Testépítés - Testformálás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

CeeZee
Simán túledzetted magad! Izom nyilván nem is lehet ilyen hamar. Elõször is pihend ki rendesen, addig is olvass utána, vagy kérdezõsködj itt, hogy hogyan is kéne edzened, mert amit csináltál az katasztrófa nem pedig edzés.
A kreatin pedig semmit sem ér ha nem eszel rendesen mellette, én még nem vettem volna a helyedben, egyáltalán nem olyan fontos. A helyes étrend viszont igen! Ha te vékony vagy akkor számodra ez lehet a kulcs az optimális fejlõdéshez.
Egy abszolút kezdõnek heti max 3 edzés amin NEM SZABAD erõlködni, különben az lesz az eredménye ami most nálad. Neked most az a dolgod, hogy elsajátítsd a gyakorlatok helyes végrehajtását, lassan, kontrolláltan végrehajtva a mozdulatokat, koncentrálva az adott izomra. Néhány hétig(akár néhány hónapig is) csak átmozgató edzést kell végezned. Tehát izmonként 1-2 gyakorlat, gyakorlatonként 3-4 széria, szériánként 12-15-ös ismétlésszám. És minden edzésnapon mehet ugyanaz, de ez csak addig lesz így amíg ez a néhány hetes bevezetõ szakasz tart. Aztán majd mondom, hogy mit hogyan, de addig is NE erõlködj edzésen, bárki bármit is mond. Most fel kell készítened az izmaidat és az izületeidet a késõbbi nagyobb terhelésre.
A kajára meg még visszatérünk, csak most nem akarok egyszerre mindent leírni, sztem egyenlõre ez is elég lesz.

\"Egy valamire való országnak saját söre és légitársasága van. Az sem baj, ha van futball-csapata, esetleg atombombája is, de a sör a legfontosabb.\"

CeeZee
az is jó, de azt neked kell tudnod hogy melyik a legmegfelelõbb gyakorlat számodra

\"Egy valamire való országnak saját söre és légitársasága van. Az sem baj, ha van futball-csapata, esetleg atombombája is, de a sör a legfontosabb.\"

Sziasztok!

3 napja kezdtem el edzeni.Mivel kosarazok és a haverom mondta, hogy én vagyok a legvékonyabb a csapatban elég keményen belevetettem magam az edzésbe.Vettem Creatint és az utobbi 3 napban minden nap edzettem.Tegnap már olyan volt az izomláz hogy majdnem belehaltam.Erre most mikor fölkelek mit látok?A karom kb 2x akkora mint tegnap.De nem izom hanem inkább víz.Ez micsoda?Bajom lehet belöle?Mit tegyek?
lamase
helyette mit lehet csinálni? koncentrált bicepsz + ?

Szerkesztőket keresünk a http://codenamegta.hu -ra. Részletek, juttatások privátban.

CeeZee
francia rúdnak hívják. azért kérdeztem, mert valakinek nem bírja az alkarja az egyenes rudat, mert viszonylag természetellenes pozícióban van a használata közben a csukló, de akkor itt nem hiszem, hogy ez lesz a probléma. vegyél vissza a súlyból picit és/vagy esetlegesen szüneteltetheted a scott padot egy idõre

csocso14
Köszike a segítséget ^^

ARSENAL-ANIME-SP-SG1-NOTV-ROCK-TES-ME

lamase
ilyen hullámos rúddal

Szerkesztőket keresünk a http://codenamegta.hu -ra. Részletek, juttatások privátban.

CeeZee
Én ezt látom lehetséges alternatívának. A hús amúgy is a legjobb. Csak 1 a bibi: az edzés utáni turmix(meg a reggeli 1. étkezés), mert akkor gyorsan felszívódó fehérje kéne, mint pl a tejsavó.

hykao
Ja, akkor egyen inkább sok csirke és pulykamellet.
CeeZee
Ezt én is így tudom. De õ azt kérdezte, hogy tej és tojásmentes tápkieg van-e? Hát elég nehéz ezek nélkül találni normális fehérjét. Azért mondom, hogy a húsra kéne fektetni a hangsúlyt.

