Testépítés - Testformálás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Panzermeyer
"El lehet menni Magyarországról! Itt lehet hagyni bennünket!" <#banplz>

(Elnézést srácok 😄DDD)

mov ah,4ch int 21h end

k O T T A
a honosítás jó dolog ha ésszel csinálják
én se akarok világéletemben csak magyar állampolgár lenni
mert szar😄

#5080 ez a test kb kezdõ szintrõl minimum egy év
nem mellesleg ez ryan reyolds a blade 3-ból

what\'s the fucking crack? 20 mm-es kaliberű gépkarabéllyal tüzelnek 300 méterről, ez a fegyver azonban csak 200 méterig halálos. nincs veszély /judge dredd/

jazzy
Az a lenyeg..
Ha erzed az izmot, akkor dolgozik es fejlodik..😊
threeman
köszi, fordítós hasprésben bízok + sima törzshajlítás (törzsmerevítõk erõsítése), annak is kell mennie rá, mert érzek vmi bizsergést😊

jazzy
az az oldalso hasizom es legjobban ugy tudod edzeni ha felulest vagy hasprest csinalsz torzsforditassal.
threeman
az melyik izom és mivel lehet legjobban edzeni? törzshajlítás/hasprés törzshajlítással? a többi része a hasamnak má nagyjából megvan 😄

R0sc0
figyu hogyha ez a szép szál néger gyerek DIAz magyar akkor ennyi erõvel õ is lehet gyuró 😊)

jazzy
Charles Glass 1984. évi Mr Olympián.
Ez aztán a kûr!
(tesztoszteron.hurol..)
k O T T A

szerintem ha tömegelni akar valaki kérdezze meg nyugodtan a magyarok gyúróját a kézi vb-n😄
az ilyen embert közelébe nem engedném a válogatottnak
ráadásul az ilyen állás betöltéséhez egészségügyi végzettség kell
amúgyis tuti egészséges😄
na ez a gond mindennel
mindenki k*va hiteles

what\'s the fucking crack? 20 mm-es kaliberű gépkarabéllyal tüzelnek 300 méterről, ez a fegyver azonban csak 200 méterig halálos. nincs veszély /judge dredd/

Február 8. nagy nap a Stallone rajongóknak. A 60 éves hollywoodi sztár box-filmjének újabb része a mozikban látható!!!

MÉG TÖBB INFORMÁCIÓT AKARSZ, ITT VAN DÖGIVEL
ha még mindig van felesleges idõd, akkor
olvasd el ezt is !!!!!!
Tények, tippek, gondolatok érdemes!!!
olvasd el !!!!
Tömegnövelés: mennyit, meddig, hogyan érdemes!!!
FOXX supreme
hát sztem se jó..:S

sõt, ha nagyon hideg, és kúrvára szénsavas
akkor megsebírom inni
jobban mar, minthogy lebírnám nyelni
😊

Aki vadállatot csinál magából, megszabadul az emberi lét fájdalmától.

k O T T A
víz víz
de én eleve gyûlölöm a szénsavas cuccokat
mi a f*nak?😊

Panzermeyer
Szerintem nyugodtan ihatod azzal is, az is csak víz.

mov ah,4ch int 21h end

threeman
szénsavmentes ásványvízzel jó a kreatin? vagy csapvíz?

Szevasz Steve Namat,

megmondom õszintén, direktben provokálónak szántam azt a bizonyos mondatot, hogy mi a véleményed arról a bizonyos díjátadó eseményrõl. Nem is reménykedtem abban, hogy válaszolsz így nagy nyílvánosság elõtt egy fórumon.

Most lehet hogy sokan megköveznek, mert tisztában vagyok, hogy nagy betükkel a netetika szerint nem ildomos irogatni, de ezt most én megteszem.

CSALÓDTAM BENNED, MÉGHOZZÁ POZITÍVAN !!!!!!!!!!!!!!

