Testépítés - Testformálás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
zsír: 91,3g
egyszeresen telítetlen: 68,3g
többszörösen: 9,3g
telítet: 13,7g
\"Kokain inhalációt követõen a V1-V2 elvezetésekben inkomplett jobbszár-blokkra emlékeztetõ terminális pozitivitás, valamint több mm-es ívelt ST-eleváció lépett fel\"
Gracie Barra
\"Kokain inhalációt követõen a V1-V2 elvezetésekben inkomplett jobbszár-blokkra emlékeztetõ terminális pozitivitás, valamint több mm-es ívelt ST-eleváció lépett fel\"
Persze bizonyos helyzetben 1 sem megengedhetõ, de az sztem ne áll fennt.
Gracie Barra
I love to walk in the rain, because no one knows im crying
Ha késõbb,akkor nekem is passz. 5leteim vannak, de az csak találgatás:)
Gracie Barra
Gracie Barra
Gracie Barra
Ezt a kérdést majd feltehetitek a szülõknek is ha annyira okosak a témában és mindent jobban tudnak. Nagy beégés lesz, mert hozzá se tudnak majd szólni.
Ha a szülõk pampognak, kezdj el velük beszélgetni, mond meg nekik hogy magyarázzák meg neked LOGIKUSAN hogy miért nem tesz jót ez neked.
De a beszélgetés csak úgy lehet valid, ha minden amit mondasz, vagy õk mondanak, rengeteg szakirodalommal alá lehet támasztani.
Ha te képben vagy és olvasott a testépítésben, biológiában, emberi fiziológiában nagyon könnyen át billen az eggyensúly és, ellégé megalázó lesz számukra az hogy neked minden szavad igazságon alapul és mindent alá tudsz támasztani, a helyes dolgot mondod, nekik meg minden szavuk hülyeség és saját maguknak mondanak ellent.
Én a logikában hiszek és még soha senki nem tudott logikusan meggyõzni arról hogy a testépítés tönkre teszi, vagy akár kis mértékben is ártalmas lehet. SOHA.
A diplomás sport orvosok is mind röhögnek ezen az embereken akik megakarják magyarázni a hülyeségüket.
A sportnak, súlyzós edzésnek nagyon sok nyomorék köszönheti hogy most újra tud járni, holott lehetetlen lett volna. A súlyzós edzés olyan dolgokat hoz ki az emberi szervezetbõl amit sokan el se tudnak képzelni.
Az izomnak elképesztõ mérvõ alkalmazkodó képessége van, lassan öregszik, 180 naponta megújjítja szöeteit. Erõs mechanikus igénybevételre, tervezve.
Ha 60-70 évesen is esztétikusan akarsz kinézni és egészséges akarsz lenni, nem akarsz folyton az orvoshoz rohagnálni majd mert minden bajod van akkor a testépítés a helyes út.
Nemrég volt a BB TV-ben egy 50 valahány éves faszi, akin csak az arcán látszott hogy koros, de akkor sem nézett ki 40 nél többnek.
Nem úgy nézett ki mint akinek egészségügyi problémái vannak. :)
Azokra akik meg akarják neked magyarázni a hülyeséget, soha ne figyeljetek rájuk.
Még akkor se ha a szüleid, mert sajnos nem tudják mit beszélnek. Lehet hogy jót akarnak, de az elõitélet elvakítja õket. Sosem objektív amit beszélnek, csak demagóg módon nyomatják ugyan azt a rigmust.
Arról viszont lövésük sincs hogy képes az izom a kémiai energiát mechanikus energiává alakítani.
Nem tudják mi az a protein szintézis, vagy hogy kerülnek be a tápanagok a vérbe, onnan az izom sejtekbe, ilyen kulcsszavakról még életükbe nem is hallottak mint,RNS, mRNS és enzimek,ATP,ADP, sejthártya, receptor, tropomiozin, aktin, miozin. Csak hogy néhányat felsoroljak és ne kezdjek oktató dokumentumok írásába. Ezekhez általában segg hülyék az emberek és könnyen lealázhatóak egy ilyen "A testépítés rossz" címû meddõ vitában.
