Testépítés - Testformálás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Gracie Barra
\"Kokain inhalációt követõen a V1-V2 elvezetésekben inkomplett jobbszár-blokkra emlékeztetõ terminális pozitivitás, valamint több mm-es ívelt ST-eleváció lépett fel\"
És ne edz bukásig, ha heti többször edzel.
Gracie Barra
mert egyszer kevés, 3 szor meg már sok, nem bírom kipihenni két edzés közt rendesen.
és ugye úgy szétosztva a héten hogy nem "zavarják" egymást
Aki vadállatot csinál magából, megszabadul az emberi lét fájdalmától.
Lehet hogy jól fejlõdnek vele ha kevesebb mint 1 éve nyomják akkor akármitõl jól fejlõdnek, utána nem fognak.
mármint, az edzõ szerint egy héten egy izomra 3szor 6*8 a minimum.. szóval mondjuk 3 nap nyomsz fekve és mindig megcsinálod a 6*8at.. de egyszerûen én már jó másfél-két hónapja stagnálok, nem tudok emelni a súlyon, mert összeszarom magam :D és a drágajó tesó szerint túledzés ez a módszer, de a haverok, akik nagyon fejlõdnek ezzel, a kajálásom hibáztatják.. az edzésmódszer a hibás, vagy esetleg a nagyon erõs kajamegszorítás hátráltat ennyire?
Gracie Barra
egyik hét: kétkezes, scott, kalapács, egykezes ferdepadon
másik hét: egykezes állva, koncentrált, koncentrált döntött törzsel, bicepszezés hanyattfekve.
mert nem tudok választani hogy melyiket ne csináljam, mert legszívesebben mindegyiket nyomnám, de tom hogy nem lehet:(
\"Kokain inhalációt követõen a V1-V2 elvezetésekben inkomplett jobbszár-blokkra emlékeztetõ terminális pozitivitás, valamint több mm-es ívelt ST-eleváció lépett fel\"
Olyankor kicsit próbáld lazábbra venni miután bedorrant a melled nem kell rá annyira keményen odafigyelni mert az fog dolgozni és akkor elmúlik a fájdalom.
#7885: erre jó két szék;) nekem csak az van, de tökéletes sztem.
És hova teszed a súlyt? Mert nekem övrõl lóg, de ugyanolyan egyenes vagyok vele.
Gracie Barra
és érdekes hogy, az egész mellem, komplett felül, alul középen mindenhol érzem tõle !
valamikor érdekes fáj tõle a szegycsontom is. valakinek volt már hasonló?
Elvileg szélesebben kéne fognom, csakhát a tolódzkodó rúd (vagy hogyhívják) eléggé fix nálunk. De nem baj, nekem úgyis a tricepsz a cél:)
Gracie Barra
M ég tolódzkodást szokták alsómellre mondani, megfelelõ fogással.
Lehúzást és húzódzkodást váltogatni szoktam, mert mind2 kicsit más, és mind2 nagyon jó.
Gracie Barra
és a mell alsó része, hát, végülis a rendes fekvenyomásnak is kell hatnia rá
Gracie Barra
A mell alsó részére és a szélsõ hátra nem tudjátok hogy melyik a leghatásosabb gyakorlat? Köszi!
Nyugodjék békében Reg Park:(
A profi küzdõsportolók, magasabb súlykategóriákban egyébként mindannyian megszenvednek a konditeremben is. Az hogy egy gyökérrel kerültél szembe még nem ok az általánosításra. Ezek fordítva is megvannak. Jött hozzánk is testépítõ boxolni, aztán csak pislogott hogy mindenki elveri.
Én imádom mind2õt, egyiket sem tudnám a másik fölé helyezni. Kinek mi tetszik, de általánosságban mindegyik kõkemény embert próbáló sport.
Gracie Barra
4 kor ébredés, sorbaállás, keményt tréning, hóba-fagyba, hõségbe, vízbe stb...10 kor takarodó, éjfélkor plusz egy ébresztõ:D, fél óra sorban állás, aztán takarodó megint, 4 kor megint kelés, és ugyan az:D
jó ez csak az én agyam beteg szüleménye, ninsc az az ember aki ezt tudná bírni huzamosabban:D
ja és persze, földönalvás, semmi kényelmi berendezés, nem papucsba edzés hanem bakancsba !:D na jóvan megyek má aludni inkább:D
Nekem a testépítés személy szerint nagyobb kihívás mint az úszás vagy a foci. Ha teljesítményt akarok akkor egyértelmû számomra hogy ezzel próbálkozok. Mindenki a maga szintjén választ sportot.
Én azért nem úszok mert mert amikor úszok nem érzem igazán azt hogy harcolok valamiért, úszkálhatok én órákat is.
