Testépítés - Testformálás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én konkrétan mogyorót szoktam zabálni, de ennek inkább nézz utána, mert nem vagyok benne biztos h ez a legjobb😊

Gracie Barra

hát nap i kanál lenmagolaj. de az nem túl laktató. így gondoltam nem említem meg. de ha ez kevés akkor mit egyek még?

Itt a tavasz😛 Nekem is sokkal jobban csúszik a kaja mostanában.

Úgylátom keveset tuti nem eszel😊 Szal azt tanácsolom, zabálj rengeteg zöldséget ha még éhes maradsz. Az tuti nem hízlal, viszont h milyen egészséges azt ismerjük😊
Az összes többibõl, ha többet eszel már inkább rossz.
Ja, és soksok víz.

Egyébként így elolvasva, mint eszel, nem látom a zsírbevitelt, ami vagy csak kimaradt a leírásból, de ha tényleg hiányzik, akkor az komoly gond.

Gracie Barra

hát én nem diétázok. de tegnap nem tudom mi a picsa volt velem. reggel megittam egy 30gram fehérje + 50g ch turmixot. aztán kétóránként rics+csirke. kb 500g csirke meg 450g rizs. kora délután egy 100g os VM35 turmix.késõbb muszáj voltam újabb adagot készíteni mert meghaltam éhen. 150g rizs meg 250g csirke. máskor ennek a felét már erõltetni kel magamb, de most nem. ez sem volt elég ennek a mocskos szervezetemnek. újabb 150g rizs és 2 tonhal konzerv (taipai vagy atlantik nem is tudom már) hozzáteszem 75kilós vagyok, szóval nem egy versenybika akár hogy is nézem.ráadásul tegnap pihenõnap volt ma meg kényszerpihenõ van :-/ félek a sok ch miatt zsíros leszek.

más. body.builderen olvastam hogy 1 nap 2-3 adag VM35öt is meg kéne inni. na most ott 1 adagban van 35g fehérje. ha iszom két adagot az nekem már 70g. de azt is mondják hogy a hús domináljon a kajában. 80g húsból 70g turmixból az nem baj?

FOXX supreme
Hát én itt régebben beírtam a füvet, mint olyat, egyik ismerõs tapasztalata szerint, hogy nincs jólakottság, csak fal fal fal, de ez itt szépen le lett szólva hogy nem kell a "kötelezõ rossz". Egy szóval nem is mondtam, de ha a cél szentesíti az eszközt, vagy valaki fanatikus, annak AKÁR !! egy megoldás is lehet.

Aki vadállatot csinál magából, megszabadul az emberi lét fájdalmától.

Frayer
Olyan cucc már van ami enyhíti az éhség érzetet, diéta alatt.
De olyan cucc van-é amelyik elnyomja a jól lakottság érzetet és megálíthatlanul tudsz enni vele?
Pedig ilyen cuccra is szüksége van egyeseknek masszásodás alatt.

I love to walk in the rain, because no one knows im crying

Panzermeyer
Volt!
Nincs mit tenni, ilyenkor enni kell még 😊

mov ah,4ch int 21h end

volt már veletek olyan hogy megettétek a napi szükséges fehérje+szénhidrát mennyiséget és még mindig éhesek voltatok :-/

FOXX supreme
Lesznek majd, mert csináltak képeket a szervezõk, csak még nemtudom mikor rakják fel az oldalukra..

PyRex
képeket kérünk 😊

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

FOXX supreme
Na, ma voltam fekvenyomó versenyen, elég jól sikerült, de kicsit alábecsültem magam😞

Kezdtem 100-on, aztán mentem 115-re, utánna pedig 120 ra kértem, mondom nem merek feljebb menni, mert nem úgy nyomhatok, mint otthon a teremben, nem lehet annyira hidalni, egész talpnak lent kell lenni stb, és vezényszóra megy.

Erre 120 úgy mint ki mintha mitudomén 100 lett volna, óó mondom bekérhettem volna nyugodtan többet is..😊 Nah mindegy. 2. lettem, de annyira nem bánom mert egy jó haverom lett az elsõ, ráadásul megérdemli, tényleg jól nyomott.

Egy év alatt, tavaly ilyenkorhoz képest kb. 25 kg-t erõsödtem ebben.

PyRex
vízzel 😊

no de viccet félretéve: edzés után 2-3 adagolóval, illetve reggelente esetleg kaja helyett is. Én legalábbis így eszem, de majd jönnek az okosok és megmondják a frankót.

na jólvan. végre kinyitott az öregasszony délután a forrásban.

más. volumas35öt hogy kéne fogyasztanom?

