Testépítés - Testformálás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mondd már el milyen összefüggés van a glikogén és a zsírégetés között! Azt mondod elõször a glikogénnek kell kiürülnie, és csak akkor jön a zsír?

M i é r t ?

Mert a diétákban szükségképp sosincs betöltve? Na és? A kettõ között nincs ok-okozati összefüggés, a kettõ jelenség független egymástól. A glikogén a kalória fedicit miatt kezd kiürülni, és ugyanezen ok miatt indul be a zsírégetés. Szorosabb összefüggést nem látok.

Világíts rá erre mert lehet hogy fontos. Mások is tanulhatnak az én butaságomból. Én úgy tudom hogy a test az élettani funkciókhoz használja a zsírt elsõsorban, én azt hiszem nem sok köze van ennek ahhoz hogy mennyire lapos az ember. Vagy valahol mégis van összefüggés a kettõ között? Hol?!
"miért ne veszítenék zsírt?"

Ott van az idézetben a válasz. :D Azért, mert a glikogén ürül ki elõször, és csak utána jön a zsír. Persze a gyakorlatban biztos megy le mindkettõ, de kérdés, hogy milyen arányban. A glikogén egy átlagos diétában sosincs teljesen betöltve.
"zöldséges napokon a glikogén ürül ki belõled, mert elõzõleg betöltõdtél, és ezért nem veszítesz zsírt" - miért ne veszítenék zsírt? Komolyan kérdem. Lehet csak én nem látom át. De ha tényleg elfeljtek valamit írd meg, mert lehet pár nap múlva már nem is élek majd :D

Azelõtt ugyanezt csináltam, annyi különbséggel hogy minden nap lement 3-4 szelet pufirizs. Nincs nagy különbség.

Ha úgy vesszük minden edzés napján töltök, glutamin az megy. Nem szoktam ellaposodni, glikogén nem ürül ki olyan mértékben. Nem tudom mi volt ez a 3 kilós ingadozás, eddig nem volt ilyen de lehet a pufirizs elhagyása miatt volt :D Zsír megy, nem sok, amennyi kell.

Majd kiderül pár hét múlva okos volt-e az ötlet vagy sem.
Ehhez hasonlót már én is próbáltam, hogy csak zöldséget nyomattam ch gyanánt, aztán meg feltöltöttem rizzsel. Sztem ez egy eléggé veszélyes móka. A zöldség nem igazán tartalmaz szénhidrátot, így az izmokat egy picit sem tölti fel, vagyis te 4 napig ketózisban, sok zsírforrás nélkül katabolizmusban vagy = izomvesztés, ami viszont lassítja a zsírvesztést. A másik 3 napban meg megeszel egy csomó szénhidrátot, amivel feltöltöd magadat, így meg zsírt nem tudsz veszteni. Elképzelhetõ, hogy a következõ csak zöldséges napokon a glikogén ürül ki belõled, mert elõzõleg betöltõdtél, és ezért nem veszítesz zsírt, de szerintem ez teljesen rossz koncepció, rossz a hatásfoka, de ha neked beválik, akkor király. :D
Én mostanában azt csinálom hogy 4 napig csak zöldség hússal, aztán 3 nap feltöltés. Zabpehely, rizs, 400-500g ch. Ez nekem azért tetszik, mert 4 napig kell csak bírni a hardcore diétát, nyomni az aerobot, aztán jön a dõzsölés - "ááá végre rizs"! Lelkiekben helyrerakja az embert, egy csalónappal felér. Múlt héten 3 kiló le, aztán 2 fel - nagyjából így ingadozott a súlyom. Persze a glutamin megy minden edzés után. Eddig sikerült elkerülnöm a drasztikus izomvesztést.

Mostanában mindenki meglepõdik hogy január közepe óta csak 12 kilót fogytam, azt mondják többnek látszik. Csakhogy általában az emberek mindössze addig jutnak el hogy lemegy róluk a víz meg egy kis izom, és minimális menyiségû zsír. Ahhoz a változáshoz képest valóban többnek látszik ha az ember tisztán zsírt veszít.

Én azt mondom megéri fogalkozni ezzel, a zsírt nem veszíted el gyorsabban csak azért mert "keményebben" edzel, vagy diétázol. Maximális zsírvesztés idõ, a minimális izomvesztés türelem és óvatosság kérdése.

