Testépítés - Testformálás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Gracie Barra
Úgylátom keveset tuti nem eszel😊 Szal azt tanácsolom, zabálj rengeteg zöldséget ha még éhes maradsz. Az tuti nem hízlal, viszont h milyen egészséges azt ismerjük😊
Az összes többibõl, ha többet eszel már inkább rossz.
Ja, és soksok víz.
Egyébként így elolvasva, mint eszel, nem látom a zsírbevitelt, ami vagy csak kimaradt a leírásból, de ha tényleg hiányzik, akkor az komoly gond.
Gracie Barra
más. body.builderen olvastam hogy 1 nap 2-3 adag VM35öt is meg kéne inni. na most ott 1 adagban van 35g fehérje. ha iszom két adagot az nekem már 70g. de azt is mondják hogy a hús domináljon a kajában. 80g húsból 70g turmixból az nem baj?
Aki vadállatot csinál magából, megszabadul az emberi lét fájdalmától.
De olyan cucc van-é amelyik elnyomja a jól lakottság érzetet és megálíthatlanul tudsz enni vele?
Pedig ilyen cuccra is szüksége van egyeseknek masszásodás alatt.
I love to walk in the rain, because no one knows im crying
Kezdtem 100-on, aztán mentem 115-re, utánna pedig 120 ra kértem, mondom nem merek feljebb menni, mert nem úgy nyomhatok, mint otthon a teremben, nem lehet annyira hidalni, egész talpnak lent kell lenni stb, és vezényszóra megy.
Erre 120 úgy mint ki mintha mitudomén 100 lett volna, óó mondom bekérhettem volna nyugodtan többet is..😊 Nah mindegy. 2. lettem, de annyira nem bánom mert egy jó haverom lett az elsõ, ráadásul megérdemli, tényleg jól nyomott.
Egy év alatt, tavaly ilyenkorhoz képest kb. 25 kg-t erõsödtem ebben.
no de viccet félretéve: edzés után 2-3 adagolóval, illetve reggelente esetleg kaja helyett is. Én legalábbis így eszem, de majd jönnek az okosok és megmondják a frankót.
| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |
más. volumas35öt hogy kéne fogyasztanom?
Gracie Barra
Gracie Barra
Gracie Barra
Juzosch:azért mondtam schwarzennegert meg vörös zolit példának hogy a magasabb emberek kedvét ne vedd el ettõl a sportol.
Live for nothing or die for something.
Gracie Barra
Schwarzenegger meg sztem is több mint 180 centi. Vagy mondani akarsz ezzel valamit?
Gracie Barra
De igaz hogy minél kisebb vagy annál könnyebb izmot felépiteni.
Live for nothing or die for something.
Gracie Barra
Én 14 évesen kezdtem, arra viszont tényleg figyelni kell hogy jól sajátísd el, és szabályos legyen minden, különben odabaszol magadnak !!
ezért is szólaltam fel, mielõtt itt letörpéznek 😄
Csak arra kell figyelni, hogy ne terheld meg nagyon a gerinc oszlopot, mivel még növésben van, így kiesik pár gyakorlat, de nem vészes.
Nem érdemes még nagy nagy súlyokkal edzeni sem.
Mindez a fejletlen csontváz megovása érdekében.
A növekedési fugák ha nagy ingert kapnak akkor bezárulnak és így megálsz a növésben.
Szóval csak kis és közepes súlyokat érdemes használni, ha még nõni akarsz amíg a genetikád engedi.
Sok fiatalon gyúrni kezdõ emberke megreked 170-174 centinél.
Nevetséges amikor az ember egy izmos törpe lesz végül 😄
hány éves kortól ajánlott a testépítés/gyúrás?15 évesen korai?
(biztos sokan kérdezték már)
kaka
Ha kis ismétléses, de nagy súlyos szetteket végzel akkor az izomrostokban a nehéz súlytól jókora mikro sérülések keletkeznek ami nagyban fokozza az izomállomány minõségét, mivel újjáépítéskor már nagyobb terhelésre mérten építi fel a szervezetünk õket.
