33479
12316971501353788406.png
  • juzosch
    Az csak arra jó, h ne essen össze a szerencsétlen gyerek akinek már ráolvadt a fejére a monitor.
    Nálunk edzésen a bemelegítés sokkal megterhelőbb ennél.
  • Miskolc88
    Ok XD
    amúgy ezek a sulis tesi órák...áhh pff :D
    3x szökken előre 3-ra taps a fej fölött,meg húzd meg a bal kezed utána a jobbat erősen,ez de hülyeség,ettől nem fogsz fejlődni szerintem
  • juzosch
    Ma??? Mindig:D
    És nyár végére már nagyon kemény leszel:D
  • Miskolc88
    ok,akkor ma szarásig csinálom xD
  • juzosch
    Csinálhatod mind is akár. Én napi 1-1.5 órából kihoztam futással együtt. Meg is alapoztam a sportolói pályafutásom vele alaposan:)

És érdemes annyit csinálni, amennyit bírsz. És számontartani, h mikor mennyi sikerült, így pár hetes, hónapos távlatból szépen látszik majd h fejlődsz:)
    Sőt, csak kőkeményen. Amikor már nem megy, akkor is ordítva csinálsz még pár ismétlést:)
    És amikor a végén hullafáradtan fekszel még egy sort mielőtt fel tudsz állni, és ezt még élvezed is:P Na akkor válsz igazi sportemberré:D
  • Miskolc88
    ok,ma este akkor csinálok felülést guggolást,fekvőtámaszt utálom,de azért csinálok belőle 3x10-et
  • juzosch
    Bajod nem lesz tőle az biztos:)
    De elsősorban azokat érdemes, amiket felsoroltam. Az alaposan megedz minden testrészed, beleértve a bicepszedet/tricepszedet is.
    Szóval ha van kedved, használd őket, de a fejlődést csak kevésbé fogják segíteni.
  • Miskolc88
    most van otthon egy expanderem,meg egy 5 kilós súlyzom,még az 5kg szerintem kicsit sok nekem,de egy 3kg-os elég lenne,szerintetek érdemes egy 3kilós súlyzóval kicsit edzeni vagy inkább felülés +fekvőtámasz,stb módszerek?
  • juzosch
    Ezzel az a probléma szerintem, hogy a testépítés, és a súlyzózás eléggé specifikus sport. Én először, főleg fiatal korban mindenképp egy alap erőnlétet szednék össze, ami mindenre kiterjed. És ha ez megvan, lehet specializálódni.

Úgyhogy amennyiben nincs konkrét sport (foci, box stb...), akkor én először amit elkezdenék az a CROSSFIT. Abban minden benne van.
  • juzosch
    Hát szerintem ez nyugodtan mehet 3nál többször is. Mivel jóval kissebb terhelés, mint egy komoly súlyzós edzés, akár minden nap is lehet. De azért érdemes pihenőnapokat tartani. Tehát számszerűleg heti 4-6 edzést ajánlok.

Én 2-3 éve, amikor újra elkezdtem sportolni, ugyanezeket csináltam, + sok futást. Akár minden nap is. És nem jelentett problémát.

És mindezekkel párhuzamosan érdemes elkezdeni rendbehozni a táplálkozásod is. Most még nem komoly hátráltató tényező a szar kaja, de tulképp a szar kaja sosem jó. És amikor 2-3 év múlva elkezded a komoly súlyzózást, akkor már elengedhetetlen lesz.
  • FOXX supreme
    Hát nemtudom, én 173-4 voltam annó kb. igaz nem sokat de nőttem, most 177-8 vagyok.