De talán az segíthet, ha nem testépítõ étrendként beszéltek róla, hanem sportoló étrendként. És rávilágítotok, hogy a profi kajakosoktól, a boxolókig mindenki így táplálkozik. (ami lehet ferdítés, de ez most mind1, hazudjátok be:) De amúgy azért jórészt igaz)
Azt hogy magatoknak kell esetleg fõzni, mert õ nem lesz hajlandó még1 félét fõzni, az meg be kell vállalni.
És úgy az egészrõl sportként beszéljetek, a testépítés szót messzirõl kerülve, meg a gyúrás szót is. Ne agyjatok lehetõséget nekik, hogy a koksszal azonosítsák a dolgot.
Gracie Barra
| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |
Pesti vagy?
Most hogy itt van a jóidõ, én is ki akarok menni néha korizni, ha bejön a szálkásítás idõszak nemsokára, most puhos vagyok :S .
Na szóval majd néha össze gurulhatunk.
Más:
A pattanásokra van megoldás, én annó több szart próbáltam soha nem vált be semmi, mind csak igérgetés, pénz kidobás, fõleg a krémek.
De van egy cucc, egy tabletta, terhes nõk nem szedhetik.
Roaccutan a gyógyszer neve, A-vitamin származék a hatóanyaga, az iso-tretionin. Nálam 1-2 hónapos kezelés úgy rendbe hozta a bõrömet,hogy azóta is alig van egy két pattanás csak, nagoyn ritkán, de a kezelés után 1 évig nem is volt, ha zsíros esetleg a bõröd, nagyon szépen beállítja a középszintre. Nagyon ajánlom a cuccot, egyesek jönnek a mellékhatásokkal, stb. De én semmi mellékhatást nem tapasztaltam, a kezelés alatt száraz volt a bõröm, ez általános jelenség és elvárt.
Akiket ismerek és szedték se tapasztaltak kellemetlen mellékhatásokat.
Görkori az azért nem jó, mert nem egyeneltes. Tempós séta, lassú futás az jó, erõnlétedtõl függõen.
A rendszeresség mindig minden esetben szükséges:)
Egyenletes vs intervallum? hát én az utóbbira esküszöm az egyéb jótékony hatásai miatt.
Szálkásítás szempontjából az intervallum esetén több zsírt égetsz, mivel a hatása egész nap eltart, nem csak edzés alatt. De egyesek szerint az izomvesztés is nagyobb, bár ezzel én nem feltrétlenül értek egyet.
Én úgy éreztem, hogyha szélesebb terpeszben guggolok, mintha jobban érezném a combom belsejét.
Gracie Barra
Vagy a hangsúly itt is, mint minden fitt dologban a rendszerességen van?
Olvastam hatástanulmányt, de mégsem tudom eldönteni, hogy mi a jobb. Egyenletes intenzitású, intervallum, vagy aerob intervallum cardio? Vagy ez az egész csak attól függ, hogy mennyire érek rá, mennyi idõm van? Tapasztalat?
Más: Kvadricepsz belsõ oldalát hogy tudom hatásosan növelni? Valahogy úgy tûnik nekem, hogy a guggolás/lábtolás inkább a comb külsõ felét és a fenék tájékod durrantja...
A turmixban nincs gyümölcs.
Ott a link, amíg nem olvastad el, pls ne kérdezz újat.
Gracie Barra
én nem hízok hiába eszek akárhogy is,milyen turmixot érdemes keverni?
milyen gyümölcs legyen benne és mennyi?
És, fõleg eleinte, mindenképp SZÁMOLJ!!!
