Testépítés - Testformálás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De tényleg.
Szerintem a "sok hülye" aki azt hiszi annak amugy se számít a véleménye.
Ki nem szarja le hogy mi jön le a hülyéknek?
Nem igazán tetszik hogy alapból hülyének nézel mindenkit.
A kocsireklámazértjo
\"Anyámmal élek,babettával járok, macskám van és ne is legyek kemény?\"
Sok hülye azt hiszi hogy az valami, hogy nincs benne hormon. Persze a többi protein leírásában nincs ott hogy nincs benne, szóval akkor lehet hogy van. Legalábbis a hülyéknek ez jön le. Nyehehehehe
Ennyi erõvel azt is írhatnák hogy nincs benne kátrány, vagy antrax.
Röhej bmeg. Ha autó reklám lenne kb így nézne ki:
- 4 azaz Négy kereke van, melyeket úgy terveztek hogy az autó gurulni tudjon, akár aszfalton is!!
- Kézifék, mely biztosítja hogy az autó ne guruljon össze-vissza ha az nem feltétlenül szükséges (álló helyzetben).
- Az autóhoz jár Abalktörlõ, mely gondoskodik a szélvédõ tisztaságáról, ezzel hozzájárulva a látási viszonyok javításához.
- ...
Remélem érthetõ, és nem kell majd külön elmagyarázni hol volt benne a poén 😄
Viszont a benne lévõ zsírhoz visszatérve nem azért tartalmaz annyit amennyit mert vegyes fehérje forrás van benne?!
A BCAA-t meg kenheted a hajadra, mert az minden fehérjében van, sok egyéb aminósav mellett persze. Ez csak reklámszöveg.
A vm35-nél le van írva precízen az aminósav profil, tessék itt a BCAA:
L-Isoleucine 3041 mg
L-Leucine 4823 mg
L-Valine 2677 mg
Van itt minden kéremszépen. Jah, nincs benne aszpartám? Nem értem hogy jön ez ide, általában abba raknak aszpartámot ami nem tartalmazhat cukrot... ja hogy ez is csak reklámszöveg ? 😄
Én nem nagyon vagyok híve a "home-made" tömegnövelõknek.😊
Valamit félre értettél 170kg nincs külön fehérjém most éppen.
Arra is gondoltam hogy Tejsavo+vitargo de az ugy sokban lenne.
Köszi Oo!Íze annyira nem érdekes nem az a fajta vagyok aki fennakad az ízeken...Íz nem számít,ha számítana is, az lenne az utolsó szempont.
Mert tudjuk hogy a tápérték a lényeg. 😊
Én is a scitec volumass35-rõl tértem át, és nem bántam meg. Ízre sokkal finomabb.
Egyébként tényleg nincs benne kreatin, se hormonok se aszpartám. Nem is olyan nagy baj egyébként..
Viszont van benne dögivel BCAA és további amino savak. Csak ajánlani tudom, a csokis a legjobb ízû tömegnövelõ amivel találkoztam 😊
Válasz \'Isten\' üzenetére (#0)
Kreatin nem baj hogy nincs benne november óta az is megy (pluszba)folyamatosan,nem ártana kijáratni már egy kicsit.
Zsírtól nem igazán parázok nem vagyok hízékony,bár zsírért fizetni<#ejnye1>#ejnye1>
Amúgy nem hinném hogy van jelentõsége milyen fehérjét veszel. Gondolj inkább arra hogy milyen sokat kell majd megenni belõle, valamit arra hogy mennyibe kerül ez majd neked hosszútávon. A többi részletkérdés.
A véres szem kicsit túlzás volt, pirosat akartam irni, tudod mikor a füled is bedugul meg ilyenek (sima vérnyomásnövekedés ami természetes)
Let's show them our hearts and then show them theirs! Dessan#2403
A véres szem kicsit túlzás volt, pirosat akartam irni, tudod mikor a füled is bedugul meg ilyenek (sima vérnyomásnövekedés ami természetes)
Ez nem olyan sport mint vívás vagy kajak-kenu.