Annak idején nekem is eljutott ez a fülembe, írtam is a tesztoszteronra Radnainak, hogy igaz ez vagy sem, azt írta nem igaz, meg még írt valamit, de majd mindjá visszakeresem
  • FOXX supreme
    Persze óvatosan ! Nem kell egyből 230-al gugolni, és 150-el fekvenyomni. csak szépen a rúddal, stb.. vannak nagyon kis súlyzók is, övek, stb...meg a teremtuljadonos, aki eligazít és segít. legalábbis nálunk:D
  • PyRex
    Hát én nem saját tapasztalatból beszélek (bár nem vagyok magas - 174), de sok információ szól erről. Úgyhogy csak óvatosan!
  • FOXX supreme
    Jah, és alapos bemelegítéssel !
  • PyRex
    fekvőtámaszból a 4x10-től el lehet menni egészen a 6x20-30-ig is ha már bírod, de szabályosan csináld :) húzódzkodás 4-5x8-12, tolóckodásból ugyanez, bár nem tudom, hogy azt tudod-e csinálni (2 szék segítségével lehet, de csak óvatosan!), felülés... hát én inkább hasprést csinálnék helyette, de szabályosan, úgy, hogy ne a nyakad emelgesd
  • FOXX supreme
    Hát azért ez annyira nem biztos. Ez rossz tapasztalat, és van benne félnivaló, mert ha rosszul csinálja, egyedül, vagy olyannal aki nem ért hozzá, nem tud segíteni, biztos odabasz magának, de ha szábályosan mindent, a gerincet nem terheli, súlyt fejfölé nem visz stb.....akkor lehet csinálgatni, legalább van ideje rá hogy megtanulja normálisan kivitelezni.

Megálni nővésben, én is 14 éves voltam amikor elkezdtem, mégis nőttem azóta.
  • Miskolc88
    ok
  • PyRex
    heti 3 szerntem elég és kb. érzésre :)
  • Miskolc88
    1000 köszi és milyen gyakran és mennyiszer ezeket?
  • juzosch
    Súlyzót egyenlőre még tedd le. A saját testsúlyos gyakorlatokat csináld 1000-rel.
    -fekvőtámasz
    -tolódzkodás
    -felülés
    -húzódszkodás
    -guggolás
    -hiperhajlítás

Ezzel a teljes tested lefedted kb, és nagyon jó alapot nyújt bármilyen sporthoz.
  • Miskolc88
    köszi a választ
    itthon attól még súlyzózok egy kicsit naponta,az csak nem árt.
  • PyRex
    13 évesen NE mennj gyúrni. Nem a kiröhögés miatt, hanem mert még növésben vagy, de az a terhelés, amit az izomzatod és a csontok kapnának esetleg megállíthat a növekedésben. 16 évesen már talán el lehet kezdeni óvatosan...
  • Miskolc88
    rá kéne beszélnem haveromat hogy menjünk el,1 villamosmegállónyira van tőlünk,gyalog 15 perc kb.
    jó lenne elmenni.
    szégyen nem szégyen 13 évesen szerintetek nem röhögnek ki hogy gyúrni megyek??
    haverom 16 éves,
  • Miskolc88
    ok,köszi
    majd egyszer kiváltom a bérletet,még növök egy kicsit :D
  • Frayer
    A legjobb gép, multifunkcionális 40 ezerért az a fél éves terem bérlet.
    Ennyi idő alatt más gépet vagy kidobnál, vagy megunnád a dolgot és nem csinálnád.
    De ha meg megszereted akkor úgy is a teremben végeznéd, mert egy géppel nem lehet edzeni. Egyszerűen nem elég. Arra jó hogy megkostold az ízét a dolognak. Arra meg drága, egy havi bérlet olcsóbb és jobb is erre. Hosszú távon meg a gép semmit nem ér, és úgy is terembe fogsz menni, mert edzeni csak ott lehet, mert csak egy jó teremben van meg minden eszköz ami a fejlődéshez kell.
  • Miskolc88
    Sziasztok!
    Én még új vagyok itt.
    szeretnék venni egy edzőgépet 40ezer forint alatt,amivel a karomat és a lábamat is tudom erősiteni.
    szerintetek melyik a legjobb és árba is elég jó gép?
    válaszokat előre is köszi
  • PyRex
    attól függ... én képtelen vagyok mostanában 45-50 perc alatt leedzeni, régen ment, de nekem sosem jött be az ilyen intenzív edzés, pláne tömegezéshez nem.
  • Frayer
    Szerintem Hypoglikémiás vagy, menj el vele orvoshoz, ez egy kezdődő cukorbetegség lehet, de isten adja hogy ne így legyen.
    Barátom, edzés után, nem látom a turmixodba a cukrot, pedig kellene vagy 50 gramm. Már csak a kreatin miatt is, ha nincs jelent a cukor a kreatin felszívódásakor, akkor extrém alacsony szinten fog maradni az inzulin és a vércukor szinted is, és nem lesz semmi ami bejuttatná a kreatint az izom sejtekbe, egy kicsit kering a véráramban, majd szépen kihugyozod, kár érte. Nézd meg a kreatin transzportokat, teli vannak gyors felszívódású cukrokkal, nem véletlenül.
    Ha nincs cukor edzés után, nincs inzulin csúcs sem, és így MÁS tápanyagok sem fognak bejutni az izomba.
    Következmény:
    Az edzés általi sokkhatás, erőfeszítés által kiváltott KATABOLIKUS "leépítő" állapot viszonylag tartósan fennmarad egy ideig, mivel edzés után semmivel nem kompenzálod , 40 gramm rízs az 0. Ez az állapot nagyon nem tesz jót az izmoknak, ilyen állapot előállásakor csak izmot fogsz leépíteni, nemhogy fejlődni. NAGYON ROSSZ. Szóval edzés után, mindig nyomass azonnal cukrot, még akkor is kell egy kicsi ha diétázol.
    Te meg valószínűleg érzékeny vagy az alacsony vércukorra és neked mégjobban kellene erre figyelni.
    Vagy cukorbeteg vagy. De inkább az előző legyen.
    Edzés után bevitt cukor 95% úgy is az izmokhoz jut, mert ilyenkor ott szól leghangosabban a vészharang.

