Testépítés - Testformálás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Gracie Barra
más. mi a különbség a Volumass 35 Delite és a sima 35 között? 😊szükségem lenne valamiféle tömegnövelõre úgy érzem.
\"Kokain inhalációt követően a V1-V2 elvezetésekben inkomplett jobbszár-blokkra emlékeztető terminális pozitivitás, valamint több mm-es ívelt ST-eleváció lépett fel\"
\"Kokain inhalációt követően a V1-V2 elvezetésekben inkomplett jobbszár-blokkra emlékeztető terminális pozitivitás, valamint több mm-es ívelt ST-eleváció lépett fel\"
Aki vadállatot csinál magából, megszabadul az emberi lét fájdalmától.
fekve döntött padon kezdem, amit inkább 30fokra állítok mint 45re, ezt még megtrükközöm úgy hogy az utolsó szériában csinálok annyit amennyit bírok ami általában 4-5 szokott lenni aztán nem teszem le hanem egybõl leszednek vagy 5kgot és abba is tolok annyit amennyit bírok aztán megint egy 5kg levétel aztán megint amennyi megym, szerintem érdemes kipróbálni, nagyon jóóó.
aztán szûken sima padon, ezt is hasonló képen mint a ferdepadost.
tolóckodást, ezt két szék között csinálom mert így jól lehet állítani a szélességet, így elég szélesen szoktam nyomni hisz akkor adja a legjobban mellre. Azután tárogatás ferdén és áthúzás...
egy edzésen belül lehet úgy hogy rúddal is meg egykezesekkel is nyomni ferdén vagy az sok lenne, mert így már 6 gyakorlat menne mellre:/
Más: Lábra nem tud vki vmi jó kis sokkoló technikát, mert eddig úgy csináltam hogy pl. elõguggolásnál az utolsó széria után még egyet és jóval kisenn súllyal és vagy 2-3 percig nyomni, lehet hülyeség de mindenesetre igen gyilkos csak jó lenne változtatni már.
Gracie Barra
Hátsó váll elmaradása.... sok embernek van ilyen, sokkal több nyomó gyakorlatot csinál, elülsõ rész megerõsödik, elõre húzza az egész vállövet. Ez nem néz ki igazán jól.
Több húzó gyakorlatot kell csinálni, jobban oda kell figyelni a hátsó deltára !
Elmaradt mell... így látatlanba csak azt tudom mondani hogy valamit nem szabályosan csinálsz, mert ha rendesen nyomsz fekve, tárogatsz, tolódzkodsz és a ferdepadokat is jól használod annak nõni e kell, fõleg ha egészségesen élsz. esetleg lehet még az hogy hogy az agy-izom kapcsolat nincs meg rendesen !? vagy esetleg még olyan hogy túl sokat edzel rá, (túledzés miatt, leépül és ezért nincs semmi)
- fekvenyomás egyenes padon
- tárogatás egyenes padon
- fekvenyomás döntött padon
- tárogatás döntött padon
- szûknyomás: ez is mindkét padon
- pack-deck gép
- áthúzás
- tolódzkodás (olyan módon, h fõleg a melled érezd közben, ezt ki kell tapasztalnod)
Egy a lényeg, mindig minél több szögbõl dolgoztasd meg a mellizmodat. A fekvenyomás önmagában kevés.
Ha nem látszik a vállad hátsó része, akkor csinálj döntött törzsû oldalemelést. Nekem is volt ilyen problémám, mikor elkezdtem ezt a gyakorlatot csinálni, pár héten belül már volt is eredménye, és azóta is szépen fejlõdik a vállam hátsó része.
mov ah,4ch int 21h end
Meg amúgy is otthon csinálom, itt meg még nincs annyi féle gép ezért csak kb 4 mell, 4 váll gyakorlat.
A lábbal ugyanez...arra sem tudok nagyon sokmindent csinálni még.
CHELSEA FOOTBALL CLUB
Nem hülyeség.
Dohányosoknak nem fejlõdik jól a melle, ennek ilyen vérkeringési okai vannak, ami nemcsak a cigitõl lehet.
