33479
-
juzosch #9483 Jól hangzik:)
Akkor gondolom a sejtosztódásra van hatással, úgy logikusnak tűnik a dolog. -
#9482 Na akkor holnaptól !:D -
#9481 iszonyat módon regenerál, izületek, izmohúzódások, sebek, stb. eltűnnek / megszűnnek. időseb korban sem fog az ember látványosan öregedni, kevesebb ránc, kevesebb izületi fájdalom, feszes bőr és az izmok sem épülnek le. haj nem hullik annyira és / vagy nem őszül. ráadásul azt mondják az okosok, hogy olyan szinten lepucolja a zsírt, hogy szinte tök mindegy, hogy mit eszel... sőt idősebb korban a potneciára is jó hatással van.
a mellékhatások? hát meg kéne kérdezni az öregeket (Arnold és társai) - bár ők embereknek nem való mennyiséget toltak belőle. Meg azóta fejlődött az orvostudomány is ilyen téren. Régebben összefüggésbe hozták a daganatos megbetegedésekkel, de ezt nemrég megcáfolták. Egyelőre ennyi.
-
juzosch #9480 Hmm. na ezen érdemes elgondolkozni. Ami persze nem azt jelenti, h rohanok a dealeremhez, de akinek van esze, az elolvas minden fellelhetőt ezzelkapcsolatban (tanulmányok, tapasztaltok, fórumok), és az alapján 1-2 év múlva akár be is vállalható.
Amúgy nagyon durva alatt azt értik, hogy nagyon jó hatás rossz hatás nélkül?
-
#9479 valamennyire ide vág
egyre gyakrabban hallok több helyről (orvosoktól is!) olyan infókat, hogy a növekedési hormon (nyilván nem agyatlan módon szedve) nagyon durván jó hatással van a szervezetre. -
#9478 Szerintem meg elképzelhető. Amíg nem ál le a természetes növekedési hormon termelésed és nem záródnak be a növekedési fugák a csontokon addig minden további nélkül növekedhetsz.
Ha ezt még fokozni akarod akkor szedjél minél több arginint és ornitint.
Az jót tesz a növekedési hormon termelésnek. -
juzosch #9477 100% zsírszegény? A zsír alaptápanyag. -
#9476 szerintem kizárt. -
#9475 Próbáld zsírszegény tejjel -
#9474 Srácok szerintetek elképzelhető, hogy 20 évesen megint elkezdtem nőni? Már egy jó 3 éve stagnál a magasságom 181 cm-en, de most, hogy nem edzek már majd 1 hónapja, de a vitamint meg a CaMg-t ugyanúgy szedem, és mivel nincs sulyzós edzés, nem sokkolom az izmokat/terhelem a csontokat úgy vettem észre a magas Calcium bevitel miatt a szervezetem megint elkezdte a csontjaim növelését. Ugyanaz az érzésem van mint kb 8 évvel ezelőtt mikor nőttem és karomon lábamon a hajlatoknál a csontok mindig nagyon fájtak, mintha nyújtanák. Elég idegesítő mert nem nagyon tudok tőle aludni, meg amúgyis hova nőjek már, a nők 90%nál így is nagyobb vagyok a maradék 10% meg... kidöntött fát meg lehet gallyazni :D -
#9473 Nálunk, egy 50 éves, az nem bácsi, hanem egy közepes életkörű, és nem mondható öregnek!:D De van benne igazság, amit mondtok, ez emberfüggő is, én nagyon általánosságba így vettem észre! Lehet, nektek van igazatok! :) -
#9472 nem öregednek gyorsabban viszont szivosabbak az ziherr.
50 éves bácsi egész nap tudja pakolni a cementes zsákot most odaküldenél egy városit tőlem lehet testépitő biztos nem bírna úgy. -
viizo #9471 nem kívánok vitába szállni, nyilván városban is van 100 éves és falun is, mindenesetre Te 6 kemény évet éltél falun, én pedig 27 évet, úgy hogy mindennap a városban is mozgok ettől függetlenül, khm...
nagyapám 86 évesen tavaly nyáron is 40 fokban pl. szedte a dinnyét, míg egyik bnőm városi úrinő nagyanyja 60 évesen nulla munkával a háta mögött alig bír menni is...
uff -
#9470 1. attól függ mit akarsz elérni
2. miért olyat vettél?
