Testépítés - Testformálás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok!
Ha valakit érdekelne,eladó 3 karton (36x500 ml) Isosource Standard csokoládé ízesítésû tápszer.Egy üveg energiatartalma 2100 kJ.
Próbáltam nem sok támadási felületet hagyni😄 Végülis ez az alapismeretekeben nem nagyon van benne😊
Amúgy meg nem vagyok hülye gyerek, általában kis gondolkodás után tudom a választ, de most meg vagyok lõve.

Tegnap az edzés (BJJ) az eddigi legszarabbul ment, pedig elõzõ nap pihi volt, és kajáltam is sokat.

Gracie Barra

PyRex
hu a bunny mit fog erre írni, már elõre röhögök 😊 majd azért oszd meg velünk 😊)

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

Na ezt a levelet elküldtem bunny-nak, meg a tesztosztreronra is, de gondolom titeket is megkérdezlek😊

Szia!
A tanácsod szeretném kérni. 3 napos osztott edzésterv mellett Brazil Jiu Jitsu-ra (kb bírkózás) járok 2x hetente. A gond az, hogy míg a súlyzózás általában igen jól megy (fejlõdök is), addig BJJ-n túl sokszor vagyok formán kívül. Azaz erõtlen, gyorsan fáradó, dekoncentrált. Pedig van amikor nem is gyúrtam elõtte ami magyarázhatná.
A kajálásom alapvetõen rendben (fehérje, ch, zsír, vitamin, ásványianyagok - VörösZoli konyörög az étrendemért😄).
Szóval szerinted mi lehet az oka enek a gyakori formánkívüliségnek? Amire gondoltam, h vagy még több CH kéne (most se kifejezetten kevés), vagy több alvás? (most 6-7-8 óra között mozog), vagy egyszerûen csak túledzem magam?
Kíváncsi vagyok a véleményedre.

Gracie Barra

Brolly
hm, de ez nem testúlyfüggõ, mindenesetre megnyugtat, hogy már 8gramm visszatölti a glikogén raktárakat😊

\"Kokain inhalációt követően a V1-V2 elvezetésekben inkomplett jobbszár-blokkra emlékeztető terminális pozitivitás, valamint több mm-es ívelt ST-eleváció lépett fel\"

FOXX supreme
Megtaláltam

" Edzés után 8 gramm glutamin bevitele visszatölti az izmok glikogén raktárait szénhidrát fogyasztása nélkül is. A versenyek elõtt szénhidrát-töltõ testépítõk nagyszerûen használhatják a glutamin/szénhidrát kombinációt (+ kreatint) a maximális teltség elérésére. "

Aki vadállatot csinál magából, megszabadul az emberi lét fájdalmától.

FOXX supreme
Nyugodtan lehet nyomni, sõt , régebben olvastam valahol, hogy érdekes, profik, amikor szálkásítanak, ugye visszafogják a szénhidrátot, na de ha nagyon visszafogod akkor nem töltõdsz fel, nincs energia, nincs semmi. Na már most elvileg x mennyiségû gramm glutamin (nemtudom mennyi, majd megkeresem) képes visszatölteni az izmokat.

Brolly
áh, éreztem:/
akkor edzés elõtt 25g pw+5g glutamin és edzés után is egy ugyanilyen, este meg 10g glutamin menne, szerinted így jó?

\"Kokain inhalációt követően a V1-V2 elvezetésekben inkomplett jobbszár-blokkra emlékeztető terminális pozitivitás, valamint több mm-es ívelt ST-eleváció lépett fel\"

Szerintem igen, lévén nagy részét a glutaminnak más szerveid használják fel. Szerintem 10 grammosával mehet. :\
Brolly
nah, most néztem, hogy a pw egy adagjában is van 2g glutamin, mivel 4 adagot iszok, így +8g glutamin, így már akkor napi 18g lenne, az mennyire lenne elfogadható mennyiség?

Brolly
az kevés lenne, ha glutaminból 5grammot edzés után, 5grammot lefekvés elõtt nyomnék?

Brolly
Dextróz(szõlõcukor): "A szõlõcukor a legegyszerûbb szénhidrát. Szinte azonnal felszívódik. A leggyorsabb "instant" energiaforrás. A legtöbb olcsó tömegnövelõ készítmény alapanyaga. A szõlõcukor gyors felszívódása miatt hirtelen növeli a vércukor- és inzulinszintet, ami kedvez a tápanyagok izomba "pumpálásának". A rövid idõ alatt lezajló (gyors) felhasználás azonban azt eredményezi, hogy a felesleget a szervezet hajlamos zsírként elraktározni."

