Testépítés - Testformálás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

na! ilyet én is szoktam csak súlyzóval!
zmeor

leszarom a konfigod...

a tárogatás mit jelent?
jazzy
Ettõl erõsödni nem fogsz és nem is fog látszódni semmi. 1-2 hónap alatt fõleg nem. Ennyi sport mellé szerintem fölösleges bármit csinálni ha ezt a 4et tényleg csinálod komolyan akkor te szuperman vagy kb😛
Mellizomra legjobb a fekvenyomás meg a tárogatás, a fekvõtámasz nem, megy rá az is csak ha azzal akarod fejleszteni arra meg 60 éved megy rá.
zmeor
járj el konditerembe
és kajálj..

leszarom a konfigod...

hali!
Otthoni erõsítésnek a következõt csinálom
késõdélutánonként 3kg-s súlyzóval karonként 50 bicepszerõsítést, 50 vállerõsítést, 2-szer 30 fekvõ. 15 vagyok nem vagyok otthon a témába 😞 (még 😊 ) Ezzel a programmal megyek valamire 1-2 hónap alatt? Semmi komoly nem kéne csak hogy erõsödjek egy kicsit meg meg is látszódjon valami. Ezek mellett elégsokat sportolok, aikido, úuszás, kosárlabda, extrém bringázás. Talán ezért is vagyok sovány.. na meg örököltem. Szóval szerintetek ez elég? mellizom erõsítés legegyszerûbb és hatékonyabb módja a fekvõtámasz nem?
elõre is köszi 😉
Frayer
Egyáltalán nem. Mindennek a kezdetén én is ezt csináltam.
Testrészenként 2-3 gyakorlattal.
Egyáltalán nem átmózgató céllal, ez nem testnevelés óra.
Bele kell adni mindent, azzal a 2-3 gyakorlattal el kell érni, hogy olyan ingert kapjon az izom,hogy nvekedéssel válaszoljon rá.

I love to walk in the rain, because no one knows im crying

Danny1987
Frayer ezt a heti 3* tastedzést úgye átmozgató edzésként érted kis súllyal?!

Live for nothing or die for something.

Frayer
Szerintem is, tapasztalatból is beszélek, meg már sokszor láttam jó és rossz példákat.
Kezdõknek mindenféle képpen heti 3X kell teljes testre menniük.
Nekik ez jelenti a legnagyobb növekedési ingert.
Aztán késõbb úgy pár hónap múlva olyan edzetté válnak az izmok,hogy ugyan azt a növekedési ingert már csak úgy érhetjük el ha jobban megdolgoztatjuk az izmot. 😊)) De a volumeneket meg nem növelhetjük a végtelenségig. Kikészülnénk testileg és idegileg is.
Szal, ilyenkor kell elbontani részes napokra a testet.

Múltkor hallottam egy olyan viccet,hogy csaj azt mondta,hogy a fiúja minden nap edz 6 órát a teremben, meg hogy rendõr, meg hogy milyen edzett. Mondtam is neki, nehogy bevedd má ezt maszlagot.
Napi 6 órás edzéssel kinyárná bárki az izmokat.
Jahh, úgy lehet edzeni 6 órán át,hogy beszélgetek meg csak emelgetek ezt azt, akkor inkább megyek út építõnek, ugyan ott vagyok és még meg is fizetnek érte. 😊)))
Egy komoly edzést 40-60 percig épp hogy ki lehet tartani és úgy hagyod el a helyszint,hogy remeg kezed lábad, aludni vágyol a fáradságtól és olyan laza vagy,hogy majd szét folysz.
Ilyenkor bazz, egy szót nem tudok leírni a gépen normálisan, annyira dekoncentráltá válok edzések után, nálatok is van ilyen jelenség?

zmeor
thx

leszarom a konfigod...

jazzy
Ne edzz 2x egy izmot egy héten.
Ha kezdõ vagy csinálj teljes testátmozgatást 1-2 hónapon keresztül minden testrészre 1 gyakorlat 6 sorozat 10-12 ismétlés kis súllyal.
Ezután bontsd szét a testrészeket akár úgy ahogy leírtad, ahogy neked bejön, ezt megtapasztalod.
Amit többször edzhetsz egy héten: has, vádli.
Hali a heti egy izim egy edzést a profik csinálják szintentartásképp neked szerintem hetente 2x kéne edzened egy izmot szerintem járj négyszer egy héten héfõ-csütörtök mell,bicepsz,tricepsz,alkar kedd-péntek hát,váll,láb +igyál sok turmixot

powered by HAVASSY motorsport Vilnius Fabrik Tuning Sport

zmeor
természetesen 3 külön napról van szó
hétfõ
szerda
péntek

leszarom a konfigod...

zmeor
figyeljetek...
ez így "edzésmenetnek" elmegy?:
mell-kar
láb
hát-váll

vagy érdemesebb lenne a mellet,meg a kar-t külön választani?
köszi

leszarom a konfigod...

Nekem meg keskenyebb csípõ és szélesebb váll kellene, kár hogy ez sosem fog teljesülni.

Frayer
Nekem is 😊

Nekem is jól jönne egy pár nagyobb alkar meg vádli!

Danny1987
látom punnyadás van

Frayer
Ha gyilkos ösztön lenne benne akkor fegyverrel keresne most minket, amiket ide írunk a boxolókról.
De a tény az tény, kokó még tetszett, de aztán már nem nagyon érdekelt a dolog.
Egyébként a nehézsúlyban sem megy már úgy a dolog mint régen.
Aki komolyabb bunyót néz az a K1 et nézi.
Muszasi meg Bonjasky egyszer nagyon komoly meccset csinált még úgy 2003 körül.
Bonjasky olyan repülõrúgott muszasi felé aki közben elugrott,hogy a csávó kirepült a ringbõl és pofán rúgott egy nézõt akit a mentõ vitt el. 😄DDD kurva jó volt

Danny1987
bár nem testépités de igazad van jazzy
a magyar profi boxolok közt nincs egy jo bunyos sem de jo menedzserek annál több talán erdei mondhato kivételnek de benne sincs gyilkos ösztön.

gyuriii
Ja az antiedzést én tettem fel a youtubera mert szarrá röhögtem magam rajta.

Magnumrolcsi
Azért a kajak-kenusok igen csak kivannak "válasodva". Azzal, hogy súlyt tennél a karjukra nem biztos, hogy elérnék azt amit vársz tõlük. Nagyobb a sérülés veszélye is.

Mért nem csinálsz egy válogatottat? 😊

jazzy
Szerintem nincs igazad. Azzal egyetértek maximálisan, hogy néhány sportolót keményebben kéne edzeni keményebb módszerekkel, csak épp rossz példát találtál, ugyanis az országban az egyik legerõsebb sportág a kajak-kenu.
Nekik egyébként is másfajta izomzat kell mint neked, azért megnézném hány ember bírja végigcsinálni azt, amit õk.
Én személyszerint néhány bokszolónkat edzeném meg valami ilyesmivel, ugyanis a súlycsoportjához mérve szinte az összes magyar bokszoló ( tisztelet a kivételnek ) tunya, gyenge.
Ha meglenne a megfelelõ erõnlét is a technikájukhoz akkor nagyon nehéz lenne õket megverni.
Frayer
A túledzetségnek vannak elõjelei.
Egy okos,tapasztalt sportoló ,vagy edzõ helyesen meg tudja ítélni hogy hól a határ.
Ebben az esetben hiába egy csapat, minden emberrel külön kell foglalkozni.
Nagyon erõssen szelektálnám a versenyzõket, olimpiára csak a legjobb 1% ot engedném ki.
Az az egy százalék genetikaileg kerülne ki, olyan dolgokat vennék számításba amin nem lehet változtatni, vagy az élet folyamán nagyjából állandó.
Mint, kar hossza, testsúly/erõnlét, edzéssel szembeni tûrõképesség "szívósság", Lelkierõ " rambó efektus" ha megdöglök is de én gyõzök felfogás.

Azt a 2 db 20 kilós súlyt nem azonnal kötném fel nekik, hanem szép fokozatosan, és még akár ennél is többet.

Én úgy gondolom ez is olyan mint a hasizom.
Sokan súly nélkül edzik, az "amatõrök", hosszú távon sem érnek el vele semmi, vagy nagyon keveset.
Hosszab idõ múltán is alig lehet növelni az edzetségi állapotát súly nélkül , ahhoz viszonyítva,hogy egyébként súllyal lehetne.

Ha pedig egy 20 kilós tárcsával csinálod ferdepadon, igaz beszarsz, de egy hónap múlva súly nélkül úgy megcsinálsz 500 felülést,hogy közben meg sem izzadsz és elunod magad.

Egyik haverommal megnéztük simán mennyit tud és 300 nál megáltunk, mert már nagyon unalmas volt. És kezdett hányingere lenni a sok liftezés közben.
Egy átlagember jó esetben meg alig tudna megcsinálni 20-30 felülést súly nélkül.

Ahogy néztem hogy edzenek a kenusok múltkor, én nem láttam semmi súlyt a karjukon. Akárhogyis, azért ez sokat javítana.
Lehet ,hogy most is jók vagyunk, de még sokat lehetne javítani, sok sport ágban.
Ha én vehetném kezelésbe a fiúkat, egy részüket biztos a hullaszálító vinni el, de egy másik részük viszont szuperment is becsicskáztathatná 😄DDD

Magnumrolcsi
Túledzenéd Õket, szervezetük kimerülne és egy evezõt se tudnának megfogni.
Szerintem.

Már nemazért, de most is kiloszámra hozzák😄😄😄 Szal valamit lehet tudnak😄

Gracie Barra

Frayer
Én a magyar kajak-kenusok karjára rákötöznék vagy 20 kiló súlyt, plusz 20 kiló izomtömeg 2 év alatt, és olimpia elõtt egy lájtos zsír ledobós könnyû diéta úgy hogy ne essen vissza az erõ.
Kiló számra hoznánk haza az aranyat 😄DDDDDDD
Az izomzat nem tud mit csinálni, hozzá kell szoknia a hatalmas és egyre növekvõ terheléshez, és amikor csak a lapát lesz a kezükbe, olyan érzés lenne mint amikor ledobob az ember egy 40 kilós utazó táskát a hosszú út után.

Kb.. Vigyorogva húznának a vízen. A többiek meg csak a hátukat látnák levegõért kapkodva.

Szerintem aki nem vállalná be ezt az írtózatos terhet egy olimpiai gyõzelemért az nem való a csapatba, és nem méltó arra, hogy magyarországot, emberek millióit képviselje egy ilyen fontos eseményen.

[Walaki]D`Lair
De én nem akarok futni...allergia idõszakban meg pláne nem 😄

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

Frayer
Szerintem kezd egybõl 2 szer 10 kilóval a lábadon.
Annyira nem lesz megterhelõ az izületeknek, így is a teljes testedet cipelik, csak ne ugrálj nagyon a súlyokkal és egy jó edzõ cipõben fuss.
Legyen minél távolabb a derekadtól a súly, boka tájékon, nagyobb az erõkar 😄D Jobban dolgozik az izom.
Nagyon nehéz lesz, de szinte emberfeletti edzetséget kölcsönözne neked szerintem.

Frayer
Erre válaszoljon valaki nekem.
Miért van az, hogy minden hétvégén és néha hétköznap is elfut itt egy 120 kilós pacák.
Csak úgy reng a föld mikor jön.
Egy batárnagy mérõkészülékkel a csuklóján, már évek óta.
És ahogy elnézem, nemhogy fogyna de szép lassan gyarapszik a tömege.

Meg ha kimegyek az utcára miért van az, hogy csak két kategóriás embert látok?
Vagy túlsúlyos, vagy olyan mint egy diétás csontváz.
Olyan mintha bûncselekmény lenne az egészséges életmód vagy az ha valaki jól néz ki..
Azért sajnos vannak olyanok akik lenézik , szánalmasnak tartják azt ha valaki kinéz valahogy és nincs beszakadva a melle.

[Walaki]D`Lair
Szerinted én miért kérdeztem? 😄DDD

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

Áááá! Ez egy õsrégi edzésmódszer! SonGoku és így edzett!

