Testépítés - Testformálás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dizson
Igen, de ha már egyszer azért (is!) jár az ember kondizni, hogy egészséges legyen...

Valamiben meg kell halni...
Dizson
acesulfame K található a proteinek nagyrészében, ami köztudottan káros. Scitec 100% proffban is van bõven.

Splenda (Sucralose, aspartame) – This popular artificial sweetener was discovered by accident in the mid 70′s by a pair of scientists attempting to formulate a synthetic fertilizer. They didn’t succeed in their original plan, but discovered that the compound they had synthesized tasted pretty darn good! (Why they would taste their fertilizer experiment is beyond us!) Splenda was introduced into our food system with minimal safety testing (the FDA conducted studies on a total of only 36 human subjects), and from there problems started to arise. Recent research into the health effects of Splenda has indicated that it may contribute to weight gain (probably not what you were looking for), diabetes, disruption of sleep patterns, sexual dysfunction, increases in cancer, MS, lupus, and a list of degenerative diseases. In our mind it’s a bit backward to spend money on something that may cause any of these. We’re trying to get healthier after all, not sick!

Ott a pont.
Darth Sith
Nincs teljesen igazad ebben. Az egészséges étkezés és a testépítõ étkezés két külön dolog. Amirõl te beszélsz, a napi 5-600g csirkemell és társai, az bõven szükségtelen egy átlag embernek, aki kb nem mozog, egésznap ül stb.. Számukra harmada is elég lenne ezeknek, amely máris a megfizethetõbb kategória lenne. Továbbá ha tudatosabban étkeznének illetve odafigyelnének magukra, akkor elsõ dolog lenne, hogy cigi, alkohol kuka, édességek minimalizálva, és máris elég komoly pénzeket meglehet spórolni, amibõl lehet normálisabb alapanyagokat venni. Természetesen ekkor is lenne egy szegényebb réteg, akik számára ez is drága lenne, de ha már a népesség nagyrésze átállna erre, máris hatalmasat lépnénk elõre.

Továbbá számukra nyilván változatosabbnak is kéne lennie, mivel a csirke-rizs kombó az átlag ember számára eléggé unalmas. De számljunk egy kicsit, nekik napi max 4 étkezésre van szükség.
Olyan 150g rizsbõl megfõzve lesz 300-400g, amely férfiakat-nõket átlagosan véve, szerintem több mint amennyit megesznek egy nap, de számoljunk ezzel. Ha olcsóbb barna rizst nézünk, akkor is ez kb 100ft, de ha nagy 5-10kgos kiszerelésben veszik nagykerben, még kevesebbre is kijön kilója. Húsból ha napi 200-250g-ot megesznek, szerintem már sokkal elõrébb vannak mint amit manapság mûvelnek, ez kb 3-400Ft/nap. Hozzá számolunk némi zöldséget, mondjuk szintén 200-300Ft/nap áron, és ez bõ becslés, mivel egy 0.5kg fagyasztott brokkoli kerül ennyibe, ami pár napig elég is lehet nekik. Összesen alsó becslés: 100+300+200=600, felsõ: 100+400+300=800 Ft. De vegyük azt, hogy 500-1200Ft között van egy átlagos napi teljes kaja, ha megfelelõen, jó helyrõl válogatjuk össze, egy átlag ember számára. Ha úgy nézzük, hogy egy BigMac szendvics ennyibe kerül, menüben meg a másfél szerese, vagy egy nagy tábla milka ennyi, vagy egy doboz cigi, egy üveg bor stb.. Szerintem ez az emberek nagyrészének vállalható lenne, pláne ha a többi szemét nagyrészét kizárja, és csak ritkábban esznek édességet és társait. Ez egyszerûen akarat kérdése, semmi más.