hykao
Újabban nem arról van szó, hogy a szójafehérje nem a legjobb a férfiaknak? Mármint a fehérjék között, és gyúráshoz.
Az összes komolyabb cég levette a kínálatáról a férfiak számára javasolt szójafehérje alapú termékeit. Amit meg még gyártanak, azokat elsõsorban nõknek javasolják.
CeeZee
Elvileg a szójafehérje jó neked. De amúgy minõségben messze elmarad a többitõl, ami az árán is meglátszik. Vannak olyan teóriák melyek szerint férfiak számára nem ajánlott a szójafehérje hosszútávú alkalmazása. Próbáld meg a fehérjeszükségletedet a húsra alapozni(amúgy is ez a legjobb).

csocso14
Helló!
Remélem tud valaki segíteni én olyan táplálék kiegészítõt keresek amiben se tojás, se tej termék nincs, mert tojás és laktóz allergiám van 😞
A segítséget elõre is köszike 😄

ARSENAL-ANIME-SP-SG1-NOTV-ROCK-TES-ME

CeeZee
õ vele példázták sokáig a pózolást a szakkönyvekben

és akkor most essen szó ed corney-ról a pózolózsenirõl
azért õ is elég "szerényen" nézett ki...😊

violence can be used for good - JUSTICE

pontosan és most ugyanez a póz másoktól...

sergio oliva

steve zane

chris dickerson - bár ez nem teljesen ugyanaz...

CeeZee
Frank Zane és a híres "hasbehúzós" has-láb póz(ami mára már kiment a "divatból").

CeeZee
Steve Reeves. A testépítés hõskorában!

CeeZee
"A 2005-ös évben megszûnt az ellenségeskedés az MTFSZ és a Superbody között, ebben az évben a hivatalos IFBB Magyar Bajnokságot is ekkor és itt rendezték. A versenyrõl rendhagyó módon három órás videófelvétel is készült, amit a BB.Tv különszámában le fog adni."

Lesz itt még videjó!

nekem õ az egyik legszimpatikusabb aki valaha is "gyúrt"

CeeZee
Köszi!!!

jazzy
HBD CeeZee
CeeZee
Túl nagy a súly, rosszul fogod a rudat, de az is lehet, hogy túledzetted. Egyenes rúddal csináltad?

jazzy
Lehet a sulyon alkarbol emelni es akkor hamarabb elered a holtpontot, vagy lehet hatbol rasegiteni.
lamase
mit jelent az a csalás? tök gáz hogy fájdalom nélkül rendesen tudom csinálni, így meg vissza kell venni a súlyból, de még igyis fáj

jazzy
A Scott-pad elegge igenybe veszi az alkart, foleg ha egy kicsit "csalsz" a gyakorlatban. Lehet, hogy tuleroltetted!
lamase
ma scottpadon hihetetlen módon elkezdett fájni az alkarom alsó része, nemtudjátok mitõl lehet? (emiatt a bicepsz edzést mai napra be kellett fejeznem)

jazzy
Most edzotarsat valtottam csak az az egyetlen baj hogy o total kezdo, azaz nincs meg az a biztonsagerzetem. Tegyuk fel 100 kilot nem tudja rolam leszedni tehat inkabb nem probalkozok annyival es igy csokkennek a sulyok. Igaz ez csak par honap. Ennel jobbat sajnos nem tudok tenni egyelore, majd meglatjuk mit hoz a jovo.
lamase
kösz

CeeZee
Az edzõtárssal kapcsolatban abszolút egyetértek. De amennyit lendíthet, ugyanannyit vissza is tarthat. Sztem mindenkinek meg kell tanulnia azt, hogy hogyan maradhatunk mindig motiváltak. Nyilván még így is vannak rosszabb napok, hetek, amikor nem megy annyira az edzés, nem csúszik már a rizs, stb.