3. baromság
4. passz
5. lol -
lacika15 #9469 Hello!
1.Szerintetek érdemes eladnom a volumass 35-öt és vennem fehérjét?
2.a bajom a volumassal h rohadt szar az íze (málnás)
3.esetleg lehetne e úgy beszedni h megeszem a port+ rá a vizet?
4.Vagy mi lenne a jó megoldás? -
#9468 -
#9467 Ez hülyeség! Falun sokkal gyorsabban öregednek az emberek, a fizikai munka és a kozmetikai szerek nem használata miatt! Falun ritkán találni 80éve bácsikát átlag 60-70éves korba meghalnak! Mi is éltünk falun kemény 6évig, a szomszédokba voltak 40év körüli nők akik kb. 50nek néztem ki, anyám 40éves volt akkor őt ott mindenki 30évesnek nézte! És már kisebb korba is jellemző ez, barátom focicsapatába, amik nagyobbak az átlagnál és idősebbnek néznek ki azok álltalába falusiak! A falusi élet sokkal jobban igénybe veszi az ember szervezetét mit, a városi élet! -
#9466 Jóvan, én azt akartam kihangsúlyozni,hogy az ókorban nem volt Mc'donalds, meg pizzaHut. Most meg egy rakat olyan hely van ahól szinte csak szar, műkajákat lehet kapni.
Miért van az hogy én itthon olaj nélkül, só nélkül, tartósítószerek nélkül, majdnem 100% zsírszegény ételeket tudok csinálni, amiknek szerintem baromi jó ízűk van, saját izlés szerint. És közben meg csak ömlenek ki a gyárakból az egészségtelen ételek.
Holott, kis ráfordítással meg lehetne csinálni egészségesebbre is.
-
viizo #9465 egy 80-nak kinéző öregúr falun valójában 80+, tudom mert ott élek ;)
50-60 éves 80-nak kinézőeket max a kocsmák körül találsz, de azok szesz-egerek, más tészta -
juzosch #9464 Persze, mindenkinek van egy rokona, aki 100 évig élt. De itt most az átlagokról beszélünk. És átlagosan az emberek nem 7x évesen haltak, hanem jóval kevesebben. Még a csecsemőhalandóságot levonva is.
És miaz, hogy egészségesebben éltek? Miért is? És legfőképp meglátszott rajtuk az a fene nagy egészség? Mert sztem nem különösebben, az ismert tényeket megnézve. -
Roman #9463 annyi, hogy volt egy olyan elmélet, miszerint annakidején rohadt nagy volt a csecsemőhalandóság, gyermekhalálozás ésatöbbi ésatöbbi, így aki ezeket a korokat túlélte, az egy szívosabb típushoz tartozott.. ennek ellenére az átlagéletkor mégis rohadt alacsony volt.
De átlagéletkor lehet alacsony a nagy gyermekhalandoság miatt is tulképp. De azt nem mondom, hogy egészségesebb kajákon éltek. Csak egészségesebben.
Mert gondoljunk bele. Szalonna-disznozsír, kenyér, kolbász-levesek. Nem túl jól hangzik, mi? De megtehette a nép, mert aki egész nap kinn dolgozik, fizikai munkát végez, annak kell a magas kaloriabevitel s a telített zsírok, hogy ne dőljön ki.
A nátrium-kálium pedig kajából-vízből megvan, erre nagoyn sokat rásózni hülyeség. Egy kevés a fűszerezéshez, de külön nagyon agyonsózni nem sok értelme van.