Többször is átolvastam a válaszodat, már csak azért is, hogy kb. átérezhessem azt a lelki tusát, amiben lehetsz, azt a bizonyos fokú csalódottságot, ami árad ebbõl a levélbõl. Csodálom a kitartásodat, hiszen amiket leirtál az valószínüleg csak csepp a tengerben. Valószínüleg, ha az átlag emberek tudnák hogy a tesépítés magyarországi irányításáért felelõs személyek mit tesznek vagy mit nem tesznek meg... Ha az átlag emberek tudnák, hogy egy nagy nevû Profi GP miért is nem lett megrendezve Magyarországon... Ha az átlag emberek tudnák, hogy miért kell megkülönböztetni Superbodyn való részvételt meg Mátra Kupán való részvételt... S lehetne mélyebben belemenni a sártengerbe, akkor lehet, hogy más lenne a magyar testépítés. Pedig nagyon jó bodysaink vannak, és nagyon jó az utánpótlás is.

Ettõl függetlenül még is azt merem mondani - s valószínüleg ha lehiggadsz, akkor igazat adsz nekem abban - hogy az átlag embereknek, a rajongóidnak nem szabad azt mondani, hogy nem érdekel mit gondolnak rólad, mit gondolnak a fizikumodról, mit gondolnak az eredményeidrõl. Az egyik barátom például, amikor a testépítésrõl beszélgetünk mindig rólad áradozik, mindig téged tart a példaképének, s az egészben az a furcsa, hogy már évekkel ezelõtt azt mondta nekem, ebbõl a Pisti gyerekbõl meglátod még nagy sztár lesz. Én pedig legyintettem, á még hogy õ Mr. Olimpián indulna, balgaság!!! S lásd neki lesz igaza?! Bár úgy legyen, végül is nagy dicsõség lenne a mi kis hazánknak, ha egyáltalán még akkor is a mi szineinkben indulnál ?!?! Sok versenyen láttalak, s a színfalak mögött próbáltam erõt venni magamon hogy megszólítanálak, és kérdeznék egyet s mást, de valahogy a kisugárzásodból, a tartásodból olyan képzõdött le bennem, hogy á még sem, csak elutasítás lenne az egész. Most amikor elolvastam ezt a levelet, már is megváltozott bennem a rólad alkotott véleményem. Ezt a pár soros monológot csak azért fejtegetem, hogy rávilágítsak arra, miért is jók a forumok?!?! Az õszinte, nyílt megnyilatkozások, sokat változtatnak, s már is jobb benyomást keltenek egy-egy bodys versenyzõrõl. Ha ezt valahogyan a havonta megjelenõ szaksajtó riportjai is elérhetnék.....

Ezek után valószínüleg ha én a Te bõrödben lennék, akkor engem sem érdekelne, hogy arra a bizonyos díjátadásra meghívnak e vagy sem. Hogy azon a másik forumon mi zajlik, s mit irtak neked, nem tudom nem olvastam. Ha arról a forumról van szó, akkor megmondom õsszintén már nem is érdekel, mert ami ott hangnemben, stílusban folyt (annak idején olvastam), arra én nem vagyok vevõ, nem vagyok kíváncsi.

Még egyszer köszönöm, hogy reagáltál a fel tett kérdésre. Ez jó adalék volt, hogy az errõl kialakult eddigi véleményem olyan amilyen. Más kérdés, hogy vajon másokban errõl... á nem folytatom, nincs értelme.

Kívánok sok szerencsét a nagy AMERIKÁHOZ, de ne feledd Magyarországot, ahol sokan kedvelnek, drukkolnak neked, és szívesen látnának a hazai versenyeken, ha másként nem is de mint Mr.O. vendégpózolójaként.

Aláírás:

egy újabb rajongód
Panzermeyer
Thx! Oké, úgy fogok tenni!

mov ah,4ch int 21h end

a számból vetted ki a szavakat
Én is nagy örömmel vettem, hogy idõt és energiát szenteltél, és leírtad véleményedet! Igen, a magyar mentalitással és hozzáállással hatalmas nagy gond van. És ami még mindenképpen hiányzik: az a tudatosság és a célorientáltság, az elszántság.

Engem mindenképpen érdekelne az egész tavalyi éved, amirõl írtad hogy az Extremefit-ben el lehet majd olvasni, de én félek tõle hogy csak részletek lesznek leközölve és azok sem az általad leadott anyagból összeszedve, nem az általad leadott adatokkal, tényekkel <#nemtudom>

A hazai versenyek nagy része pedig egyre színvonaltalanabb (nem a versenyzõk felkészültsége miatt!)