a család más tészta...
de ha az edzõtársad tortazabáló akkor le is lehetne akár cserélni...
én most bírtam rá haverom h jöjjön...
teljesen kezdõ mindent jól kezd el és ez nekem is sokat segít mert folyton hajt
kajára figyel szed kiegészítõt és lendületes
ez kellett nekem
eddig egyedül edzettem de most van újra motivációm és minden edzésen szétdurranok😄
az h még mindíg nincs munkám és pénzém már nem zavar annyira
kajára figyelni így is tudok
szóval egy jó edzõtárs sokat lendíthet

jazzy
Sajnos anyam meg mindig ketelkedve nezi, de beletorodott. Amit mondok az hulyeseg, nem hisznek nekem. Akivel egyutt edzek az sem hajlando csirket enni, inkabb tortat. Beletorodtem. 😊
CeeZee
Én nem hódító hadjáratra akarok indulni, csak a környezetemben lévõ emberekkel akarom ezt az egész dolgot tisztázni. Azt vettem észre, hogy ha már az elején megérteted velük(akivel lehet persze), akkor hosszútávon sokkal kifizetõdõbb. Vagyis nem kell állandóan magyarázkodni, az ilyen-olyan szokások miatt, mert már úgymond fel lesznek készülve.

Higgyétek el, hogy nekem sem könnyû ez a helyzet és én is sokszor borulok ki(bár nem annyira mint VG), de ez van és ezzel kell együtt élni. Az már csak rajtunk múlik, hogy mennyire könnyítjük meg azzal, hogy higgadt, értelmes és elkötelezett sportoló benyomását keltjük.

jazzy
A koztudatban a testepitessel kapcsolatban sosem lesz mas az emberek nezete. VG azok koze az emberek koze tartozik akik nem csak gyurosok, csak epp eldurran az agya a hulyesegeken. Gondolj bele mennyivel rosszabb ennel egy gyuros. Ha csak a sajat kis termunket nezem ahova egyaltalan nem jar sok ember azoknak sajnos a 80%-a olyan amilyen, a sportot csak lefele huzza. Innentol kezdve ugy erzem egy kis maroknyi csapatnak nincs eselye megvaltoztatni az emberek velemenyet.
CeeZee
Na ennek utánaolvasok, mert mostmár érdekel. Az edzõ válaszol-t én is olvastam.

CeeZee
Fõzz magadra, az a legjobb. Én is amint keresõképes lettem elfoglaltam a konyhát és azóta alig hagyok helyet a hûtõben a többieknek!😄

Idõnként muszály változtatni az edzésen, mivel az izmok hozzászoknak a gyakorlatokhoz és azok sorrendjéhez. Használd a fantáziádat. Pl. mellnél kezdj 45 fokos padon, ha eddig vízszintessel kezdtél. Hátnál, ha lehúzás volt eddig széles fogással akkor kezdj döntött törzsû evezéssel, stb.

Ja és ez a vita már elég régóta tart és nem csak ebben a topicban. Én hiszek abban, hogy meg lehet gyõzni az embereket(évek alatt nagyon sok embert sikerült "felvilágosítanom"), nyilván van olyan akivel le sem állok vitázni, mert néhány hsz után látom, hogy teljesen felesleges. De én úgy gondolom, hogy nagyon nagy téveszmék vannak a köztudatban a sporttal kapcsolatban és az nem megoldás ha a homokba dugjuk a fejünket. Viszont az még ront is a helyzeten ha bunkó módon reagálunk. És ez engem cseppet sem zavarna, ha ezzel csak magának okozna kárt, de ezzel minket is magával ránt.

jazzy
"Helló, Bunny! Nem akarok heves vitát getjeszteni, de azért elmondom: a lenmagolaj (és semmilyen más olaj) zsírsavai nem alakulnak transz szerkezetûekké (transz-zsírsavakká)! Ahhoz nem elég a magas hõmérséklet, katalizátorra (általában nikkel) van szükség, és persze hidrogénre (mint a margaringyártás során)! A magas hõmérséklet hatására csak a hidegen sajnolt olajokra jellemzõ szín- és ízanyagok (amik persze egyébként jótékony hatásúak) stb. bomlanak le! A "félelem" tehát alaptalan! Én is lenolajjal fõzok idõnként (illetve saját készítésû keverékkel)! Csak egy észrevétel, remélem, nem bántotztalak meg! Üdv mindenkinek!"