Tedd le a cigit, csinálj sprint edzéseket, hiit-et, és néha kardiózzál.
Mindjárt megindul a melled is ha nem valami genetikai gubanc van a háttérben.
Elég szar látvány ha valakinek nagy karja van és a két kar közt nincs semmi, olyan melle van mint a bicepsze, az szégyen.
I love to walk in the rain, because no one knows im crying
| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |
hétfõ - mell,vádli
kedd - kar
szerda - láb
csüt - pihenõ
péntek - váll, hát
szombat - kar
vasránap - pihenõ
karból azért van 2 nap mert eléggé hosszú gyerek vagyok és nehezen fejlõdik, fõleg ha látványra menjen
amugy lehetõségem volt most 1 hétig Sára György el edzeni 😊 élvezet volt. és eléggé gyilkos .. 😊
leszarom a konfigod...
Gracie Barra
más. mit kéne tenni olyankor ha a váll átsó része kevésbé fejlett mint az elülsõ izmok?
Ezt nem én találtam ki... body.builder.hu
E szerint állítgattam össze.
CHELSEA FOOTBALL CLUB
Sztem a hát/láb együtt sok lesz egyszerre, a kar/törzs viszont inkább kevés. Ezt a helyedben még kicsit rendezgetném.
Bár ha a törzsben benne van a felhúzás is, akkor jó ez így😊
Gracie Barra
Most már akkor kihagyom a kezdõ-átmozgató edzést és jön az osztott.
Most már így néz ki:
hétfõ - mell/váll
szerda - hát/láb
péntek - kar/törzs
CHELSEA FOOTBALL CLUB
Mind2 módszer jó, ki mire esküszik, ezt tapasztald ki. A lényeg, hogy az utolsó ismétlésekkel szenvedj meg, akár segíthetnek is. Ha még a 30 után is bírnád, akkor kicsi a súly.
Gracie Barra
Amikor visszaáll a légzésed, kb akkor jöhet a következõ.
Gracie Barra
Hogy jobb a heti 3 edzés: hétfõ-kedd-szerda vagy hétfõ-szerda-péntek?
És ha pl 3*10 fekvenyomás van, akkor annyi súllyal csináljam emelés nélkül, amennyibõl kimegy 30, vagy emeljem (30kg*10, 40kg*10, 50*10)?
CHELSEA FOOTBALL CLUB
CHELSEA FOOTBALL CLUB
Ne pihenj annyit😊
Gracie Barra
De mindegy, köszönöm mindenkinek az eddigieket.
CHELSEA FOOTBALL CLUB
De van az az embertípus, aki csak a munka megkerülésére használja. Azt se tudja még mi az a protein, de már a napozimot tolja. Lejár hetente 1-2x mellbicepszezni, mocskot eszik, de mégis nagy a koksz miatt, viszont harmatgyenge. Fele akkora izomtömeggel többel szériázok, mint egyes mintapéldányok.
Persze lehet, hogy nagy, de olyan aránytalanul, hogy az már nevetséges. A fogpiszkáló lábak tipikusak.
A legszebb az, amit már említettem is itt múltkor példának, hogy a rendesen edzõknek bezzeg b tudnak szólni, pl amikor a felhúzásunkra megkérdezte gúnyosan, hogy mire jó ez?
Õk az edzõterem legalja. És sajna a társadalom õket azonosítja a testépítõkkel, emiatt van a rossz sztereotípia.
És ennek köze nincs az élsporthoz.
Szóval nem az anyagot fikázom, hanem a hozzáállást.
Ebben nagyon egyetértek egyébként bunnyval. Ha edzés rendben, kaja rendben, pihi rendben, minden lehetõséget kihasználtál már, de neked nagyobb céljaid vannak, akkor ok, gondold át alaposan, h megéri-e és csináld.