A több nem feltételnül jobb.
Nézd, én soha nem kardióztam, szóval ebben nem tudok neked tapasztalatod adni. Úgy gondolom, ha valakinek már van elég tömege az nem fog cardiózgatni, mert nem igazán jó az izületeknek, meg semminek. Régen nagyon sokat aeroboztam(egy héten 13-14 órát), de úgy vettem észre, hogy a kevesebbtõl nem fáradok be annyira. Mondjuk elég fárasztó móka reggel 6.30-ra lemenni aerobozni egy órát, aztán munka, délután kicsit pihi, kajacsinálás, este edzés, és utána még egy kicsi aerob, dehát ez van!

Frayer
Nem úgy értettem, hanem,hogy kipróbáltál ezt azt, és neked AZ jött be legjobban amit lent írtál.
A viszonyítási alapod CSAK a saját tapasztalatod, a magad által kipróbált módszerek lehetnek. Mivel mindenki máshogy reagál másféle módszerekre, de azért a hatásokra lehet párhuzamot vonna ha elég nagy csoportokat vizsgálunk.

Tehát akkor te milyen módszereket próbáltál még ezen kívûl? AMIHEZ KÉPEST NEKED ez jött be a legjobban???
:D

I love to walk in the rain, because no one knows im crying

Viszonyitási alapom nincs, mivel nem rendelkezem mások személyes tapasztalatával. Ezt magamnak tapasztalgatam ki szépen lassan.

Frayer
Mi a viszonyítási alapod? Mit próbáltál még?

Nekem már régóta a 45-60 perces aerób(séta) jött be, minden reggel, aztán este edzés, és edzés után is 20 perc aerób(taposó). Egy nap 100g ch, másnap 50ch, aztán megint 100g ch, 350-400g fejérje mindig. Ez lehet szar, de nekem tökéletesen bejött. :)

Frayer
Látom nem nagyon írnak, el vagyunk laposodva.

Ha nem baj felvetek egy témát, amit megvitathatnánk.

A cél : Diéta során, maximális zsír vesztés minimális izom leépülés mellett.

Naturál módon mivel lehetne ezt maximalizálni?
Étrend, edzés egyéb.

Ebbõl a szempontból mi a jobb, a kis intenzitású aerób hosszú ideig, vagy a nagy intenzitású kardió HIIT edzés rövidebb ideig kevesebb gyakorisággal. És miért? A miérteket is jó lenne megmagyarázni.

Diéta során , jobb ha változtatunk az edzés módszeren?
Milyen módszerekkel lehet még elérni az anyagcsere fokozásást, felpörgetését ?????
Akik edzenek, azok írják le a véleményüket.

Ha sokat adnak el, attól még nem feltétlenül jobb. Intelligens mosóport is sokan vesznek, pedig szart se ér. Érted a párhuzamot?

Amúgy csak egy szó:

Superbody
Köszöm az elismerést <#mf1>

Válasz \'Isten\' üzenetére (#0)

Innen is ki lehetne törölni, mert a kérdésed olyan szinvonalú mint te magad!

hmmm...a vödör tetején van egy cédula, magyar nyelvû..rá van írva hogy minõségét megõrzni:lásd a tasak hátoldalán..ehh.a vödör alján van egy kör, benne 1-12ig számok, egy nyíl mutat az 1esre és mellé van írva hogy 06. na most ha ez az amit keresek akkor 2006 januárig volt jó a cucc? :) ez meg azért furcsa mert októberben vettem.

Hi.

Feltettem a sciteces fórumban (bb) egy szimpla kérdést, hogy mitõl olyan népszerû nálunk a scitec amíg például amerikában említésre se méltó szánalmas termékeket elõállító cégnek tartják. Az eladások alapján 157 cég elõzi be, olyan is mint pl a Power Butter meg Doctor's best, meg hasonló világszínvonalú vállalkozások..

És akkor jött a másik kérdés, miért van az, hogy magyarországon ennek a cégnek a termékét úgy árulják mint világbajnok cuccot?

Én most itt eladási listáról beszéltem és arról, hogy talán nem véletlenül veszik a bsn, on, universal termékeket inkább. A belsõségrõl nem beszélek mert én nem tudod hogyan állítják elõ, mi módszereket és milyen alapanyagokat felhasználva. Marad az eladási lista ami ált jól tükrözi, hogy egyik-másik termék milyen minõségû.. ki vesz önként szart, ha van normális is?

