Testépítés - Testformálás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nem nyafogok csak már eléggé idegesítõ dolog mikor az ember probálkozik háromnegyed éve pár fajta diétával és nem megy nem megy semmi ugyan ugy nézel ki minden honapben nincs változás egy idõ után az ember megunja és a tököd is tele lesz vele
Ebben a sportban évek alatt jön az eredmény kemény munkával,csodaszerek nincsenek.
Asszem jött már egypár 5let diétával kapcsolatban.Ezeket kellene letesztelni egyenként hónapok, évek alatt a nyafogás helyett...

Ha sporolni akarsz a tapkiegeden akkor rendelj INNEN !!! : www.myprotein.co.uk 5 % kedvezmeny ezzel a koddal : MP88473

Minden létezõ, és normálisabb termben vagy edzõ, aki jó pénzért összeállít neked egyett, amire tulajdonképpen semmi szükség nincs, ha olvasgatsz egy kicsit itt a világ legnagyobb információhalmazában az interneten!

Szerintem ezt neked kellene megítelni, hogy milyen táplálkozásra van szükséged diéta közben! Itt elég sok minden közbejátszat, mondjuk milyen gyakran tudsz edzeni, aerobozni, stb... ehez kellene igazítani a kaját! Nem kell nagy ész kiszámolni, hogy kevesebb ch kell mint amit elhasználsz, és nagyobb adag fehére mint máskor.

Az biztos, hogy a színte semmi szénhidrát egy vicc! Hacsak meg akrsz halni, akkor valóban ez a legjobb megoldás!

Én mindig élvezem a diéát, szerintem az egyik legjobb dolog, amikor szépen lassan látod, érzed ahogy szépülsz!

Nem ismer valaki egy jó személyi edzõt aki tudna segíteni egy jó szálkásítási étrend összeállításában? ha tudtok pls adjatok valmi elérhetõséget elõre is köszi!
Át srácok nagyon nekibúsúltam ma ennek a gyúrás dolognak 3 nap alatt 3 emberrel beszéltem szálkásítással kapcsolatban és minda 3 mást mondott az egyik arra esküszik hogy szinte ne is vigyek be szénhidrátot a másik aztmondja napi 300g szénhidrát mehet a 3 meg pont a kettõ között ált és ezek után döntse el az ember melyikre halgat ilyen nincs... lenne legalább egy táblázat ahol leírják ha 91kg vagy akkor ennyi rizst csirkét zabálj 4x egy nap és mellé 2 protein shaket... de ez túl egyszerû lenne... ez a szálkáítás egy rémálom...senkinek nem kívánom...
Guggolást senki sem említi? 😊 Nyílván alap hogy megerõsíted azokat az izmokat amiket használsz játék közben. A láb az elég fontos szerepet játszik... ha jól emlékszem ez az a sport amiben szaladgálni kell egy olyan nagy narancssárga ladba után, meg zsákolni, meg ilyenek 😊

Felsõtestre nem tudom... verekedni is akarsz a pályán? 😄 Komolyan lehet én vagyok a hülye, de a dobásnál esetleg a tricepsz az ami fokozottan igénybe van véve... váll... mell... de a hát nem. Esetleg ha könyököddel pofán akarsz vágni valakit aki hátulról rádtapad 😊
Ez nekem úgy hangzik, mintha egy focista a vállára edzene azért, hogy nagyobbat tudjon rugni...

FOXX supreme
has, oldalsó has, felhúzás, ezek a törzsi izmok edzései

Aki vadállatot csinál magából, megszabadul az emberi lét fájdalmától.

De azért jobb volna, ha alapgyakorlatokkal az egész testedet edzenéd...!
volt nb1-es edzõ mondta, hogy a törzs-izmok befolyásolják legnagyobb részben a "robbanékonyságot", és elengedhetetlen a zsákoláshoz.
Minek a felsõtested akarod erõsíteni a "robbanékonysághoz" <#confused>

Húzockodás, fekvenyomás, lábemelés, haspad...
szevasztok!

