Testépítés - Testformálás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
akkor hol vannak a képek a szálkás kidolgozott izmokról? :)
és voltak képek is, szóval nem kamu.
és 80 éves.. szóval nem halt meg. és sose élt "egészségesen".
nem kell azokat se lenézni aki nem számolja grammra pontosan hogy mibõl mennyit eszik. szerintem ez amúgy is szánalmas :D számolgatni hogy mennyit egyél, úristen. mintha azt számolgatnád milyen szögbõl dugd meg a csajodat
Szóval én nem csinálom tisztességesen mert megiszok néha 1-2 pohár kakaót.Értem. :(
Sosem iszok kakaót edzés után, még egyszer mondom!.
Megeszem a napi fél kilo csirkémet meg 500 g rizsemet de nem vetem meg a kakót, meg stb-t sem.Néha meg kell enni a "szart" is.
Az utolsó mondatoddal egyetértek :)
Nesquik csomagolás kiemeli - 14 mg (igen, milligramm) C-Vitamint tartalmaz egy adag. Váó :) Ez külön tetszett.
"Az a baj a "testépítõk" többsége akkora táplálkozás-náci" - nem tudom te hogy vagy vele, de én ha egyszer csinálok valamit, azt tisztességgel fogom véghez vinni. És mivel a testépítés 70%-ban a kaján múlik, ezért igen, a kajálásra odafigyelek. No cigi, alkohol is csak akkor, ha valami nagy esemény van (szülinap, stb - ilyen 3 hónapja nem volt). Persze, mellékajálás volt karácsonykor (+3 kg 2 nap alatt), de azóta nem hibáztam.
Neked is szíved joga úgy táplálkozni, ahogy szeretnéd, bár nem értem, miért kell kifigurázni azokat az embereket, akik jobban figyelnek nálad az étkezésre, és nem kakaót isznak edzés után.
De tulajdonképpen igazad van, a lényeg, hogy ne otthon tespedjenek az emberek a TV elõtt, és ha már ez megvan, akkor máris tette valamit az egészségéért.
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Nem kell ezt felfújni.A cukor ártalmas, de ha tartod a mértéket akkor nem para.És igen is finom a kakaó, és kurva jól esik néha :)
Az a baj a "testépítõk" többsége akkora táplálkozás-náci,de mindig elfelejtem, hogy itt mindenki profinak született és aszerint is él.
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Az étrendkiegészítõk nemhogy nem károsabbak, hanem egyáltalán nem károsak. Mégis mi lenne bennük a káros? Komolyan, honnan veszitek az ilyen istenverte faszságokat? Blikk, Nõk Lapja?
Ez az életmód meg egyedül az izületeknek nem kedvez, mivel az ember anatómiailag nem arra van kitalálva, hogy 10-15-40 vagy akár ennél is több éven keresztül minden szögbõl az izületeket terhelés érje nagyobb súlyokkal.
De ezt is meg lehet elõzni ha okosan csinálja az ember, mellesleg erre vannak kitalálva az izületvédõk.
De a heti két bekúrás, cigizés, napi 4 óra tv elõtt tespedés az nem. De a tiszta étkezés, meg az edzés az tuti káros.
Nem a lényeg, hanem a fontos!
ja meg azok akik éjjel nappal mekis szart meg pizzát zabálnak, azok sem egészségesebbek semmivel

Csak érdekelne, hogy mi a véleményetek errõl a témáról.
Az elején hajlamos az ember túl nagy súlyt használni, de abból valszeg az lesz, hogy a melled fog sokat dolgozni. Szerintem kisebb súllyal, inkább az edzés második felén csináld.
Ha jobb izolációt akarsz akkor talán valami egykezes tricepsz gyakorlat, pl lórúgás, vagy valamilyen csigás.
Kezdj tolóckodással és utána mehet a szûk.
Érdeklõdnék a hozzáértõktõl, hogy a szûken fekvenyomás mint tricepsz gyakorlat megfelelõ?
És ha igen akkor hol lehet elhelyezni, azzal kezdeni vagy inkább az végén?
Pl nekem a láb rész úgy néz ki, hogy:
2*12 Guggolás
2*12 Nyújtott Lábú felhúzás(szerdán Lábhajlítás, pénteken megint felhúzás)
H-SZ-P edzek, K-CS-V Meg mást sportolok(futás,bicózás,úszás bármi)
btw én több mint 10 évet vizilabdáztam, nekünk se engedték a súlyzós edzéseket 16 éves korunk elõtt, addig csakis saját súlyos edzések :)
ez is számít? lehet most nem 175 lennék? :D
Nem véletlenül van az, fõleg külföldön komolyabb sport csapatoknál, hogy tartanak a csapat mellett külön egy sportorvost és egy táplálkozástudományi szakembert, mivel tudják, hogy külön szakma mindkettõ és nem akarják egymás szakterületeit megszakérteni. Itthon ennek semmi hagyománya nincs, és az orvosok elõszeretettel szakértenek meg mindent. Én elhiszem, elfogadom hogy úgy általában az orvosláshoz zseniálisan értenek, de a táplálkozás egy külön tudomány. Kb annyi köze van a kettõnek egymáshoz, mintha egy gépészMÉRNÖKtõl elvárnád, hogy csak azért mert mérnök, értsen egy vegyészMÉRNÖK szakmájához. Attól még, hogy természettudománnyal foglalkoznak, tök más szakterület a kettõ.
Orvosoktól a kedvenceim, amiket én személyesen kaptam tõlük:
- a súlyzós edzés hülyeség, bekéne tiltani (mondta, egy kb 170cm/110kg-os fél alkoholista)
- a proteinpor káros, tele vannak nyomva szteroidokkal és hormonokkal
- vitamint csak gyógyszertárban szabad, az sokkal jobb mint amit a táplálékkiegészítõ boltban lehet kapni
Térdsérülésem után: "soha többet nem szabad súllyal lábra edzenie, max kocognia, sétálnia" nem igazán hallgattam rá, szépen fokozatosan felépítettem újra, most simán guggolok saját testsúlyba 40-50 ismétlést bármikor, de nagyobb súllyal is kényelmesen minden fájdalom nélkül.
Én elhiszem, hogy sokmindenhez értenek, de a táplálkozáshoz és mozgáshoz nem. Persze ezt egyikük sem ismerné be, sõt, inkább osztják a tudást olyasmirõl, amirõl fogalmuk sincs.
egyértelmûen hogy fórum és facebook wannabe-doktoroknak kell hinni :)
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
Az erõemelõknél kicsit más a helyzet, ott pedig a másik véglet van, simán 200-210cm magasak és 160-200kg között mozognak.
Lee nem azért maradt ennyire kicsi, mert ilyenek az adottságai. lehet, hogy nem lett volna 190cm, de ennél simán lehetett volna magasabb, ha 12-13 évesen már nem edz nagy/nagyobb súlyokkal és az anyja nem tömi tele cuccokkal már akkor. Továbbá a súlyzós edzés nem véletlenül nem ajánlott 16-17 éves kor alatt, mivel az izomnövekedés erõteljesen gátolja a csontozat növekedését, valamint az izületeknek sem tesz kifejezetten jót.
miért alacsonyabbaknak könnyebb kigyúrni magát, ki ne találd
te is ilyen picúr vagy?
gyúrok,boxolok,szolizok S6 manualis 6os
Swedish people are albino monkeys