Nem a lényeg, hanem a fontos!

csuszi
azt is tegyuk hozza hogy sajnos ha mindenki ugy kajalna ahogy kell, akkor pillanatok alatt osszeomlana a rendszer, megdragulnanak a kajak, es ehezes torne ki tolunk csorobb videkeken. de lehet itt is.
mennyi a husfogyasztas, plane ha csak a szarnyasokat es a halat vesszuk pe fo most? mennyi lenne akkor? zoldseg? gyumolcs? rizs? buresz?
az olcso szemet kaja ami oli az embereket olcso. es hozzaferheto viszonylag mindenkinek.
ha lefogyok, ezert viszem le a fogyasztasom 30deka kornyekere per nap, nem allapot hogy zabalok napi 50-60 deka hust, mas meg ehezik.
nem lettem szektas se idiota alszent meregzold. de tudatos igen.
oliver konnyen pofazik kodos albionbol ahol az atlag fizu max 5-8% megy el kajara, mig a csoro orszagokban neha a 100se eleg.
de neha elszegyellem magam en is, amikor bohockodik a hentesem, hogy na csirkefarhat nem kell? 😊 nem mondom baszki johet a szokasos csirkecsocs... 2kg...
hat ez az erem masik oldala.

MJ rulz Pink Team The Only One

Tyler1

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Breki33
Zsuzsanna Toldi Ifbb Probejegyzést írtScitec Magyarország
Sziasztok! Még decemberben a pultos csajokkal szórakoztunk záráskor a terembe, h belesuttogtunk a mikrofonba horror filmbe illõ dolgokat. Azt hittük, h már nincs senki, de volt még egy fiú! Ezt írta az esetrõl az oldalára:
"Napi Segner Fitness és Egészségközpont:
Záróra, épp öltözök át, zene kikapcsolva már nincs senki, egyedül vagyok az öltözõben: hirtelen egy suttogó hang szólal meg valahol a fejem mögött:
"-Látlak..."
Baldo hirtelen megfordul hogy lerugja az illetö fejét amiért ijesztgeti. Erre nincs ott senki. Jo egy olyan 10-bõl 5ösre összeszartam magam, és mint tisztes horror film nézõ egybõl elkezdtem gondolkodni a menekülési útvonalakon. Minthogy fáradt voltam igy nem akartam zombi kislányokkal verekedni mert nagyon erõsek. Futásban rövidtávon hátha... Villámsebességgel átvedlettem, majd...
"Igen téged..." és egy "Siess!" suttogás után már kinn is voltam az öltözõbõl. Ahol is a pultos csajok épp megpukkadtak a röhögéstõl mivel a hangosbemondóval szopatják a tisztes népet Beszartam, de legalább van humoruk! "
Én is ugyan így jártam, nekem most sem az igazi(már 2 hónapja pihentetem)
Sabcsee
Köszi a válaszokat !

kaka

Tyler1
Jegeld, napközben lóbalzsammal kend, éjszakára meg flectorral. Ha jövõhéten sem javul, akkor mutasd meg dokinak. Edzést meg mindenképpen felejtsd el 2-3 hétre, a váll kényes, könnyen rálehet sérülni jobban.

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Sabcsee
Sziasztok!

Múlt hét elején meghúztam a jobb vállam fekve nyomás közben. Bekentem este, kicsit jobb lett és 2 nap múlva lementem edzeni, de nagy hiba volt, mert újra elkezdett fájni.
Szombat óta kenegetem Flector-ral, de nem érzek nagy javulást. Alapjáraton nem fáj, csak ha valamit megakarok vele emelni, akkor szokott.

Mit ajánlotok? Pihentessem még egy hetet, vagy jövõ héten menjek el dokihoz?

kaka

shaba23
1 hónapja nem voltam teremben, mert úgy tûnik allergiás vagyok (még tesztelõdöm) és döglök meg...nincs levegõ, meg megmozdulni kedv...
Új munkahely, ingyen van a terem/uszoda/szauna, de valamire allergiás vagyok...fasza😊
DarkHorSe

azert cedricnek is van humora 😄 "james arnold 😄DD

Swedish people are albino monkeys

LocalPatriot
<#worship>
Nagyon nagy forma.
oliwwer
And now flex. És most feszíts. Azért mondja, hogy csak viccel, mert a gyerek már feszít ezerrel 😄
LocalPatriot
Hatalmas. A legvégén mit mond a srácnak, mielõtt mondaná, hogy csak vicceltem? It's now flex? vagy mit?
😄
Jólvan 😊
Roger6
Tömegeléskor hány fénykép készül a testépítõkrõl, vagy akár off szezonban? Hát nincs agyonzsúfolva a weblapjuk / FB profiljuk.