Tudtok vmilyen jó edzéstervet felsõtestre, kosárlabdához? (fõleg has-és hátizom erõsitésre lenne szükségem..) Fejleszteni a robbanékonyságot.
Mi? Mirõl maradatam le? Mi lett törölve? (már megint???!!!)
jazzy
Nem én törölgetek, de aki csinálja helyesen teszi.
jazzyke te törölgetsz itt ész nélkül ?

Ilyen 1 homoszexuális kislány... http://kepfeltoltes.hu/view/070620/1168196502_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Borzasztó volt! Ha ezt "összerakták"...?! Inkább tûnt imprónak! De annak is, ööööö… Mindegy! <#csodalk>
Neked is tetszett Németh Eszti pózolása?
Valaki korábban kérdezte, hogy Berkes milyen eredményt ért el.
4. lett
Brolly
Akkor az nem baj, hogy pl. a mell-bicót nem mindig hétfõn edzem hanem van amikor szerdán vagy pénteken, mert nem mindig úgy sikerülnek a dolgok ahogy szeretném:S

\"Kokain inhalációt követően a V1-V2 elvezetésekben inkomplett jobbszár-blokkra emlékeztető terminális pozitivitás, valamint több mm-es ívelt ST-eleváció lépett fel\"

jazzy
Én is hasonlóan osztom fel: Bár a napokat váltogatom:
Mell, vádli, has
Láb, vádli
Kar, has
Hát, váll, has ha van kedvem..

Vádlimat nem igazán kell gyilkolni mert elég jó, hosszabb séták után érzem, hogy elfáradt úgyhogy én séta közben is használom.
Hasazni pedig utálok 😊
Hátazni viszont imádok a kedvenc testrészem. Nincs is jobb egy mellhez húzásnál utána döntött törzsû evezés..stb.. ejj dejó is az😊
sok a vita a három és a négynapos edzéstervet ûzõk között, megkell találnod a számodr amegfelelõt. szerintem a best:
hétfõ: mell, elsõ és oldalsó váll
kedd: láb
csütörtök: kar
péntek: hát+hátsó váll, és csuklya

ehhez kedvem szerint iktatom be a vádlit és a hasat
KeKKSZike
Srácok!!

Melyik a jobb, melyiket érdemesebb venni?
N-Large 2
Muscle Juice

Köszi a segítséget! 😉

Maffiozo nick: LoSA (22124), lvl: 12

Mivel a kajádról nem irtál semmit ezért megelõlegezem, hogy nincs rendben <#wink>

Amit eddig csináltál fogjuk fel teljes test edzésnek, ezt szokták javasolni amúgyis kezdésnek, bár nem ennyi gyaksival <#nyes>

A három nap elég lesz, ez a felosztás maradhat is.
Kimaradt a felsorolásból a vállad és a lábad, biztos csak figyelmetlenségbõl <#crazya>
A lábat sokan nem edzik, de közelitsd meg úgy a témát,hogy tested fele!

Három nagy izomcsoport van, egyik nap mell, másik nap hát, harmadik nap láb. És ezek mellé kell beosztani a kicsiket, mondjuk vagy úgy, hogy mivel a mell napon már kap a tricepsz ezért ott edzed azt is, a hát napon eleve kap a bicepsz ezért azt tehetjük oda, a láb mellé meg marad a váll. De ezek nem kõbe vésett szabályok, lehet variálni, a lényeg,hogy két nagy izomcsoportot ne tegyél egy napra. Has és vádli izlés szerint!

De ahhoz, hogy fejlõdj a kaja a legfontosabb!

Ha még nem tetted volna meg, akkor tanulmányozd át a bb-n az alapismereteket.

