Testépítés - Testformálás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Löttyedtség alatt mit értesz? Ha hájas, akkor menj futni, a zsír csak aerob mozgással tûnik el.
Egy alap izomtónust fekvõtámasszal is el lehet érni, tehát lesz tõle egy kiállásod. De komolyabb izommennyiség csak súlyzós edzéssel fog felmenni. A kigyúrt állatsághoz pedig teljes életmód kell.

Gracie Barra

Csabesz6
azt akarom,hogy ne legyen löttyedt mellkasom:D

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"

Azt senki nem mondta, hogy nincs hatása. Erõsebb leszel tõle, csak más oldalról. Nagyobb súlyt nem fogsz emelgetni, nagyobb sem leszel (egy idõ után), de pl kitartóbb leszel (késõbb fárad el ez az izom), és nagyobbat ütsz.

A lényeg, hogy elõször találd ki, hogy mit akarsz PONTOSAN. Csak nagy és izmos lenni?
Aztán már pontosabban ki lehet találni az edzésmódszert.

Gracie Barra

KeKKSZike

Maffiozo nick: LoSA (22124), lvl: 12

Csabesz6
köszi. de ha nem leszek izmos, akkor mi értelme van?:) ábszolut semmi hatása v mi? vagy csak arra célzol hogy ne várjam azt hogy x honap, év után swarci mellizomzattal rendelkezzek...:D
bocs ha félreértettelek

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"

A legjobb (nekem) az, aki leordít, ha nem feszülök meg eléggé. Ilyenkor végkimerülés után még sikerül kierõszakolnia még pár gyakorlatot:)
Vigyázat, ez nehogy sérülésbe torkolljon!!!

Gracie Barra

CeeZee
egy jó edzõtárs sokat tud segíteni! én pl nemrég áttértem a mellrõl nyomásról a vállból nyomásra egykezes súllyal.az elsõ 2 hétben 25kg-val csináltam. a 3. héten segített egy haver és felmentem 30-ig. következõ héten megint segített és akkor rávett, hogy 35kg-ra menjek fel, de annál már felmerülnek olyan problémák is, mint hogy segítség nélkül egyszerûen nem tudom felvenni a súlyt. ma szintén vállazni fogok! :D
ezzel csak azt akartam mondani, hogy 2-3 hét alatt nem erõsödhettem ennyit, ez képtelenség. ez azért van mert volt aki azt mondja, hogy "gyerünk bmeg megy ez még többel is". bár van akinek a puszta jelenléte tud motiválni (az elõbbi példánál a srác 25kg-val több mint én) és ezeket kell felismerni és kiaknázni, mert ez a sok apróság sokat jelent ám több év edzés után.

\"Egy valamire való országnak saját söre és légitársasága van. Az sem baj, ha van futball-csapata, esetleg atombombája is, de a sör a legfontosabb.\"

Voltam én is kezdõ. Nem is volt még olyan régen. És látom, a rossz példát is, hogy egyik haverom hogy edzi a hasát. Sehova nem fejlõdik. 50 felülést nem bír egyszerre megcsinálni még mindig. Sajna az istennek sem lehet rábeszélni:)

De sztem kezdõként is az a legjobb, ha annyit csinál, hogy elkezdjen égni a hasfal, és aztán még ugyanennyit. Persze ehhez jó ha van egy társ, aki rugdos, hogy csináld.

Gracie Barra

CeeZee
megint nem értesz! elhiszem, hogy te biztos vagy a "hasizomban", nekem is van ismerõsöm aki így edz. DE. õk nem ma kezdték és tudják, hogy mit csinálnak! itt nem arról van szó, hogy engem kellene meggyõznöd, hanem arról, hogy itt kezdõkrõl volt szó. nem rólam és akármilyen meglepõ még csak nem is rólad

\"Egy valamire való országnak saját söre és légitársasága van. Az sem baj, ha van futball-csapata, esetleg atombombája is, de a sör a legfontosabb.\"

A fekvenyomás erõsen csak saját tapasztalat/5let volt, tehát nem kell készpénznek venni.