Amúgy meg nem magamtól kezdek róluk beszélni, hanem amikor felmerül😊
Gracie Barra
akkor most döntsd már el 😊
okos mondás...
a másik meg: folyamatosan a "kokszos gyúrósokat" fikázod. valami itt nem stimmel, mert aki ennyire nem csíp valamit, az nem beszél róla ennyit. (egyébként csak halkan, zárójelben jegyzem meg, hogy az élsportolók közül igen sokan (mondhatjuk úgy is, hogy a nagy részük) használ valamilyen doppingszert, maximum MÉG nem mutathatóak ki, vagy éppen megússzák, mert átmennek a rostán. az erõemelõknél és a testépítõknél meg ez nyílt titok. de attól, mert valaki "kokszol", még igen nehéz dolga van. nehogy már azt hidd, hogy bekapsz 2 tablettát és aztán majd hirtelen jajjdeszép leszel...)
Gracie Barra
Amúgy egy jófajta intervallumedzés jobb a zsírégetésre, mitn az aerob.
Gracie Barra
Minden testépitõ diéta kõzben kardiózik.
Az aerob a zsirégetésre van a kardi akkor mire talán a víz vesztésre??
Live for nothing or die for something.
Ember, amikor 2-3 hónapot kell majd küzdeni + 5 kg-é ! Majd akkor leszel lelassúlva !
Amúgy jó az, ha pl. fekvenyomásnál pl bemelegítek 25-tel, aztán 50, 55, és 60-ba amennyi megy?
A számokat most csak kitaláltam, de mindegyikbõl 8-at nyomok.
CHELSEA FOOTBALL CLUB
Elõszöris tedd be a lábat is, guggolni mindig kell. Mondjuk pl a váll mellé, elég kevés az egy napra úgyis.
Gracie Barra
Akkor esetleg tudna nekem valaki segíteni abban, hogy mi olyan rossz az én általam összeállított "edzéstervben"?
(Ezt is "tudatlanul" állítottam össze...)
CHELSEA FOOTBALL CLUB
Ha úgy gondolod, hogy elég erõs, mert mondjuk már 160-nal guggolsz, és szétreped a gatyád, akkor megteheted, h nem emelsz tovább a súlyon, de az 0 hozzáállás, hogy akkor nem edzel rá, attól csak lepukkan.
Másrészt a lábedzés az egész testet megdolgoztatja, az egész testet erõsíti.
Van is egy ilen mondás: "Nagyobb bicepszet akarsz? Guggolj, a guggolástól az összes izmod nagyobb lesz"
Ilyen mondatokat egyébként inkább a kokszos gyúrósoktól szoktam hallani, akik csak mellbicepszeznek, hogy jól mutassanak a diszkóba, nem a sportemberek. Diszkóba meg nem kell láb, a sötétben úgyse látszik az idióta testfelépítésük😊
Ne akarj közéjük tartozni. A sport az egész test edzésérõl szól, max valamire nagyobb hangsúlyt fektetsz. És a lábedzésnek még ezen kívül is óriási elõnyei vannak amit már írtam.
Gracie Barra
De mi benne akkora baromság?
Elhiszem, mivel sehol nem olvastam utána, csak magamnak állítottam össze... :S
CHELSEA FOOTBALL CLUB
Vagy az edzésed nemjó, vagy a táplálkozásod. Gyanítom mind2-õ.
Az edzés szinte biztos, mivel a tárogatással méred le magad, ami egy olyan KIEGÉSZÍTÕ gyakorlat, amit neked még nem is kéne csinálnod. Neked az alapgyakorlatokkal kéne foglalkoznod (fekvenyomás, guggolás, felhúzás, húzódszkodás pl).
De valószínûsítem, hogy a táplálkozásod is 0.
Olvasd el szépen az alapismereteket, innen mindent megtanulhatsz, ami az induláshoz szükséges:
ALAPISMERETEK
Gracie Barra
Ha nem edzel lábra erõsen asszimetrikus leszel, és mindenképp visszafogja a fejlõdésed még a felsõtested izmaiban is.
A futás az meg nem lábedzés, még véletlenül sem. Az max a szívet és a keringésedet edzi.
Gracie Barra