Alapismeretek

Ja! és ne õrült módjára, tehát kis izmokra, pl: bicepsz,tricepsz, váll elég maximum 8-10 sorozat, sõt lehet hat is elég kezdõként. Nagyokra sem kell állatkodni, kb. 16, de max 20-nál én nem csinálnék többet.

zmeor
sziasztok!

olyan segítséggel fordulnék hozzátok, hogy... 3 hónapja járok edzeni...és szeretnék változtatni a tervemen mert többen mondták már hogy túl sok féle dolgot csinálok egy nap... én ezt el is hiszem.. amugy hétfõ-szerda-pénteken járok le..és ezeket csinálom.: fekvenyomó, evezés, nyakmögéhúzás, tolóckodás, állighúzás, húzodkozás, váll, bicepsz, has-hát, comb, és vádli

és rájöttem hogy ez télleg sok egy napra, és szerintetek hogyan válasszam szét hogy nagyobb legyen a fejlõdés, és hányszor járjak le edzeni egy héten? ilyenekre gondolok, hogy pl: hétfõn csak mellre és kézre stb.stb.. mivel itt mindenki jobban tisztában van vele kérlek segítsetek... amikre szeretnék fejlõdni elsõsorban; kar, mell, hát(oda a lapocka fölé) 😊
elõre is köszönöm.. <#worship>

leszarom a konfigod...

persze 4x50-60...
és szombat vasárnap meg amikor pihenõ nap van akkor az egsézet vagyis egész nap csak 50-60g nyomni?
és az ugy nem jó megoldás hogy pl edzés elött és után 90g nyi rízst viszek be és utána délután fele meg már mérséklem az adagot 60-70g ra és akkor az folytonosan csak napi 230 ch és 300g rízs?
400-500 gr ch-val elég kevés ember tud fogyni.
Szerintem napi kb. 300 gr fehérje állandóan, napi 50-60 gr zsír állandóan, és a szénhidrátot ciklizáld, pl.
1. nap 300 gr
2. nap 150 gr
3. nap 100 gr
4. nap 50 gr
5. nap 300 gr
6. nap 150 gr
7. nap 50 gr

és újra elõlrõl. Vagy valami ilyesmi.
Az aerobot én nem vinném túlzásba. Tudom bunny azt mondja, hogy minden nap kell legalább 40 perc, de szerintem ha jó a diéta, akkor nem kell sok aerob, ha meg rossz a diéta, akkor teljesen mindegy, mennyit aerobozol, nem fogsz fogyni. Hetente egyszer pihinapon lehetõleg a lábazástól távol beiktatnék egy 20-25 perces HIIT kardiót, persze ez nem éhgyomorra kell csinálni, hanem kajálás után 1-1,5 órával. Ennek a lényege, hogy felállsz pl. az ellipszistrénerre (de mehetsz sprintelgetni is), (elõször bemelegítesz pl. 5 perc tekeréssel), majd fél perc tekerés maximális erõbedobással, aztán 1-1,5 perc lassú tekerés következik, és ezt csinálod 20-25 percen keresztül. Ezzel jól felpörgeted az anyagcserét.
Szerintem.
oké köszi szépen megprobálom!
Étkezésenként kb.: 500 cal. Errõl kell lefelé menni! (apránként, fokozatosan!)
A 2g fehérje/testsúlykg az alap! Errõl kell emelni! ( a szénhidrát csökkentésével arányosan emeld a fehérjebevitelt)
Egyéb tekintetben meg az a mérvadó, amit a rutinosabb gyúrósok mondanak!
Imádom ezt a sport-életvitel mind1 hogy hívjuk de egyszerüen ezt az oldalát nagoyn nem szeretem össze vissza sakkozni a kajával mibõl mennyit mikor hogy... pedig ez az egésznek az alapja
Reggelire beiktathatsz egy kis zabpelyhet is... Az, hogy mennyi zsírt vesztesz hetente, az attól függ, hogy milyen a napi aktivitásod (lásd: milyen intenzitású edzést végzel, milyen gyakorisággal) és mennyi a napi kalória beviteled. Igyekezz lassú felszívódású szénhidrátokból bevinni a kalória túlnyomó részét, pl. rizs, zabpehely (nagyjából ahogy idáig is csináltad, csak pontosítsd a mennyiséget) és a zsírokat esszenciális zsírokból pótolni (szintén jól csináltad). Lenmagolajból elég napi egy evõkanál kb., keverd bele a reggeli turmixodba, úgy tûrhetõ… A szõlõcukrot meg felejtsd el, az edzés utáni turmixban van helye, esetleg reggel. A kalkulátorokkal azt is ki tudod számolni, hogy mennyi kalória szükséges a napi „szinten tartáshoz”. Ezt az értéket kell apránként és folyamatosan csökkenteni, amíg el nem éred a kívánt testsúlyt. A szénhidrát csökkentésével arányosan emeled a fehérjebevitelt. Én így csinálnám (abszolút nem biztos, hogy ez a frankó!):
Reggeli: MRP (szerintem reggel kell a szénhidrát még diéta alatt is!), túros zabpelyhes turmix + a lenmagolaj és a tojás(ok)…
Köztes étkezés: rizs + csirke + brokkoli (pl.)
Ebéd: rizs + csirke + zöldség (mint fent, alacsony szénhidráttartalmú)
Köztes étkezés: rizs + csirke + zöldség (szintén alacsony szénhidráttartalmú)
Utolsó elõtti étkezés: tonhal (mondjuk) + zöldség (ismét szénhidrátszegény)
Vacsora: fehérjeturmix
A mennyiségeket neked kell kiszámolni! Sok sikert!
szóval most számoltam kicsit és a body.builder kalkulátora szerint
a 4db csirke rízses étkezés alatt 2,5 csirke és 4 zacskó 120g os rízs kéne az adatok szerint vagyis kb így nézne ki :