De a másik oldal Urban legendje, hogy "nagyapáink is itták a páleszt, ették a kolbászt, szívták a szivart, s mégis eléltek 99999 évig" is egy kurvanagy fasság. Falura kimész, megkérdezel egy 80-nak kinéző öregurat, hány éves, valószínüleg 50-60 közt lesz a válasz. Öregebbnek látszanak ők, mint amilyenek valójában. :) -
#9462 uff -
#9461 "Az emberi test két legfontosabb alkotóeleme a víz és só. Mivel vizet és sót mindennap veszítünk, folyamatosan pótolnunk kell ezeket. Se só, se víz nélkül nem lenne élet a földön. A só koncentráció biztosítja a vérplazma ozmotikus nyomását, amely a vér és szövetek közötti anyagcserét teszi lehetővé. Só nélkül nem lennénk képesek egyetlen gondolat megfogalmazására sem, ugyanis az idegrostok csak akkor képesek az impulzusok továbbítására, ha a sóban levő elemek a kálium és nátrium jelen vannak." -
#9460 Fú, ha tudom hogy ilyen vitát robbantok ki, akkor csöndben szenvedek... 8) -
#9459 Azért nem egy gyenge pontja van az érvelésednek. A só kb. a legalapvetőbb érték volt az ókorban és vélhatóen még korábban. Élettanilag is az egyik legfontosabb ásványi anyagunk. Ahogy juzosch is említette már, korábban fizetőeszköznek. (Elég ha csak a Só király mondájára gondolsz.) Az meg hogy puffaszt, mert visszatartja a vizet. Kémia órára jártál amúgy?
A másik pont, hogy az ősembert hozod és úgy beszélsz rúla, mintha tök jól ismertük volna az akkori gasztronómiát és életmódot, ha egyáltalán léteztek ősemberek.
Én inkább mondom azt, hogy a mai népbetegségek (diabétesz, érrendszeri megbetegedések, stroke, rák és satöbbi) nagyrészt lelki eredetű, a stressz miatt van. A mai kor emberének túlhajszolt és -pörgetett életmódja azért elég rendesen betesz a szervezetünknek.
Ami meg a kaját illeti. A gyártók nem azért tesznek bele különböző adalékanyagokat és nem természetes vegyületeket, hogy mérgezzenek minket. Hanem azért mert előállításuk olcsóbb (mintha természetes dolgokból nyernék ki), adott esetben hatékonyabbak is. Az ilyen ízfokozók, színező és tartósító anyagok meg azért vannak benne, hogy ha a világ másik feléről érkezik a kaviár az asztalodra és adott esetben másfél hónapot a tergeren zötykölődött, akkor is meg tudd enni. A mai kaja és gyógyszeripar, de a sport is üzletág. Mindenki a profitért dolgozik. Ezzel nincs semmi baj... -
#9458 basszus, de ne hasonlítsd már a mai ember szükségleteit az ősemberekéhez :D -
juzosch #9457 Egy dolog, h az ember a szépre emlékszik, de ez azért már túlzás:) -
#9456 méghogy több foguk volt. szegény fogorvostársadalom most köti fel magát. -
#9455 tudod az a baj veled, hogy néha elég lenne visszavonulót fújnod, és azt írni, hogy okesz, lehet baromságot írtam. tévedni emberi dolog. rák pedig azóta van, mióta emberiség. csak nem tudták hogy az. amúgy az ókorban nevezték el ráknak.
kamasz koromban én is jöttem ezzel a hülyeséggel deres (orvos) édesapámnak hogy a régiek bezzeg de egészségesek voltak. aztán jól elhajtott a halálba a városi legendámmal együtt, ne beszéljek hülyeségeket. -
juzosch #9454 Tudod kik a diabéteszesek és a rákosok? És kiknek hullik a foga? a középkorúaknak, illetve a náluk öregebbeknek. Nos ilyen réteg akkoriban nem is volt, hamarabb megpusztultak dinoszaurusztámadásban, vagy egyszerű náthában, minthogy rákosok lehettek volna.
Akinek nem volt foga az is gyorsan megpusztult, mert éhenhalt, szóval a fogatlanok sem voltak túlreprezentálva:) -
#9453 Én nem a közel múltról beszéltem, hanem arról a korról amikor még ősemberek voltunk és még csak járni tanultunk.
Az evolució szempontjából pár millió év jelentősebb mint pár ezer év.
Viszonylag rövid ideig használjuk a sót, és idő kell hozzá amíg úgy változik a szervezetünk hogy a só jó hatással legyen rá, vagy ne tegyen károkat.
De most még a só az puffaszt, vizet visszatartja megváltozik a ph szint stb.
Igaz,hogy régebben nagyobb betegségek voltak, de az igaz,hogy a kőkorban nem hullott ki annyi fog mint ma. Ez pedig azért van mert akkoriban nem volt csoki, nem volt kóla, nem voltak finomított tészták, sütik.
Ellenben egy csomó rostban gazdag élelmet ettek, sok zöldséget, magvakat fogyasztottak. Ami egészségesebb táplálkozás volt a mainál.
A gyakorlat azt mutatja, ha valaki egészségesen táplálkozik kisebb eséllyel betegszik meg különböző betegségekben.
Azért szerintem régebben nem volt ennyi diabéteszes, meg szívbeteg ember mint ma van. Se rákos megbetegedés. Helyette meghaltak egyszerű tüdőgyulladásban az emberek, meg minden szarságban amit ma már egy egyszerű tablettával gyógyítani lehet. -
#9452 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Jaja! Pár 1000 éve? Sztem sokkal régebben! Sztem, már elég hamar rájött az emberiség, hogy a tenger sós, és hogy ha elpárologtatják a tengervizet, akkor a só megmarad... -
#9451 Látom agyon aggódtátok magatokat miattam, jelentem jól vagyok xD -
juzosch #9450 Nem ismerték a sót??? Pár1000 éve fő fizetőeszköz is volt a só. Más lehetőség nem is volt az ételek tartósítására, mint h jól besózták.
Az meg a másik, h lehet ma sok a beteg ember, de régebben ennél csak sokkal több volt:) Nem értem honnan szedik az emberek ezt az ostobaságot, h ma betegesebbek vagyunk... -
#9449 Ja és mindenki átlag 35éves korába meghalt... :D -
#9448 A só sose volt jó senkinek.
Annak idelyén nem sóztuk az ételeket, mert akkor nem is ismerte az akkori ember a sót.
Több száz ezer évig éltünk só nélkül, ahoz volt beálítva a szervezetünk az evolúció által. Most meg jönnek ezek a sóval, meg a finomított, előemésztett, feldogozott, E betű-dúsított okádékokkal amit eszünk nap mint nap. Aztán meg csodálkozunk azon ha látunk egy épkézláb embert az utcán, mert már mindenki beteg. Mindenki allergiás, szívbajos, tüdőbajos, gyomorbajos, agybajos :), húgybajos, rákja van, cukorbeteg. Sorolhatnám. Már mindenki beteg szinte.
Csak érdekesség képpen, az ókori sírokban a csontvázak nagy részében az álkapocsban 95% ban meg vannak az eredeti fogak.
Egy ilyen világban a fogorvos éhen halt volna. Nem lett volna munkálya. Vajon miért. Az ahogyan ma él az ember nagyon nem igazodik ahoz amire az emberi szervezetet az evolucio létrehozta.
-
#9447 igen, 1 adag = 100 gramm = 2 mérőkanál :) -
#9446 Jól kitoltam magammal így estefelé... Bekészítettem 22:00kor az utolsó csirke-rizsem és szoktam rá önteni yoghurtot amibe rakok fűszert. Na most olyan jól sikerült, hogy több került bele, kikanalaztam a nagyját, ami nem került a yoghurtba. Összekevertem, ráöntöttem a kajára: TELJESEN SÓS LETT! Mivel én nem vagyok olyan, hogy csak úgy eldobom a kajám, hát megettem... Eredmény: hasi fájdalom, vörös, fájós szem, szédülés és magas vérnyomás + hányinger...
Csínján a sóval emberek xD (Lehet h elszoktam(unk) tőle) -
#9445 Sziasztok!
Scitec VM35-öt 2.95kg-ost... Na most az a kérdésem, ami benne van kis adagoló, abba mennyi fér? Egy adagnyi, azaz 100g?
(Megtaláltam az apró betűs szöveg között, "100g = 2 mérőkanál")
-
Abruzzi #9444 De, mondtam is h doki diétára fogott. De egyébként egészségem okés, vagyishát már nem hányok meg fosok csak nincs rendesen étvágyam és nemtudok enni sokat.