Testépítés - Testformálás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

CeeZee
pl túledzem magam

\"Egy valamire való országnak saját söre és légitársasága van. Az sem baj, ha van futball-csapata, esetleg atombombája is, de a sör a legfontosabb.\"

Miért nem engedi meg a szervezeted? Ez mit jelent?
CeeZee
nem támadott téged senki! eszembe se jutott.
az én szerény véleményem szerint pedig nekem nem engedi meg a szervezetem, hogy ennél többször, menjek. ez van.
nyilván akinek ez lehetséges és egyben szükségszerû is annak ajánlott töbször járni

\"Egy valamire való országnak saját söre és légitársasága van. Az sem baj, ha van futball-csapata, esetleg atombombája is, de a sör a legfontosabb.\"

Természetesen én egy szót nem szóltam ellened, nem kell letámadni! Szerény véleményem szerint komoly eredményt heti három alkalommal nem lehet elérni!
CeeZee
honnan tudod hogy az én felépítésemnek,genetikámnak mi a hardcore?
jártam már többször, de nem volt elég idõm regenerálódni. de láttam már olyat is, hogy valaki arra büszke, hogy elmondhatja, heti 5x jár. de az intenzitásról fogalma sincs.

Heti három alkalom az nem hardcore... <#szomoru1>
CeeZee
ja igen, kösz!

JGTC
10 alkalmas 3700;- -.-

Ne feledd, ha valaki felbosszant, az arcodon 42 izom rándul össze. De csupán négy izom kell ahhoz, hogy kinyújtsd a kezed, és pofán vágd vele az ilyen alakokat. PS3 ID: JGTC-hun

CeeZee
Dehogynem! Fitness2000! Serény utca, XX. ker. Egy heti 3 alkalomra szóló havi bérlet 3500Ft. A korlátlan(vagyis minden nap le lehet menni) ha jól emlékszem 3800Ft körül van. Sztem azért tud ilyen olcsó lenni mert nagyon nagy a terem és sokan járunk oda. Én 4 éve oda járok és nincs vele gondom.

jazzy
Nembiztos hogy ugyanaz en heti 4 edzes + 5 aerob edzes nem egy idoben azaz 2 hetig se lenne eleg;]
Arra amelyik 4200 ft :P De az nem haviberlet, hanem 12 alkalmas (bar ez kb ugyanaz)
Én nem tom!!D v.mi olcsot szeretnék!

Ott kettõ is van, te melyikre gondolsz? Egyikbe járok én is, de ott az egyik 7e a másik meg 11e a havidíj, és õ azt kerdezte!
m3 hatar ut mellett van egy hely, ahol 4200 12 alkalomra.
Én sajnos nem tudok, de nem igazán fogsz találni normális helyet ennyiért...
hy all
Nem tudtok 1 olyan heylet Bp-n ahol 3-4000 ft körüli a havidíj?(edzõterem,nem fitnes...)!!!

jazzy
Viszont eleget kepes kozben tagulni a polya is. Legalabbis valami okos cikkben ezt olvastam. :)
Honnan tudod? :) Hisz pont egy kezdo testepitonek novekszik rovid ido alatt a tobbszorosere az izmainak a terfogata.
jazzy
Ez igaz viszont csak egy bizonyos szint utan es annak a szintnek az elereseig nagyon sokat kell dolgozni. Egy amator testepito fejlodeset nem fogja lassitani az izompolya szukossege.
Én nem értem, hogy mirõl beszélsz... <#szomoru1>
justin
A videó tényleg elég durva...
Én is azért kérdeztem ezt a nyújtás dolgot, mert már érzem, hogy nagyon merevek az izületeim, persze eddig is csinálgattam kisebb nyújtásokat, de mostantól inkább rászánok több idõt.

ez tenyleg durva
Mert fele olyan mely nyujtasokat sem tudsz akkor csinalni, es emiatt konnyebben serulnek az izmok. Emellett pont ugyanolyan fontos a nyujtas utani regeneracio, mint egy edzes utan. Legjobb teljesen kulon napokra tenni.

Hogy mennyire veszodseg 20 percet erre szanni, dontse el mindenki maga, en olvasni, tv-zni, vagy tanulni szoktam kozben.

Sztem eleg hulyen mutat, ha vki mozogni alig bir annyira szenne van merevedve az osszes izma. Emellett a novekedest is segiti a nyujtas, mert az izompolyat tagitja, ami ha szuk, lassitja a fejlodest. Nem veletlen, hogy a versenyzok altalaban elegge le vannak nyujtva.
CeeZee
Azzal én is tisztában vagyok hogy edzés közben nem lehet rendes nyújtásokat végezni, de itt a legtöbb embernek az edzésen és a rendes kajáláson túl nincs kedve pihenõnapokon is a nyújtással veszõdni. Én is ide tartozom, bár néha beiktatok egy-egy rendes fél órás nyújtást.

"Emellett serulesveszelyes kozvetlenul edzes utan csinalni. Meg kell varni, mig feligmeddig lemegy a verboseg."--> miért?

Egy kis atmozgatas jo nyujtas elott, de edzes kozben csinalni nem tul jo otlet. Max vmi tesseklassek nyujtast lehet akkor, inkabb levezetes funkcioval.

Egy rendes nyujtas percekig tart izomcsoportonkent (sokszor 10-20 mp, kis szunetekkel, lerazogatasokkal). Teljesen ellazitott izmok kellenek, fokozatossag, kifujt levego, es tudni, meddig szabad elmenni. A nyujtas utan egy kis ovatos levezeto mozgas is celszeru. Emellett serulesveszelyes kozvetlenul edzes utan csinalni. Meg kell varni, mig feligmeddig lemegy a verboseg.
justin
Köszönöm a válaszokat, megfogadom.