reggeli 7óra:Tojás 5db+ 60g Whey
10 órai:120g rízs 150g csirke
ebéd 13óra: 120g rízs 150g csirke
uzsona: 120g rízs 150g csirke
vacsora 17óra:120g rízs 150g csirke
vacsora2 19óra:túró

plusz 20-30g szõlõcukor= 30g ch megint

most azon gondolkozom ha ezt csinálnám akkor ez tényleg szálkáítana e egy kis help jól jönne koszönöm bocsi a sok hülye kérdésért de ez most elég fontos lenne köszi
ja és meg valami ehez a kajáláshoz az létezik hogy napi szinten ilyen értékekkel lehet hetente x% ot veszteni testzsírból?
2500-3000Kcal
180g fehérje
400-500g szénhidrát
20-60g zsír?
Szóval akkor valahogy így kéne kinéznie a kajálásomnak meg az kardiónak?

reggeli 7óra:Tojás+Whey
10 órai:40g rízs 100g csirke
ebéd 13óra: 40g rízs 100g csirke
uzsona: 40g rízs 100g csirke
vacsora 17óra:40g rízs 100g csirke
vacsora2 19óra:túró

reggel lassú kocogás vagy séta!

lenmagolajból hány evõkanállal vigyek be annak tudatában hogy halolaj tablettát is szedek? és abbol napi 3 mehet?
Kössz Pill!
Panzermeyer
Hát... Nem akarok badarságot mondani, de nekem ez úgy tûnik, mintha olyan kevés lenne, hogy a szervezeted egyszerûen ragaszkodik a zsírhoz. Én ehhez még raknék legalább két étkezést, mondjuk a reggelid és az ebéd közé, valamint az ebéd és a vacsora1 közé. A diétában nincs corn flakes, és nincs tej (fõleg nem bolti tej - annak már annyi, kinyírják és csak a szemetet nyomod magadba).

Egyébként eleget iszol? A víznek termogenikus hatása van, a jelenlegi súlyodra meg kéne inni kb 4-5 liter vizet - persze nem egyszerre, hanem a nap folyamán szétosztva.

Vitamin - ásványi anyag rendben van? Erre is figyelj oda. Remélem nem egy pezsgõtablettával oldod meg a napi vitamint 😊

Én az esti futás helyett inkább a reggeli tempós sétát javasolnám 40-60 perc között. Ez elõtt a séta elõtt ihatsz egy turmixot - de ch-t ne fogyassz mellé - hogy minimalizáld az izomveszteséget.

