Testépítés - Testformálás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egeszen addig mig Augusztus vegen a kezembe nem kerult (mint unalomuzo olvasmany...legalabbis annak indult) Laurence Leamer - Fantastic: The Life of Arnold Schwarzenegger c. konyve. Nem tudom, hogy mi a magyar cime, vagy hogy magyarul itthon megjelent-e, de nem is ez a lenyeg. Szerintem Schawarzenegger is azon szemelyek koze tartozik, akirol az embernek eloiteletei vannak es hajlamos leegyszerusiteni egy eros nemet akcentussal rendelkezo "gyoker-testepito-filmsztar" szintjere. Alapvetoen az eletpalyajat talatam erdekesnek es errol akartam tobbet megtudni. Mondanom sem kell, ez a konyv teljesen atformalta a testepitesrol alkotott elkepzelesemet (+ lenyugozott Arnold szemelyisege). Egyfajta megvilagosodas volt ez szamomra 😊
Miutan hazajottem kulfoldrol az elso utam az Alexandra konyvaruhazba vezetett (csak azert irom le, hogy akit erdekel tudja hol keresse, nem reklam vagy ilyesmi -.-) es rogoton betamadtam az eladot, hogy azonnal mondja meg milyen konyvei vannak Arnie-tol... Csak egy volt tole, de nekem nem is kellett masik: ARNOLD SCHWARZENEGGER – BILL DOBBINS
A TESTÉPÍTÉS NAGY ENCIKLOPÉDIÁJA !!! Eleg volt a bevezetot es a taplalkozassal kapcsolatos reszt atfutnom, hogy lassam a konyv minden fillert meger (4990,- Nem penz 800! oldal tudasert) es meg egy magamfajta amator is elkezdhet "vasat pumpalni" a leirtak alapjan. Mellekhatasok: Tudatos es Egeszsegeg taplalkozas, Anatomiai ismeretek fejlodese, Sajat tested mukodesenek megertese!
Szoval itt egy megtert ember aki innentol azon lesz, hogy nepszerusitse es megertesse az emberekkel ezt a sportagat. Az biztos, hogy soha tobbet semmire es senkire nem fogok megegyszer ilyen szuklatokoruen tekinteni! (es ezert mar onmagaban megerte ez az egesz 😊
Azert lenne par kerdesem, amire talan tudtok valaszolni:
1. Ismertek-e olyan oldalt, ahol le van irva az etelek feherje-szenhidrat-zsir-vitamin stb tartalma reszletesen (es ra is lehet keresni mondjuk konkret kajakra).
2. Melyik uzletekben lehet a legjobb aron hozzajutni a taplalekkiegeszitokhoz / "porokhoz" ?
3. Kell-e extra protein bevitel az ajanlott 1.5-2g/kg felett, ha az ember -na ez jo lesz-
Elore is kosz!
Ilyenkor este felé, nem jók a gyors felszívódású proteinek, amik edzés amúgy jók, de ez már igazából csak akkor lényeges, ha a tökéletességre próbálsz törekedni. Ha így van akkor lefekvés elõtt én azt mondom hogy Kazein fehérjébõl csinálj turmixot, meg sovány túróból, ami szintén teli van kazeinnel ami egy kocsonyás állagú lassan felszívódású protein, A túró még azért is jó mert kicsit zsíros ami jelentõs kalória pótlást is jelent az éjszakai táplálék nélküli periódusban. Ami még jó benne,hogy a túró zsírtartalma jelentõsen csökkenti is a többi tápanyag felszívódási idelyét is, növeli az emésztési idõt.
És kurva finom turmixokat lehet belõllük csinálni.
I love to walk in the rain, because no one knows im crying
Ejjszakara mien feherjet erdemes venni?Markat irjatok.Tomegnoveles a cel,de olvastam, hogy lefekves elott erdemes meginni egy turmixot, hogy ugye onnan nyerjen energiat a 8 oran att nem taplalt test!Koszi a valaszt elore is!
Udv:egy fanatikus gyuros
Csak nem egy kilépõ rutin ami egy 21 es megszakításon keresztül adja vissza a vezérlést?
Meg, ahogy Lauter Viktor is mondta, úgy kell enni, mintha finom lenne.
mov ah,4ch int 21h end
én whey pro-t iszom bcaa-xpresszel és így keserûcsoki íze van és jobban lemegy mint sima verzióban
ha megvetted megeszed hányinger nem számít
what\'s the fucking crack? 20 mm-es kaliberű gépkarabéllyal tüzelnek 300 méterről, ez a fegyver azonban csak 200 méterig halálos. nincs veszély /judge dredd/
Ha vesztek, csak csokisat vegyetek, azok a legjobbak szerintem, a gyümülcsösök sem igazán hasonlítanak gyümölcsre.
Hallgassatok csokimanóra, õ már tudja a nagy titkot. 😄DD <#duma>#duma><#finom>#finom>
lol <#nevetes1>#nevetes1>
megvettem 4 kiló pro360-at vaniliás ízben és egyszerûen nem tudom meginni mert nagyon erõsen hányingerem van az ízétõl. nem akarja velem valaki elcserélni ezt csokisra vagy hasonló árú termékre?
Mr. Olympia 2007 - Wolf, Henry, Anthony, Samuel
nem vagyunk bírók
azért nem szeretnék ott ülni mert bármit csinálsz valakinek nem fog tetszeni
ronnie méltóan búcsúzott(sérülten így felkészülni le a kalappal), silvio seggét kicsit kinyalták, ahogy wolf-ét is, dexter meg 2éve ugyanolyan
rockel-yamagishi-badell-harris akiknek feljebb kellett volna végezni de legalább ez most kb elfogadható eredmény úgy egészében nézve
jövõre vic nyer sztem mert már most is csak picin múlott h nem õ ment haza gyõztesként és jövõre biztos vagyok benne h jobb lesz
aki meg nem bír enni az sose lesz nagy ennyi ez a dolog az evésrõl szól bárki bármit mond ez ebben a sportban/életmódban a legfontosabb
hányszor ettem magam hányásig és hányszor ettem naponta 4szer többször mint kedvem lett volna..de egy év alatt 20kilót fejlõdtem és majd diéta után ez meg is fog látszani
tömegeléskor el kell fogadni h dagadt vagy gyakorlatilag, diétakor meg ki kell bírni h nem zabálsz félre ha ez sikerül jó úton vagy
what\'s the fucking crack? 20 mm-es kaliberű gépkarabéllyal tüzelnek 300 méterről, ez a fegyver azonban csak 200 méterig halálos. nincs veszély /judge dredd/
\"Kokain inhalációt követően a V1-V2 elvezetésekben inkomplett jobbszár-blokkra emlékeztető terminális pozitivitás, valamint több mm-es ívelt ST-eleváció lépett fel\"
A másik féle ember aki megbetegszik a kajától, aki ha már pár dekával is többet eszik mint szokott összefossa magát, megnõnek a májértékei, megbetegszik, telítetté válnak a veséi, egyszóval rosszúl tolerálja a megnövekedett kalória bevitelt, enyhébb eset ha kipattogzik a bõre, meg úgy rohad a bele, hogy nem marad meg ember a szag-területében 😄D
Az ilyen emberek ugyan úgy nem jól viselik a tömegnövelõket sem, mivel ezekben is plusz kalóriák vannak, de azért idõvel hozzá szokhat a szervezet, ehhez is ugyan úgy adaptálódik mint az edzéshez, gyógyszerekhez, életvitelhez.
Nem kell beszarni a tömegnövelõktõl.
Hogy a faszomba alakult ez a sorrend.
Penge Jackson elég szépen felmászott, elég tagolt a kis rohadék, de szerintem nem elég nagy.
Nemrégen még csak ilyen 100-105 kilósan indult neki, nem értem, hogy rúghat labdába egy 130 kilós coleman ellen, ugyan olyan porszárazon.
<#wilting>#wilting>
hát én se erre számítottam....
\"Kokain inhalációt követően a V1-V2 elvezetésekben inkomplett jobbszár-blokkra emlékeztető terminális pozitivitás, valamint több mm-es ívelt ST-eleváció lépett fel\"
Ahogy nézem nemvagy túl jó véleménnyel errõl a cuccról.
Tudsz vmi mást, v jobbat ajánlani ilyesmi kezdõ testépítõnek?
Az egészségesség lenne még mindig a legfõbb szempont, nameg a hatékonyság.
1. Jay Cutler
2. Victor Martinez
3. Dexter Jackson
4. Ronnie Coleman
5. Dennis Wolf
6. Melvin Anthony
7. Silvio Samuel
8. Gustavo Badell
9. Johnnie Jackson
10. David Henry
Hát azért ezt nem gondoltam volna..
Az alapból fáradt testet még tovább terhelni azzal hogy 50 fokban üldögélsz nem túl jó ötlet szerintem plusz további víszveszteséget kifacsarni egy jó edzés után... hát nem tudom.
A szaunával nincs baj mert méregtelenít stb, de engem ne edzés után méregtelenítsen és izzasszon, egy igazán jó edzés után nincs bennem méreg! 😊
Namost a fehérje ugye nem ártalmas és a szénhidrát sem mert akkor már kihalt volna az emberiség.
A kreatinnal hasonló a helyzet. A tested termel kreatint, csak kisebb mennyiségben, plusz bevitt kreatin HELYES TÁPLÁLKOZÁS mellett segít a növekedésben mert megnöveli az izomsejteket és több tápanyagot tudnak felvenni.
Vannak még benne aminosavak, leucin meg arginin meg glutamin meg mittudomén még micsodák ezek a fehérje építõelemei, ismétcsak nem lesz tõle bajod, némelyikbõl ha többet viszel be akkor jobb lesz a tápanyagfelvétel vagy a sejtregenerálódás vagy egyéb más dolog ezt most nem részletezném.
A májnak ettõl nem lesz baja. A májnak ha már alapból valami baja van, akkor a magas fehérjebevitel ezeket a problémákat esetleg felerõsítheti, de nem a mass20 fog a sírba vinni ha 2x ennyi csirkét halat pulykát stb. ennél ezek a tünetek úgyanúgy jelentkeznének, de ez az emberek kb 2-3%-ánál van.
Ergo ha májbeteg vagy ne szedd, ha nem, akkor nem leszel tõle az.
Sok sikert, Szia.
Olvasgattam amikrõl beszéltetek, és eléggé szakértõnek tartalak a dologban. A következõ történt: Elkezdtünk tanév elején a koleszba gyúrogatni, és lementünk 1 ilyen boltba utánaérdeklõdni, h mit, s hogyan érdemes csinálni. Ott aszonta a néni h 1 MASS20 nevû cucc a legjobb kezdõknek, mert van benne kreatin + vitaminok + minden ami kell. Gondoltuk ez szép és jó, de hol van benne a buktató? A következõ kérdésem lenne: lehet bármi bajom most, v a jövõben ha szedem ezt a cuccot (scitec MASS20)? Mármint a májamat v akármit nemterheli túlzottan?
Kösz szépen elõre is a válaszokért!
Inni kell, legalábbis én folyamatosan pótolom a kiizzadt folyadékot :-)
Elõször mondjuk amikor a haverjaim megtudták, hogy járok, ezzel szopattak, hogy mekkora nyomorék vagyok, meg minek, mekkora díszbuzi lettem. Meg miért nem piálok és hasonlók. Rá két hétre már mindannyian együtt mentünk, és õk is elismerték, hogy fasza hely és nagyon muris dolog :-)
Amúgy lehet ott szerek nélkül is eredményeket elérni. Kb. január óta, hogy figyelek magamra, jó 30 kilot sikerült fogynom, igaz, 1 hónapja, amióta járok gyúrni is, azóta nem igazán megy már le, de vékonyabb meg szálkásabb vagyok, már szinte csak seggen és hason van kicsike zsír, meg a hátam se görbe már.
Szóval nem értem én azokat, akik úgy szidják ezt a dolgot, hogy kipróbálták volna. Szerintem nagoyn jó móka, meg amúgyis unatkozik az ember hétköznap délutánonként 😊
MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu
Vagy ti hogy nyomjátok?
MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu
Szerintem ez nem szól bele az izomzatzatba.