CeeZee
Érdemes nyújtani az izmokat! Akár a szettek között, akár pihenõnapokon. Okosok szerint jót tesz az izomburoknak. De "hideg" állapotban ne nyújts! Tehát ezért célszerû edzés közben, csak ne ilyen rugózásszerû mozdulatokat csinálj, hanem tartsd ki 10-20 mp-ig és koncentrálj az adott izomra.

jazzy
En nem edzek ugyan olyan regota csak masfel eve, de a nyujtas eleg fontos. Altalaban 4 szerianal a 2. utan es a 4. utan szoktam nyujtani, bar van amikor elmarad.
justin
Azoktól kérdezném akik már hosszabb ideje edzenek, hogy nyújtásokat mennyire végeznek, illetve mikor?

CeeZee
Elõször is élbõl túledzed magad! Bár az elején az ember még szinte mindentõl fejlõdik. De így a büdös életben nem tudsz majd tömeget építeni. 2 naponta felsõtestre??? És a tested másik felével mi lesz?
Maradj a jó öreg 3 edzés/hét szisztémánál és minden testrészt 1x mozgass meg hetente(kivétel lehet a vádli és a has, ezeket lehet többször is, mert gyorsabban regenerálódnak)!
Ha te minden 2. nap tudtál edzeni ugyanarra az izomra, akkor az az edzés olyan is volt(hiába gyors az anyagcseréd).

Tanulj meg enni! Ez nagyon fontos! Arról kell a legtöbbet olvasnod!

És végül: NE a táplálékkiegészítõktõl várd a csodát! Az csak egy plusz a rendes táplálkozás után.

Írd le pontosan mit szoktál enni és akkor többet tudunk segíteni!

Igyál jó minöségü tömegnövelöt... mondjuk naponta 3szor!
Szerintem maszkalj meg felfele a sulyokkal es be fog indulni a folyamat szerek nelkul is. Pl ha mar 90-100-al nyomsz nem 60 kg leszel :) Egyel rendesen es sokat. Taplalkozasrol olvashatsz sokat ha visszalapozol.
Lazarus
Hi!

Világéletemben betegesen sovány voltam, ilyen géneket örököltem. kb 3 hónapja kondizom 2 naponta felsõtestre (Mell, váll, hát, bi-tricepsz, "csukja" és alkar), kb dupla annyival szériázom most mintamennyivel el tudtam kezdeni, viszont a mérleg ugyan annyit mutat mint mikor elkezdtem ( 60 kiló :(( ). Mit ajánlotok, mit tudnék csinálni hogy emelni tudjak a testsúlyomon?

Fehérjepor, Kreatin és Szénhidrátpor segítene? Ezekbõl mennyit kell fogyasztani és milyen idõközönként?
Brolly
Jah értem akkor így hetenként változtatod a gyakorlatokat, lehet hogy akkro nekem is így lesz mostantól:)

\"Kokain inhalációt követõen a V1-V2 elvezetésekben inkomplett jobbszár-blokkra emlékeztetõ terminális pozitivitás, valamint több mm-es ívelt ST-eleváció lépett fel\"

jazzy
En ugy szoktam csinalni hogy pl egyik heti hatazasnal: szeles fogasu lehuzas nyak moge, evezes szuk fogassal, egykezes dontott torzsu evezes. Kovetkezo heti hatazasnal: szeles fogasu lehuzas mellkashoz, dontott torzsu evezes szeles fogassal, itt huzodzkodnek csak az nemjo most ehelyett kabeles evezes.
Brolly
aha, csak nem tom melyiket kéne csinálni, mert mindegyiket ne mtom csinálni egy nap:)

\"Kokain inhalációt követõen a V1-V2 elvezetésekben inkomplett jobbszár-blokkra emlékeztetõ terminális pozitivitás, valamint több mm-es ívelt ST-eleváció lépett fel\"

jazzy
Vagy pl huzodzkodjal szeles fogassal.
Brolly
Hát pl. a döntöt törzsû evezés, alsó csigás evezés, egykaros evezés, lehúzás hátgépen, nyakhoz húzás hátgépen. hirtelen most ezek jutottak eszembe.

FtranX
az biztos! :D

CeeZee
nálad mik a "szokásos" hátgyakorlatok?

Jaja, szokásos hát gyakorlatokatOK!
Brolly
És erre milyen gyakorlatokat szoktatok csinálni, hogy minél szélesebb legyen, szokásos hát gyakorlatokat?

CeeZee
hátsó delta?

CeeZee
bizony!

ez a latissimus dorsi...<#ejnye1> magyarul széles hátizom<#smile>

violence can be used for good - JUSTICE

Ramore
vállra nagyon fontos a nyakból nyomás, mind hátul, mind elõl nyomva, utána egy oldal emelést ajánlanék, majd egy állig húzást (elõl, vagy hátul értelem szerûen nem állig), ha van még valamilyen spéci váll gép, akkor azt is célszerû beütemezni, illetve a kar felemelést kézi súlyzóval, vagy rúddal, esetleg csigán.
Brolly

REmélem kivehetõ:) deltának szokták mondani, de most nem tmo hogy most a váll addig nem ér le, ilye nszép v alakú lesz a felsõtest ilyen pózban fõleg.

CeeZee
<#nevetes1><#eljen>
de ha valaki csinált már felhúzást utána is érezheti a csuklyáját

mateus33
Köszi!<#eljen>