Ja, ez a hozzászólás 5 perc után lett kidörgölve a fórumból.. builder.hu <#mf1>

Mark Walberg, színész.
óvodás korodban már úgy néztél ki, akkor most 6 évesen mi durva lehetsz..

Hát ez nagyon jó! :D

Frayer
Még nem most. Még 10 nap és mehetek terembe. Még utánna is kell úgy 3 hónap, addig nem mutogatok semmit, még nem lenne mire.

Brolly
Na képeket!!:)

\"Kokain inhalációt követõen a V1-V2 elvezetésekben inkomplett jobbszár-blokkra emlékeztetõ terminális pozitivitás, valamint több mm-es ívelt ST-eleváció lépett fel\"

Na, muti egy képet rólad!

Frayer
Ilyeneket ne mutogassál itt.
Ovodás koromba néztem ki így

Mark Wahlberg, tudod a színész/volt énekes.

ki ez a csira?

Korrekt

Rajta kell lennie.

szevasztok. valamikor októberben vettem fehérjét (cytogen whey pro, 6kg asszem), de aztán nem jártam edzeni, így nem is fogyott el mind. fogyasztható még? egyáltalán van ennek szavatossági ideje? kerestem a dobozon de nem találtam semmi ilyet. Elõre is kösz a választ.

Tegnap láttam a Támadás filmet, egész jó volt! Egy dolog nem igazán tetszett, az pedig az elején a "önéletrajzi" felolvasás, ami nagyon barátok köztre hasonlitó felolvasás volt, ráadásul tele volt sablon dumával(pl; szeretem a kihivásokat). Mellesleg, ebben a filmben tökéletesen látni, hogy megfelelõ szülõi háttér nélkül, soha az életben nem jut idáig senki...

jaaaaaa ugy! akkor sorry
Ez most verseny volt, vagy?
Azt hittem már hogy a muscletem berezelt Bunnytól
De látom a sok videot, szerencsére nem történt

xp az amit irt a tag az kreatin transzport 91 grammos adagban van 75 gramm ch!! nem az egséz kreatin!!

908g kreatint 78kg os létedre lenyomsz 10 nap alatt? nah az szép
én a helyedben a body builderen elolvasnám hogy hogy megy a krea cucc feltöltés mennyit mikor szintentartás stb...
Frayer
Gecc, valamit nagyon elírtam az elõzõ hoszba :S
a picsába

Frayer
Én megválogatnám,hogy milyen táplálék kiegészítõre költök.
Nem ezektõl fogok nõni az biztos, se nem fogyni.
Például minek költsek ezreket glutaminra mikor tömegnöveléskor így is alapból beviszek 80-90 gram glutamint, most ehez pluszba 5-10 gramm havi tíz ezerért tiszta pénz kidobás. A pénzedbõl inkább vegyél csirke mellet, tojásokat, túrót.Zabpejhet meg rízst. És ne érzetre egyél, hanem számold a kalóriákat. Ha eddig nem fejlõdtél, a táplálék kiegészítõktõl ezután sem fogsz.
A Vitargo amit mostanában reklámoznak nagyon, az kész rablás. Akármilyen drága meg akár mit mondanak róla, az is csak szénhidrát.
Akkor már inkább vegyél Dextrózt, vagy Maltodextrint, 1 kiló is csak pár száz ezer ft. Ugyan az.
B-komplex + 200 mg B6 , jól meg tudja növelni az étvágyadat ha tömegezel :D

B-komplex, Taurin, Tirozin, normális kaja, (gondolom adott) minimum 8 óra alvás (detto). Esetleg Cal-Mag kiegészítés... nemtom.

Okosabb nem leszel, de ha valami hiány okozza a koncentrációzavart, ezekkel lehet próbálkozni.
Crazy85
ja és 78kg vagyok

Asus P5K-E - INTEL Core Duo 2 E7200 @3,1GHz - Kingston 2x1GB 1066MHz - Geforce 9600GT

Crazy85
Hali!
Egy olyan kérdésem lenne hogy most vettem BiotechUSA Creatine Transport system-et 908g azt irja hogy egy adag 91g vagyis 10napig eleg elvileg ezt mindennap kell szedni vagy eleg csak kondi elott szedni? mert ha mindennap akkor nagyon nem eri meg mert havi 3dobozt kell vennem... Vagy mit javasoltok creatine monohidratbol ami 1 honapig eleg es jo?