A hasizomban viszont biztos vagyok. Nemcsak profi edzéstervben hallottam, de ezirányú tapasztalatom is elég jó. Több testépítõ ismerõsöm is megszakad a felülésben, míközben én, és aki hasonlóképpen edzi még csak meg sem erõltette magát.
Az oka is megvan, a hasizom egyszerûen túl jól bírja a hosszútávú terhelést, és jól regenerálódik.
Mindez nem vonatkozik arra, aki súlyokkal csinálja a felülést is.

Gracie Barra

CeeZee
sztem meg én jobban tudom, hogy NEKEM mi a jobb. amit leírtam az egy útmutató egy olyan embernek akinek még nincs tapasztalata ergo rutintalan. te valószínû, hogy rájöttél már, hogy neked mi a jó és azt is csinálod.

fekvenyomásról meg csak annyit, hogy egy kezdõnek ne mondj már ilyet, hogy a fekvõtámasz eleinte jobb mint a fekvenyomás!

jazzy
És miért jó ha nem pihensz?
Hasra szvsz a legjobb, ha egyáltalán nem pihensz. Általában 50-es sorozatokat csinálok, és utána egybõl folytatom egy másik hasgyakorlattal.
És így is eltart legalább 10 percig, mire végzek.

Gracie Barra

Ha 0 izom van rajtad, akkor eleinte az is nagyon jó. Sõt sztem jobb is, mintha egybõl a fekvenyomással kezdené valaki.

Gracie Barra

CeeZee
fekvõtámasz. de elõre mondom: ettõl nem leszel izmos.

CeeZee
ahogy Jazzy is írta: annyi pihenõidõ a sorozatok között amennyire szükség van. nagy általánosságban ez 2 perc környékén van. ez attól függ, hogy melyik izomról van szó. a has és a vádli(de még a karok is) gyorsan regenerálódnak. én a hasat 30mp-es, a vádlit pedig kb 1 perces pihenõvel csinálom. ugyanakkor egy nehéz guggolásnál nem elég 2 perc. az okostojásokkal ne foglalkozz, ha mégis baszogat akkor kérd meg, hogy mutasson 20mp-el 4x8 -as guggolást! :D ha hajlandó rá akkor ne hagyd, hogy nevetséges súllyal csinálja! de lehet, hogy õ olyan "hardcore" gyerek aki nem szokott guggolni, mert a fõzelék mellé az nem jó! :D

ja és félreértettél: nem 2 sorozat, hanem 2 gyakorlat 3 sorozattal!

jazzy
Egykezes súlyzóval tárogatás.
Csabesz6
tsö
otthon,komolyabb eszköz nélkül elvégezhetö mellizom-erösitö gyakorlatot tudtok nekem mondani? köszi

jazzy
Szõlõcukor nem egy bonyolult dolog, szõlõcukor van benne, méghozzá 100%-ban. Azaz gyorsan felszívódó szénhidrát.
Szõlõcukrot miért szoktak enni? abban mivan? attól jobban bírod az edzést vagy mi?

Viktorr
Kössz szépen,hogy letisztáztad elõttem a dolgokat

jazzy
Intenzív alatt annyit ért, hogy nem dumálsz fél órákat két sorozat között, helyesen csinálod a gyakorlatot és megfelelõ súllyal. Ezesetben nemhogy nem lesz szükség 3 sorozatra de nem is fogsz bírni csinálni annyit. Bicepsz, tricepsz ezekre elég 2 sorozat. Vádlira magas ismétlésszámot szoktak javasolni kb 20-at. Vádli az jól bírja, lehet gyakran edzeni. Nem fogod túledzeni magad. A túledzés egy fokozatos dolog. Fáradékonynak érzed magad, nem fog csúszni a kaja, nem lesz kedved edzeni, esetleg fejfájás, izomfáradtság, álmatlanság ilyesmi tünetei lehetnek. Ha túledzetted magad azt érezni fogod, de ez a veszély nálad nem áll fent. A 20 másodperces szünetet mondjuk be lehet tartani bemelegítõ súlynál. Ha a munkasorozataidat végzed, annyit pihenj amennyi szükséges ahhoz, hogy meg tudd csinálni a következõt, ne többet, ne kevesebbet. 4 munkasorozat sok, ha intenzíven csinálod nem fogsz annyit bírni.
jazzy
Amire te gondolsz az valami Nátrium-oxid fokozó termék pl a NO-burst. Ez serkenti a vérkeringést így edzés közben az izom vérrel telítettsége megnõ, maximálisra növeli a bedurranás mértékét és az erezettséget és edzés után tovább marad meg ez az állapot.
jazzy
A Glutamin egy aminosav. Az izomzat aminosavjainak kb 60%-át teszi ki, tehát elég nagy szükség van rá. Anabolikus és anti-katabolikus hatása van, azaz építõ, és lebomlást akadályozó hatású. Növeli a protein-szintézist (több fehérjét tud felvenni az izom), izomsejt-térfogatot is fokozza valamennyire. Emellett elvileg a természetes növekedési hormon termelést is növeli jócskán. Növeli a glikogén raktárakat, Tehát több ch-t tudsz raktározni.
azt hogy érted, hogy nem kell 3 gyakorlat, ha elég inzenzív az edzés?