Az izomsejtek nagy terhelés következtében a maximalizálják a protein szintézist, több fehérjét tud beépíteni a sejt nagy terheléstõl.
Ezt úgy lehet elérni, hogy bemelegítesz.. kis súlyokkal kezded, kicsit emeled, és amikor úgy érzed hogy jó akkor CSAK EGY ISÉTLÉS, azaz egyszer belenyomsz a maximális súlyba amit még ki tudsz nyomni.
Majd 2-3 perc pihenõ és még ezt kétszer háromszor.
Ha csak 2-3 szor megy annál jobb, mert akkor csinálod jól.
Ha még tudsz tartalékolni a következõ 3. vagy 4. szériára akkor nem elég jó. Akkor se jó ha úgy érzed,hogy abból a súlyból még egy ismétlést meg tudsz csinálni egy "sorozaton" belül. <#vigyor>#vigyor>
A másik módszer az izmok glikogén raktárát edzi, errõl röviden.
Közepes súlyokkal végezz magasabb ismétléseket. Pumpáló sorozatokat.
Kb.. 4-5 X 14-18 akat.
Ez a féle terhelés az izom üzemanyag felveõ képességét edzi, ami ha jól meg van edzve akkor 20-30 % al nagyobb tömeget biztosít az izomnak mint nélküle, mivel ennyivel több szénhidrátot tud majd felvenni az izom, és gyönyörüen teltek lesznek a "száraz" rostok. <#kacsint>#kacsint>
Általában úgy érdemes, hogy elsõ ciklus glikogén raktár edzés, aztán a következõ mezo-ciklusokban áttérünk az elsõnek leírt edzéshez, mert most hogy már van térfogat, könnyebb oda a szénhidrát helyére beépíteni a miozin és aktin protein-szálakat. <#heureka>#heureka>
Emellett még van egy 8 ismétléses közepes, hipertrófia szempontjából optimális rész is. Átmenetnek jó és jó tömegépító ciklus.
Tehát az egész program több hónapos lehet akár 3-5 hónapig tartó is.
Melyben alacsony súlyokkal kezdünk nagy ismétléssel, majd haladunk átmenetekben az egy ismétlés maximális súllyal.
A program végén legyen egy 12 napos dekondicionálás, ez nagyon fontos.
Nem baj ha itt egy, vagy másfél kilót visszaesel, nagyon fontos hogy újra érzékenyekké tegyük az izom állományt a következõ programhoz.
Ha megszokja a súlyokat az izom akkor nem fog többet növekedéssel válaszolni a terhelésre. És ha nincs dekondicionálva akkor a maximális súly után ha kis sullyal folytatod akkor még le is épül.
Ez az elméleti dolog fontos, mert tudjuk hogy az izom a terhelés növelésére növekedéssel válaszol. Ha rendesen kajálsz.
De mivel nem vagyunk szupermenek ezért nem tudjuk a súlyokat a végtelenségig növelni több tonnára. Ezért meg kell álni valahól és újra érzékennyé tenni az izmokat a kis súlyokra is, hogy megint növekedéssel tudjon válaszolni rájuk.
Majd egy évet kellett kihagynom.
De most újra minden rendben hálisten, épp indulok vasat hajlítani.
Jó edzést mindenkinek!
Hány sorozatot csinálsz hány ismétléssel egy gyakorlatból, mennyire terhelhetõ az adott testrészed.
Mellre például én max 2-t szoktam csinálni egy nap meg egyet kis súllyal levezetésnek amikor van kedvem.
Vállra 3-4 is akár.
Lábra is 4 általában de ez nagyon változó mikor hogy, ha nehéz guggolásokat csinálok utána már nem keménykedek annyira mint ha lájtosabb.
Bicepszre általában 3 fajtát.
És így tovább, ez csak tõled függ, általában 4nél többet nem érdemes.
Köszi
CHELSEA FOOTBALL CLUB
"kb 4 mell, 4 váll gyakorlat"
Te jó ég, egyre jobb.. 😞
4 mellgyakorlatot soha nem csinálnék, inkább akkor legyen A meg B melledzés napod. Vállnál mondjuk a 4 gyakorlat még ok.
mov ah,4ch int 21h end