Ez nem úgy megy,hogy napi egyszer lemegyek a terembe egy órát és ezzel el van intézve mint a többi sportnál.
Ha testépítõ vagy, akkor a nap 24 órájában a célodért küzdesz.
Amikor naponta 6-7 szer eszel, mesterségesen kiszámított mennyiségeket, állandóan ugyan azokat, akár éveken át, ha tömegezel azért vagy rosszúl mert nagy mennyiséget kell letolnod.
Pl: 1kiló rízs + 1 kiló csirke 12 db tojás , túró, akkor 100 gramm szója amit ha elkészítesz kurvára megszívja magát vízzel mint a rízs plusz 100 gram tejsavó. Ez mellé még zabálod a pejheket. Ehhez is kell akaraterõ, mert nem gyerekjáték bevinni a szokásos adag kétszeresét.
Ha diéta van az a baj...majd meghalsz már nem bírod.
Nem az edzésterven kéne gondolkozni, hanem próbálj felkészülni mentálisan egy igen komoly és hosszan tartó élet-próbára.
Ha csak azért akarsz edzeni mint a többi akik csak a külsõségek miatt próbálják, akkor ráfogsz jönni,hogy ez közel sem éri meg azt a sok befektetett értéket. Aki komolyan csinálja annak ez kihívás, életforma.
Sikerélmény, elsõsorban jellemet formál, és csak aztán tudsz elérni egy penge éles külsõt is ami plusz ezzel jár.
Egy testépítõ kajája úgy szerintem napi 2-3 ezer ft. Ezt ki fogja álni? Nem várhatod el a szüleidtõl ha még gyerek vagy.
Semelyik gép nem fogja kiegyesíteni a bicepszet, ez csak genetikán múlik. Ha mégis javítani akarsz, égesd le róla a felesleges zsír takarót 😄
Ne akar olyan edzésterv szerint edzeni ami nincs összhangban a testrészeiddel.
Ha nem edzel megfelelõen lábra, akkor megfigyelheted,hogy egy idõ után nem úgy fejlõdik a melled, vállad bicepszed.
Minden kapcsolatban van egymással. Van ez az elmélet a bicepsz-vádli kapcsolatról is.
Kuks.. én már látom rajtad,hogy megpróbálod az edzést de nem leszel elégedett és kétmarékra zabálod majd a napost vagy esetleg más szutykot.
Rövid idõ alatt megnõsz, szépen fel fogsz vizesedni, persze nem fogsz elégségesen kajálni. Nem tudod mi az a szteroid edzésmetódus, nem vagy tisztában a veszélyekkel. Aztán mikor vége a kúrának gyorsan elveszíted az összes vizes izmodat, szexet már nem akarod úgy mint régen, nem áll már a cerka sem 😊) Kúra utáni kilépõ ciklusról még nem hallottál. Természetes hormonszintedet nem tudod vissza álítani. Ha most a napi egy szex volt a normális , utánna már csak a havi kettõ három lesz a max, ha felál 😄D Mérges leszel mindenkire,a világra egy igazi bunkó lesz belõlled 😄
Ezért nem érdemes , ha kezdõ vagy csak naturálba edzél. ha már 110 kiló felett vagy csupa izom akkor SEM kell gondolni erre.
Most nem pofázni akartam, csak megelõzés képpen írtam le, de úgy is tudom semmi értelme neki, úgy is a maga kárán tanul a hülye.
I love to walk in the rain, because no one knows im crying
Véres szem, az milyen, bevérzik a szemed vagy mi?😊
\"Kokain inhalációt követően a V1-V2 elvezetésekben inkomplett jobbszár-blokkra emlékeztető terminális pozitivitás, valamint több mm-es ívelt ST-eleváció lépett fel\"
Én is hive vagyok az izmok fájásig való megdolgozásának, bár mikor mondjuk 2 fekvenyomás között kicsit véres lesz a szemem akkor inkább többet pihenek mint 90 mp xD (Ja és nem várom meg mig beszarok)
Egyébként az önostorozás szerintem is jó módszer arra, hogy jobban kinyomj egy esetleges addig nem próbált súlyt.
1 izomra nem nagyon lehet edzéstervet irni, edzésterv az napokból, hetekbõl áll és tartalmazza az egész test izomzatainak napokra lebontott gyakorlatait.
Igazából én nem is nagyon értem, hogy mit is szeretnél csinálni csak bicepsz-edzéssel, de remélem nem Popeye alakra vágysz xD
Amit én szoktam kar napon:
Sima kézisúlyzózás (mivel nem irtál semmit magadról és egyébként is csak te tudod milyen súllyal birkozol meg)
Scott-pad, ez leginkább "hegyesitésre" jó, kisebb súllyal, koncentráltabban végezve.
Ja és persze ügyelj arra, h háttal, derékkal, lábbal, semmivel nem segits be a bicepsz munkájába, ne rángasd, a súlyt vagy rudat, hanem inkább lassabb tempóban csináld (szvsz)
Én mindig magamból indulok ki, hogy nekem mi a jó.
Sose nézem,hogy mi van a másikkal, mindig úgy gondolkozom,hogy az én szempontomból jó e ez vagy nem 😄
Én annó még 55 kilóról indultam, nagyon ektomorf vagyok, akkor még viccelõdtek is rajtam,hogy ruhát lehetne akasztani a bordáimra.
😄DD
Nekem a futás nem árt meg, erõsek az izületeim, sose voltak ilyen problémáim.
Szerintem nem csak a genetika számít. Nagyon számít,hogy mi a célod,hogy és mennyire vagy motivált.
Én gyerek koromban asztmás voltam, minden bajom volt tõle. Már egy kisebb sétától kikészültem, nem bírta a tüdõm.
Gyógyszereket nem akartam szedni rá, hanem elkezdtem a magam módján sportolni. Elkezdtem lassan futni sokáig, kurvára fájt, de úgy voltam vele,hogy ha nem tudom megcsinálni mint a többi normális ember, akkor dögöljek meg a faszba. Kajak komolyan gondoltam.
Az edzésbe is az a jó ha fáj, hagy menjen készre az izom, csak úgy tudsz gyorsan súlyt növelni és izom méretet.
Szeritnem csak úgy lehet komoly eredményeket elérni ha tudsz fájdalmat okozni magadnak. 😄
Coleman is majd beszarik de kinyomja azt a rengeteg súlyt, és hidjétek el, hogy az már bizony fáj neki.
Én láttam már gyereket beszarni guggolás közben az erõlködéstõl 😄DDD
Körülbelül én is igy álltam hozzá mikor 3 hónapja edzettem, de szerintem ez nem jó megoldás, hogy mindent akarsz egyszerre. Célozz meg valamit, mit szeretnél és azt erõltesd, ne pedig mindent egyszerre. 8)
Reggeli, ebéd, vacsi módszer alapjába véve nem jó, kezdõknek lehet mint pl. neked is, de hosszabb távra kevés a napi 3x-i vércukorszintpumpa xD
Menj le szépen terembe, súlyzózzál, tapasztald ki mely gyakorlatok jönnek be és mik nem (amik nem azokat is csináld, ne is keveset) és majd jön magától, mert én annak a hive vagyok, hogy itt is valamennyire feltudja találni magát az ember, ha rendelkezik egy kis sütnivalóval.
Lefordítom, a srác szeretne tömeget növelni. És igenis neki a SÚLYZÓS edzés kell.
Zmeor, én is szarok a konfigodra 😄
Komolyra fordítva a szót: http://body.builder.hu/edzo_faq.htm4
Ezt az odlalt látogasd meg szépen, és okosdj belõle kicsit. Ha valami nem tiszta, olvasd el mégegyszer. Ha aztán se tiszta, olvasd el lassabban, és ha aztán se, gyere ide vissza és kérdezz 😄
Ellátogathatsz a MB fórumra is, de ha elküldenek a p*csába azt vedd úgy mint a szeretet jelét, ott így megy ez :p
...jah, és kérdezhetsz a bunnytól is.
Hú ezt majndem elfeljtettem.
😄
a tésztékban lévõ fehétjét bele lehet számolni a napi 2g/tskg-ba?
Live for nothing or die for something.
Mik a céljaid?
Szeretnél hízni meg izmosodni??? 😮
Az szép. Én nem ismerlek téged,de amit ez idáig írtál, kész szerencse hogy eddig még nem borítottad magadra a terem súly készleteit.
Súlyzós edzés?
Uram, önnek EZT nem ajánlom.
Szerintem neked inkább a futás való. A port jobban bírnád mint a több hónapig ágyhoz kötõ gipszet ha rádesne egy 100 kilós tárcsa 😄DDD
szeretnék hízni meg izmosodni
3 hónapja járok edzeni heti3x
68-70 Kilo vagyok 186 cm kb
és hát jó lenne felvinni a súlyt is amennyivel lehet...+ hát izom
eddig nem volt semmi étrendem.. és nem is szedtem semmit
légyszives valaki valamit 😊
reggeli, ebéd, vacsi, meg ilyesfajta módszerrel... köszi elõre is örök hála <#worship>#worship>
leszarom a konfigod...
Somati:
A lábazásra amúgy is több ismétléssel szoktak edzeni.
Egy nagy intenzitású alacsony ismétlésszámú gyakorlattal és egy alacsonyabb intenzióval nagyobb ismétlésekkel, gépeken.
A gépes gyakorlatot csökkentsd le, és mellette a lábedzésektõl minél távolabb végezz intervallumokat.
Azért gondolom,hogy az jó, mert az izom a súlyzós lábedzések alatt megkapja azt az ingert ami a MGF et beindítja, nem veszítesz izmot.
Egyébként miért kellene csökkenteni az intenitást??? 😮
Soha nem szabad csökkenteni, pont hogy mindig progresszívnek kell lennie az idõben a tenzió mértékének.
Akik nem tudják mi az intenzitás azoknak :
Az intenzitás a súlyok nagyságának egy mérõ-viszonyszáma RM "Repeat Maximum, ismétléses maximum"-ben is meg lehet adni vagy az egy ismétles maximum súlyodnak a %-ban is meg lehet adni.
Tehát nem azt jelenti,hogy mennyire fáradsz ki, hanem hogy milyen nagy súlyokat mozgatsz meg.
Minél nagyobb a tenzió "izomfeszülés" ingere annál jobban nõnek az izmok. A sokáig tartó pumpálással amit a nagy súlyok után csinálsz azzal csak a glikogén raktárakat edzed, hogy plusz glikogént tudjon felvenni az izom, és így nagyobb , látványosabb lesz.
Diéta alatt szerintem az kerülendõ , mert nincs elég glikogén amitõl ez hatásos lenne, ez lehet katabolikus is az izomra.
Diéta alatt egy idõben progresszív, nagy intenzitású, alacsony volumenû edzés a nyerõ 😉
Somati , vegyél el a lábazásnál a gépes gyakorlatokból és végezz heti 3 HIIT et. PRÓBÁD KI 2 hétig.
Szerintem csak nyerhetsz vele.
Ám: A sprintereken kevés a zsír? Talán mert olyan emberekbõl lesznek a sprinterek, akik mindíg is tudtak futni. Egy könnyen hízó ember, aki monnyuk gyerekkorában is kövér volt, nem fog futni maximum ha üldözik. A futás tönkreteszi az izületeket, és haszontalan fogyás szempontjából. Aki meg mindíg is jó futó volt, annak soha nem voltak súlyproblémái, szóval nem kéne a futók testzsírszázalékával példáulozni.
Megaztán ha olyat látsz hogy egy sprinter úgy néz ki mint egy naturál testépítõ, lehet hogy az illetõ nem csak virágot szedett... az egy teljesen másik történet.