Maltodextrin: "A maltodextrin a szõlõcukornál összetettebb szénhidrát, mégsem igényel hosszú lebontást. Egyes források szerint a felszívódása "lényegesen lassúbb", mint a szõlõcukoré (dextróz) vagy a gyümülcscukoré (fruktóz) - míg máshol azt olvasni, hogy a felszívódás sebessége (és ezáltal a glikémiás indexe is) megegyezik a szõlõcukoréval. Ha ez utóbbi az igaz, akkor a következõ kijelentést is feltétellel kell fogadni: "Éppen ezért, lassabban emeli a vércukor- és inzulinszintet, ami lehetõvé teszi, hogy a szervezet hosszabb idõn át nyerjen belõle energiát, és kevésbé legyen rákényszerítve zsírként történõ elraktározására. A maltodextrin számos tömegnövelõ-, MRP- és izotóniás készítmény alapanyaga."

google...

persze hogy lehet. javaslom nézd meg a bb tv 17. részét, abban is a kormos féle nyújtó iskola címû részt.

valaki tudna írni nekem a dextrózról meg a maltodextrinrõl? nem tudom mik ezek, és mire kell használni. segítség 😊

Jó estét mindenki!

Még nem olvastam a fórumot végig, lehet már írtak errõl, de azért mégis.
Olyan kérdésem lenne, hogy az izmok izületek amik beálltak egy szintre, lehet-e azokat újból rugalmassá tenni, vagy nyújtani, mint mondjuk egy korábbi állapot volt? 22 éves vagyok, nem tudom menyire változnak ilyenkor még azok vagy azon az idõszakon túl vagyok-e. Valójában nagyon kicsi az izületek mozgástere és ezt szeretném növelni ha még lehet.
Valaki tippeket tud-e adni.
Frayer
Szerintem inkább kezd el nézegetni a protein porokat, jó kis tejsavókat, mellé meg tudsz venni olcsó dextrózt, vagy maltodextrint, olcsóbban jössz ki és a tejsavó fontosabb mint a volumass amiben csak 35 % fehérje van.
Akkor inkább 100 % tejsavó és mellé annyi dextróz amennyire szükséged van.

I love to walk in the rain, because no one knows im crying

FOXX supreme
Jah és persze, zsírosodás. Okosan ! pl. dupla adagot ne igyál meg közvetlen lefekvés elõtt, ha érted mire gondolok...

FOXX supreme
Incasso, nehogy azt hidd egyedül vagy, apámnak is volt már nehezebb helyzetekbe😊

Olyankor az van hogy a kedves apech nézi a számlád, hogy áll rajta a pénz, ha van rajta, érkezik rá, (utalás stb..) akkor egybõl le is húzza magának törlesztés gyanánt.

Adj be egy fellebezést, hogy a napi protein, szénhidrát, zsír-kalória adagokat szolgáltassák !!!!😄

Brolly
hmmm, zsír mindenféleképpen fog fel jönni, csak izmot nem tudsz magadra pakolni, ez van sajnos.
Szerintem a testsúlyodtól is függ, hogy napi mennyit szedjél, nézd meg a fehérje-szénhidrát szükségletedet, és az alapján számoldf ki, hogy mennyit kéne neked nyomatni, de akkor is 300 körül lesz, ez az átka a tömegnövelõnek:/
Minden nap kell szedni, ha elfogyott a vödör, és úgy gondolod, hogy eleget híztál, akkor nem veszel másikat, de célszerû minimum fehérjét venni, ha meg keveset akkor veszel még, ha drága akkor olcsóbbat😊
Az edzésen múlik a legkevesebb, a lényeg, hogy durranjanak azok az izmok és szenvedjél, persze megfelelõ kereteken belül.

FOXX supreme
Az milyen edzés hogy mindíg max.ba vagy pedig 3 X 10 be?😊

A cuccot nyomhatod minden nap, a pénzed szabja meg meddig, az hogy mennyit pedig a kajád és a súlyod, de ez kiegészítõ, nem helyettesítõ, csak akkor szedd ha okés a kajád, különben csalódni fogsz.

Japep
Ja, és még egy valami...nem szeretnék elhízni (azaz hízni igen, de izomban, nem pedig zsírban). Ez ugye így mûködik? 😄
Úgy 78 kg vagyok most 187/8 cm-re.