Írd fel szépen, hogy a nap folyamán mibõl mennyit fogyasztottál, és annak mi a tápanyagtartalma. Ha nem teszed, akkor egyrészt tuti h tévedni fogsz a mennyiségekkel, és tipikusan a rosszabbik irányba, másrészt ha valami nem mûködik, fogalmad sincs mi a gond, míg ha le van írva, abból világosan látszódni fog. Ha nemis neked, itt valakinek biztosan:)
Gracie Barra
Én még csak a 150nel próbálkozok valamikor a hetekben. 80 kilóval asse rossz azért:)
Gracie Barra
A cél : 200 kg felhúzásban
Majd írok hogy sikerült-e:D
Aki vadállatot csinál magából, megszabadul az emberi lét fájdalmától.
Megpróbálom betartani mellé meg zabálom majd kb napi 2 szer ezt a szar hypermasst :)
Az alapismeretekben pont 80 kg-os emberre van szabva a fejadag, szerintem megehet Andrew is annyit, ha tényleg nehezen hízik. Ott van tálcán a megoldás
És ebbõl kéne minnél többet? Tehát ha megeszek 1 fél kiló rizst egy nap mondjuk 3 csirkecombbal és egy salátával akkor már jo vagyok? :D
Reggeli:
Tojásrántotta
Napközben:
sok csirke sok rizzsel salival
Este
mûzli meg mondjuk sós mogyi? lol
Az a baj, hogy nekem a melóhelyen nem sok a kajaidõm napi 2 szer 10 és 1 szer 20 perc ezekben az idõkben nyomtam a szendvicseket :( a vizet. És miután 4 re hazaértem ettem a fõtt kaját fõzelék pörkölt csirke stb ami volt aznap..
Meg kéne próbálnom akkor rendszeres idõben benyomatni mondjuk a rizs és csirke mennyiséget is napközben mondjuk a 20 percben?
Kell a rengeteg rizs, tonnányi csirke-hal-pulyka-marha.
ha 75 kg vagy, s hízásra nem hajlamos, akkor.. 75*6=450, tehát kb. ennyi szénhidrátra van szükséged tömegnövelésre. A rizsnek kb. 75%-a szénhidrát, szóval 450/0,75=600, ennyi gramm rizst kéne megenned egy nap. hatszáz grammot. :| (brutál mennyiségek ezek, mert én a felétõl is hízok, holott 92 kg vagyok. Alkati kérdés)
75*2=150, ennyi fehérje kell, csirkehusi 20%-a fehérje, 150/0,2. Az jó 750 gramm husika, valami sovány fehér húsból, halból, vagy a marha soványabb részeibõl. A felvágottak s egyéb dolgok nem igazán megfelelõek, ide színhús kell.
Persze nem kell ennyit megenned, hisz ezért van a Hypermass.. Hogy ne kelljen ennyit megenned. Gondolom mostmár jobban látod, miért van szükség a tápkiegekre.
Persze reggelre zabot szoktak enni, fehérjével (tejsavó), meg a sav-lúg egyensúly miatt tonnányi zöldségeket is (brokkoli a legfinomabb).
Ha nehezen hízol, ajánlok még olyat, hogy olajos magv, magyarul dió, mogyoró, kesudió.. Aszalt gyümölcsök. Mogyi csemege mix, mazsola-mogyoró, 100 gramm csak 100 forint, s 550 kcal-t tartalmaz. ;)
Megfelelõ zsírbevitel ezekbõl a magvakból és lenmagolajból történjen, ne disznózsírból meg vajból ;)
Magyarán, egyél ipari mennyiségeket a következõkbõl:
szénhidrát: Rizs, barnarizs, zabpehely, kukorica, burgonya, teljes kiörlésû péktermékek, gyümölcsök lencse, bab (utóbbi kettõ még fehérjét is elég nagy arányban tartalmaz). Az elsõ háromra kéne építeni, a többi csak kiegészítõ jelleggel.
fehérje: sovány húsok, túró, tojásfehérje, proteinporok. Mindegyik más.más idõpontra jó. hús nap közben, túró lefekvés elõtt, proteinpor reggel és edzés után.
zsír: olajos magvak, lenmagolaj, olívaolaj..
rost: zöldség, a zabpehely is rostos, a gyümölcsök is rostosak :)
vízre kb. 4 literre van szükséged, ha nem ízlik, ízesítsd mondjuk boleróval. a tejet nem erõltetném, drága s üres kaja.