Volt egy boxoló aki tömeget akart növelni nálunk és 2 hét alatt feladta mert nem azt hitte hogy napok alatt jön a változás mint náluk a box teremben mikor mutatnak neki egy új teknikát és percek alatt megtanulja.
Az izom növekedést nem lehet megtanulni.
Ha, kapnék egy boxoló team-et, és én edzhetném õket, nem a teknikára hanem az állóképességre, akaraterõre, erõnlétre, ott nem lenne könyörület, úgy hullanának mint a legyek, ebben szinte biztos vagyok.
I love to walk in the rain, because no one knows im crying
Az úszók ugyanúgy meghalnak midnen edzésen. A focisták is. (nem a magyarok:D) A boxolók is.
A focistáknak is rendszeresen szakad a keresztszalagjuk.
A sport nem csak az izmokról szól. Másban is el lehet menni a végletekig, pl tüdõkapacitás, aerob/anaerob teljesítmény stb...
És mind ugyanúgy szenvedés.
De ha már az izmoknál járunk, ott sem a testépítés terheli legkeményebben, hanem az erõemelés, súlyemelés.
Én a konditeremben beleadok mindent, láb után alig birok hazamenni.
Boxedzésen is beleadok mindent, egy poharat nem tudok felemelni utána. Illetve edzés közben amikor már a tüdõd kiköpöd, a karod nem birod felemelni még1 ütéshez, de nem, kapsz 20 másodperc pihenõt és jön a következõ sorozat, és még csak az edzés felénél jársz.
Az IZMOKRA lehet nem akkora megterhelés az úszás, de a SZERVEZETRE igen. Ugyanis a szervezet mint mondtam nem csak az izmokból áll. Sõt e tekintetben a testépítés elég egyoldalú is. Olvasgass csak kicsit a crossfitrõl pl.
Egy dolog van, amiben a testépítés sztem a topon van, az a táplálkozás. Sztem ez az egyetlen sportág, ahol nem lehet eredményt elérni tökéletes táplálkozás nélkül.
Gracie Barra
vagy a húzódzkodás, amikor már a 15 is úgy megy hogy vége, és 20 at akarok !!
de ez kell, ez jó :)
De amíg az úszóknál, vagy focistáknál csak úsznak futnak, a testépítésben olyan munkát csinálsz ami a szó szoros értelmében fájdalommal jár.
Ezek az emberek olyan terhelésnek teszik ki magukat ami szinte már nem emberi és az emberi, egyéni teljesítõ képeségnek a határán van.
Úszoknak mikor szakadt már le mellizmuk, vagy combhajlítójuk a focistáknak?
Figyelj , A norbi tréning végén a videoban kijelentik,hogy keményen megdolgoztak minden izmot. ÉS igen, lehet hogy õk úgy érzik, de õk még nem érezték azt amit egy komoly testépítõ.
Te éreztél már olyat ,hogy vége az edzésnek és remeg kezed lábad. Hazaérsz és még vagy 2 óráig nem tudsz gépelni mert remegsz össze vissza a sokktól amit a teremben elszenvedtél?? hmm?
Vagy, hogy edzés után keményen érzel minden lépést és legszivesebben lefeküdnél a földre és órákig meg se mozdulnál??
Nem tudom hogy az úszók mit éreznek edzés után, de az úszás nem jelenthet olyan megterhelést mint 200 kiló vas a szervezetre.
Azt szeretném kérdezni ha napi 5x100g rizs +1,5 dl viz +zöldség turmix megy le az nem vágja tönkre az emésztést?
Live for nothing or die for something.
ugyanakkor, pont errõl volt vita nemrég egy másik fórumon. egy évet kell keményen dolgozni 4-5 kiló izomért.. de szerinted egy úszó, vagy futó nm dolgozik 1 évet keményen 1-2 tizedért? és nem kell neki is mindenre odafigyelnie egész nap? napi két edzéssel.. hétvégén is.
szóval az egy dolog, hogy ezt szeretjük és ezt csináljuk, de ennyire ne legyünk korlátoltak, és elfogultak a testépítéssel szemben. szerintem.
Sima fekvenyomásnál is sokaknak elemelkedik közben a dereka, azis pont ezért van.
Gracie Barra
ki kéne próbálni, hogy mire jó, mire nem az a gyakorlat.. mostanában nagyon rákattantam a döntött törzsõ evezésre, szerintem nagyon jó, és elég sokmindent átmozgat ;)
Najó tényleg ez volt az utolsó. Énis szeretnék még pár dolgot mondani errõl, de inkább nem, csak fejezzük be. Kokszról beszélgessenek inkább a lusták, meg a top-versenyzõk, de itt az elõbbiek remélem, az utóbbiak meg sajnos nincsennek(vagy igen?:P):)
Gracie Barra
Rá van sütve ez a testépítõ életmódra, ha valaki izmos akkor az már biztos nem természetesen van. Ez a helyzet.
