Testépítés - Testformálás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ezt majd a pillanat szüli szerintem...
Erekkel nincs nagy problémám, ha reggel felkelek az ágybol akkor is szép cikkcakkos ér csücsörödik ki a mellemen.
lehet inkább xplod lesz mellé,az komplexebb.
\"Anyámmal élek,babettával járok, macskám van és ne is legyek kemény?\"
Egyik sem csodaszer, szóval ezektõl nem leszel izmos. 😊 Nekem a Nitrix nagyon bejön, állandóan eres vagyok tõle, edzéskedv a plafonon és nagyon durva bedurranások. De asszem errõl már írtam itt. Szerintem diétához ideális.
Azon agyalok, hogy összedobom a kettöt hátha izmos leszek😊
(extremfiten olvasgattam már)
Válasz \'Isten\' üzenetére (#0)
A cukor bármilyen meglepõ, de szénhidrát. 😄
Ezek úgynevezett üres kalóriát tartalmaznak ami az alkoholból származik. A cukor is tartalmaz kalóriát mégse fehérje, se nem szénhidrát sõt akármilyen meglepõ számodra zsír sem <#falbav>#falbav>
a legjobb cuccokat mindig elkapkodják elõllem 😞((
nem tudnál utánna nézni a könyvben valami címnek vagy nyomdának, kiadónak vagy valaminek amin keresztül elindulhatok, valahogy jó lenne egy példányt szerezni ebbõl a cuccból
I love to walk in the rain, because no one knows im crying
Gondolom neked is kell a könyv, ezért nem szívesen válnál meg tõle.
Csak annyit mondj,hogy hól vetted? Lehet még valahól venni?
Libriben már nem árulják az a gáz.
\"Kokain inhalációt követően a V1-V2 elvezetésekben inkomplett jobbszár-blokkra emlékeztető terminális pozitivitás, valamint több mm-es ívelt ST-eleváció lépett fel\"
😄
Milyen újságokat szoktatok venni?
Én általában Muscular Development -et és ExtremeFit-et de sajna mindkettõben egyre több a reklám😞
Tudtok ajánlani valami jó újságot?
kopp kopp
Az olimpiai játékokat ezennel megnyitom.
Írjatok mán, elvonási tüneteim vannak.
Arra gyanakszok,hogy megtámadtak az idegenek minket.
Elég sokunkat elfogtak már, ez úton közlöm megmarad forumozó társaimmal,hogy ne adjátok fel, szorgos fajunk gyõzni fog. Ne engedjétek,hogy a kibaszott idegenek eltérítsék a földünket.
Ezért szétrúgjuk a seggüket. Tudhatnák,hogy az erõs erõemelõinkel nem lehet szórakozni.
Gyúrós testvéreim egyBesüljetek. <#alien2>#alien2>
Ne engedjétek közösülni az idegeneket, ez az egyetlen fegyverünk ellenük 😄
Ha szaporodnak egyre többen lesznek és elnyomnak minket a saját hazánkban.
Ahelyett hogy ülne és gépezne\regenerálódna!!<#nyes>#nyes><#email>#email>
Itt le van írva minden amire szükséged lehet:táplálkozás,edzés,kiegészítõk.Nyugodtan kezdheted a kezdõ átmozgato edzéssel!!(A vállból nyomás helyett csinálhatsz oldalemelést,az nem terheli annyira gerincet,bár nem is kell akkora súlyt itt még használni.)
A lényeg hogy elsajátítsd a helyes technikát és hogy érezd az izmot.
A tartásod nem egyik hónapról a másikra fog helyre jönni,de ha kitartó vagy és helyesen végzed a gyakorlatokat +odafigyelsz a kajára drámai változáson mehetsz keresztül!
SOK SIKERT!
Sör - 1 deci
41 kalória 0.3g fehérje 3.7g szénhidrát 0g zsír
Megiszunk 2-3 litert az este más kiegészítõ nem is kell <#pias>#pias>
Száraz fehér bor - 1 deci
126 kalória 0.2g fehérje 4.1g szénhidrát 0g zsír
Kóla - 1 deci
41 kalória 0g fehérje 10.4g szénhidrát 0g zsír
A töményben nincs se fehérje, se szinhidrát, csak kalória de az jó sok 😊 Aki éppen diétázik kerülje.
Egyébként pedig az alkohol csökkenti a tesztoszteron szintet és növeli az esztrogenet, szóval aki komolyan akar testet építeni igyon vizet a buliban, abból úgy se lehet eleget bevinni 😊
Ha a tartásoddal van baj, akkor gyenge a hátizmod.
Itt találsz hátizom gyakorlatokról jó leírásokat:
Hátedzés
Ezt pedig kifejezetten ajánlom, az elsõ pár hónap használata után úgy ültem tõle, mintha karót nyeltem volna! Nagyon jó gyakorlat!
Hiperhajlítás
Mikor elkezdtem edzeni anno minden izomcsoportra egy napon gyúrtam, de csak erõsödtem tõle, nõni nem nõttem szinte semmit. Évek után is hasonlóan néztem ki, mint amikor elkezdtem. Amióta szétbontottam az edzést napokra és elkezdtem odafigyelni az étkezésre, akkor látványosan elkezdtem fejlõdni, de nem erõben, hanem méretekben. Nekem úgy tûnik, szükség van az 1 hét pihenõre. Volt olyan idõszakom amikor heti 2x tudtam csak kora reggel edzeni, és akkor sem állt meg a növekedésem. Lehet, hogy elég lenne heti 1 edzés <#nemtudom>#nemtudom>
Imi
Szeritnem jó a HST ,HA még kicsi a súlyod, én úgy látom,hogy tényleg az izom hipertrófiára öszpontosít. Az erõ növelésével együtt jár az izom növekedése, igaz lehet,hogy idõben kicsit van egy kis késés. De ezeknek együtt kell nõnie.
Szerintem is a nagy izmok lassabban regenerálódnak, legalábbis lassabban töltõdnek fel újra.
De ez miatt meg káossz rendszer szerint kellene edzenünk.
Az inkább felejtõs szerintem. Jobb a rendszeresség meg a békesség, minthogy sem azon agyaljak,számoljak edzés elõtt ,hogy most akkor mit is kell csinálnom??? 😄
Én annyiben módosítanám a HST-t olyan 100 kilóig normál genetikával,hogy csökkenteném a heti 2X edzésre a gyakoriságot, nem teljes testre, hanem két napos bontásban, heti 4 edzés nap, az még nem olyan sok.
És a szettek számát felvinném 3-4 re. A 15-12-10-8-5 lépcsõ után tovább csökkenteném az ismétlést és bevetnék már mûködõ erõsítõ teknikákat is, ezzel kitolnám még 2-3 héttel a ciklust, utolsó héten ilyen 2-3 ismétlés,vetkõzõ sorozatokkal, erõltetett negatív ismétlésekkel 120 Rm- el,itt vagy a mentõ visz el a terembõl vagy a saját lábadon jössz ki, maximális fejlõdés mellett aztán egy 12 napos dekondicionálás.
Én magamnál már úgy vettem észre, hogy az egyes izmok különbözõ idõ alatt regenerálódnak, és ez több tényezõtõl függ. Amit én tapasztaltam az azonos körülményekre vonatkozik, tehát folyamatosan jó kajálás és pihenés mellett. A regenerálódás ideje szerintem függ az izom méretétõl és az edzés intenzitásától. Ezt a 4 év alatt kísérleteztem ki.
A kisebbeket, mint a váll, bicepsz, tricepsz, alkar és vádli edzhetem 3-4 naponta (tehát végülis heti kétszer). Szerintem ezek gyorsabban regenerálódnak, mert ezek olyan izmok, amiket a mindennapi életünk során is gyakrabban használunk, és hozzá vannak szokva a mozgáshoz, ezen felül kicsik tehát a test méretéhez viszonyítva arányaiban kevesebb mikrosérülést tudunk nekik okozni, tehát gyorsabban újraépülnek, és idegileg sem annyira megterhelõ ezeknek az edzése.
A mellemre én azt mondom, hogy 5-6 nap kell neki, a hátamnak és a combomnak viszont 1 hét. Sõt, én folyamatosan figyelem magamat a tükörben, és úgy vettem észre, hogy egy igazán komoly lábazás után kb. 8-10 nappal van feltöltõdve újra a combom, és van készen a terhelésre. Igaz ehhez elég komoly combedzés kell, nem valami puncitátogatógépet kell elképzelni 100 ismétléses sorozatokkal. 😄
Szerintem akik heti 2-3-szor edzenek a nagyobb izomcsoportokra, azok vagy nem tudnak intenzíven edzeni, vagy nagyon jó a regenerálódási képességük, magyarán a genetikájuk (vagy kokszolnak).
A HST azt mondja, hogy edzzél heti többször egy izmot, de nem menj el soha a teljes bukásig. Nos, én még nem láttam a HST-tõl megizmosodott embert, én úgy látom azok alapján amiket olvastam róla, hogy inkább az erõnövelésre jó, viszont ez egy testépítõ felfogású edzõ számára szerintem csak másodlagos, ráadásul relatív és mindemellett a szervezet sokkal gyorsabban erõsödik összehasonlítva az izomépítõ képességével.
Ennyi lennék én. 😊
Mondjuk ha egy kezdõ azt írja,hogy õ heti 5 ször edz egy izmot és még soha nem csinált más rendszert, és azt mondja,hogy neki bevált az nem mérveadó.
Olyanok írjanak akik már több féle módszert is kipróbáltak, úgy már összeálna egy közelítõ képünk,hogy akkor most mi is az igazság.
