33479
-
bandus #9323 sziasztok srácok!
egy reklámszociológia nevű tárgybl kell egy dolgozatot beadnom, témának pedig a tápkiegeket választottam. megtennétek, hogy válaszoltok ezzel kapcsolatban pár rövid kérdésre? ezek lennének azok:
1., Van-e kedvenc, jól bevált táplálékkiegészítő márkád, és ha igen, akkor miért pont ez?
2., Mi tud mégis rávenni arra, hogy másik gyártótól próbálj ki egy terméket?
3., Mennyire veszed figyelembe, milyen hatással vannak rád a táplálékkiegészítők hangzatos, óriási izmokat ígérő hirdetései?
4., Számít-e nálad a külcsín, egy termék csomagolása?
5., Melyik kiegészítő csomagolását tartod a legszebbnek, legvonzóbbnak?
előre is köszi mindenkinek aki válaszol, vagy csak elolvassa :) -
Miskolc88 #9322 köszi,ki fogom próbálni ezeket -
Roman #9321 na, ma kis félrekajolások lesznek, édességek hegyei :)
első volt ma a pudding, édesítővel, 1.5 tej-víz 40-60 arányú keverékével lefőzve (édesanyám ötlete volt.. kicsit tud? :D) iszonyat jó epres-vanília íze volt ennek, elhihetitek
következő tételt is imádom, tojásfehérjék felverve habnak, édesítő s bele vmilyen whey elkeverve. Én szeretem =)
Meg a zabpalacsinta, persze csak ésszel.
Imádom a szombati napok édesszájúságát. S még relatíve nem is kajálok nagyon félre. 2 deci tejbe senki se halt még bele :) A puding meg végülis 40 grammnyi keményítő. :\
Tegnap pedig iszonyat mókásat lábaztam, egy óra alatt megvolt, ami másnak hármat is eltart, vagyis az intenzitásra nem volt panasz, s legalább maradt időm olvasni és kockulni is, mielőtt összeestem volna az ágyamban ;) Ma mell-váll edzése következik, s még azt a luxust is megengedhettem magamnak, hogy vegyek 1 tasak hotbloodot. :\ 1szer kaptam ajándékba, akkor nagyon bevált (úgymond eltörölte a fáradtság s pihenőidő fogalmát), most kipróbálom normális körülmények közt is :P havi szinten 1-2 tasak belefér.. jók ezek a tasakos ötletek, csak sajnos iszonyat drágák.. :( -
#9320 Expanderrel?
Egyesek melleznek vele. :DDDDDDDDD -
#9319 Egyik kezed lent, hátul a hátsódnál, a másikat pedig fölfele nyújtod ki.A rugók így a hátad mögött feszülnek ki átlósan. Ebbe sztem megy váll meg tricepsz. Talán van még benne fűrészizom + alkar...
A vállakat tudod úgy is erősíteni, hogy fölnyújtod mindkét kezed és úgy feszíted szét a fejed fölött oldalra. Elöl vagy a hátad mögött...
Vagy belelépsz és vállazol vele.
Bicepszezni lehet betámasztott (csípőcsonthoz) könyökkel, ill. anélkül.
Továbbá sztem az is módosít, hogy kívülről markolsz rá (a kézfejed kint) vagy belülről (kézfejed befelé) és úgy feszíted szét.
Most így hirtelen ennyi jutott eszembe... -
Miskolc88 #9318 expanderrel miket lehet csinálni?
most azokat csinálom hogy kifeszitem a mellem előtt meg a hátam mögött,meg beledugom az egyik lábam és huzom fel.
ezen kivül még valamit lehet vele? -
#9317 Tudom ajánlani a 4 Life vagy ugyanez a CaliVita-tól. Elég jó cucc. Kb. 10 évvel ezelőtt még létezett olyan a california fitness-ben, hogy Mega 100! Nah, az lórugás volt! Be is tiltották itthon a forgalmazását, mert a gyógyszergyártók csődbe mentek vna. ha széles körben elterjed! Az 50-es meg nagyon faja gyúrás mellé, tapasztalalt.
juzusch: Köszi a tippeket!