Nem értem azt hogy koxal szedett fel ennyi meg annyi izmot.
Nincs olyan szer a világon amitõl izmos lehet akárki is.
A kox az nem egyenlõ az izommal.
Ha kipróbálnánk egy olyan dolgot, hogy laikus János bácsinak adunk naponta 2 szem anapolon 50 et "Oxymetholone" ami a legerõsebb androgén jelenleg, egy hónapon át szedné és ha túlélné a végén megállapítanánk, hogy semmivel nem lett izmosabb mint azelõtt volt, vizesebb igen.
A kox csak egy lehetõség hogy kihozd magadból a maximumot, amiért ugyan úgy dolgoznod kell és semmivel sem könnyebb így dolgozni mint nélküle, de veszélyesebb és kockáztatsz vele. Nehéz dolog az élsport.
Hobby szinten meg teljesen felesleges, de egyszer úgy is kipróbálja mindenki szinte, általában napossal, aztán nyugtázzák magukba ,hogy a kúra idelye alatt nagy volt erõs volt aztán kész, ennyi.
Mivel nem tartós az eredmény nem éri meg hobby szinten.
A testépítés az egyetlen olyan sport amihez kitartás kell.
Ezt azért merem leírni mert ahoz hogy fel tudj valamit mutatni a színpadon ahoz hoszú évek kemény munkája szükséges, egy két kiló száraz izomra hónapokat kell várni és keményen dolgozni, amit még így is könnyen elveszíthetsz egy rosszkor jövõ lebetegedéssel.
A külsõ szemlélõk meg csodálkoznak mikor ezt megtudják, jah hogy 4-5 kiló plusz izomért egy évig dolgoztál minden nap ami a csövön kifért?
Hülyének néznek minket, mert szinte senki nincs aki bevállalná ezt a melót azért a "KIS" plusszért.
Dehát így hosszú idõ alatt kitisztul a terem és csak a legkeményebbek álnak talpon készen a halálra, a többiek már régen lemorzsolódtak egy két hónap után, páran próbáltak még cuccokat is, de látták hogy ez sem elég ennél sokkal több kell, hogy elérjenek valamit is, de mi lehet az??
Ezek gyorsan elvéreznek a lábaink elõtt és halálukban kérdõ pillantást vetnek felénk, "miért?"
A válsz pedig a fanatizmus, az az életfelfogás hogy nem szarozok hanem megcsinálom. Ezért minket a többiek betegnek tartanak, mert nem merik maguknak beismerni hogy nem volt elég az akaratuk hogy kitartsanak, ezért könnyebb másokat lebecsmérelni és a kemény magot betegnek nevezni.
Ilyen az emberi természet, Ha nekem nem megy, akkor az hülyeség és hülye aki meg csinálja.
Két féle ember van, aki megfutamodik a nehéz csatában, és aki a szívét , vérét odaadja. De nem kell ezzel dicsekedni másoknak, azért csinálod hogy önmagadnak bizonyíts. Nemcsak az izmaidat edzed ilyenkor, hanem az akaraterõdet is, és ha az élet olyan szituációba kever ahól sok múlik azon hogy képes vagy rá, van hozzá elég akarat erõd ott magasan mások fõlé tudsz emelkedni.
Én csak annyit mondok, hogy edzetek keményen, építsétek magatokat testileg, szellemileg, és ha kell az erõtöket használjátok fel mások megsegítésére, mindig legyetek nagyvonalúak, ne legyetek lenézõek másokkal szemben még akkor sem ha õ az, veletek szemben.
Mindig védjétek a kisebbeket, nincs szebb dolog az életben mint védelmezni mások jogait. Az ágyban meg legyetek olyanok hogy a csaj ne tudjon felkelni onnan, jó sokáig :))
-Egyebet nem tudok mondani-
i7 azt szevasztok :P
Ennél jobban az tetszett amikor a teremben a srác közölte feszítve hogy õ nyomta 1 hónapig a winstrolt meg 1 hónapig a depotot. ohmygod, kiszaladtam a nevetéstõl:)
Na de mostmár lassan térjünk el a szteroidoktól..
De te is érzed, hogy mostanában elég általános, hogy jól beszednek mindent, felszednek vele 20 kiló izmot, és arra verik onnantól h "hüde kemények". Az ilyentõl falra mászok.
Gracie Barra
olyan tápkiegek amiben kis mennyiség van belõle..?
milyen hatások várhatóak?
leszarom a konfigod...
Gracie Barra
De hobby gyúrósoknak hülyeség tartósan nyomni, mert tényleg károsít.