További nagyon szép eredményeket kívánok Neked
k O T T A
amazing
amúgy mikor megláttam a kinti fotóid a versenyrõl magamban mondtam: basszameg, õ aztán tud valamit😄
szurkolunk neked!

ez az ország meg azért szar mert mindenki szarrágósat játszik kicsitõl a nagyig
aki meg normális az nem tehet semmit mert elenyészõ százalékban képviseltetik magukat a társadalomból

jazzy
Van benne, turj le az aljaig!
Panzermeyer
Off: Tudja valaki, hogy a Cytogen Whey Pro -jában van-e adagolókanál, vagy egyáltalán ne keressem? 😄

mov ah,4ch int 21h end

Panzermeyer
A pozitív végkifejlet miatt örömmel olvastam végig a hozzászólást, és bízom a további sikereidben, Pisti! Egy kishal szájából nem sokat számít, de: Ezt így kell csinálni! Hajrá, Pisti!

mov ah,4ch int 21h end

<#nevetes1> OK, ha nem hát nem...

Tessék ide regisztrálni: www.milossarcev.com (bulletin board)

És körülnézni itt: http://milossarcev.com/board/index.php?board=206.0

<#nyes>
A fejlõdésemet pedig mindenki ellenõrizheti, illetve bírálhatja:

Hi!

Úgy láttam szó volt rólam, az eredményeimrõl és arról a bizonyos 'Év testépítõje díj' átadásról. Hogy van-e véleményem? Legyen? <#whatever> Nos, akkor sokáig írkálhatnék...
Õszintén szólva abszolúte nem érdekel, hogy mit gondolnak rólam, a fizikumomról és az eredményeimrõl az emberek.
Mert:
-Mit gondolnak rólam? - Egyáltalán nem ismernek.

-Mit gondolnak a fizikumomról? - Magyarországon ebben a témában 2 ember szavára adok: Lantos Johhny, Pintér Feri (ezt más sokszor elmondtam) és ha ezen felül vmi kérdésem merülne fel akkor mondjuk felhívnám a Milos-t. Sem elfogultak, sem utálók véleménye nem foglalkoztat, ha pedig ezeken kívül vki pozitívan áll hozzám az nagyon jól esik.

-Mit gondolnak az eredményeimrõl? - Azt hiszem már eddig is bizonyítottam. És mindig betartottam (sõt túlteljesítettem) azt amit ígértem a nyilatkozataimban, cikkeimben. Ez sokakról nem mondható el...inkább nem írok neveket. Mégis sok ember olyan sportolókat tart többre akik (nem pont 2006-ról írok, hanem úgy általában) meggondolatlanul ígérgetnek mindefélét a jövõbeli fizikumukról, aztán még magyar bajnokok sem voltak... Én soha nem törõdtem senkivel, folyamatosan fejlõdtem, mentem elõre. Kíváncsi vagyok tudnának-e mutatni vkit az országban aki 4 év alatt ennyit és folymatosan fejlõdött.

2002-ben egy szó sem volt rólam a szaksajtóban...de mentem elõre, mindenki bíztatott. 2003-ban hatalmas tehetségnek kiáltottak ki, de ahányan megszerettek annyian elkezdtek utálkozni, irigykedni, pletykálni is. 2004-ben már sokkal jobb voltam, de még jobban ment a köpködés...hiába ez egy ilyen ország. És csodálkoztok, hogy egy magyar testépítõ sem ért még el profi sikereket? Itt csak visszahúzzák az embert. Jelzem, nálam ez nem fog menni.

Írt itt vki olyanról is, hogy többször látott olyat, hogy 1-1 versenyzõ nem versenyezhetett. Hadd ne mondjam, hogy nekem majdnem az egész 2006-os évemet elbaszták. A 2005-ös évet azért hagytam ki,hogy beleerõsödjek a nemzetközi amatör mezönybe, a VB-re. 2004 decembertõl 2006 májusig úgy készültem, hogy irány a VB. Talán mondanom sem kell, hogy ez mellesleg mennyi pénzbe is került...de természetesen milliókról beszélünk. Majd 2006 májusra végleg benyögték, hogy nem mehetünk a VB-re. OK, bassza meg akkor megyek a Superbodyra...ott sem indulhattam, nem engedték...de ezt úgysem hinnétek el...hagyjuk. Aztán képbe jött az esetleges debreceni profi GP (Flex Wheeler Classic)...ezt szintén lefújták, mert Flex túl sok pénzt kért...