Ezekszerint megis lehet benne sutni. Csak ne suss benne nikkelt😄
Zocsi
Jajjajj, srácok! Én nem tudom ennek az elõzményét, csak elolvastam ezt a heveny szópárbajt. Mi értelme? A szkeptikusokat úgyse lehet meggyõzni. Az én szobatársam is ilyen. Õ nem jár gyúrni, mert mi értelme lenne az egésznek. Nem érzi, nem érti a lényegét. Mellesleg van abban is valami, hogy kötekedõ, verekedõ lesz az ember, pozitív értelemben. Kicsit jobban tisztában van egy kigyúrt ember a saját fizikai korlátaival és hamarabb kiáll az igazáért sztem. Az meg hogy több csajt szerez meg, mert az edzett ember magabiztosabb, mellesleg a csajok is jobban preferálják azt, aki ad is magára valamit. Szal ezekben van igazság, a kérdés csak az, hogy mennyire sarkítjuk a dolgokat.

CeeZee: Megpróbálok változtatni valamicskét a kajázási szokásaimon, de ez naon nehéz lesz, mert mindenevõ vagyok, és a családra nem is jellemzõ, hogy diétáznának. Kezdjek L magamra fõzni? <#vigyor3>
Tudtok egyébként valami jó haladó, osztott edzéstervet írni, ami bevállt nektek, mert egy éve ugyanazt edzem, kisebb módosításokkal és már nem csak hogy kezdem unni, de sztem már nem is használ annyit. Most mell-bicepsz, hát-tricepsz, láb-váll felosztásban vagyok. Hasazni, derekazni csak akkor szoktam ha kedvem van... 😛

jazzy
Vg en ertelmes embernek tartottalak es tartalak is mindennek ellenere. Csak szeretnelek megkerni, hogy ne ilyen hangnemben probald "megvedeni" magad. Szar erzes, de neha el kell ismerni azt is ha tevedtel es szerintem sokkal egyszerubb, mint az hogy szembeszallsz mindenkivel.
Brolly
Bocs hogy beleszólok, de én azt bírom, amikor nem tudsz mit válaszolni, akkor rávágod hogy:"egy semmitmondó, gyerekes hsz!" Ezen röhögnöm kell<#idiota>.
LOL

\"Kokain inhalációt követően a V1-V2 elvezetésekben inkomplett jobbszár-blokkra emlékeztető terminális pozitivitás, valamint több mm-es ívelt ST-eleváció lépett fel\"

Hát, ez nagyon elferdítve van attól, hogy "Aki kimondja, amit gondol és akinek vannak barátai". <#wilting>
FtranX
Nem érted a mondás lényegét. Leginkább azokra vonatkozik, akiknek olyan tahó a gondolkodásmódja, hogy ha nem palástolják el, akkor mindenhonnan kiutálják õket...

Amúgy köszi, a kevés (igazi) barátom nagyon jól meg van.

Hmm, a kérdés/mondás valóban jó, de egyben baromság is! Kinek kellenek olyan barátok, akik csak addig vannak az emberrel amig az ki nem mondja amit gondol? El tudom képzelni a "barátaidat"!!!!!

Gondold újra át ezt fasz mondásodat, és értelmezd rendesen!!!!!!!!
FtranX
azt a mondást hallottad már, hogy "Kétféle ember létezik:
Aki kimondja, amit gondol és akinek vannak barátai."

Te hogy állsz ezzel a dologgal?

Ez megint egy semmitmondó, gyerekes hsz!
CeeZee
Az engem nem érdekel, ha magadra uszítod a fél fórumot, de ezt írtam is. Engem ez csak azért zavar, mert ezzel minket is égetsz. És az egyáltalán nem erény, hogy bunkó stílusban odavágod a "véleményedet", ezzel ne takarózz! Ez nem kifogás. Érdekes módon én is el tudom mondani, csak én más stílusban. Ez önuralom és inteligencia(méghozzá nem is kéne hozzá sok) kérdése.

jgtc/ceezee jó arcok és az edzõtársaim is<#wink>
szóval csak annyit akarok mondani h inkább bezséljünk a fontos dolgokról mint csipcsup ügyekrõl h ki a hülye és ki nem
ez nem óvoda
thx

Jah, és bocs, hogy én még azok kevés emberek közé tartozom, akik ki merik mondani, hogy mit gondolnak, még ha ezzel magamra is uszitom a fél fórumot!
Hát ez nagyon gyerekes hsz volt, már bocs... 😊 Szerintem nézzel tükörbe, és gondolkodj ez azon, hogy a "testépítõ egy kötekedõ, verekedõ, nulla IQ-s vadbarom" hogy a fenébe jön a "sorra dughassa a csajokat" dologhoz...