mitõl lesz intenzív és mitõl nem?

bicepsz, tricepsz, vádli: ezekre két sorozat? másra nem kell kettõ?

mi van akkor ha túledzésvan? gondolom, hogy nem jó, nem is szándékozom túldzeni magam.

más a fõzelékes gyúrós srác azt mondta, hogy a 3*6-12 helyett csináljak 4*8-at 20 másodperces szünetekkel. errõl a vélemény?

inkább hiszek nektek mint neki :))

Viktorr
:( akkor végülis mire való?

MECRATS
Sajnos nem. :(

. . .

Ars3nal
sztem hulyeseg-.-

Viktorr
Eddzés után amikor be van durranva a karod,és ha szedsz glutamint akkor akkora amrad mint edzés közben? ez igaz szerintetek?

CeeZee
csináld tovább, csak arra figyelj nehogy túledzed magad. kisebb izomcsoportokra nem kell 3 gyakorlat, ha elég intenzív az edzésed. itt gondolok pl a bicepszre, tricepszre, akár a vádlira.
és elég mindennél 3 munkasorozat(ebbe a bemelegítõ sorozatok nyilván nem tartoznak bele)

pl mell esetében:
fekvenyomás - (2 bemelegítõ sorozat után) 3x6-12
45 fokos nyomás - 3x6-12
tárogatás vagy áthúzás - 3x8-12

CeeZee
miért lenne más íze attól még, hogy ledarálod? :D

sztem kevered a görcsölést a bedurranással! amúgy örülj neki, ez a jó! az oldalemeléshez annyi súly kell amennyivel meg tudod adni a válladnak a kellõ stimulációt. ha már túl nagy a súly, azt onnan lehet tudni, hogy bedurran a trapézizmod(csuklya) is. ez azért van mert bekapcsolódik a mozdulatba. ezt hívják csalásnak.

én ha jól oda tudok koncentrálni oldalemelésnél akkor miután letettem a súlyt annyira görcsöl a vállam, hogy nem bírom a számhoz emelni a shakeremet. na ilyenkor kell nyújtani!

jelen pillanatban én is ilyen felállásban csinálom az edzést ahogy itt van írva, csak azza a különbséggel, hogy egy izomra 3 gyakorlatot csinálok. most mi legyen csináljam így tovább vagy ahogy itt van írva?

köszi

milyen íze van mikor le van darálva és inni kell?

más kérdés

ahogy megfigyeltem a vállam nagyon gyenge, fõleg oldalemelésnél, pedig kis súllyal csinálom (szószerint kis súly), de pár emelés után úgy bedurran, hogy majd be sz*rok. ez változni fog remélem.

