33479
12316971501353788406.png
  • Abruzzi
    Asszem én akkor megmaradok a BioTech No.1 Proteinnél :D
  • juzosch
    komolyodnak a kérdések:D Ezt bunnynak tedd fel légyszi, ő tud rá szakszerű választ adni.
  • Japep
    Mivel nem a legfinomabb tömegnövelőt sikerült beszereznem, az ugye nem baj, hogy edzés után csak simán felhajtom - azaz nem kortyonként iszom, hanem lehúzom egyszerre az egészet? :D
  • fujicu
    Szerintem ne válaszoljunk neki !
  • hitman55
    Néztem ezt a Multi-X-et és a kiszereléshez az van irva hogy 30 csomag vagyis ha jól értelmeztem 1 hónapra elegendő? 1 nap/ csomag???
  • juzosch
    Előtte = az edzést megelőző legutolsó étkezés. Ez persze nem közvetlenül előtte van, hanem a kezdést megelőző 1-1.5 órában.
  • PyRex
    előtte? teli hassal hogy tudsz edzeni? nekem soha nem ment, amellett azt mondják, hogy egészségtelen is.
  • juzosch
    Én úgy szoktam, h bármikor is edzek, előtte meg utána zabálok sokat. A többi meg marad a régiben.
  • hitman55
    Aztakarok persze.
  • Roman
    no ma kipróbálom, milyen este edzeni.. valahogy a kaját másképp fogom osztani, mintha du 1-kor mennék le :P ezt is ki ke' próbálni szvsz, este fél hétkor lemegyek azt sziaszervusz :)
  • juzosch
    Csak ha izmot akarsz építeni.
  • hitman55
    Hi! ha nem diétázom akkor is ajánlatos 100% whey proteint "inni"?
  • fujicu
    Szerintetek Hyper Mass 5000 vagy Mass 20 vagy egyéb ebben az árkategóriában ?
  • juzosch
    Kajakosok azért ottvannak a szeren:D
  • Frayer
    Hát ennek a hátterében a genetikai testkompozició áll, amit nem igen lehet kikerülni.
    Egyszerűen nem engedi a szervezet,hogy egyes testrészek túlfejlődjenek a többivel szemben.
    Például, ki látott már olyan embert akinek kockás hasizmai voltak, közben lógó tokája.
    Vagy ki látott már olyan embert akinek 48-as karja volt, szúnyog vékony lábak mellett " nem steroid izom ". Ilyen nem létezik, A legtöbben a lábat szokták elhanyagolni, és van egy pont amikor már nem tudják megkerülni a lábedzést, és nem tudnak fejlődni sem karra, sem mellre, vagy válra anélkül hogy nem a teljes testet veszik számításba.
    Akkor tudsz a legjobban fejlődni ha mindened egyformán nő, de ahoz meg mindent ugyan úgy meg kell edzeni.

Persze láttam én is olyan gyerekeket akik elértek egy 42-es kart szúnyog lábakkal, de mindig ugyan úgy néznek ki, sosem fejlődnek ez fölé, és mellette mankószerű vékony lábak társulnak hozzájuk.
  • juzosch
    Kötözködés ON
    Ez így semmiért nem igaz:D
    "Nagyobb mellizmot akarsz? Guggolj! A guggolástól mindened nő!"
    Így a helyes:)
    OFF

Úgy konkrétan asszem a hormonok miatt. Egyrészt eleve a combod a legnagyobb izom, másrészt valahol a combban termelődik a legtöbb, amire ez a nagy megerőltetés serkentőleg hat. Kiegészítve azzal, hogy egy egész testet megmozgató gyakorlat, kb minden izomban anabolikus hatást idéz elő.