Ha hülyeséget beszéltem a többiek majd kijavítanak, és elõre is köszönöm nekik!

mov ah,4ch int 21h end

CSAK ÉS KIZÁRÓLAG EZT ESZED????? Lehet, hogy kicsit kevés... A neten található kalkulátorokkal számítsd ki a napi kalóriaszükségletet és az alapján lõdd be a diétád! Bontsd öt-hat étkezésre a napi táplálkozásodat és hol vannak az alacsony szénhidrát, de magas rosttartalmú zöldségek...?! Reggeli: alapból fehérje, vagy MRP, sovány túró, esetleg tojás, ilyenek... A szénhidrát túlnyomó részét a nap elsõ háromnegyedében próbáld bevinni délután olyan 4-6 óráig bezárólag.
ÉS! Ne fuss! Aerobozz… (gyors séta, vagy lassú kocogás, attól függ,mennyire vagy fitt - ennek is utána tudsz nézni)
Meg remélhetõleg hozzászólnak majd a hozzáértõk és a nálam érdemesebbek is...!
Ez a 4 kajállás és a proteinmennyiség ló[email protected] még 2 kaja és 3-4-szer ennyi protein.
Sztem legyen elsõ kaja zab+whey az úccsó meg 250 gr alpa túró+lenmagolaj.
Az mit jelent bõvebben hogy kondizol?

Ha sporolni akarsz a tapkiegeden akkor rendelj INNEN !!! : www.myprotein.co.uk 5 % kedvezmeny ezzel a koddal : MP88473

Elnézést kérek elõre is az újabb alapvetõ kérdéssel kapcsolatban de ez nem nagoyn megy és nem találom a hibát benne talán ti rádtudnátok erre világítani mindenesetre elõre is köszönök mindent!

182cm magas 91kg vagyok és 17% os testzsírom van a problémám az lenne hogy diétázok
csirke rízsel lenmagolalajl és halolajat is szedek de sehogy nem akar lefele megmozdulni
a 17% os zsír valmi tanácsot szeretnék kérni min kéne változtatnom

itt az étrendem:
reggeli 7óra:40g corn falkes 30g tejel
ebéd 13óra: 40g rízs 100g csirke
vacsora 17óra:40g rízs 100g csirke
vacsora2 19óra: protein shake

az anyagcserével nincsen problémám ilyen kajálás mellet se de mit kéne még tennem?
napi 1-1,5 óraát kondizom

izzadok rendesen pedig és alpha burn nevú kiegészítõt is szedek esténként pedig futni járok kérlek segítsetek!
navégre.. újra nyitva 😊
Relax!
S1L3Nc3,

Aranyos vagy, hogy kiterszed az írásaid alá az extremefit linket, de megkérhetnélek rá, hogy vedd le onnan, amíg nem tudom, hogy ki vagy pontosan.

Köszönöm.
170kg,

Szerintem te próbálsz itt sunyin és névtelenül bûvészkedni és mûvészkedni a szavakkal ezen a fórumon, nem én. Jól akarsz kinézni és hangzani. De ha belenézel a tükörbe és megnézed magad, szerintem egy nálam is átlagosabb százmilliomodik senki néz vissza rád a tükörbõl. Azzal hogy itt bûvészkedsz, ezen nem fogsz sokat javítani versenyzõ barátom. Legalábbis te versenyzõnek mondod magad. Neked a szinpadon kellene jól kinézni és nem mások dolgaiba sunyin belemakogni és közben embereket ségtegetni egy fórumon névtelenül.

De neked maximum talán egy utolsó világvége melletti faluban tapsolnak mostanában néhányan és ott se sokáig. Ez a te bajod. És ez nem fog egy fórumon megoldódni. Ahhoz el kéne végezned a saját munkádat jól és le kéne szoknod az általánosságokról és a hazugságok tovább terjesztésérõl.

Szerinted, ki kiváncsi egy sunyi, névtelen senki igazságaira? Maximum egy másik sunyi, névtelen senki.

Te nem vagy átlagos? Miért, ki vagy te, Jay Cutler vagy Ronnie Coleman? Szerintem egy százmilliomodik testépítõ vagy, aki sérteget embereket egy fórumon. Jobb lenne, ha magadra néznél, mielõtt másokat próbálsz leértékelni.

Nem birom a sunyi általánosságokban beszélõ embereket. A leggonoszabb, legártalmasabb emberek a földön, minden területen és ráadásul elég öntudatlanok ahhoz, hogy tudják, mit csinálnak pontosan.

