Testépítés - Testformálás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szerkesztőket keresünk a http://codenamegta.hu -ra. Részletek, juttatások privátban.
Amikor elkezdesz nyújtani, reflexszerûen elkezd erõsebben összehúzódni az izmod annak érdekében, hogy elkerülje a sérülést. Ha hosszabb ideig tartod a nyújtó mozdulatot, akkor a tested hosszabbra fogja engedni az izmaidat. Mindez a test védekezõ funkcióinak köszönhetõ. A nyújtás megkezdésekor az izom megfeszülése az izom és az inak érintkezésénél feszültséget okoz, majd egy bizonyos feszültségi szint után a tested megtiltja az izomnak a további összehúzódást. Ilyenkor az izmok, inak és inszalagok sérülésének elkerülése érdekében ellazulnak az izmok. Nyújtáskor tehát az elsõ izommegfeszítõ reflexet egy idõ után legyõzi az izmok és inak védelmére szolgáló ellazulás. Ezért kell hosszasan kitartani a statikus nyújtó mozdulatokat.
A statikus nyújtás fix testhelyzetben végzett, hosszan kitartott nyújtást jelent. Miután felvetted az adott testrész nyújtásához szükséges testhelyzetet, kb. 10-15 másodpercig nyújtsad az izom által engedett végsõ pozícióban az adott testrészt.
Ha az izmaid maximális védelmét jelentõ teljes levezetésre is van idõd az edzés végén, akkor a statikus nyújtás elõtt még végezz egy kis levezetõ mozgást (pl.: sétálj 5-10 percet a futógépen odafigyelve a légzésedre), majd dinamikus nyújtást. A dinamikus nyújtás a mozgási terjedelem határáig kontroláltan, lassan kivitelezett lendítõ mozdulatokat foglalja magában. Ilyen mozdulatok például a láblendítések, a karlendítések vagy a felsõtest fordítások. Figyelj arra, hogy a dinamikus nyújtásban nincsenek erõltetett mozgások, és vigyázz, hogy ne erõltesd a mozgási terjdelem határán túlra a mozdulatokat!
Az edzés mellett a sikeres nyújtáshoz is szükséges a megfelelõ levegõvétel. A tudatos légzés segíti a testedet ellazulni és elõsegíti a vér áramlását. Nyújtáskor lassan, nyugodtan lélegezz. A belégzés az orrodon keresztül történjen, és a hasi részre szívd be a levegõt. Belégzés után tartsd bent a levegõt egy pillanatra, aztán lassan lélegezd ki a szádon keresztül. A kilégzést az izom megfeszülésével egy idõben végezd.
klikk gyakorlatokra
egyébként a Cytogen is Scitec termék, csak kedvezõbb az ára
\"Egy valamire való országnak saját söre és légitársasága van. Az sem baj, ha van futball-csapata, esetleg atombombája is, de a sör a legfontosabb.\"
\"Egy valamire való országnak saját söre és légitársasága van. Az sem baj, ha van futball-csapata, esetleg atombombája is, de a sör a legfontosabb.\"
Szerkesztőket keresünk a http://codenamegta.hu -ra. Részletek, juttatások privátban.

A másikat el lehet felejteni!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mármint ugyebár gyúrás után kikell nyújtani az izmokat, de nem naon tok ien gyakorlatokat csak 1-et 2-t.
\"Kokain inhalációt követően a V1-V2 elvezetésekben inkomplett jobbszár-blokkra emlékeztető terminális pozitivitás, valamint több mm-es ívelt ST-eleváció lépett fel\"
\"Kokain inhalációt követően a V1-V2 elvezetésekben inkomplett jobbszár-blokkra emlékeztető terminális pozitivitás, valamint több mm-es ívelt ST-eleváció lépett fel\"
body.builder.hu edzõ válaszol
Már régen írtam, de azért hellyel-közzel figyeltem a topikot. 3 hete kezdtem egy egy kezdõ edzéstervet, és a héten szeretnék venni táplálékkiegészítõket. Ti ilyen kezdõ szinten mit ajánlanátok nekem? BioTech illetve Scitec termékeket vegyek?
Nem vagyok rasszista, de a cigányok 98%-át ki nem álhatom,utálom.
a testépítõ tudja mi kell neki, a "gyúrunk vazze" ember meg megy a mekibe vacsizni
soroljam még?
mûveltség kitartás és esztétika kell ehhez a sporthoz
aki meg beleköt másokba az anélkül is beleköt, hogy komolyabban foglalkozna a testével
a kövérek meg szeretnek kövérek lenni és rá akarják erõltetni másokra a saját kilátástalanságukat...
nagyjából ennyi a véleményem...
violence can be used for good - JUSTICE
de az önbizalma 10x akkora, mint az enyém!<#eljen>#eljen>
most a tesco "fantasztikus" minõségére gyanakszom
Az hogy mi tevhit meg mi nem, nehezen eldontheto, eleg csak osszehasonlitani miket hittek 10-20 eve, ami ma baromsagnak szamit. Es van egy olyan hatarozott gyanum, hogy a tudas csucsat meg nem ertuk el. 😊
Én még nem hallottam, hogy egészséges embernek baja lett volna a nagyobb fehérjebeviteltõl és a szakavatottaktól sem olvastam ilyet. Ennek ellenére az átlagos orvosok hajlamosak a megemelt fehérjebevitelre rásütni, hogy káros. Szerintem ez csak egy gyakori tévhit náluk.
de ezt te is tudod meg már írtad...
egyébként meg ne háborúzzunk... legalább mi kondisok ne<#vigyor4>#vigyor4>
csak begörcsölök kicsit tõle, evés után kb 1 órával
eddig nekem sem volt bajom vele, lehet piacon kéne vásárolni?
nekem semmi bajom a témával...<#vigyor2>#vigyor2>
volna is egy kérdésem: volt már nektek olyan hogy nehezen emésztettétek pl a csirkemellet? nekem mostanában van ilyen, azt hiszem váltanom kell pl marhára(mármint marha húsra), halra, pulykára