Na jár a pirospont, vagy elbasztam valamit?:)

Egyébként tapasztalatból mondom, hgoy tényleg igaz. Sőt, szerintem a felhúzásra méginkább igaz. Nálam ez a kettő a gyakorlatok királya:P
  • Frayer
    Nagyobb mellizmot akarsz? Kezdj el gyúrni a combodra.
    Na, ha valaki kitalálja hogy miért igaz ez a mondás akkor annak beírok egy piros pontot.
  • juzosch
    Nabazz, látszik h mindenbe belepofázok:D
  • juzosch
    Naigen. Lehet csalni, csak kontroláltan. Ha úgy csalsz, hogy pont a célizom kapcsolódik ki közben, mint nálad a mellnél, akkor szar is az eredmény.
    Én most egyenlőre még inkább keverem a kettőt. csinálok két sorozatot egyel kissebb súllyal szabályosan, aztán még 2-őt nagy súllyal hagy szakadjon szét az az izom:D Mellnél nekem se megy, ez, talán a mellérzetet a legnehezebb összehozni.
  • juzosch
    Na igen, ezért is kihagyhatatlan a törzsedzés:) Mióta a guggolás/felhúzásra teszem talán a legnagyobb hangsúlyt, nem jelent gondot, ha a megerősödött kezembe 'óriási' súlyzó kell:) pl ha föl kell kapni a két 35ös kézisúlyzót, vagy az 52,5ös rudat állóbicepszhez. És akkor koncetrálhatok a végrehajtásra ahelyett h egyensúlyozok.
    Ilyenkor kis mosollyal nézem a nálam 2x nagyobb kigyúrtgecit, aki ugyanannyival bicepszezik, mint én a 80 kilómmal.
    (a kigyúrtgecit senki ne vegye személyes sértésnek, van egy bizonyos csoport, akire ezt értem.)
  • juzosch
    Sajna ez sztem nem elég. A csúcs közelében csak egy szükséges tulajdonság. Ott már mindenkinek tökéletes a genetikája, az nyer, aki a legtöbbet teszi emellett. És a legtöbben sajna a koksz is benne van. Ez ilyen.
  • juzosch
    Énis így szoktam. BBTV-ből lestem el először, aztán énis rájöttem, h a kiakasztásnál a mell tulajdonképpen már nem is dolgozik. Úgy a felső harmadánál már szinte csak az alkar mozog, amit a tricepsz mozgat. Azóta sokkal jobban érzem a mellem:)
    Sőt talán még nehezebb is, mert nem pihenhet a mell a kiakasztásnál.
  • hitman55
    Csá.Szóval ha mellemet akarom aedzeni fekvenyomással akkor célszerű csak kb 3/4 -ig kinyomni a súlyt aztán vissza, és ez a mell melyik tájékát edzi mert én mindig a külső mellnél érzem a hatását közel a deltához.
  • PyRex
    "na valahogy ezen a pontot kell átküzdeni magad, ehhez kell a lendület, ezen pont alatt nem tud rajta mozdítani csak izolált izomból ezért segítenie kell mással is."

igen, pontosan így van. ezt írtam én is.
    nekem pl. gyenge a bicepszem, de ha 40 kilóval szabályosan karozok, attól nem nő, próbáltam. amióta felmentem 50 kiló fölé, durván elkezdett nőni a bicepsz végre :) persze néha belendítem én is, na de kit érdekel, ha erősödik és nő tőle az izom? :)

érdekes, hogy a mellnél viszont mintha nálam pont fordítva lenne: ha nagy súllyal dolgozom, attól csak a vállam húzom meg, de a mellizom alig durran be, de ha maradok 100 kiló környékén és pumpálva beletolok 10-eket, attól sokkal inkább bedurran :)
  • Frayer
    Hi.
    Egyik haverom is szakította már el a hátcsigás gépet, de ő nem basztatta, kajak csak beszélgetünk ő meg lájtosan húzogatja, azt egyszer csak eleresztet, de olyan robbabás hangja volt hogy mindenki megilyedt a terembe. :D
    Én is láttam a nagyokat lendíteni a súlyt, azaz nem szabályosan csinálni.
    De gondolom az biztos azért van, mert olyan nagy súlyokkal dolgoznak, amit ha kezedbe veszel, meg sem tudsz velük álni normálisan, és van egy pont ami alatt nem tudod feljebb emelni, na valahogy ezen a pontot kell átküzdeni magad, ehhez kell a lendület, ezen pont alatt nem tud rajta mozdítani csak izolált izomból ezért segítenie kell mással is.
    Csak a holtponton való átemeléskor dolgozik teljes erőből az izolált izom, negatívban meg lassan visszaereszti, a teljes mozgástérben, az izolálni kívánt izomm maximális feszülése mellett.
    Szerintem..
    Hogy ez miért kell??
    Szerintem azért mert itt már kurva nagy súlyok kellenek ahoz hogy növekedésre bírjuk az izomsejteket.
    Azokat a nagy súlyokat nem ember kezébe tervezte az evolúció.
    Nézz meg egy Ronnye videót, olyan súlyokkal edz bazz, hogy néha alig látszik ki az ember a súlyzók mögül.
    Szélesebben vannak a súlyok a rúdon mint amilyen a tárcsák átmérője.
    Az már nem játék. Ilyen súlyokkal én is próbáltam és tényleg csak lendületből lehet mozdítani egy bizonyos pontig, amíg ki nem tudod tartani.
  • FOXX supreme
    Az a sportoló fog legtovább eljutni, akinek nincsenek korlátai...:)

Mindegy hogy csalsz vagy nem, vagy szúrod magad vagy nem.
  • PyRex
    Nemsokára megyek mell-bicepszezni.

Megpróbálok vállkímélő mellgyakorlatokat csinálni (mondjuk olyan nem sok van :), de az alább említett könyökkiakastás nélküli fekvenyomás, vagy fekvenyomás egykezes súlyzóval asszem jó lesz. Mondjuk nálunk csak 40 kilóig vannak egykezesek, az meg kevés lesz, de ez van :|
  • juzosch
    Azt azért mertem remélni:D De széles a skála.
    De én szívem szerint nem is mondanám caslásnak, mivel pontosan kontrollált, szándékos mozdulatról beszélünk. Szabályos az, csak máshogy.
    A csalás szót a legtöbben félre fogják érteni. (lásd mindjárt én:D)
  • PyRex
    jó persze nálunk is volt olyan ember, aki a hátgépnél (csigás lehúzás) felrakta 100 kilóra és úgy rángatta, hogy elszakította a kábelt. minden egyes húzás után visszacsapta a súlyt, meg ilyenek, tiszta hülye volt. nyilván nem erről a fajta csalásról beszélek :D:D
  • juzosch
    Hát így most belegondoltam. Lehet igazad van. Főleg scottpadon vettem észre, (ott tényleg nem lehet csalni), hogya mozgástartomány bizonyos részein, pl kinyújtva, nagyon dolgozik az izom, amikor pedig fölér a súly, már alig.
    Ha pedig a legkönnyebb részhez igazítom a súlyt, akkor kinyújtani nem tudom, mert onnan esélytelen visszahúzni.
    Kis rásegítéssel viszont elérhető, h mindenhopl maximálisan dolgozzon az izom.

Amúgy tényleg elbeszéltünk egymás mellett, mert csalás és csalás között sok a különbség. Nekem erről a sok gyökér jut mindig eszembe, akik csak rángatják a súlyt. Hátulról belendítik a súlyt, h fel tudják emelni, meg az állóbicepsz is mármár vállravétel (lsd súlyemelés-lökés:D)
  • PyRex
    soha egy szóval nem mondtam ezt, hogy "én 10 éve csinálom, tehát én jobban tudom".