üdv. ha van itt olyan aki pécsi, az mondjon már nekem olyan boltot ahol meg tudnám venni a táplálékkiegészítõimet. köszi elõre is 😊

Vigyázz miket mondasz. Egy szóval elvehetem az összes motivációdat ha beszólsz😄

Gracie Barra

Frayer
Te szívtelen.<#levele>

FOXX supreme
Emberi életeket/sorsokat dönthetsz romba...😄

Jujujj, vigyáznom kell akkor. Egy rossz szavamra ezrek hagynak föl ezzel a sporttal😄

Gracie Barra

FOXX supreme
Lassan te itt góré leszel, látod hogy ugranak a szavadra?😊

Nem hittem volna, h a véleményem ennyit számít😄

Gracie Barra

Danny1987
én azt hittem hogy coleman pont 180cm
Juzosch:azért mondtam schwarzennegert meg vörös zolit példának hogy a magasabb emberek kedvét ne vedd el ettõl a sportol.

Live for nothing or die for something.

Nem mondtam, h nem lehet, csak h nehéz...

Gracie Barra

FOXX supreme
Az hogy ha valaki magasabb, abból is lehet valaki, ha már itt tartunk, coleman is magasabb

csuszi
mondom 185😄

MJ rulz Pink Team The Only One

PyRex
lehet, hogy nincs az elitben, de qrva nagydarab állat 😊

Vörös Zoli nincs az elitben.
Schwarzenegger meg sztem is több mint 180 centi. Vagy mondani akarsz ezzel valamit?

Gracie Barra

csuszi
185

MJ rulz Pink Team The Only One

Danny1987
szerintem schwarzenegger magasabb mint 180 sõt szerintem még a vörös zoli is.
De igaz hogy minél kisebb vagy annál könnyebb izmot felépiteni.

Live for nothing or die for something.

PyRex
lol 😊

180 fölött nehéz is testépítõbajnoknak lenni😄

Gracie Barra

Tapasztalt testépítõ tudna nekem segíteni egy kicsit?
FOXX supreme
Én 177 !😄

Én 14 évesen kezdtem, arra viszont tényleg figyelni kell hogy jól sajátísd el, és szabályos legyen minden, különben odabaszol magadnak !!

én is 175 vagyok pont 😊

ezért is szólaltam fel, mielõtt itt letörpéznek 😄
neevous
Szerintem sem az...175 vagyok 18 évesen és ami a lényeg nem sok lány magasabb nálam😊

Mondjuk a vicces az, ha jól emlékszek, akkor vörös zoli mondta hogy õ 13 évesen ment elõször terembe.

azért a 174 centit nem nevezném törpének, az már bõven átlagos magasság 😉
Sabcsee
milyen gyakorlatok nem csinálhatok még?akkor heti hány alkalommal lehet edzeni?

kaka

Frayer
szerintem 15 évesen is el lehet kezdeni
Csak arra kell figyelni, hogy ne terheld meg nagyon a gerinc oszlopot, mivel még növésben van, így kiesik pár gyakorlat, de nem vészes.
Nem érdemes még nagy nagy súlyokkal edzeni sem.
Mindez a fejletlen csontváz megovása érdekében.
A növekedési fugák ha nagy ingert kapnak akkor bezárulnak és így megálsz a növésben.
Szóval csak kis és közepes súlyokat érdemes használni, ha még nõni akarsz amíg a genetikád engedi.
Sok fiatalon gyúrni kezdõ emberke megreked 170-174 centinél.
Nevetséges amikor az ember egy izmos törpe lesz végül 😄

Sabcsee
csá!
hány éves kortól ajánlott a testépítés/gyúrás?15 évesen korai?
(biztos sokan kérdezték már)

kaka

Frayer
Egy kis tömegnövelõ elmélet.
Ha kis ismétléses, de nagy súlyos szetteket végzel akkor az izomrostokban a nehéz súlytól jókora mikro sérülések keletkeznek ami nagyban fokozza az izomállomány minõségét, mivel újjáépítéskor már nagyobb terhelésre mérten építi fel a szervezetünk õket.
Az izomsejtek nagy terhelés következtében a maximalizálják a protein szintézist, több fehérjét tud beépíteni a sejt nagy terheléstõl.

Ezt úgy lehet elérni, hogy bemelegítesz.. kis súlyokkal kezded, kicsit emeled, és amikor úgy érzed hogy jó akkor CSAK EGY ISÉTLÉS, azaz egyszer belenyomsz a maximális súlyba amit még ki tudsz nyomni.
Majd 2-3 perc pihenõ és még ezt kétszer háromszor.
Ha csak 2-3 szor megy annál jobb, mert akkor csinálod jól.
Ha még tudsz tartalékolni a következõ 3. vagy 4. szériára akkor nem elég jó. Akkor se jó ha úgy érzed,hogy abból a súlyból még egy ismétlést meg tudsz csinálni egy "sorozaton" belül. <#vigyor>