Versenyen meg nem õ tehet róla, hogy készülnek képek, nem saját magát fotózza. A zsûrinek pózol, és a nézõknek.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

itt gondolom azokra gondol, akik minden héten edzés után lõnek egy képet magukról fészbúkra hogy "na már 38as a karom bazzeeeeeeeeeeeeee" közben beállnak nagy keményen mintha 120 kilósak lennének 2% testzsírral... 😄

Renjike
Srácok , van egy doboz crea.TORom meg 750 g monohidrátom . Ha elõbb a tabletták elfogynak muszáj lenne feltöltési szakaszt tartanom amikor áttérek monohidrátra?

A bizonyíték hiánya , nem a hiány bizonyítéka !

Mit tudtok a HST-rõl?
Szerintem az az elgondolkodtató hogy a szobrász túlzott e vagy sem.
Azért nincsenek képek mert "a testépítés az illúziók sportja".Néhány éves edzésmúlt kell, hogy az embert ezt megértse.
Tehát a profik , akik SZÍNPADON szerepelnek és kb 150 kép készül egy fellépésükrõl, azok nem tudják, hogy ez a sport mirõl szól? 😮
Vagy, nem tudom követni a logikád 😄
Azért nincsenek képek, mert akik "ennyire" komolyan veszik ezt az életmódot, azok tudják, hogy ez a sport mirõl szól valójában.

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

Effe88
ez nagyon jó😄

Bár csak azt okozna!!!!
oliwwer
Ez tény. Ok 😄D
veszelka
a szója impotenciát okoz hosszútávon. ez tény. na meg, a biológiai értéke elég alacsony

Dizson
Power Protein:
"a növényi eredetû szójaprotein izolátum, az állati eredetû tejsavó protein és kazein – felhasználásával készül, egyesítve a fehérjék kiváló tulajdonságait."

Szerintem, aki nem profi, annak "fölösleges" az izolátum stb.

Prince of Máté
Elgondolkodtató...

veszelka
ez nem szójás cucc?

Jó az én is azt ittam 1 ideig(most változatosság kdvéért a lenebb említett Protein Powert).
Beszélnek itt is sokan minõségrõl, nem olyan jó mint a tiszta tejsavó stb...bár nem biztos hogy 1 doboz alapján kellene véleményt alkotnom, de:
SEMMIVEL nem éreztem pl. Basic Wheyt hogy jobban hatna...és ez csak tényközlés, mindenki azt eszik, ímit akar("tiszta" tejsavót mondjuk).

\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik

oliwwer
Csak ne vaníliásat vegyél, mert az nagyon fos. Én nem vagyok finnyás, de az nagyon szar. Csokisat vegyél belõle. Vagy inkább a bioteches protein power-t. Az is hasonló ár és kiszerelés.
miezviz
Power Proteint ismeri valaki?
Elsõnek nyilván a kedvezõ ár megfogott, 4 kg 11800Ft de utánaolvastam rendesen és 80-90% ban pozitív a vélemény róla.
És még azt kérdezném h a fehérje mellett mit érdemes szedni?
Valami aminosav tablettát?

Elõre is köszönöm!

Darth Sith
Én próbáltam többet is, mûködnek, de minimális pluszt adnak. Kb úgy számolnék, hogy egy 5%-os löketet tudnak hozzátenni a rendes diétához. Nekem több év alatt az lett a tapasztalatom, hogy tökéletesen jól le lehet nélkülük is pucolni magunkat 8-10% -os testzsírra és max utána kezdeném el. Odáig a rendesn étrend, edzés tökéletesen megteszi.

Darth Sith
egy szóval sem mondtam, hogy lenézem, Te jöttél azzal, hogy idézzelek "Néha meg kell enni a "szart" is.". Én pedig ezzel nem értek egyet, de ettõl még nem nézek le másokat, csak szimplán nem akarok közéjük tartozni, ennyi.