Én azon a véleményen vagyok,hogy egy izomcsopt az optimális növekedés érdekében talán heti 3X de lehet jobb heti 2X edzeni,ha már nagyon nagy vagy.
Úgy gondolom,hogy az izomnak elég egy két nap ,de az idegrendszernek (motoros agykéreg,idegpályák) egy hét kell a teljes regenerálódáshoz, de ez idõ alatt az izom nem nõ számottevõen amíg nem kap ingert a növekedéshez.
Olvastam,hogy egy kísérlet szerint az izom munka után az izomban a fehérjeszintézis kb 36-48 óráig volt megemelt szinten, aztán normál szintre ált vissza.
Ha belegondolunk,hogy ilyen kis mikrosérülések milyen idõ alatt gyógyulnak be, szinte percek alatt, regenerálódása egy két nap.
Nem tudom, most mi a legjobb.
Let's show them our hearts and then show them theirs! Dessan#2403
Én még avval nem vagyok tisztában,hogy mennyi idõ alatt regenerálódik az izom, teljesen és részlegesen úgy,hogy megint növekedéssel válaszoljon az ingerre. Vagy annyira,hogy megint a maximális súllyal lehessen edzeni.
Van aki egy izomcsoportot egy héten háromszor edz, úgy is nõ.
Van aki heti csak egyszer, vagy két hetente egyszer, és úgy is nõ.
De melyik a legjobb, vagy kinek mi a jó.
Mi van a háttérbe.
Az erõsödés szempontjából mi az ideálisabb?
De lehet más téma is.
A képeimet is felraktad te szánalmas szarházi annak reményében hogy jót csámcsogtok és milyen fura mindenki leszarta, ugyanis csak vergõdsz és nincs bennem semmi fura meg semmi NO COMMENT. (Ami egyébként két N, idióta).
További jó szenvedést.
Sok szánalmas kis szar be van sértödve mert nem kaptak választ,és huuu most kinyomozzuk hogy hogy hívják valójában bánit,meg jól kibeszéljük,meg 5percenként nézegetjük a honlapját hogy mit változtatott!
Inkább a lányokkal legyetek elfoglalva...
Úgy figyelitek minden rezdülését mintha valami k jó nõ lenne!(A topik neve miért nem Bunny??😄D<#heureka>#heureka>)Kis buzzancsok<#mf2>#mf2>
Hatalmas leleplezés hogy valaki más üzemelteti a honlapot amit Õ szerkeszt.Így fél év után😄DDDDDD<#worship>#worship><#taps>#taps>
Bájos ez a gyermeki rácsodálkozás. Olyan õszinte és tiszta, hogy a könnyem is kicsordul.
Szóval hajrá! Google-re fel! Tudod, mi nem tudunk olyan ügyesen keresni, és nem is látjuk a jelek mögötti nagy igazságokat. Az igazán komoly összefüggéseket mindíg is te láttad elõször, én is csak azért szívattalak mert irígy voltam rá.
Jó gyerek vagy te! Szeretném ha visszatérnél hozzánk. Hiányzol nagyon. Merthát tudod - az SG a vezetõ fórum. Hatalmas egyéniség vagy, és nagyon hiányzik az éleslátásod amióta elmentél.
Pulyka natúr melle nyersen 100g
24.6g protein és 0.7g zsír
Pulyka natúr melle olaj nélkül sütve 100g
30.1g protein,0.7g
Úgy tûnik így a zsírja kisült belõle 😊
Csirke natúr comb nyersen csak a hús 100g
20.1g protein és 3.8g fehérje
Csirke natúr comb olajjal sütve csak a hús 100g
28.4g fehérje és 9.3g zsír
Olajjal sütve úgy tûnik ha combból csinálod 2x annyi zsír lesz benne, mintha mellébõl készítenéd. Azért ez már szignifikáns különbség.
Utolsónak:
Csirke natúr comb nyersen hús és bõre is 100g
18.2g fehérje és 12.1g zsír
Na bõröstül ne egye senki <#guluszem1>#guluszem1> Ez mennyi lehet olajban sütve..
De ha megsütsz egy húst akkor kijön belõlle egy csomó víz, elpárolog, összemegy a hús, szárazabb lesz, stb stb.
És ehez viszonyítva ha veszel 100 grammot abban már több lesz a protein és a zsír aránya, mivel kevesebb víz van benne.
Csirke natúr grillezve (olaj nélkül) melle 100 grammban:
31g protein, 3.6g zsír
Csirke natúr melle olajjal sütve 100 grammban:
33.4g protein, 4.7g zsír
Csirke natúr párolt melle 100 grammban:
29g protein és 3g zsír.
Csirke melle nyersen 100 grammban:
23.1g protein és 1.2g zsír.
Na most tudnám mitõl nõtt meg a csirke fehérje tartalma sütés közben <#fejvakaras>#fejvakaras><#nyes>#nyes>