Frayer: Igen, Bp-en lakom albiban. A korizás még kérdőjeles, mert most van szorgalmi időszak vége és kezdődnek a vizsgák is, és még ezek mellett az irodába is be kéne járni...
Amúgy ha egy nagyobb kihagyás után szállok megint ringbe gyúrmázni, akkor érdemes mondjuk 4-6 hétig átmozgató tervet követni? Régebben 3napros osztott tervet követtem... Olvastam azonban egy cikket, amiben az volt, hogy szummázva jobban lehet fejlődni, ha az egész testet stimuláljuk. Tehát az általános erőnlét jobban kijön az osztatlan programoknál... Vélemény? -
hitman55 #9316 oksa köszöntem -
Roman #9315 HITMAN, próbálkozz azzal, hogy széles terpeszben guggolsz.. ez a segged-belső combod (puncizom) tudja nagyon megdolgozni :)
ha meg egymás melletti lábfejekkel a térdeidet egymásnak szorítva guggolsz, akkor a "könnycsepp" kap szépen :)
néha szoktam ezeket a guggolásokat is alkalmazni, második gyakorlatnak max :P -
hitman55 #9314 tudnátok olyan combedzést mondani ami a comb belső részét "fejleszti" mert gugolásnál én úgyérzem hogy csak az elülső rész fejlődik. -
Roman #9313 drágák, rossz ár-érték arány, s egy vöröshangyára lettek tervezve az adagok. :)
emlékszem anno volt, hogy elfogyott a multim, s édesanyám javaslatára hat szem aktivált vettem be egyszerre :D -
viizo #9312 tud vki vmit a kommerszebb vitaminokról, lásd Actival Energia? -
juzosch #9311 És ahogy átfutottam a számokat, a legtöbb összetevőből megvan benne a multix 50%-ának megfelelő mennyiség. Szóval akár hogy is nézem, mindenképp veri a multix-et.
Egyébként itt a tavasz, elkezdtem nagy mennyiségben zabálni a zöldséget, lassan énis átállok erre a multix-ről. -
juzosch #9310 Na ezt most nem értem. Miért kéne vernie? Ha a dailyben feleannyi van, mint a multiban, már jól járt.
És ekkor még nem említettük, hogy így is olcsóbb, és hogy folyamatosabb ellátás miatt sokkal jobban felszívódik, kevesebbet pisil ki. -
#9309 Szerintem a 2 naponta multi-xel jár jobban.
Ha a mennyiséget nézed.
A daily talán csak a B vitaminban veri a multi-x-et. -
juzosch #9308 Ha két naponta akarod, sztem jobban jársz a daily vita-minnel. (asszem ez a neve). Inkább szedj kevesebbet naponta.
Amúgy a betegségek valószínűségét csökkenti, javítja a regenerációt, kb ennyi. -
hitman55 #9307 Hello. A multi-x -ről mondjatok már pár dolgot. (aki szedi)
Egy doboz 1 hónapra elég?, ésha 2 naponta szedem akkor is hat valamennyire? Edzéshez segit? előre kössz -
juzosch #9306 Na igen. A diéta kb csak abban más, h kevesebb rizs, és nincs csalás:) -
Roman #9305 Ma veszek lenmagolajat, persze ha anyám megengedi -.-
Mert mindig azt mondja, hogy "azt ígérted, hogy csak március végéig diétázol, minek az neked?" .. szeretnék egy konyhai mérleget, "nem vehetsz, mert nem lehet ezt csinálni amit te csinálsz"..
nem érti meg, hogy a tömegnövelés alatt is csirkét eszek rizzsel és zöldségekkel, csak eszek gyümölcsöt többet, meg több rizst.. Azt gondolta, hogy csak addig fogok normálisan enni, amíg diétázom.
Amúgy ez a testtömegnövelés eddig beválik nálam.. első két hétben rohadtul bevizesedhettem, mert anyámék is megjegyezték, hogy rengeteget híztam, mindenki ezzel cseszegetett. Most meg mindenki azzal cseszeget, hogy minek fogyok még, hova fogyok már, holott a mérleg kúszik felfele.. 89-ról indulva már 93. =) Nem értem miért látnak kicsinek :( A "kosaras" beszólásokat rendszerint megkaptam a diétám vége felé mondjuk.. :D -
juzosch #9304 Hülye kérdés, hogy mennyivel rosszabb, mivel az olíva is nagyon jó, kérdés, h a lenmagolaj mennyivel jobb?