Lássuk a 2 kezes bicepszet. Rengeteg ember (45-ös kar fölött - hehe) úgy bicepszezik, hogy felpakol 60-70+ kilót és lendületből csinálja. ami tök szabálytalan, mégis jobban nő tőle, mintha lazán 40-50 kilóval belehúzna 10-12-t. Hogy miért? Mert mondjuk abban igazad van, hogy derékkal picit segítesz, de csak egy holtponton segíted át a súlyt, hogy megmaradjon a lendület, a holtponttól pedig már csúnyán a bicepsz dolgozik. Így - habár csalsz - mégis nagyobb súllyal terheled a bicepszet, mintha nem csalnál. Egyébként szerintem pont az állva bicepsznél sokkal nagyobb csalás, amikor a könyököd a törzsed mögé (majd elé) kerül és kvázi a rudat az álladhoz emeled. És nagyon sokan így csinálják sajnos.
  • juzosch
    Ki beszélt könyvekről? 1 könyvet olvastam, de azt is csak szórakozásból, sokat nem tanultam belőle. (valamelyik arnie könyv)

És amúgy nem a vitáról szól a fórum? Abból lehet ám tanulni sokat. Csak sajna te elintézted annyival, h 10 éve csinálod, szóval te jobban tudod.

Azt még mindig nem mondtad el, miért is jobb, ha elcsalod a gyakorlatot. Azt nem mondtam, h nem lehet meggyőzni. Például két kezes bicepsznél miért segíti a derékmozgás a bicepsz erősítését. Vagy esetleg a pont e teljes test mozgása a kulcs?
  • PyRex
    Elolvastam, hogy mit írtál, de nem akarod megérteni, hogy miről beszélek :))) Nem az utolsó sorozat utolsó 2-3 mozdulatáról beszélek :)

"Ezt a 10 évet pedig még mindig hanyagolni kéne, soha sehol nem jött még be ez az érv, semmilyen témában sem, nagyon gyenge. Ilyen erőltetett önigazolás szaga van."

Rendben, akkor Te okosítsd magad könyvekből, erre tényleg nem tudok mit mondani... :))

"de nem az évek száma miatt, hanem mert komolyan vetted és megtanultad, foglalkoztál vele"

Na pontosan ehhez kellettek a hosszú évek tapasztalatai... Szerinted meg lehet tanulni edzeni 1-2 év alatt? NEM. Mindenki ezt mondja, amikor velem vitázol, mindenivel vitázol :) Sőt elárulom, hogy én 11 év után is tanulok rengeteget, talán még többet is, mint az elején...

Általánosságban: amíg valaki sehogy sem néz ki, edzzen szabályosan, azért, hogy megtanulja, melyik gayakorlatot hogyan kell csinálni. Aztán majd amikor rájön, hogy elérte a saját korlátait, akkor jön az egyre inkább erőltetettebb edzés, ami sokszor nem olyan szabályos, de mégis hatékonyabb.

"De attól én még lehetek zseni"

Rögtön gondoltam, hogy az vagy :))
  • juzosch
    Előszöris, mi az h folyamatosan? Egyetlen egy dologba kötöttem csak bele, amivel nem értek teljesen egyet.
    Második meg, hogy szerintem meg folyamatosan elbeszélünk egymás mellett. Főleg h el sem olvastad amit írok. Olyat nem írtam, hogy nem szabad csalni. Sőt, ha visszanézed, pont h írtam, h énis csinálom szabályosan amíg tudom, aztán a végén még belecsalok néhányat h sokkoljam az izmot.

Ezt a 10 évet pedig még mindig hanyagolni kéne, soha sehol nem jött még be ez az érv, semmilyen témában sem, nagyon gyenge. Ilyen erőltetett önigazolás szaga van. Az évek száma csak egy faktor a sok közül, önmagában semmi jelentősége nincs szinte. Inkább kérkedj az eredményeiddel, az már jelent valamit.
    Nem azt mondom h nem értesz hozzá, mert igen értesz, de nem az évek száma miatt, hanem mert komolyan vetted és megtanultad, foglalkoztál vele.

Az meg egy dolog, hogy neked személyesen mi a jó, de itt most általánosságról beszélünk, mert az az, amit van értelme megosztani. Az egyéni dolgokra egyénileg vagy kénytelen rájönni.