Nos, olyan szinten ahol én vagyok és olyan anyagi ráfordítással, tudjátok milyen érzés kb. fél évig edzeni, órára kajálni és egyéb dolgokat csinálni úgy, hogy közben azt sem tudod, milyen versenyre készülsz...sõt egyáltalán lesz-e idén versenyed. Bevallom akkor kurvára elment a kedvem az egésztõl (fõleg úgy, hogy itt most közel sem írok le minden attrocitást ami ért engem). Elegem lett és eldöntöttem, hogy örökre végeztem Magyarországgal, se energiát, se pénzt nem fogok erre vesztegetni. Teljesen egyedül szerveztem meg az amerikai utamat, a fotózást a legjobb fotósokkal, a találkozást Milos-sal...de ezt majd bõvebben el lehet olvasni az Extremefit magazinban. Úgyhogy ezt a részt most kihagyom, tessék majd elolvasni...<#crazya>

Szóval, szerintetek érdekel engem, hogy meghívnak-e erre a díjátadásra vagy nem? Válaszolok: nem érdekel. Valamint a díjátadó szervezõje nyilványos fórumon, sõt SMS-ben is olyan hangot engedett meg magának amihez nem különösebben volt joga...okot sem adtam rá és köze sincs a dolgaimhoz. Így ha meghívtak volna, akkor sem mentem volna el. (Megjegyzem a Sztípity Robi a díjátadó elött mégis meginvitált, de neki is kifejtettem miért nem megyek el...)

Az eredmények meg...a 23. születésnapom után egy hónappal egyedül kiutaztam az USA-ba, versenyt nyertem California-ban (szartam a versenyre, ez csak a publictiás miatt volt és el is értem vele azt), a Gold's Gym-ben edzhettem, dumálhattam Günterrel, Chicherillo-val, pózoltam Charles Glass-nak és segített az edzésben; edzettem, kajálni jártam, napokat töltöttem Milos-sal, bevett a csapatába, Los Angelesben nem volt autóm így Arnold 70-es évek beli edzõpartnere és jóbarátja volt mindig a soföröm, fotózott Robert Reiff, Per Bernal, Bill Comstock, a Milos, most benne vannak a fotóim a kinti Musclemag-ben, Ironman címlap...soroljam? És azóta is visszavárnak, nagy jövõt látnak bennem, segítenek ahol tudnak... Mindenki eldöntheti magának, hogy hogyan értékeli ezeket az eredményeket. Akkor ezek után az fogalkoztasson, hogy Magyarországon mit gondolnak rólam?! Most szólok, hogy én már a Mr. Olympián leszek majd amikor itt még mindig az lesz a lényeg, hogy ki nyerte a Mátra kupát...

Viszont nagyon köszönöm azoknak akik itt vagy bármilyen más formában kinyílvánitották felém az elismerésüket és drukkolnak nekem! Nagyon jól esik! Minden erõmmel azon leszek, hogy a jövõben sem okozzak majd nekik csalódást! Az 'Év testépítõjének', Lauter Viktornak pedig ezúton is gratulálok, maxmálisan megérdemelte a díjat! És a többieknek is gratulálok, hisz mindannyian kielelkedõt alkottak!

Na, nem koptatom tovább a billentyûzetet...<#wave>

FOXX supreme
<#worship>

Aki vadállatot csinál magából, megszabadul az emberi lét fájdalmától.

Nagyon erõs a Béla, ahogy hallottad akkor Te is, 20 kg-okkal verné a mezõnyt, mert benne van a lehetõség.

Csak a mi sportunkból fel lehetne sorolni jópár ember nevét, aki igenis megérdemelné a támogatást és a segítséget (amit úgy sem kap meg, hogy már bizonyított)
Egyetértek Veled, sajnos tényleg ez van. Ennek mindig feldob egy-egy verseny, de hogy minden versenyen derülnek ki dolgok... félelmetes.