Mellesleg jó dolog amit csinálsz, csak semmi értelme nincs! Hiába akarod egy baromnak szép szóval elmondani, hogy mi rendes, okos emberek vagyunk, úgysem fogja megérteni! Aztán jössz ide engem lebaszni, mert véletlen elküldöm a picsába! Jah, és azt a barom JGTC gyereket azért küldtem a faszba mert fenyegetõzik összevissza, azt pedig végkép utálom! Amúgy biztos jó gyerek, csak az már kit érdekel?
CeeZee
Üzenet VG-nek:
Azért ide írok, mert nem akarom mégjobban szétoffolni a VVFC-topicot, ahol a testépítõk(valaki szerint gyúrósok) kontra laikusok vita kezd elfajulni és úgy gondoltam, hogy ez a téma inkább idevaló.

Szóval VG: JGTC személyes jóbarátom már évek óta és hidd el ismerem elég jól, gondolhatod hogy mellette állok. Rohadtul nincs igazad és kezdem már unni, hogy mindenkibe belekötsz(még belém is). Nem tudom mi okozza ezt nálad, de itt a testépítõ topicon belül is betaláltál már néhány embert teljesen feleslegesen.
De ami a legjobban zavar, hogy amíg én próbálom eloszlatni a tévhitet miszerint a testépítõ egy kötekedõ, verekedõ, nulla IQ-s vadbarom, aki csak azért "gyúr", hogy sorra dughassa a csajokat, addig te ilyeneket irogatsz:

""Úgy látom itt a kedves fórumozok között az a trendi, hogy aki testépítõ az "buta-bunkó-geci-fasz-takarodjhaza-", aki zsíros-kövér-igénytelen az "okos-jóarc-mindenkiszereti-mamafia"! Ezzel csak az a baj, hogy a csajoknak a testépítõk(pl CeeZee) jönnek be. Õk halom számra dugják a csajokat, néha 2-3 csajszit egyszerre, amíg zsíros-kövér-igénytelen emberek (pl mint szando) akik lusták hetente !!!3 ÓRÁT!!! eltölteni a saját testük szépítésével pedig otthon masztiznak a Virág tipusú csajokra a monitor elött egy 10 órás CS mérközés után... Lehet választani!!!!!!!!!!""
""De jól megmondtad mama, gratula! Nem lehet, hogy azért beszélnek veled úgy ahogy, mert lány létedre úgy nézel ki mint egy hányinger?""
""Felölem akár a farkadat is felteheted, kurvára nem érdekel, nem a fiúk érdekelnek...""

Saját magad ellen beszélsz! Vedd már észre! Éppen az ilyen beszólásokkal bizonyítod az "igazukat".

Én megértem, hogy fel megy benned a pumpa, bennem is, csak én uralkodok rajta. Csak az a szomorú, hogy ezek az emberek általában nem azt mondják, hogy milyen kötekedõ ez a VG, hanem azt, hogy ez a "gyúrós" mekkora paraszt. Magyarul ezzel minket is égetsz. Különben nem érdekelne a dolog.
Elhiszem, hogy ez egy fórum ahová mindenki beírhatja a véleményét, de gondolkozz már el egy kicsit.

Most is csak azért írok mert a legjobb haveromat küldted el a p#csába!
""Engem csak az idegesít, hogy itt fenyegetõzik mint valamilyen istenség... mennyen a picsába fenyegetõzni ahova akar! Amúgy tégenyleg kicsit szétoffoltuk a topicot, de sebaj, legalább népszerû a topic!""
JGTC ráadásul az edzõtársam is.