Én tudom mi lenne ha nekiállnék futni a közel 100 kilómmal, és az eleve szar izületeimmel. Nem esne jól, meg nem is lenne hasznos, mert olyan mértékben nem tudná felgyorsítani az anyagcserém. Lehet hogy ez papíron mûködik, de futással még senki nem fogyott le.
Ha lazábbra veszed a lábedzést, akkor izomtömeget veszítesz.
De egyébként próbáld ki, és majd meglátod, hogy hogyan reagálsz rá.
\"Kokain inhalációt követően a V1-V2 elvezetésekben inkomplett jobbszár-blokkra emlékeztető terminális pozitivitás, valamint több mm-es ívelt ST-eleváció lépett fel\"
Én úgy gondolom,hogy nem kell,hogy maximálisan regenerálódjon az izom, ahoz,hogy újra ingerelni lehessen.
Van aki minden másnap edz teljes testre "kezdõk körében ez a népszerûbb" és ettõl is úgy nõnek mint a gomba 😄
Van aki meg heti csak egy alkalommal edz egy izomcsoportot.
Ki hogy érzi.
De szerintem az hogy diéta alatt a lehetõ legmagasabban tartsuk az anyagcserét fontosabb minthogy minden lábedzéskor a maximumot hozzuk.
Inkáb legyen lazább a lábedzés de maximális a zsírégetés.
Hát igen 😊, jó segédanyagom volt, kell a support ilyenkor.
ehhh, valaki annyira félt a vizsgától,hogy nála nem kólát vagy fantát láttam az asztalon hanem vodkás üveget, ilyen lapos pohárból iszogatta 😄DD
Méh holnap megyek problémára oszt jó leszek 😄
No. mi megy itt?
Má megin flame megy?
Ti simán mehetnétek a verekedõs Jerry Springer show mûsorba.
Én úgy gondolom,hogy az a glikogén amit egyszer már betöltöttél az izmokba az bent is marad és CSAK az izom égetheti el.
Ha majdnem teljes egészében lemeríted ezt a raktárat akkor a szervezet minden eszközzel azért küzd,hogy pótolni tudja.
Gondolj bele, ez természetes,hogy ez az elsõdleges válasz a kemény munkára a szervezet felöl. Ha nem így lenne egy idõ után nem tudnánk megmozdulni mert nincs tápanyag az izomban. 😄 (nem tudnánk vadászni ételre) Igaz, diéta alatt nincsenek teljesen teli a glikogén raktárak, se az izomban, se a májban.
Gondoljatok arra,hogy az anyagcserét leginkább 3 dolog határozza meg:
1. Izom tónus fentartása
2. Agymûködés "csak szénhidrátot fogyaszt"
3. Belsõ hõmérséklet fentartása
Az egyéb többi szerintem elhanyagolható.
Az a baj,hogy ha kevés a tápanyag akkor nagyon le tud lassúlni az anagcsere, gondolkodásba is észre lehet venni, fásultság, rossz közérzet.Kedvetlenség. Izomálomány szétlazulva, lassú bélmûködés stb.
Szerintem az az ideális, ha minden edzésen félig meddig mérsékelten lemerítjük a már így is alacsonyabb izom-glikogént és próbáljuk fent tartani az anyagcserét, minél magasabban. Erre jó lehetnek mondjuk a koffein, yohimbe stb, ilyesmik. DE nagyon jó még ha egy viszonylag rövid idõre kihajtod valamivel a beled. Úgy futsz mint az õrült.
Nézd meg a kamaszok töbségét, sokakon nincs egy deka zsír sem, igaz,hogy izom sem, de õk nem edzenek semmit. Azért nem zsírosodnak el a szemét kajáktól mert brutálisan gyors még az anyagcseréjük, ilyen fiatalon.
Az tévedés ,hogy az idõ múlásával már nem lehet visszagyorsítani "fiatal" szintre az Acserét.
Nézd meg a sprintereket. Akik a 100 m síkfutást csinálják.
Nézd meg ,hogy mennyi zsírt látsz rajtuk? Ez mellett még izmosak is.
Hát igen, megvan a megoldás.
Az anyagcserét felgyorsítani a legjobban úgy lehet ha maximális intenzitáson csinálsz egy szuper kardió állóképességi edzést.
Persze folyamatosan diéta alatt nem lehet kibírni mint a sétálgatást, ezért végzik intervallumokban.
" kitérõ - Nem lehet össze hasonlítani ezt az aerób edzéssel, ezért vitatkozni sem ésszerû rajta. Amíg az aerób zsír égetésre koncentrál akkor amikor végzed 40-60 perc, addig a szuper sprint edzésnél 20-30 perc nem lép fel nagy zsírégetés , kevesebb kalóriából is meg lehet csinálni, ugyanakkor annyira meglövi az anyagcserét ,hogy utánna hosszú ideig magasabb zsírégetésbe kezd a szervezet.
A szervezet érzékeli ezt a nyagy terhelést és válaszként felpörgeti az anyagcserét így készülve fel a legközelebbi terhelésre. Így adaptálódik a szervezet 😄 Így nõ az izom is, alkalmazkodás.
Ez min 36 óráig kitart. Ez idõ alatt az anyagcsere hiper kompenzációban van az erõs inger ellenében.
Szerintem egy heti 2-3 alkalom, 20 vagy 30 perces sprinttõl nem kell félni,hogy izomvesztés lépne fel. Ez ahhoz túl kevés inger.
Ezen kívül a lecsökkent szénhidrátszint miatt az izmok glikogénkészlete is csökken, és mivel ehhez víz is kötõdik, így innen is megy ki víz. Ha jól tudom itt valami olyasmi az arány, hogy 1 gramm glikogénhez 4 gramm víz kötõdik vagy valami ilyesmi, ebben nem vagyok biztos.
Mindenesetre amikor ez a kettõ kiürült az elsõ 1-2 hétben, a dillettáns fogyókúrázók erre azt szokták hinni, hogy hû de profik, máris fogytak 5-10 kg-t, pedig ebben még csak minimális mennyiségû a zsír (már ha van egyáltalán benne).
A versenyzõk éppen a bõr alatti és az izomban található vízzel manipulálnak közvetlenül a verseny elõtt. Hét elején lecsökkentik a ch-t, és elkezdenek magas ismétléses, glikogénürítõ edzéseket csinálni, ezzel teljesen lemerülnek a glikogénraktárak, közben vedelik a vizet, mint állat, hogy a vízanyagcsere pörögjön (elõzõleg a nátriumbevitelt lecsökkentették). Aztán elkezdik csökkenteni a vizet, a ch-t pedig felviszik, így egy olyan jelenség játszódik le, hogy a bevitt ch betöltõdik az izmokba és mivel versenyzõnk nem iszik vizet, a szervezet kénytelen a bõr alatti vizet "áttölteni" az izmokba (ideális esetben), ezzel teltebb lesz az izom, és erezettebb, mert vékonyabb lesz az izom és a bõr közötti réteg.
Lehet perverz vagyok de szeretem az ilyeneket olvasni. Gyerünk nyaralógép, zúdítsd rám a dühödet! Ez az internet, itt nem kell félned semmitõl!
Ja, és ne félj használni az oviban tanult csúnya szavakat se!
😄
Somati lehet hogy kevered, de azért mondd már el miért szar a diétám! Télleg érdekel ha rosszul csinálok valamit! Lehet iszonyatos hibát követek el, és te vagy az egyetlen aki jó irányba terelhet!
Kicsit több önbizalmat!
Na szóljon már hozzá valaki aki ért is hozzá, mert kicsit úgy érzem magam aki elõször hall ilyesmirõl. Hogy nem veszít az ember zsírt az elsõ két hétben? Hogy a szervezet az izmokban tárolt glikogént használja fel?
Az az érzésem hogy kevered a szezont a fazonnal.
De hogy mindenki értse: azt mondod hogy "üresben" kéne diétázni?