és ez az egyik, ami megöli a sportot. És amíg a versenysportban pénz van, addig ez így is fog maradni <#szomoru1>, és gyõzelmet el is veszik minden szívbaj nélkül. Nem egy olyan esetnek voltam szemtanúja, amikor a versenyzõt egyszerûen fel sem engedték a színpadra. Megmondták neki: "Ma Te itt nem versenyezhetsz, mert nyernél"

A srác 10 percen keresztül támasztotta az asztalt, nem tudott mást csinálni mint nézni ki a fejébõl és az hajtogatni: "Ezt nem hiszem el"
k O T T A
az ironman elég régi magazin asszem nekem van egy 203as szám is belõle
pesten nincs ilyen gond úgymond bármit megkapsz😄

amúgymeg ez a sport tisztán politika
ha amit mondaszt nem tetszik valakinek nem nyalsz nincs szép pofád baszhatod sokszor mondjuk vannak vitathatatlan gyõzelmek de azt is elveszik ha kell

Hát mit mondjak nem semmi teljesítmény amit Kathi Béla tett<#ijedt><#wilting>

A film pedig bizonyíték hogy többször is kinyomta a csávó

Érdekes a riport is amit szintén itt lehet megnézni <#merges2><#fejvakaras>
Nem tudom észrevettétek-e de az újságos pavilonokban
eltüntek a bodys havi szaklapok<#vigyor3><#dumcsi>
Vagy csak itt ahol én lakom?? 😉))

Hol van a tavaly beígéert Ironman magazin???
A Pump Flex sem fessszeng a polcokon?!?!

Ennyire nem menne az üzlet?? Ennyire nincs rá kereslet??

Már lassan január vége lesz?!?

k O T T A

...ez a hozzászólás tetszett,<#eljen><#eljen>
azért nem lehetsz rossz csávó<#zavart2>
Azért annyira nem kell elbíznod magadat 😊)))<#shakehead>
jazzy
Sandow szobor, nem?
Egyébként teljes mértékben igazad van.
Flex Wheelerrel értek egyet legjobban, neki szerintem nem is 1 trófea járt volna.
Most mindenki leállt... de Te folytatod tovább? Melegen tartod a vasat?

Egyetértek kOTTA-val, így tovább nem is kommentárom a dolgot, fõleg hogy találósan és frappánsan válaszolt
Ha már a profiknál tartunk...

...én az Olympiával kapcsolatban egyet sajnálok: 1984 (!) óta mindösszesen 3 (!) testépítõ érdemelte ki a Shadow szobrot: Lee Haney (8), Dorian Yates (6), Ronnie Coleman (8) - ha a tavalyi évet nem vesszük figyelembe. Vagyis 22 év alatt 3 bodybuilder volt érdemes erre a címre?! Nem sajnálom tõlük, megérdemelték, de ha csak az utóbbi éveket vesszük: Flex Wheeler-nek nem járt volna egy szobrocska? Vagy Shawn Ray-nek (zsinórban 13 Olympián vett részt mindig a top 5-ben, ami önmagában is egy csodálatos eredmény), Kevin Levrone-nak? És még sorolhatnám azok nevét, akik abba szakadtak bele, hogy egy - végül meg nem kapott - díjért "hajtottak"? Valószínüleg Jay Cutler is erre a sorsra jutott volna, pedig hatalmas név õ is a sportban.
Az aktuálisan uralkodó Mr. Olympiát letaszítani a trónjáról... hát szinte lehetetlen (Ronnie-nak is voltak kétséges olympiai gyõzelmei).
Értem, hogy Arnold 7-szeres csúcsa indította el a lavinát, de szerintetek nem kellene ezt valahogy szabályozni?
hát igen, Nasser El Sonbaty - egy régi NAGY; hát mostanában nem sokat hallani róla. Mindig is a nagy szörnyek közé tartozott, jók ezek a "motivációs" videók, imádom õket.

Mondjuk nekem nagy kedvencem még Johnnie O. Jackson aki ugyancsak az erõsportokból nyargalt át a testépítésbe. Szerintem fantaszikus adottságai vannak a srácnak
k O T T A
mint ahogy az olasz kocsik is szarok...
fõleg az olcsóak mint az alfa<#action><#vigyor2>

lehetne a topic címe humoros és vérszívós is nem?
vagy humoros és gyúrós? <#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1>

áhhh na mindegy... vicc ami itt folyik...