A másik módszer az izmok glikogén raktárát edzi, errõl röviden.
Közepes súlyokkal végezz magasabb ismétléseket. Pumpáló sorozatokat.
Kb.. 4-5 X 14-18 akat.
Ez a féle terhelés az izom üzemanyag felveõ képességét edzi, ami ha jól meg van edzve akkor 20-30 % al nagyobb tömeget biztosít az izomnak mint nélküle, mivel ennyivel több szénhidrátot tud majd felvenni az izom, és gyönyörüen teltek lesznek a "száraz" rostok. <#kacsint>

Általában úgy érdemes, hogy elsõ ciklus glikogén raktár edzés, aztán a következõ mezo-ciklusokban áttérünk az elsõnek leírt edzéshez, mert most hogy már van térfogat, könnyebb oda a szénhidrát helyére beépíteni a miozin és aktin protein-szálakat. <#heureka>

Emellett még van egy 8 ismétléses közepes, hipertrófia szempontjából optimális rész is. Átmenetnek jó és jó tömegépító ciklus.

Tehát az egész program több hónapos lehet akár 3-5 hónapig tartó is.
Melyben alacsony súlyokkal kezdünk nagy ismétléssel, majd haladunk átmenetekben az egy ismétlés maximális súllyal.
A program végén legyen egy 12 napos dekondicionálás, ez nagyon fontos.
Nem baj ha itt egy, vagy másfél kilót visszaesel, nagyon fontos hogy újra érzékenyekké tegyük az izom állományt a következõ programhoz.
Ha megszokja a súlyokat az izom akkor nem fog többet növekedéssel válaszolni a terhelésre. És ha nincs dekondicionálva akkor a maximális súly után ha kis sullyal folytatod akkor még le is épül.
Ez az elméleti dolog fontos, mert tudjuk hogy az izom a terhelés növelésére növekedéssel válaszol. Ha rendesen kajálsz.
De mivel nem vagyunk szupermenek ezért nem tudjuk a súlyokat a végtelenségig növelni több tonnára. Ezért meg kell álni valahól és újra érzékennyé tenni az izmokat a kis súlyokra is, hogy megint növekedéssel tudjon válaszolni rájuk.

jazzy
Én is kényszerpihenõn voltam.. elég régóta.. sajnos pénzügyi okok miatt.
Majd egy évet kellett kihagynom.
De most újra minden rendben hálisten, épp indulok vasat hajlítani.

Jó edzést mindenkinek!
köszi. akkor eddig jól csináltam. most volt egy másfél hetes kényszerpihenõm, mert a balvállam megmakacsolta magát. de azt vettem észre, hogy most a "pihenõ" után sokkal erõsebb vagyok, nagyobb súlyok stb. de még azért vigyázok egy hétig még csak szoktatom magam nehogy migint "pihenni" kelljen.

jazzy
Ez abszólút tõled függ.
Hány sorozatot csinálsz hány ismétléssel egy gyakorlatból, mennyire terhelhetõ az adott testrészed.
Mellre például én max 2-t szoktam csinálni egy nap meg egyet kis súllyal levezetésnek amikor van kedvem.
Vállra 3-4 is akár.
Lábra is 4 általában de ez nagyon változó mikor hogy, ha nehéz guggolásokat csinálok utána már nem keménykedek annyira mint ha lájtosabb.
Bicepszre általában 3 fajtát.
És így tovább, ez csak tõled függ, általában 4nél többet nem érdemes.
egyes izomcsoportokra (mell, hát, váll, láb, bicepsz, tricepsz stb) hány gyakorlatot kell végezni?

Köszi

Japep
Annyi gyakorlatom van, hogy van A és B hét, úgyhogy annyi nincs...csak összesen értettem.

CHELSEA FOOTBALL CLUB

PyRex
"Meg amúgy is otthon csinálom"
"kb 4 mell, 4 váll gyakorlat"

Te jó ég, egyre jobb.. 😞

4 mellgyakorlatot soha nem csinálnék, inkább akkor legyen A meg B melledzés napod. Vállnál mondjuk a 4 gyakorlat még ok.

FOXX supreme
Pont ezt magyarázom !😊 a mellet érezd

Panzermeyer
Persze, pontosan tudom, h mire való a tolódzkodás. De, ha olyan pozícióba rakod magad, remekül húzza a mellet is.

mov ah,4ch int 21h end

jazzy
50x20 bocsánat elírtam.
jazzy
Edzõnapot nem.. edzõnapon edzünk, 20x50 fekvõtámasz nem edzés.
Pihenõnapon csinálhatod, de olyankor meg jobb pihenni.
20x50-et tehát semmiképp nem csinálnék, valami kevesebb mennyiséget nyugodtan csinálhatsz akármikor amikor kedved tartja és testmozgásra van szükséged az edzés mellé pluszba.