De ha mindenki az egyébként nehezebben beszerezhető lenmagolajat ajánlja, sztem nem véletlen... -
#9303 extra szűz
zsír: 91,3g
egyszeresen telítetlen: 68,3g
többszörösen: 9,3g
telítet: 13,7g -
juzosch #9302 sima, vagy extraszűz? -
#9301 az olivaolaj mennyivel rosszabb mint a lenmagolaj, mert muter ma hivatalosan vett egy liter olivát lenmag helyett és azért kérdem. -
juzosch #9300 5*7= 35 étkezés hetente. Abból 1 nem oszt, nem szoroz. Céloktól is függ, mennyit csalhatunk, de sztem 5 alatt nincs nagy gond.
Persze bizonyos helyzetben 1 sem megengedhető, de az sztem ne áll fennt. -
Abruzzi #9299 Hát heti 1 az szinte alap. Általában hétvége a necces, hétköznap amikor nincs sok kaja csak magamnak kell csinálni v csak nekem főz anyám akkor azért rendben van. Bár reggeli meg esti kaja az mindig okés dehát az kevés. -
#9298 A hullamerevség és ez a jelenség összefügg. -
juzosch #9297 Közvetlenül edzés után? Akkor a megnövekedett vérmennyiség miatt.
Ha később,akkor nekem is passz. 5leteim vannak, de az csak találgatás:) -
juzosch #9296 Azért a testépítés nem az ideális, mivel speciálisan egy konkrét célja van. A valóban helyes étkezés alapjai pontosan ezek, de az edzés oldalról eléggé túlspecializált, és a valódi fittséget nem lehet elérni vele, csak egy faktorát. Ahhoz sok olyan mozgásformát is csinálni kell, amit egy testépítő nem csinál, mivel katabolikus. -
juzosch #9295 Sztem heti 1 étkezést nyugodtan elbaszhatsz:) Főleg ha nincsennek komoly versenyzői céljaid. -
#9294 Tényleg, ha valaki meg tudja magyarázni, hogy miért merevedik be az izom egy nagyon intenzív edzést követően, és hogy hogy jön létre a hulla merevség akkor annak beírok egy 5-öst.
Ezt a kérdést majd feltehetitek a szülőknek is ha annyira okosak a témában és mindent jobban tudnak. Nagy beégés lesz, mert hozzá se tudnak majd szólni. -
Abruzzi #9293 Anyámnak nem kellett megmagyaráznom ezt mert érti, és örül is hogy megtanultam magamnak sütni-főzni meg legalább kitartok valami mellett. De akkoris szúrja a szemét ha az 5 fogásos vasárnapi ebéd mellé amihez mindneki csorgó nyállal ül le én húzom a számat h hol a rizsem meg a csirkém. És persze hogy megcsinálnám magamnak. De nem olcsó és hiába ha ott egy kiló másfajta kaja amit megcsinált anyám nem fogja azt mondani h persze bazz még el 3ezret h nekedis meglegyen a kajád....aztán a többi meg odarohad.Persze mondhatnám h ha nekem nem riszt meg csirkét csinálakkor nem fogok enni és kész, de akkormeg azzal jön h nem lehet mindig rizst meg csirkét enni mer megunom+drága.. -
#9292 Nálunk már a szülő meg sem kisérli megmagyarázni a hülyeséget, mert mindig beégetek mindenkit hogy mennyire nem ért a dolgokhoz, még orvosokkal is leállok vitatkozni és sok olyan érvet fel lehet hozni a testépítés mellett ami sziklaszilárd tények. Ami ellen nem lehet szólni. Mert az orvos is elfogadja, mert ő is úgy tanulta.
Ha a szülők pampognak, kezdj el velük beszélgetni, mond meg nekik hogy magyarázzák meg neked LOGIKUSAN hogy miért nem tesz jót ez neked.