Cuore Sportivo - Alfa Romeo

Cserébe én is küldök nektek pár videot:
body
még egy body
még egy bodys
Hello Kritikus

megnéztem a backstage filmeket<#wink><#bohoc>
tök jók<#guluszem1>
remélem lesz még több is
mennyi új bodys volt ezen a versenyen?<#conf>

ti is nézzétek meg
k O T T A
hát az én kedvenceim ronnie doz meg lee priest
sûrûek és más-más felfogást képviselnek
warren-nek még van ideje meg victornak is

Szívembõl beszéltél, Martinez tök jó, sõt nagyon jó.
Azért nem kellene kihagyni az egyik nagy kedvencemet Branch Warrent sem!!! Okozni fog fejfájást a többieknek!! Kicsit pontosítanálak, szerintem most már Európából bekerülni jóval könnyebb. Ellenben Kelet-Európából vagy a Szovjet tagországaiból bekerülni már jóva lnehezebb lehet.
Sergey Shelestov valóban jól néz ki, sõt szuper volt a Superbodyn bemutatott vendégpózolása is. Ja ha valaki nem volt ott most megnézheti azt a bizonyos klipet Sergeyrõl, s ha igaz itt le is töltheti ha erre kattint.

Ha van idõtök nézzetek be még ide, mivel Tóth Dani, Lauter Viktor és még több backstage videoklip is van, amit szintén meg lehet nézni vagy le lehet törlteni.
k O T T A
dexter jó de vele egy lapon kell említeni darrem charles-t is
pózolásra kamali a legjobb talán most, viszont a testépítés többi szegmensében nem kell h példakép legyen
majd meglátjuk
tavaszi szezonra meg ki kell majd menni

Nekem személy szerint két kedvencem van a listából: az egyik egy öregfiú: Dexter Jackson, Victor Martinez viszont az újak közül nagyon tehetséges szerintem. Mindenesetre az Arnold Classic biztos megint nagy durranás lesz, fõleg hogy a rengeteg és szerteágazó versenyei és a sok-sok nézõ-rajongó miatt azt beszélik, hogy nézettségben már nagyon megközelíti a nyári Olympiát (ami azért valljuk be, a világ talán legnagyobb sporteseménye). De az Arnold Classicon van TESTÉPÍTÉS is!!! Talán egy kicsit népszerûsödik sportunk a nagyvilágban.

És azt láttátok hogy remélhetõleg idén sok tavaszi verseny lesz idehaza?
Most tovább folytatjuk a másik minden szavába való belekötést?
Én ezt nem értem már. Fõleg, hogy ennek az egész problémaköre onnan adódott, hogy volt egy „Év testépítõ díja” díjátadó, melyre nem Scitec-os, de eredményes testépítõket nem hívtak meg és nem díjaztak. Abban az esetben ez jogos lenne, ha az elnevezése az „Év Scitec-os testépítõ díja” lett volna, de ez nem így történt. A probléma ott volt, hogy tavaly Németh Pisti már nem Scitec-es volt, Jenei Pisti nem Scitec-es volt, Nicu Giurgi (aki magyar színekben indul hosszú-hosszú évek óta) profi versenyen áprilisban 9-dik lett, és stb. a listát még tudnám folytatni; õk meg sem lettek mégcsak említve sem kimagasló teljesítményük ellenére.
Én személy szerint tisztelem õket munkájukért és eredményeikért és ezúton szeretnék én is minden díjazott és nem díjazott versenyzõ testépítõnek gratulálni teljesítményéhez.
De ezt a ’falom-marom a másikat ahol érem’ hozzáállást már szerintem is el kéne felejteni
k O T T A
martinez dexter badell henry ruhl freeman
a sorrend nem ez lesz de az elsõ hat hely az ediggi bíráskodás alapján valószínüsíthetõ
amúgy kivi leszek shelesztovra superbodyn jó volt nagyon
bár európából nehéz élre kerülni egybõl-lépcsõfokokat be kell járni még ha jó is vagy nagyon

jazzy
Szerintem itt és most fejezzük be a vitát.
Tudod van egy olyan mondás, hogy ne vitatkozz . . . mert lesüllyedsz a szintjükre és legyõznek a rutinjukkal.
Mindenki azt képzel oda amit akar. Nyugodtan belém lehet kötni.
Jenei Istvánról nem írtam egy szót sem valóban. Most sem írnék, mert már mindent leírtatok.
Ugyanakkor szerintem akik a díjazottak között vannak õk is vannak annyira tehetségesek és ti pedig róluk nem beszéltetek elismerõen. Itt jön be a bagoly mondja verébnek duma.
Innentõl kezdve a vitát lezárom, személyszerint semmilyen vitázó postra nem kívánok válaszolni, csak kérdésre. Értelmes emberek kérdéseire.