Te itt pénzéhesnek nevezel embereket, akikrõl azt sem tudod kicsodák és ráadásul sokkal kevésbé van szerintem szükségük a pénzre, mint egy ilyen általánosságokban beszéló, sunyi, szavakkal bûvészkedni próbáló, testépítõ versenyzõnek. Neked a súlyoknál van a helyed versenyzõ. Ne próbálkozz más területekkel, mert mindenhol csak egy vesztes leszel. Ne próbálkozz okos lenni mindenhol, mert sehol nem leszel a végén okos. Próbálj meg a legjobb lenni abban amit csinálsz a félrebeszélés helyett, és szerintem, amíg ezt el nem éred, fogd be a szád.

Én befejeztem veled is a társalgást versenyzõ, mert csak rabolod az emberek idejét, sunyin és névtelenül.
Ne csinálj hülyét magadból! Legalábbis nyilvánosan...
drugs bunny = Kovács Zsolt (nem titok, bárhol, bárkitõl meg tudod kérdezni!)
Gyerekek!Má tejjesen zösszevissza vok keveredve...
Most akkor hogy híjják a raktáros zsoltit?Kovács vagy Molnár? Vagy kérdezzem meg a sztíPITIánert a flytek kinget?

Ilyen 1 homoszexuális kislány... http://kepfeltoltes.hu/view/070620/1168196502_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Ha egy kicsit jobban belegondolsz, akkor van egyfajta "érinthetetlenségi" nimbusza a Kovács Zsoltinak! Felette áll a Magyar testépítõ közösségnek - legalábbis próbálja felülrõl nézni a dolgokat... Ez akkor volna jó, hogyha megfelelõ kritikával HOZZÁTENNE a dolgokhoz és nem lehúzná õket! Hogy jogosan, vagy nem jogosan, arra most ne forszírozzuk! Úgy a Kovács Zsoltinak, mint a Nagy Zolinak, vagy teljesen mindegy kinek, kiknek, akár a Bengyeléknek (a teljesség igénye nélkül) nem hinném el azt sem, amit kérdeznek - üzletemberi minõségben! Bocs lányok - minden szentnek maga felé hajlik a keze... Van egyfajta kialakult "vállalkozói mentalitás" Magyarországon! Ezért Magyarisztán ez...ék senki önérzetébe gázolni, ti is tudjátok: az üzlet az üzlet! És tudjátok mit, ez ok! De akkor nem lehet SENKINEK egy rossz szava sem, ha megkérdõjelezik bizonyos tekintetben a hitelességét...!
Bizony vannak dolgok amit a "bunny" jól csinál. Mondom: VANNAK DOLGOK, AMIT A KOVÁCS JÓL CSINÁL! De õ sem szent... Maradjunk ennyiben... Pronto.
Mindenhol jelen vannak a szponzorok és a reklámok (ezt már csak úgy...) a body.builder.hu-n ugyanúgy mint az extremfit.hu-n! Ugye "Zébola"? <#ravasz1>
Naaahhh...! Mi a fa****ooommm van máááá'?! Kislány ám a ...! Tudod mid! <#mf2>
Szóval... Azért majdnem, mert sok volt benne a faszozás! Ami engem nem zavar, sõt szimpatikus, ha valaki hasonló vehemens módon védi a véleményét (azért túlzásba nem kell esni!), de egy ilyen monológba kár volt betenni! Amúgy szerintem a közelmúlt egyik legjobb "írása"! Egyet értetek vele - nem értetek vele egyet, ki hogy látja, viszont TAGADHATATLAN, hogy korrekt módon lett leírva (megfogalmazva)!!!
Egyszer szavadon foglak baszki! Küld a kurva Barbie-kat, szép nagy seggel! <#vigyor>
Nem ezzel ébredtem, de jó hogy belinkelted! Kössz...! Tetszik!!!
Csak majdnem? Ne sunnyogj 😊)) mert küldök neked is egy barbit, de élõben!!! Akár privátban is ha itt nem mered mert "kislány vagy" 😊) írhatod a másik felét.

UGYE EZZEL ÉBRETTÉL, MERT HA NEM 😊)