De a beszélgetés csak úgy lehet valid, ha minden amit mondasz, vagy ők mondanak, rengeteg szakirodalommal alá lehet támasztani.
Ha te képben vagy és olvasott a testépítésben, biológiában, emberi fiziológiában nagyon könnyen át billen az eggyensúly és, ellégé megalázó lesz számukra az hogy neked minden szavad igazságon alapul és mindent alá tudsz támasztani, a helyes dolgot mondod, nekik meg minden szavuk hülyeség és saját maguknak mondanak ellent.
Én a logikában hiszek és még soha senki nem tudott logikusan meggyőzni arról hogy a testépítés tönkre teszi, vagy akár kis mértékben is ártalmas lehet. SOHA.
A diplomás sport orvosok is mind röhögnek ezen az embereken akik megakarják magyarázni a hülyeségüket.
A sportnak, súlyzós edzésnek nagyon sok nyomorék köszönheti hogy most újra tud járni, holott lehetetlen lett volna. A súlyzós edzés olyan dolgokat hoz ki az emberi szervezetből amit sokan el se tudnak képzelni.
Az izomnak elképesztő mérvő alkalmazkodó képessége van, lassan öregszik, 180 naponta megújjítja szöeteit. Erős mechanikus igénybevételre, tervezve.
Ha 60-70 évesen is esztétikusan akarsz kinézni és egészséges akarsz lenni, nem akarsz folyton az orvoshoz rohagnálni majd mert minden bajod van akkor a testépítés a helyes út.
Nemrég volt a BB TV-ben egy 50 valahány éves faszi, akin csak az arcán látszott hogy koros, de akkor sem nézett ki 40 nél többnek.
Nem úgy nézett ki mint akinek egészségügyi problémái vannak. :)
Azokra akik meg akarják neked magyarázni a hülyeséget, soha ne figyeljetek rájuk.
Még akkor se ha a szüleid, mert sajnos nem tudják mit beszélnek. Lehet hogy jót akarnak, de az előitélet elvakítja őket. Sosem objektív amit beszélnek, csak demagóg módon nyomatják ugyan azt a rigmust.
Arról viszont lövésük sincs hogy képes az izom a kémiai energiát mechanikus energiává alakítani.
Nem tudják mi az a protein szintézis, vagy hogy kerülnek be a tápanagok a vérbe, onnan az izom sejtekbe, ilyen kulcsszavakról még életükbe nem is hallottak mint,RNS, mRNS és enzimek,ATP,ADP, sejthártya, receptor, tropomiozin, aktin, miozin. Csak hogy néhányat felsoroljak és ne kezdjek oktató dokumentumok írásába. Ezekhez általában segg hülyék az emberek és könnyen lealázhatóak egy ilyen "A testépítés rossz" című meddő vitában. -
juzosch #9291 Hát az már a legalja, ha azon fanyalog, h magadnak akarsz főzni. Nemhogy örülne, h milyen önálló kisfia van.
De talán az segíthet, ha nem testépítő étrendként beszéltek róla, hanem sportoló étrendként. És rávilágítotok, hogy a profi kajakosoktól, a boxolókig mindenki így táplálkozik. (ami lehet ferdítés, de ez most mind1, hazudjátok be:) De amúgy azért jórészt igaz)
Azt hogy magatoknak kell esetleg főzni, mert ő nem lesz hajlandó még1 félét főzni, az meg be kell vállalni.
És úgy az egészről sportként beszéljetek, a testépítés szót messziről kerülve, meg a gyúrás szót is. Ne agyjatok lehetőséget nekik, hogy a koksszal azonosítsák a dolgot.