CHELSEA FOOTBALL CLUB

Japep
Hello!
Most jött el az ideje, hogy tömegnövelõt szeretnék vásárolni.
Meg is néztem (+ itt is ajánlottátok) és a Volumass 35 Professional mellett döntöttem. De ezzel az a baj, hogy ugye csak 1.2 kg (1200 g) és azt írják, hogy naponta 1-3x100 g-ot kell bevinni - és akkor ez túl kevés ideig elég + túl drága is akkor. Ezért gondoltam ugyanezt, de 6 kg-os kiszerelésben - de ez így meg drága, ha nem elég 1 doboz.
(Ugyanaz a kettõ, de mégis az oldal ajánlása csak az 1.2 kg-osnál van... :S )

1)A kérdésem, hogy tényleg kell a napi 300 g? (3 hónapja edzek rendszeresen.)
2)És ezt meddig kell szedni? Beszedek 1 dobozzal és utána ez elég is, vagy továbbiakat kell még vennem? Ja, és minden nap, vagy csak edzésnapokon?
3)Ja, és ha szedem, akkor a megerõltetõ (terhelõ) edzés (mindig belenyomok a maxba), vagy a másik (pl hogy kimenjen 3x10, de a végén már szenvedjek).

Bocs a sok kérdésért...de az ára miatt nem akarom elkapkodni.
Elõre is köszönöm szépen!

CHELSEA FOOTBALL CLUB

Frayer
Hát én most már csak azt tudom tanácsolni,hogy ne fizessetek adót, ahól lehet verjétek át az államot.
Inkább maradjon a ti kezetekben a pénz, ti úgy is jobb, hasznosabb helyre költitek mint a politikusaink, az a sok hályas disznó csak úgy is csak zsíros koleszterines kolbászokat, töltött káposztákat ennének valami kurva drága étteremben.
Be kell látnotok, ha az ország javát akarjátok akkor nem szabad adót fizetned.
Most mibõl gondolják a politikusaink, hogy õk jobban el tudják költeni a TE pénzedet. Nehogy már õk szabják meg az életedet.
Bazmeg, engem kajak kirabolt az állam. És még a rendõrségen sem tudom feljelenteni az államot.
Az állam egy olyan maffia szervezet mely azt tehet veled amit csak akar, bûntetlenül és olyan törvényeket alkot amilyeneket csak akar.

Majd keresek ilyen írásokat, hogyan lehet tutin adót csalni, biztosítást csalni, több pénzt felvenni segélyként, stb.
Remélem érdekelni fog valakit. 😄D
Majd szép lassan leverem az összes ellopot forintomat az államon.

Nem akarja valaki fejbelõni a gyurcsányt? Szívesen megvenném hozzá a fegyvert.

Amúgy ezért veszem meg a csirkét hetekkel elõre, így semmi sem állhat az utamba😊

Gracie Barra

C-ket bezzeg támogatják:S
Szülõk/rokonok/barátnõ(/fiúd😄) nem segítenek ki?

Gracie Barra

Frayer
Fasza, de asszem én most pár napig nem igen fogok ételt látni.
De jó ez a kaja téma, rendezzünk már gyüjtést szegény éhezõ nekem 😞
Az állam elvette minden pénzemet, gyakorlatilag nem tudok ételhez jutni.
Asszem mostanában megint csak nem tudom megkezdeni a diétámat.
Vagy nem azt a fajtát amit akartam 😄

csuszi
😉 go media markt😊 15 ropi volt egy tefal lávás grillezõ, nem nagy összeg, azóta csak azon készítem a kajcsit😊

MJ rulz Pink Team The Only One

Frayer
Azz
Hól lax te hogy láván fõzöl?
A pokolban milyen jó kajákat lehetne csinálni, bármikor megtalálhatod a számodra legidálisabb hõforrást.

csuszi
nincs égés, nincs olaj, láván csinálom😉 szinte párolódik.

Frayer
Egy kicsit off topik amit most mondok, de leírom hogy lássátok milyen köcsög országban élünk.

Tegnap kaptam egy levelet a bankomtól, hogy azonnali beszedési megbízást kapott a számlám ellen, a Pest megyei bírósági végrehajtótól.
A megbízás összege 572 893 Huf. 😮
Benyújtás indoka : 3 Okmánymelléklet nélküli inkasszó.

Azt se tudtam mivan, erre a számlámra szokott érkezni a diákhitelem is amibõl a sulit fizetem, az is szépen eltünt, az összes pénzem, és még mínuszba vertek.