😄
Frayer
Tényleg, csak így a miheztartás végett, kéne csinálni egy olyan kisérletet amiben egy sprinter vagy valami futó 2 X 4kg súlyt rak a lábára és úgy edz, meg rajta van napközben is órákat, egy hónapon át, igaz nehezebb lesz.
De ha egy hónap múlva ha leveszi, meg kéne nézni,hogy mennyivel gyorsabban és könnyebben fut le adott hoszt.
Van itt valaki futó???

[Walaki]D`Lair
tyûû köszi 😊

http://shop.builder.hu/csoport_list.htm4?id=471

Ezt találtam, itt van kétkilós is!
Ja-ja a "lufis".Edzõje nincs,Õ AZ EDZÕ!!😄DDDD

\"Anyámmal élek,babettával járok, macskám van és ne is legyek kemény?\"

[Walaki]D`Lair
szevasztok

Létezik olyan csuklópánt/csuklószorító amely önmagában is tartalmaz súlyt? Nem sok, mondjuk 2kg...

Herold
Ja a lufis gyerek? Az egy elmebeteg, messzirõl látszik. Csak azt nem tudom, az edzõje ilyenkor mit csinál.

Frayer
Ez valami nagyon amatõr dolog amit a hülye gyerek a lufival mûködik a vége fele.
Engem is nagyon megríkatott mikor megláttam, mondom mi a faszt csinál ez mikor oda vissza gurul a lufiján.
Én eddig azt hittem, hogy a zártosztájról nem engedik ki a betegeket.
De már látom, hogy tévedtem.

Én láttam már de azon a csávon mindig felsirok amikor meglátom, hogy mit csinál...<#taps><#eplus2><#violent>

\"Anyámmal élek,babettával járok, macskám van és ne is legyek kemény?\"

Herold
Hy! kéne egy kis help. olcsó fekvenyomó padokat hol találok?

Magnumrolcsi
csak topik 😊

most nagyon hanyagolom az edzést, lusta lettem 😞

Frayer
Fórum temetõ
<#wilting><#bdead>

Atesz85
😄

Én nõktõl szoktam olyanokat hallani amiktõl leakad az agyam, csak ezért 😊
Frayer
Ezt most mér mondtad? Nem értelek

Csak pislogok mint pocok a lisztben... Frayer te nem vagy nõ véletlenül? 😄
Frayer
Egyetértek most veled.

Meg még annyit,hogy amikor eddig a kox szóba került én mindig próbáltam elrémíteni az embereket tõle, itt is a fórumban.
De azért azt meg kell hagyni,hogy a kox az sokkal jobban fût mint önmagában a szén, és nem kormol annyira.
És szerintem hülyék is használhatják, most hogy így fel emelték a gáz árát. Lehet,hogy a kox vissza jön a köz tudatba. Csak attól félek,hogy ha ezt meghalják nem engednek ki minket a pekingi olimpiára. 😞
Már így is szigorú felügyelett vagyunk.
Én úgy csinálom,hogy van a sima gáz konvektorunk, de van egy jól el dugott vaskazánom is a pincébe, nagy kox készletetk felhalmozva.
Nagyon nehéz ma már eredetit találni, ezt is hamisítják. 😞
Mikor jön az ellenõr akkor begázosítok de amúgy koxolok.
Van amikor a kutyám is tüzel, de akkor bezárom a pincébe. Jobb azér.

"Jólvan, de akkor mi a faszért cigizik annyi ember?" - Mer rászoktak és nem tudnak leállni vele. Mert nem tudták 12 évesen hogy kurvára meg fogják szívni hosszútávon...

"Az elhízás meg az alkohol sokkal jobban károsak mint egy erõs kúra." - Azt ne feledd el hogy kurvára nem az élsportolókról beszélünk hanem a kis nyomikról akik le sem tudják írni hogy szteroid bazdmeg!

"Az nem baj,csak ne nyomjon koxot." - Leszarom ki mit csinál, de itt nem reklámozzuk a koxolást, így is van elég hülye a világon!

"Lehet,hogy nem hiszed el, de pl, a naposimot eredetileg arra fejlesztették ki,hogy a beteg embereknek segítsen minél elõbb felépülni súlyos betegségekbõl." - Igen, orvosi felügyelettel, és kis dózisban!

"Ha egy okos ember használja õket..." - De nem okos emberek használják õket...

"nem szeretem a buta embereket 😄" - Erre most mit mondjak ? 😄DDD