CeeZee
cseréld le pufirizsre! én pl nem emésztem jól a zabpelyhet és el is kellett hagynom az étrendembõl. vagy daráld le és igyad!

kezdõ tömegelõ edzésterv

ez elsõ ránézésre jónak tûnik

CeeZee
ezt így elég nehéz otthon megoldani. az még nem is lenne óriási gond, hogy nincs gép, de gondolom, hogy az a súly mennyiség sem megfelelõ amivel rendelkezel.
azok a gyakorlatok amiket a #4635-ös hsz-ben írtam szabadsúllyal elvégezhetõek.
gyakorlatok végrehajtása

most estem át a kezdõ átmozgatásos szakaszon. tömegelés a cél. a kaja az meg van oldva, egyedül a zabbpehellyel van ki a t*köm. dehát valamit valamiért. nem nézni kell hanem enni :)))

CeeZee nekem is mondhatnál valamit hogy mi alapján edzzek! Az a helyzet hogy normális kondigépem sincs, és terembe se tudok lejárni! Szal van 2 egykezes súlyzóm emg egy kétkezes, ez mind:( ja, 16 éves vok, 182 cm és 87 kg

Pár hónapig nagyjából mind1 mit csinálsz, a lényeg, h lefáradjanak az izmok, és ne sérülj/tedd tönkre az izületeket.
0áról nagyon könnyû fejlõdni akárhogy, de ahogy egyre erõsödsz, úgy egyre lassul a fejlõdés, és ekkor már egyre inkább szükség van a profi edzéstervre.

Gracie Barra

CeeZee
én is edzettem otthon még régen, de ha eredményt akarsz akkor meg kell oldanod a terembejárást!
de kezdésnek egyenlõre ez is elég ami neked otthon van

Viktorr
A 45 kg az a kondigépen lévõ súlyra értendõ(tárogatás,mellhez lehúzás,nyakig húzás stb)

17 éves vagyok/60 kg:( és 175 cm

de nem tudok járni terembe mert a közelbe nicns csak kondigépem van otthon meg két egykezes sulyzóm...

CeeZee
bocs, de nem emlékszem milyen szinten vagy. most nincs idõm, amint lesz, leírok egy komplett kezdõ edzéstervet.

CeeZee
az amit csináltál a legnagyobb jóindulattal sem nevezhetõ edzésnek! nem tudom mi ez a 35-45kg! ezt csak így odaírtad! ez testsúly?
néhány dolgot azért leírhatnál magadról hogy képben legyek. testsúly/magasság/életkor. ha leírtad már akkor tedd meg még 1x, mert lusta vagyok keresgélni.
addig is csináld azt az edzést amit leírtam

Viktorr
kb 3 hónapja már el kezdtem az edzést és kb 35 kg val indultam már 45-nél tartok és 1 cm nõtt a karom:)

abban nekem is segíthetnél.

CeeZee
majd azért szólj a bevezetõ szakasz végén és összeállítok egy alap edzéstervet neked.

jazzy
Nem tudjátok lesz-e valamikor a közeljövõben Szegeden valami testépítõ esemény?
Szuper Kupa Szeghalom
erõemelés és fekvenyomó verseny,
amelyen (Kathi, Tóth, Lauter, Barna, Kiss)
szenzációs bodybemutatót tartott.
Videobejátszást nézd meg a muscleteam oldalán.www.muscleteam.hu
Viktorr
Értem,kössz srácok!

CeeZee
nem jó így! és izomtömegnövelésnek(tömegelésnek) hívják!

heti 3x kéne átmozgató edzést csinálnod, melyek során ugyanazt fogod elvégezni(ez kb 2 hónapig tart, aztán jöhet a keményebb edzés is). ez egyfajta bevezetés a szervezetednek az osztott, több gyakorlatos edzés elõtt
mindenbõl 3 sorozat és sorozatonként 10-15 ismétlés, erõlködés nélkül, az adott izomcsoportra koncentrálva (ez nagyon fontos, hogy ÉREZD a mozgás közben az izmot, ezt meg kell tanulni)!

1. mell - fekvenyomás
2. hát - döntött törzsû evezés
3. comb - guggolás (a hátsó fejére mehetne még lábhajlítás)
4. vádli - álló vádli
5. váll - oldalemelés
6. bicepsz - állva bic.
7. tricepsz - tric. nyújtás rúddal fekve(homlokraengedés) vagy ülve
8. has - hasprés

jazzy
Tömegnövelésnek nevezik, ugyanis nõ az izomtömeg. A cél jó, a megvalósítás nem.