Asus P5K-E - INTEL Core Duo 2 E7200 @3,1GHz - Kingston 2x1GB 1066MHz - Geforce 9600GT

Frayer
Azt kihagytad,hogy megálítja a hosszanti növekedést.
Hát igen, ezért nem lehet ezeket a cuccokat boltban beszerezni :D
Nem is szabad szerintem folyamatosan szedni ezeket, csak nagyon alkalom szerûen. Fõ az ovatosság.

A clen meg szívmegnagyobbodást, szívpanaszokat, az fT4 -> fT3 (pajzsmirigyhormonok) konverzió leállását eredményezheti. Ugyanolyan esélyed van rá, mint az effedrintõl elbutulni.
Frayer
Felváltva is jó szedni õket. De aki nem akarja beválalni az effedrint "én megértem azokat" azoknak marad a 2 napos elnyújtás.
Most nem tudom pontosan de az effedrin és speed szinte ugyan az.
Ahogy mondod, nagyon könnyen rá lehet szokni, és el is butul tõle az ember nagyon könnyen. Beszéltem már olyannal, nagyon feledékeny tõle az ember.
Nekem azért az agysejtjeim sokkal többet jelentenek mint az izmaim, vag hogy hogy nézek ki.

Nem tud valaki valami jó cuccot tanuláshoz? Vagy hosszú távon mentális teljesítmény fokozáshoz?

Frayer: a clent és az ECA-t nem egyszerre szedtem, hanem mint mondtam külön, ciklizálva (2 hét clen, 2 hét ECA). A 2 nap on, 2 nap off szisztémáról már elég régen kiderült, hogy egy hülyesség, ugyanis a clen felezési ideje 36-48 óra, olvass utána. Szerintem egyébként az ECA jobb diétához, mint a clen, de ez csak az én véleményem (nem vagyok vele egyedül).
Frayer
Csak úgy érdekesség kirakom ide az egyik tanulmányt a clenbuterolról :

Lovakkal végezték el.Mint a klinikat tesztekben több féle csoportra osztották õket.

fat free mass (FFM) a zsír mentes testömeget jelenti, minél több zsírt adsz le és minél több izmot örzöl meg annál nagyobb lesz ennek az aránya.
ClenEx : Clenbuterol és edzés(A), Clen: Csak Clenbuterol(B), Ex: Csak edzés(C), és Con: Ez a kontrol csoport, ezek nem csináltak semmit(D).

Szépen mutatja a Clenbuterol képességeit :DD
Aki használta már nem csinál diétát nélküle.
A hatást pedig hosszan el lehet nyújtani ha 2day on 2 day off ban csinálod.
Akit nem érdekel a cucc ne olvassa el. Naturálok hunyják be a szemüket.

Frayer
XPKNIGHT:
Mindenkinek más Ch adagot kell belõni.
Somatitól nem a pontos értékeket kell átvenni, ez csak rá volt jellemzõ, hanem az elveket, módszereket. A ciklizálást ami nálad is mûködni fog nagy valószínûséggel.
Ha te most 93kg vagy azt szorozd be úgy 18-22 vel és annyi kalóriát egyél meg egy nap.Mindenkinél vanna eltérések, kísérletezd ki. Ébredéstõl-Lefekvésig, 6 után is egyél ne legyél hülye, csak megálítod az anyagcserédet.

Somati:
SOHA többet ne szedjed a clenbuterolt egyéb olyan izgató szerekkel mint a koffein vagy az effedrin. Tönkre teszed vele a szívedet, nagyon könnyen.
Mielõt használsz valamit, olvass utánna minden képp és kérdezz meg olyant aki már használta is. Csak utánna dönts.
Itt olvashatsz róla:
http://www.steroid.com/Clenbuterol.php
Az effedrin a clenbuterol egy alternativája , nem szabad együtt szedni mert megálhat könnyen a szíved, fõleg nem koffeinnel.
ÉN ismerek egy ikerpárt "lányok" akik nem törõdve a dózisokkal szedték az ECA formulát és szó szerint bele haltak.
Az egyik a roham kocsiban, a másik meg a korházban.
Ezekkel ovatosan kell bánni, úgy biztonságosak, mindig alacsony dózisban kell elkezdeni.
A clenbuterolt úgy a legjobb szedni ha 2 nap-ON vagy és utánna kettõ nap OFF on vagy. És így tovább.
XX__XX__XX__XX__XX
Így lehet a legtovább kitolni a hatását, mivel könnyen hozzászokik a szervezet az anyaghoz.
Nem kell félni tõle, ez egy aszthma gyógyszer, nem anabolikus szteroid.
Helyesen használva, nem túladagolva , nem veszélyes nagyon.