Ma reggel felhívom a bíróságot, és kb 1 óra kapcsolgatás után kiderült,hogy azért kaptam több mint fél millió terhelést a számlámra mert régebben mikor megbízásból domain neveket jegyeztettem be, nem az én számlámról fizettem érte, hanem az ügyfél mastercardjáról lett az összeg átutalva, amit én csináltam, de a megbízó beleegyezésével, mivel neki csináltam a webet és hozzá a domaineket neki jegyeztem be. "egy domain név úgy 2-3 ezer ft"
Na és mivel ez adminisztratív nem volt szabályos, automatikusan egy illetékes hatósághoz került az ügy kivizsgálása, és a végén az én számlámról engem megkerülve direktbe vették le a pénzt + több mint fél millió ft ügyvezetési illeték.

Beszarok ezen az országon, az eszem megál. gecccc <#szomoru1> <#gun><#violent>

A grillezés is sütés. Szal érvényesek rá a hátrányok.

Gracie Barra

csuszi
én ezért grillezem😊 majdnem mintha fõzve lenne, csak gyorsabb (és finomabb😊<#hamm>)

ja mert a többi tápkiegröl nincs szar cikk mi? azokrol is aztmondják h káros a sok buta segg miért mondja h felfuj meg leszárad a pöcse tõle? meg h dopping a fehérje? mert ilyeneket irkálnak róla meg terjesztik. a szója is kb ugyanez vki kitalálta aztán kész

http://blog.builder.hu/blogs/index.php?blog=1&s=sz%C3%B3ja&page=1&paged=2

Tényleg jobb. Sütéskor ugyanis sok káros anyag keletkezik. Fõleg itt a megpirult szélére gondolok, ami tulképp elszenesedés😊 És az rákot okoz.
Kár h én pont úgy szeretem😄

Gracie Barra

csuszi
sõt. szerintem fõzve jobb. de ez nem biztos. majd valaki kijavít, ha nem.

csuszi
így is frankó, úgyis frankó😉

csuszi
<#eljen>

valaki szokta a csirkehúst sütés helyett fõzni? vagy az úgy nem frankó?

Frayer
Na, akkor én maradok továbra is szója párti, te meg szója ellenes.
Szerintem a szója KIEGÉSZÍTÉSRE tökéletes.
És ha vegás vagy, (én nem vagyok) akkor jó fehérje forrásnak.
Szója nélkül sokkal egészségtelenebb lenne az amúgy is csonka, egészségtelen vegás étkezés.

csuszi
én elolvastam mindkettõt. valszeg van mellette is 10000 cikk, meg ellene is. igazad van. kérdéses!! és amíg nem vagyok rákényszerítve (miért lennék), nem élek vele. minek kockáztassak? hogy aztán az okosak 20 év múlva megint megmondják, sry mérgezõ, kivonjuk a forgalomból - miután x ezer ember lett tõle rákos. még ilyen nem volt a történelemben igaz? <#ravasz1>
kevés lenne a hely hogy leírjuk amikre azt írták fasza ember szedjed/egyed/hazsdnáld és a végén kiderült hogy halálos.
aki meg ennek a 10000 cikknek hisz, az egye (ha olcsóbb kell) - és lehet tényleg semmilyen káros hatása nincs.
de amiben pénz van - és ebben van, addig azért ne legyünk naívak, lesznek doktorok, tudósok, újságírók, akik leírják: semmi baj nincs a szójával.

Frayer
Jó volt ez a szójás cikk.
Tehát megint kiderült,hogy a szója negatívumai megint csak kérdésesek.
Egyik teszt nem mutatott ki visszaesést a tesztoszteron szinten, a másik meg kimutatott. A cikkbõl az is lejött, hogy a szójának nagyon jó az aminosav profilja, a tejsavóéval közel megegyezõ, és rengeteg glutamin is van benne. De amiért rosszabb a biológiai értéke ( 74 a szójának , tojásnak 100, marha 80, kazein 77 ) az az hogy kis mértékben a hüvejesekben vannak anti-nutriens felszívódást gátló anyagok, toxinok.
Azt is írja a cikk,hogy a porított izolátumoknál ezeket a töredékükre szorítják vissza, hûkezeléssel és egyébb eljárással.
Az a lényeg hogy a szója izolátum 90% os protein, zsír nélkül toxinok nélkül. Így ergó közel a tejsavóéhoz mérhetõ biológiai értéket kap. Közel fele áron. Azt tudni kell hogy a biológiai értéket és nutriens eloszlásokat minden esetben feldolgozatlan élelmiszeren mérik le.
Tehát a feldolgozott szója izolátum a toxinok nélkül, KIVÁLÓ kiegészítõ.
Ezért ha mundjuk a napi 200 gramm állati fehérjéhez hozzácsapsz plusz 50 gramm szója izolátumot kb + 130 ft értékben az simán megéri szerintem.
Rengeteg glutamin, arginin, bcaa, jó kis protein fürdõ.
Ott vannak az izo-flavonok, ellenörzött tesztek nem mutattak ki negatív hatást az emberi szervezetre.
Csupán abból gondolják hogy baj lehet vele, mert a szója növényt is tartalmazó legelõkön az állatok némelyike impotens lett :S
Már nem azért, de a szója fogyasztását követõen, a sok arginintõl még keményebben fog álni, be is baszna ha meddõséget okozna a szója.
Na mindegy, mindenki maga dönti el hogy eszi a szóját vagy nem.
Az biztos hogy magát a szója babot én sem enném meg, de a belõlle kivont olcsó és jó minõségû fehérjére én is bolintok egyet.
Olcsó, hatékony. Most egy hobby testépítõnek, aki nem milliomos annak sokat segíthet a szója.
Napi 50 gramm kiegészítésnek. Minden jó.