-
Abruzzi #9290 Szülős dolog ismerős...szóval tényleg nehéz úgy betartani ezeket a "szabályokat" (gondolok most itt az étkezésre) ha nem külön háztartásban élsz vagy legalább saját keresetből. Mert az még egy jó dolog ha szüleid fizetik a kondit, sőt engedik a tápkiegeket és adják is rá a pénzt, nálunk ez van, de azért persze egy vasárnapi ebédnél anyám csinál 1 kiló finom kaját, csak hát végiznézek rajta és legszívesebben azt mondanám h nekem rizs+csirke kell...nha de ezekután nagyon megkapnám a magamét. Meg hétközben is néha..jó akkor ált. csak nekem főz anyám így könnyebb rűábeszélni h rizs+csirke legyen, de ha épp mást csinál és azt mondom h ok adjon pénzt és elmek boltba és megcsinálom magamnak a kajám, akkor persze hogy jön az hogy "elegem van a hülyeségeidből miért nem jó neked most a pörkölt meg a stb stb.". Szóval örülök ha egy hétből 4-5 napra azt mondhatom h teljesen oké volt a kajálásom...de sajna sokszor elbaszom ezek miatt ami persze a fejlődésemnek árt. De szerintem ez ellen nem tudunk mit tenni.. -
#9289 Roaccutan tényleg nagyon jó, engem (a bőröm) is az hozott rendbe! -
#9288 Szia.
Pesti vagy?
Most hogy itt van a jóidő, én is ki akarok menni néha korizni, ha bejön a szálkásítás időszak nemsokára, most puhos vagyok :S .
Na szóval majd néha össze gurulhatunk.
Más:
A pattanásokra van megoldás, én annó több szart próbáltam soha nem vált be semmi, mind csak igérgetés, pénz kidobás, főleg a krémek.
De van egy cucc, egy tabletta, terhes nők nem szedhetik.
Roaccutan a gyógyszer neve, A-vitamin származék a hatóanyaga, az iso-tretionin. Nálam 1-2 hónapos kezelés úgy rendbe hozta a bőrömet,hogy azóta is alig van egy két pattanás csak, nagoyn ritkán, de a kezelés után 1 évig nem is volt, ha zsíros esetleg a bőröd, nagyon szépen beállítja a középszintre. Nagyon ajánlom a cuccot, egyesek jönnek a mellékhatásokkal, stb. De én semmi mellékhatást nem tapasztaltam, a kezelés alatt száraz volt a bőröm, ez általános jelenség és elvárt.
Akiket ismerek és szedték se tapasztaltak kellemetlen mellékhatásokat.
-
juzosch #9287 Az egyenletes intenzitásúnak tök mind1 mit csinálsz, csak tartsd folyamatosan tartósan és egyenletesen a megfelelő pulzust. Tehát kb olyan gyorsan fuss, amit hosszú időn keresztül fennt tudsz tartani.
Görkori az azért nem jó, mert nem egyeneltes. Tempós séta, lassú futás az jó, erőnlétedtől függően.
A rendszeresség mindig minden esetben szükséges:)
Egyenletes vs intervallum? hát én az utóbbira esküszöm az egyéb jótékony hatásai miatt.
Szálkásítás szempontjából az intervallum esetén több zsírt égetsz, mivel a hatása egész nap eltart, nem csak edzés alatt. De egyesek szerint az izomvesztés is nagyobb, bár ezzel én nem feltrétlenül értek egyet.
Én úgy éreztem, hogyha szélesebb terpeszben guggolok, mintha jobban érezném a combom belsejét. -
#9286 Köszi az infót srácok a szálkásítással kapcsolatban. Az edzőtermi kerdiót ki lehet-e váltani mással? Alapból szeretek sétálni... ha nem jön a BKV sokszor megyek gyalog. Vagy most, hogy már jó idő van megint járogatok görkorizni. Ezek kiválthatják-e a sok unalmas órát az edzőtermi séta alatt, ahol max. csak a tv-t lehet nézni, meg a jó csajokat!?
Vagy a hangsúly itt is, mint minden fitt dologban a rendszerességen van?
Olvastam hatástanulmányt, de mégsem tudom eldönteni, hogy mi a jobb. Egyenletes intenzitású, intervallum, vagy aerob intervallum cardio? Vagy ez az egész csak attól függ, hogy mennyire érek rá, mennyi időm van? Tapasztalat?
Más: Kvadricepsz belső oldalát hogy tudom hatásosan növelni? Valahogy úgy tűnik nekem, hogy a guggolás/lábtolás inkább a comb külső felét és a fenék tájékod durrantja... -
djAndrew #9285 ok köszi -
Miskolc88 #9284 bocsi