavarni annyira...
ötletek? -
#9105 ki az edződ? :) -
zotja #9104 bőven elég :) akinek 4 nél több sólyzós! edzése van az nem ember sztem... :D -
Roman #9103 no, mondjátok csak a lelkem megnyugtatására.. hogy egy héten 4 edzésnap az elég ugye? csak mert mostanság egyre többször nem tudok lemenni rajtam kívül álló okok miatt, s ez zavar.. tudom, hogy mások se edzenek 4 alkalomnál többet, de az edzőm szeretné ha mind a hat nap le tudnék járni.. de az engem eléggé igénybe venne, s nem igazán megoldható, mert néha pihennem is ke' :) -
zotja #9102 csináld ugy azt kész :D -
#9101 A hátnak teljesen más része dolgozik hogyha mellhez húzod. Ha neked nem, akkor valamit nagyon elbaszol :) -
juzosch #9100 Lehet, hogy az erőt nem azzal fejted ki, de terhelés alatt van, kicsavarodott pozícióban. És az nemjó.
Ha mellhez húzod, akkor neked nem a hátad dolgozik? Mert akkor valamit nagyon elbaszol:) -
#9099 lehúzásnál ugye (ha jól csinálja az ember fiaborja) akkor inkább a hátnak kell dolgoznia, így ugyan ki van csavarodva a váll, de mivel nem azzal fejtesz ki erőt, szerintem az még belefér, moondjuk sosem húzom tarkóig :D -
#9098 arnold nyomás. az tényleg fasza. nyak mögül nyomni szar, sőt szerintem a lehúzás is. mindent mellhez, akkor nem fordul ki a váll. -
#9097 32. digitális mérleggel mérem, szinte minidg 32 csapottan, avgy inkább 33. nem véletlen - hogy jól fogyjon:) -
#9096 "Nem kopik szét attól ha jól bemelegít, és szabályosan csinálja."
Na ez nagyon nem igaz, sajnos :( Iszonyatosan csavarja a vállat, nekem is és az összes havernak is attól ment szét a válla, ha újra kezdhetném, soha nem nyomnék rúddal nyak mögül, maximum kézisulyzóval fül mellől... -
juzosch #9095 Hát számold ki az ár/mennyiség arányukat. De mint mindig, minél nagyobb, annál olcsóbb.
Én a legnagyobb, 5 kilósat veszem. -
hitman55 #9094 És milyen kiszerelésben érdemes vásárolni? -
juzosch #9093 Hát a porhoz képest csak hosszabbodhat, ami a célom. Majd egy óra mire hazaérek egyébként. -
#9092 azt is számold bele, hogy az ételek hatnak egymásra a gyomrodban
és változó lesz az emésztési idő ahoz képest mintha csak magában ennéd meg
-
juzosch #9091 Hát az tényleg a max. A kutatások inkább 30-40 grammot mondanak.
Én egyébként direkt csinálom így, hogy felét rögtön turmixban, mert az van ott a leghamarabb a sejtekben, felét pedig hamarosan egy rendes kajálásban, mert az az igazi, és tovább is tart. -
#9090 A protein bomba azért tartalmaz 50 gramm proteint, mert ez a maximális mennyiség amit egy éhes szervezet fel tud venni egyszerre.
Edzés után meg maximalizálni kell a protein bevitelt, a maximális bevihető egyszerre az 50 gramm.
Ennél többet szerintem felesleges egyszerre.
Az étkezéseim sem tartalmaznak 50 grammnál több protot. -
juzosch #9089 Ez egy természetellenes, kicsavart pozíciója a vállnak (mint a nyakmögéhúzásnál). CSökkenteni lehet a hatást bemelegítéssel, meg ha vigyázunk, vagy jó a genetika, de kopni jobban kopik az tény.
És én nem látok olyan előnyt benne, ami megérné. Jól kitámasztott, szabályos mellrőlnyomással ugyanazon hatás elérhető. Persze nem szabad kinyomni a hasat meg ilyenek, mert akkor tényleg egyre jobban beleszól a mell is. -
#9088 Nem kopik szét attól ha jól bemelegít, és szabályosan csinálja. Viszont a vállat jobban kitudja használni, egy idő után úgyse fog tudni úgy nyomni, mert beáll a váll, nem lehet majd annyira kicsavarni, utánna már csak mellről fog tudni nyomni, viszont abba már belesegít a felső mell is, nem tud annyira vállára figyelni, ráadásul a kezdőknél stabilabb a nyak mögötti nyomás, és a gerincet is kevésbé bántja, mert teljesen neki simulni a támasznak.
-
juzosch #9087 Mentségükre legyen, hogy a 3 étkezést úgy mondták, h ne 1-et, meg 2-t, hanem legalább 3at:) -
juzosch #9086 Na most nem értem. Első bekezdésben túl sok proteinről beszélsz, másodikban meg már a proteinbombáról. Ez így eléggé ellentmondásos:) -
juzosch #9085 Nyak mögül? Hogy esetleg jól szétkopjon a vállizülete? -
#9084 És még régebben azt mondogatták hogy a napi 3 étkezés az egészséges, és ha mennyiségileg is variálsz.
És még az iskolában is ezt a szart nyomatták.