A koffeintartalommal nincs gond, szívproblémáim sincsenek, egyedül 6 évvel ezelõtt volt egy minimális zörej, de az meg semmit nem számít, az orvosok is azt mondták nem lényeges. Eléggé ilyen "nyomott" meg fáradékony vagyok, nagyon nehezen pörgök fel, ezért gondolkodtam edzés elõtti felpörgetõben anno, de pénzhiány miatt nem vettem végül. Mindenesetre azért megfontolom, szükségem van-e ilyen termogenikus zsírégetõre, mivel mint mondtad a diéta és az edzés a lényeges.

DarkHorSe
Elveszik kicsit az etvagyad, meg rendesen felporgetnek mivel jo sok koffein van bennuk, revexben asszem van vagy 200+ gramm 😄 Edzes elott felporgetos cuccokban szokott ennyi lenni. Ha vannak keringesi vagy szivproblemaid inkabb ne szedd, ott van helyette az L-carnitine az meg jot is tesz a szervezetednek, de persze nem olyan hatasos mint ezek. Bar ugyis a dieta es az ehhez kapcsolod edzesterv a lenyeg es nem a faszom kiegeszito ^^

Swedish people are albino monkeys&#65279;

szép lassan elkezdem a szálkásítást (március-áprilisban esedékes, de lehet késõbb), de már nézelõdöm valami jó zsírégetõ után, mivel nem vagyok egy könnyen fogyó fajta és könnyen zsírosodom.

Revex-16ot néztem ki, esetleg Brutal Blade-t. Ezek termogenikus zsírégetõk, az se biztos, hogy bírná a szervezetem. Szed ilyeneket innen valaki?

DarkHorSe
Ne igyal kakaot mert az SZAR, bannerba ha lehet 😄<#banplz><#banplz>

Szerintem mindenki egyen azt amit akar, nincs azzal baj ha valaki csak tisztan kajal es azzal se ha valaki hamburgert eszik mert eppen ahhoz van kedve. Bar egy faszom kakaotol ide jutni 😄

Swedish people are albino monkeys&#65279;

Prince of Máté

Deal.Figyelj sztem nem az én bajom.Te tudod, a te szabad akaratod, csak ne nézz le valakit azért mert megeszik néha-néha 1-2 "szart".
Darth Sith
nem kell egyetértenünk. Te egyél szemetet, én nem fogok. Deal?

Ja mert ha néha megeszel egy pizzát vagy iszol egy pohár kakaót, hirtelen 30 kg zsír jön rád és romlik 30%-ot a vérképed.Nevetséges 😄
Darth Sith
Például azért mert nem akarok úgy kinézni, és olyan egészségi állapotot mint amilyen az emberek nagy részének van, akik ezeket a szemeteket eszik.

Ha megkívánod, néha, miért ne ehetnéd?
Te belõled vagy baszott profi testépítõ lesz egyszer, vagy egy mogorva depressziós valaki 😛
Roger6
"nem kell azokat se lenézni aki nem számolja grammra pontosan hogy mibõl mennyit eszik." - ezt nem tudom honnan vetted, senki nem nézte le a másikat, és senki nem írta, hogy grammra számolja a kajáját.

"szerintem ez amúgy is szánalmas 😄 számolgatni hogy mennyit egyél, úristen. mintha azt számolgatnád milyen szögbõl dugd meg a csajodat " - ez megint honnan jött neked?! Nem is értelek ember.

"meg elvileg az a nézetük hogy tisztességesen vagy sehogy." - ne és EZT ki írta?

Ez amúgy tipikus olyan hozzáállás, hogy ha "én" csinálom, akkor az a normális. Ha "én" nem kajálok rendesen az normális, aki betartja, az szánalmas. Ha "én" így meg úgy teszem, akkor az tuti jó.

Kajálj egy hónapig tisztán, és látni fogod a különbséget. Amúgy nem értem, miért lenne baj az, hogy valaki számolná a grammokat? Azért mert figyel a kajájára, azért szánalmas? <#zavart2> Kb. akkor az összes profi testépítõ szánalmas?

Te nem figyelsz rá, a te dolgod, de aki nálad precízebben csinálja, azt minek szólod le (én sem számolom grammra, nem magamról írtam)?

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever