Testépítés - Testformálás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egy alap izomtónust fekvõtámasszal is el lehet érni, tehát lesz tõle egy kiállásod. De komolyabb izommennyiség csak súlyzós edzéssel fog felmenni. A kigyúrt állatsághoz pedig teljes életmód kell.
Gracie Barra
\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"
A lényeg, hogy elõször találd ki, hogy mit akarsz PONTOSAN. Csak nagy és izmos lenni?
Aztán már pontosabban ki lehet találni az edzésmódszert.
Gracie Barra
bocs ha félreértettelek
\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"
Vigyázat, ez nehogy sérülésbe torkolljon!!!
Gracie Barra
ezzel csak azt akartam mondani, hogy 2-3 hét alatt nem erõsödhettem ennyit, ez képtelenség. ez azért van mert volt aki azt mondja, hogy "gyerünk bmeg megy ez még többel is". bár van akinek a puszta jelenléte tud motiválni (az elõbbi példánál a srác 25kg-val több mint én) és ezeket kell felismerni és kiaknázni, mert ez a sok apróság sokat jelent ám több év edzés után.
\"Egy valamire való országnak saját söre és légitársasága van. Az sem baj, ha van futball-csapata, esetleg atombombája is, de a sör a legfontosabb.\"
De sztem kezdõként is az a legjobb, ha annyit csinál, hogy elkezdjen égni a hasfal, és aztán még ugyanennyit. Persze ehhez jó ha van egy társ, aki rugdos, hogy csináld.
Gracie Barra
\"Egy valamire való országnak saját söre és légitársasága van. Az sem baj, ha van futball-csapata, esetleg atombombája is, de a sör a legfontosabb.\"
A hasizomban viszont biztos vagyok. Nemcsak profi edzéstervben hallottam, de ezirányú tapasztalatom is elég jó. Több testépítõ ismerõsöm is megszakad a felülésben, míközben én, és aki hasonlóképpen edzi még csak meg sem erõltette magát.
Az oka is megvan, a hasizom egyszerûen túl jól bírja a hosszútávú terhelést, és jól regenerálódik.
Mindez nem vonatkozik arra, aki súlyokkal csinálja a felülést is.
Gracie Barra
fekvenyomásról meg csak annyit, hogy egy kezdõnek ne mondj már ilyet, hogy a fekvõtámasz eleinte jobb mint a fekvenyomás!
És így is eltart legalább 10 percig, mire végzek.
Gracie Barra
Gracie Barra
ja és félreértettél: nem 2 sorozat, hanem 2 gyakorlat 3 sorozattal!
otthon,komolyabb eszköz nélkül elvégezhetö mellizom-erösitö gyakorlatot tudtok nekem mondani? köszi
mitõl lesz intenzív és mitõl nem?
bicepsz, tricepsz, vádli: ezekre két sorozat? másra nem kell kettõ?
mi van akkor ha túledzésvan? gondolom, hogy nem jó, nem is szándékozom túldzeni magam.
más a fõzelékes gyúrós srác azt mondta, hogy a 3*6-12 helyett csináljak 4*8-at 20 másodperces szünetekkel. errõl a vélemény?
inkább hiszek nektek mint neki :))
és elég mindennél 3 munkasorozat(ebbe a bemelegítõ sorozatok nyilván nem tartoznak bele)
pl mell esetében:
fekvenyomás - (2 bemelegítõ sorozat után) 3x6-12
45 fokos nyomás - 3x6-12
tárogatás vagy áthúzás - 3x8-12
sztem kevered a görcsölést a bedurranással! amúgy örülj neki, ez a jó! az oldalemeléshez annyi súly kell amennyivel meg tudod adni a válladnak a kellõ stimulációt. ha már túl nagy a súly, azt onnan lehet tudni, hogy bedurran a trapézizmod(csuklya) is. ez azért van mert bekapcsolódik a mozdulatba. ezt hívják csalásnak.
én ha jól oda tudok koncentrálni oldalemelésnél akkor miután letettem a súlyt annyira görcsöl a vállam, hogy nem bírom a számhoz emelni a shakeremet. na ilyenkor kell nyújtani!
köszi
más kérdés
ahogy megfigyeltem a vállam nagyon gyenge, fõleg oldalemelésnél, pedig kis súllyal csinálom (szószerint kis súly), de pár emelés után úgy bedurran, hogy majd be sz*rok. ez változni fog remélem.
kezdõ tömegelõ edzésterv
ez elsõ ránézésre jónak tûnik
azok a gyakorlatok amiket a #4635-ös hsz-ben írtam szabadsúllyal elvégezhetõek.
gyakorlatok végrehajtása
0áról nagyon könnyû fejlõdni akárhogy, de ahogy egyre erõsödsz, úgy egyre lassul a fejlõdés, és ekkor már egyre inkább szükség van a profi edzéstervre.
Gracie Barra
de kezdésnek egyenlõre ez is elég ami neked otthon van
17 éves vagyok/60 kg:( és 175 cm
de nem tudok járni terembe mert a közelbe nicns csak kondigépem van otthon meg két egykezes sulyzóm...
néhány dolgot azért leírhatnál magadról hogy képben legyek. testsúly/magasság/életkor. ha leírtad már akkor tedd meg még 1x, mert lusta vagyok keresgélni.
addig is csináld azt az edzést amit leírtam
erõemelés és fekvenyomó verseny,
amelyen (Kathi, Tóth, Lauter, Barna, Kiss)
szenzációs bodybemutatót tartott.
Videobejátszást nézd meg a muscleteam oldalán.www.muscleteam.hu
heti 3x kéne átmozgató edzést csinálnod, melyek során ugyanazt fogod elvégezni(ez kb 2 hónapig tart, aztán jöhet a keményebb edzés is). ez egyfajta bevezetés a szervezetednek az osztott, több gyakorlatos edzés elõtt
mindenbõl 3 sorozat és sorozatonként 10-15 ismétlés, erõlködés nélkül, az adott izomcsoportra koncentrálva (ez nagyon fontos, hogy ÉREZD a mozgás közben az izmot, ezt meg kell tanulni)!
1. mell - fekvenyomás
2. hát - döntött törzsû evezés
3. comb - guggolás (a hátsó fejére mehetne még lábhajlítás)
4. vádli - álló vádli
5. váll - oldalemelés
6. bicepsz - állva bic.
7. tricepsz - tric. nyújtás rúddal fekve(homlokraengedés) vagy ülve
8. has - hasprés