somati! azt szeretném kérdezni hogy te ha szálkásítasz most akkor is ugyna igy 50...300 ch ig csinálod vagy testsúly függõen vagyis a lényeg hogy én ha most ezt szeretném csinálni 93kg osan akkor mehet nekem is 50tõl 300ig vagy mérsékeljem?
Elfelejtettem mondani, hogy egy kis utánajárással, utánaolvasással (mit/mikor/hogyan) és ciklizálással nagyon alacsony dózisban is hatásos tud lenni a clen és az ECA. Legális zsírégetõk közül még a Muscletech Hydroxycut Hardcore-t szeretném kipróbálni legközelebb, sok jót olvastam róla, csak drágább, mint a Lipo-6, úgyhogy eddig hanyagoltam, de egyszer élünk, úgyhogy ki fogom próbálni. :)
Meg fognak kövezni ezért, de szerintem a naturál zsírégetõk nagy része legfeljebb placebónak jó, ahhoz viszont túl drágák.
Én régebben próbáltam a Reformot, Cuts II-t, karnitint, CLA-t, HCA-t, ezek nem okoztak különösebb változást a diétámban, nem dobták meg egyáltalán. Szerintem naturálban csak a yohimbine (pl. Alpha burn)+ koffein és a szinefrint (synephrine) tartalmazó zsírégetõk érnek valamit, ilyen a Nutrex Lipo-6, SAN Tight (ez a kettõ teljesen ugyanaz) és mondjuk a MAN Scorch.
Utolsó diétámban kipróbáltam a clenbuterolt és az ECA-stacket (effedrin+koffein+aszpirin), ezek amellett, hogy olcsóbbak mint egy legál kiegészítõ, összehasonlíthatatlanul jobban is mûködtek nálam, igaz volt egy sor mellékhatásuk is, de amikor már jól be volt lõve a diéta és ezeket próbaképpen kipróbáltam, hihetetlen módon megdobták a zsírleadást. Ezzel nem buzdítok senkit a használatukra, mert kézremegés, gyors és erõsen érezhetõ szívverés, görcsölés és izzadás volt a bónusz, ráadásul az effedrinre rá lehet szokni, szóval akinek nincs akaratereje, az ne is gondoljon rá. Ki lehet találni, hogy ezeket is érdemes ciklizálni (meg a legális zsírégetõket), és úgy hatásosabbak. Pl. a koffeinhez és a yohimbinehez hozzászokik a szervezet egy idõ után. A szinefrines zsírégetõk azoknak válhat be inkább, akik állandóan éhesek a diéta alatt, ez ugyanis elég jól elnyomja az étvágyat, legalábbis az enyémet sikerült neki (és ez az, amit nem szeretek benne, mert diéta alatt állandóan enni kell).
Nálam a tápkideg csak lelki doppingnak van. Ha már kiadtam pénzt rá, kihozom magamból a 100%-ot, mert az végülis ingyen van :) Ha elrontok valamit bukom a befektetett pénzt. Megaztán egy újabb elhatározást követõen jobb is az érzés, ha kipróbálok valami tápkieget amitõl segítséget remélhetek.

Egyszer megálltam a fogyásban, tartottam egy "csaló" hétvégét, vettem karnitint, és láss csodát beindult megint. Nem tudom karnitin nélkül sikerült volna, de valószínûleg igen :) Olyankor az ember szeret biztosra menni, és épp volt is rá pénzem.

Ez ilyen lelki segítség. Ha csak méregdrága placebo akkor is mûködik :)
jazzy
L-carnitin nem rossz jó kis energizáló bár nélküle is ugyanolyan fogyást értem el, ugyan több alvásra volt szükségem.
Re-Form kifejezetten pozitiv volt nekem mindenkinek ajánlani tudom.
Könnyebben fogytam tõle, jobban ment az edzés, több kedvem volt aerobozni, szuper volt.
somati! Köszi hogy ilyen részletesen leírtad ezt a diétát kiprobálom mert nállam is hasonló a helyzet hogy valahogy csökkentett de fix ch val nem igazán megy a dolog talán beválik nállam is ez a diéta!