csuszi
1. légyszi ne basztassál már ty. kicsit uncsi, te eszed a szóját, vagy nem és favorizálod, én nem. nagy kaland?
2. ha vetted volna a fáradtságot, és elolvasod. lusta
3. faterom orvos. sry ink.bb neki hiszek mint neked.
4. örülök hogy csak a szexuális részével törõdsz, de így 30-nál 90%-os rákhalálozással a családban én mást is nézek😉
5. a cickóm megnõtt ja, de inkább a 8 év fekvenyomástól.
6. ha már így véded velem szemben a szóját, majd légyszi írj a gyúrõs újságoknak is, amiben nem ajánlják, weidernek, orvosi maganizoknak, egészségügyi világszervezetnek. vagy csak engem tûntetsz ki a figyelmeddel? lehet tényleg csaj lettem? bazzeg nem is ettem soha szóját...

de csuszi nekd mi bajod lett tõle? melled nõtt és gyereket szültél?

FOXX supreme

csuszi
neked hülyeség, másnak nem😉

nem zabálok zóját, csak nem beszél hülyeséget h káros a szója 😊

Frayer
Én meg úgy vagyok vele, hogy a szervezetünk tudja hogy mire van szüksége, és jelzi nekünk, mi meg megkívánjuk azt az ételt.
Persze ez azért sokszor becsapós, de tudatosan kell válogatni is.
A cukrozott ételeket, italokat azért szereti a szervezetünk mert egy elõre feldolgozott élelem amibõl jó nagy energikortyot tud felszívni.
Jobban kívánjuk a finomított ételeket, mert már elõre fel vannak dolgozva és gyorsan fel is szívódnak, ennek van hátránya is, de a szervezet úgy gondolja hogy ez a jobb mert kevesebb energiát von el az emésztése 😄D
És ezért is kívánjuk jobban, mint a babos, hüvejes, nagy rosttartalmú ételeket, mint árpa.
Akkor még fel lehet hozni a terhes nõket is, nekik is a megváltozott állaptuknak megfelelõen változik az ízlésük, más fajta ételeket kívánnak meg mint azelõtt, stb stb.
Nincs semmi baj azzal ha húst meg növényt is eszik valaki.
A szója is jó, a tejsavó is jó, a csirke , hal is jó.
Minél szinesebb az étrend annál jobb.

én meg úgy vagyok vele,hogy az ember fogazata mindenevõ, vagyis úgy fejlõdtünk, hogy egy ésszerûen-optimálisan kevert étrenden tengõdjünk a legjobban, így próbálok minnél több fajta fehérjetípusból enni, tojás-teljes tej-tejsavó-kazein-szója-búza-hús-hús-hús-hús-hús megint hús és hal 😊 nomeg gomba..

mindig azzal nyugtatom magam, hogy "a búzának jónagy a glutamin tartalma, mert sok köcsög egy szelet csirkemellet se evett még életében, csak napi 2 gyrost, hat szendvicset, 1 pizzát, és nõ tõle, mint a gomba" 😊 és én tapasztalatokról beszélek, mert ezt látom 😄

ezért szoktam néha teljes kiörlésû tönkölykenyeret enni (ezzel csak az a baj, hogy elveszi az étvágyam ^^)
PyRex
vagy ha lusta, akkor kínai büfékben lehet kapni tök jó rizstésztát 😊

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

csuszi
mivel nem eszek ezért fog a kréta😊
amúgy egy szójás lelkébe se akartam belegázolni, tõlem toljátok. 😉 én maradok az állati ösztöneimnél: húst hússal, tojást túróval, tejsavófehérjét sajttal😉