Kb. ezekre gondoltam. ezekbõl rakd össze a napi 450 gramm szénhidrátot s 150-200 gramm fehérjét.
Gracie Barra
MINDENKINEK aki most kérdezett:
---------------------------------------------------
ALAPISMERETEK
---------------------------------------------------
Gracie Barra
Diéta az elsõ. Aztán súlyzós edzés. És végül a kardio.
Gracie Barra
szalámi -szar
leves- nem szar, de ebbõl a szempontból csak ballaszt
Na ezt meg kell reformálnunk alaposan:) Mindjárt jön a rendes étrend...
Gracie Barra
Gracie Barra
Huh nem tudom mert nem szoktam így mérni meg semmi pff :(
Meg szoktam enni melóba 4 Zsömlét szendvicsként van benne sajt meg párizsi szalámi mikor mi.. Hazajövök eszek fõttkaját levest 1 tányérral meg fõételt is .. nem szoktam enni hozzá kenyeret. Akkor vacsorára meg vagy fõttkaját eszek vagy szendvicset kenyérbõl. :/
Most röhögtél ki ennél a résznél XD de komolyabban nem tudom elmondani mert kb még csak mától foglalkozom vele. :(
Inni meg iszom teát 1,5 litert itthon meg tejet ittam napi 1 litert max meg vizet
Gracie Barra
Én 2 év után kezdek most elégedett lenni magammal, de még van hova fejlõdni:)
Amúgy konkrétan mit is akarsz? Lekapni a súlyfelesleget, vagy felpakolni egy kis izmot? Mert nagyon nem mind1.
Az otthoni kondizást pedig lehetõleg felejtsd el. Mind motivációban, mind lehetõségekben nagyon kevés.
Gracie Barra
194centi vagyok és 92kg, elég testes alkat (van rajtam "munkaizom", vállam szép kerek stb...) de sajnos van kis súlyfeleslegem is (fõleg a törzsemen, sok évnyi punnyadás és gép elõtt ülés miatt lötyög a pocak kicsit<#idiota>#idiota>..de a lábam már inkább izmosabb) szóval nyárra kicsit meg akarom erõsíteni a has-mell-hát-tricepszemet, ti milyen edzéstervet ajánlotok?:D
mert én full nem értek hozzá, van egy régi kondigépem meg pár súlyom, nomeg egy kis affinitás is...
Olyan nincs, h 75 kilóról nem lehet feljebb menni.
én 72-rõl 80ra jöttem föl heti 2-3 boxedzés ellenére úgy, hogy vékony, hízásra nem hajlamos alkat vagyok. És jó része izom.
Gracie Barra
Aki vadállatot csinál magából, megszabadul az emberi lét fájdalmától.
Gondolom nem zsír :D hány centivel?
Én sajna 75 fölé nem tudok menni normális kajával és 195 cm vagyok pff
akkor vízzel megpróbálom remélemm menni fog a téma.. Köszi minden segítséget srácok.
Még annyi, hogy kezdésnek 2 mérõkanállal a fél liter vízben az jó? azt írják, hogy 1-3 mérõkanál napi 1-4 alkalommal... Nem lehet hogy sok volt a 2 kanál? nem hiszem monjuk ... tuti a tej az oka a gyomorpanaszoknak.
Nade tényleg, barátnõ, kozmetikus, és hasonlók?
Vagy bérelj ki egy ribancot, és mond neki h ez a perverziód:D
Gracie Barra
Csakmert a magas CH-tartalom okozhatja azt, hogy kileng az inzulinszted, és lehet ezt érzed. Amikor letolom a 30-40g dextrózt edzés végén, énis szédelgek picit:D
Gracie Barra