Utóirat.
    Ki a fasz mondta neked hogy 1.5 órát kell edzened?
    Itt nagy bajok vannak a volumenekkel.
    Legyen nagyon intenzív, de tartson csak 45-50 percet.
    Ugye fiúk?
  • Roman
    Amúgy a kezdők miafszér vesznek mindig hipermasszt és miafaszér attól várják a csodát? nem tudnak olvasni, amikor az összetételén látják, hogy nyócvan százalékban cukor? Meg miafaszér zabál mindenki dextróz tabikat edzés közben? Meg miafaszér írja sok hülye azt,hogy "megvettem 1.2 kg volu35-öt, ha edzésnapokon féladagokat iszok, az elég?" .. miért akar mindenki egy vödör hipertől meg egy kis adag volutól két hónap alatt hatszázkiló színszálkarostizmot felépíteni? Miért nem bírja felfogni anyám, hogy nálam nem működik a "reggelire két szelet kenyér egy kis felvágottal" dolog, mert én nem azért eszem, hogy jóllakjak? Miért nem bírja felfogni a sok korlátolt, hogy a jó kaja nem drága, mert ha szemétből kéne bevinnie a szükséges fehérjét, ch-t, akkor bizony igencsak sok kenyeret meg cukrot kéne bezabálnia, mert azokban nincs semmi?

miarákér nem bírják elolvasni az alapismereteket? vagy a teremben megkérdezni a tapasztaltabbakat? vagy mindkettő?

Hjajj, lehet kéne nekünk egy oldal, ahol már ötszázadjára leírnánk a legfontosabb dolgokat -.-

Ja,amúgy tegnap este betoltam egy kis adag extra ch-t, segített a vércukorproblémákon s rosszulléten, de kicsit parázok a zsírtól :) De majd meglátjuk, hogy joggal avagy sem :)
  • juzosch
    Edzzél este. Akkor már úgyis alszol utána:)
  • zotja
    buta vagy .. reménytelen
  • jazzy
    Mellékhatása nincs, jótékony hatás hogy finom, ha hízni akarsz akkor szalonna, sok szalonna kell 2 hónap alatt 10 kilóhoz, aztán ha felhíztad a 10 kilót utána beszélhetünk a gyúrásról, hisz azt írtad csak utána akarsz.