Egyébként meg nem mondtam, h hülye vagy egy szóval sem. De attól én még lehetek zseni:D
  • PyRex
    Nyilván nem csak azért, de azt se gondoljuk már, hogy ha benyomsz egy tesztoszteron injekciót a seggedbe, akkor hirtelen majd hú de jól fogsz kinézni, mert ez sem igaz...

Direkt nem a profikkal példálóztam, mondom, sok olyan ismerősöm van, aki most kezdi csak a versenyzést, de olyan is, aki nem is versenyez, de úgy edz, mint a "nagyok" és ettől valóban fizikailag is nagyra nőtt... :)
  • zotja
    mondjuk az elég meredek h profi testépítőkkel példálózol h ők h edzenek :)
    végülis a markus rühl meg akármelyk nagyobb testépítő is csak azért hatalmas mert nagy sulyt rángatja.... :)
  • PyRex
    Pontosan így van. Aki nagy akar lenni, az mind csal egy picit, csak így tudja mindig túlterhelni az izomzatát, de ezzel nincs is semmi baj. Kinek mi a célja ugye... csak azt nem szeretem, amikor viccesen beszólogatnak, hogy "Láttam már pár olyan embert, aki évek óta nyomta, de köze nem volt az egészhez" - hihihi, igen ez jó poén, de azért én amikor 1 éve csináltam, baromira nem volt ekkora arcom. Sőt... 4-5 évig csendben figyeltem a "nagyokat", persze volt véleményem, de az évek alatt megváltozott. Mert rájöttem, hogy igazuk van sok mindenben. Egyébként nem értem, hogy aki 1 éve edz, az hogy tudja eldönteni egy esetleg 5-6-10 éve edző emberkéről, hogy köze nincs hozzá... ^^

"Ezekszerint tök hülye vagyok hozzá:) Bocsi, elfelejtettem, hogy a tudást, csak az évek száma határozza meg.
    Bezzeg aki 10 éve csinálja, egytől egyik mind zseni:)
    Bírom ám az ilyen hozzáállást:D"

Naaaa, itt álljunk meg egy picit. Kicsit úgy érzem, mintha szerepet cseréltünk volna :) Ezidáig én elmondtam a tapasztalataimat, Te pedig folyamatosan nem értettél egyet, ergo úgy kezeltél, mintha pontosan te lennél a zseni és én a hülye :)

Azért akár tetszik, akár nem, a testépítés bizony olyan sport, hogy igenis hosszú évek kellenek, míg rájössz, hogy hogyan kell edzeni. Ugye attól, hogy beszélsz vagy olvasol róla, még nem leszel izmos... ^^ Ezt nem lehet könyvekből, meg haveroktól megtanulni. Az alapokat persze igen, de onnantól mindenki előtt szenvedős út áll :) Erre neked kell rájönnöd, neked kell érezned, hogy hogy kell edzened. Ráadásul nem minden embernek jön be ugyanaz az edzés, de ez már megint más kérdés...
  • csuszi
    mondjuk az tuti, hogy akármennyit olvastam, akármennyit próbáltam tanulni, segg hülye voltam hozzá ahhoz képest, amit most tudok. az évek alatt jön össze a tapasztalat, azt nem olvashatod/tanulhatod. szépen letisztul a tudás.
    amúgy én is a szabályosság híve vagyok. de nem is vagyok nagy!!!! (mondjuk nem is akarok az lenni:)) sőt, erős se vagyok. és azt hiszem pont azért, mert szabályosan csinálok mindent. ha valaki arnold/ronnie/szörny akar lenni, akkor ott azért csalni kell. de ha valakinek zane jön be, az csak szabályosan tolja.
    uff
  • juzosch
    Amúgy jó 1 éve. Tessék. Ezekszerint tök hülye vagyok hozzá:) Bocsi, elfelejtettem, hogy a tudást, csak az évek száma határozza meg.
    Bezzeg aki 10 éve csinálja, egytől egyik mind zseni:)
    Bírom ám az ilyen hozzáállást:D
  • juzosch
    Végigolvastad te azt amit írtam?:) Először tedd meg légyszi, aztán írkálj mindenfélét.