De akkor már inkább melegvizes jakuzziba áztasd magad, az jól ellazít. Inkább az mint a szauna, jakuzzi a nappali közepén, ahonnan meg tudsz nézni egy jó filmet is közben.
valahol mintha olvastam volna hogy közvetlen utána kifejezetten káros lehet, van ebben valami igazság?
gustavo:
olympia weekend srácok😊
[email protected] ghz,2 giga ram, 9800 gt 700/1750/2000..... chieftec 450 w
A szemetek 😄DDD
Annyit kérhetnék,hogy a súlyosan értelmi fogyatékosok kíméljenek?
szedni virágot erdõben meg gyógyszert és szemöldököt
azért sorolják dopping közé mert hülyék
alapismeretek - bunny módra
ne légy lusta elolvasni
Aki vadállatot csinál magából, megszabadul az emberi lét fájdalmától.
A az elképesztõen okoskodó hsz-eid, a kamu képed, és a fent meglátásod alapján téged mindenki csak leszar! Nem is csodálom, hogy csak itt tudsz érvényesülni. 😉
A tömegnövelõ azért kell,hogy ne keljem megenned annyi táplálékot amennyi már rosszúl esne, hányinger, vagy nem lennél képes megenni azt a mennyiséget.
A tömegnövelõben az a jó,hogy így folyékonyan tudod bevinni ugyan azokat a nutrienseket amiket egyébként is megennél, ugyan az, csak így könnyebb és jobban meg tudod emészteni is, mivel folyékony jobb a felszívódása.
Ez a tömeg növelõ se, több, se kevesebb.
Lehet vannak benne egyéb dolgok is mint a kreatin vag a taurin, meg pár dolog, de csak azért hogy egy testépítõre optimalizált kiegészítõ rendszert kapjál..ezek a dolgok ugyan úgy megvannak más ételekben csak lehet nagyon kevés mennyiségben és amire pont hogy szükséged lenne.
Sajnos buták az ebmerek, nagyon nagy részük és elitélik ezeket a dolgokat. Holott ez is ugyan az az étel, mint amit õk esznek csak jobban zsírmentesebb, fehérjében jóval dúsabbak, vitamin is fellelhetõ benne, stb stb, egy szóval egészséges.
Ezért mondom nektek,hogy ha meglátjátok ,hogy szüleitek, vagy ismerõseitek valamiféle ételt vesz a szájához, azon nyomban üssétek ki a kezébõl a kanalat, HA elõzõleg megpróbált lebeszélni a táplálék kiegészítõrõl.
Nehogy már.. mondjátok meg neki,hogy az ember tartsa magát az elveihez, ne engedd neki,hogy étellel mérgezze magát. Nem csak kenyérrel él az ember.
Ne engedd,hogy segget csináljon a szájából.
Ha nem tetszik neki akkor jól képen törlöd, akkor majd megtanulja ,hogy ne legyen értetlen, és ne kritizáljon olyan dolgot amihez lövése sincs.
Érdekes én sem szólok bele a kvantum fizikusok dolgába, mert nem vagyok azon a szinten, nem is hurrogom le õket, meg nem akarom õket kioktatni, " egyébként más topikokban tizenévesek azon vitatkoznak ,hogy lehet idõgépet csinálni" ,hogy kell helyesen csinálni azt amirõl fingom nincsen.
Sajnos hajlamosak az emberek túl okosnak lenni, de le kell õket szarni a felismerhetetlenségig.
A táplálék kiegészítõ egy dolog, megint más dolog a kox, össze se lehet téveszteni õket, az egyik egy nagy vödörben van és por, a másik meg kis ampullákban van és folyékony, amit injekcióznak.
Ja és még valami, ha ugyan ezt az embert meglátjátok,hogy cigizik vagy iszik, odamsz hozzá, fa pofával kiveszed a szájából a dolgot és "elnyomod", és aztán dobod el, mert ezek hajlamosak utánna csúszni a földön. Nem kell félni, kiabálni fog, de te meg mondod neki,hogy az õ érdekében teszed, mer a javát akarod, és hogy ezt még egyszer megkösözni mert segítesz neki a leszokásban.
Ha kell jól szájba is verheted, motivációként ha meglátod hogy rá aka gyújtani, netán a kezét töröd el.
Az a lényeg,hogy segíts ezeken az embereken, mert maguktól nem képesek semmire. Ilyen esetekben nem árt a verés, nagyon hasznos tud lenni.
nem vígjáték