Egyébként ha izmot akarsz építeni, akkor alapismereteket tudni kell, különben nem fog érni semmit a hypermass.
  • Butch3r
    Sziasztok... lenne egy kérdésem.

Hypermass 5000-t rendeltem most. Menynire jó káros e vannak e mellékhatásai? Illetve milyen jótékony hatása van a szervezetre ha van neki? Ha csak hízni akarok mondjuk olyan 10 kilót és csak utána elkezdeni gyúrni akkor működni fog a téma? egy 10 kilót fel tudok szedni még olyan 2 hónap alatt vele?

Előre is köszi a választ.
  • hitman55
    #9159?
  • Roman
    át fogok állni egy új edzéstervre (a klasszikus antagonistára), ez heti három nap ugyebár. továbbá a napi ch-t jobban el fogom osztani, több maradjon a délutáni órákra. s majd meglátom, ezt hogy reagálom :)
  • jazzy
    Lehet, hogy túlságosan intenzíven edzel, jó az intenzív edzés, de nem szabad túlzásba vinni.
    Lehet, hogy kezdődik nálad egyfajta túledzés, ha az első hónapokba nem voltak ilyen tüneteid, pihenj 1 hetet, vagy kettőt, vagy csak átmozgató edzéseket csinálj mondjuk heti kétszer.

Az se baj, ha esetleg megeszel 1-2 falatot abból amit nagyon szeretsz de eddig megvontál magadtól amiatt, hogy féltél a zsírtól. Ez lehet pizza, csoki, jégkrém, akármi.

Nekem egy igazán hajtós edzés 1 óra. Ha igazán keményen hajtod magad akkor a másfél óra szerintem sok. Persze bizonyos testrészekhez / kombinációkhoz kell, de egy héten 4 napban szerintem sok, legalábbis nekem az lenne. Szerintem jobban teszed ha egy kicsit lazítasz.
  • Roman
    Kérdeznék, mégpedig..

ha nem megyek le edzeni, tiszta vígan vagyok egész nap, semmi bajom. Edzésekre ha legyemek (heti 4) leedzek 1.5 óra alatt vígan, hazajövök, megiszom a turmixot (40 gr fehérje, 5 gr kreatin, erre kb. 15 percre betolok 70 gr barnarizst) .. aztán rá fél órára iszonyat leesik a cukrom, szédülök meg hányingerezek a nap hátralevő részében eztán végig..

s ez eléggé zavar, gondolom érthető, miért :\ délután 1.30kor, vagy kettőkor edzem le magam, s utána végig rosszul lenni egész délután.. nem egy kellemes dolog.

Mit tudnék tenni? próbálkozgatok most extra ch adagok fogyasztásával, de hát félek a zsírtól, piszkosul. a szüleim természetesen azt tanácsolják, hogy hagyjam abba az edzést, vagy csak heti 1szer menjek le maximum. holnap megkérdezem az edzőtt is. :( csak sikerült jól lerontanom a jegyeim, amit ennek a számlájára (is) írok, a saját lustaságomon kívül :D

mert senki sem tud úgy koncentrálni semmire, hogy közben alig áll a lábán. =(

inzullin szabályzók? vanádium szulfát? több ch? kevesebb edzés? esetleg picsa edzések lófasznyi intenzitással? (csak vicc) mi lehet a megoldás? :\
  • Brolly
    még egyiket se próbáltam, de ha az összetételét nézzük, akkor egyértelműen a mass 20.
  • juzosch
    Jaja, énis láttam, meg is lepődtem:D
    Már megfogalmaztam a válaszokat, este el is küldöm őket.
  • Roman
    http://tesztoszteron.hu/emagazin_05_111_BJJ.php

Juzosch, azért kis visszhangja volt a kérdésednek? :)